Evropski automobili

Sam napravio automobil na solarni pogon
to vozilo ide na sunčevu energiju, ne troši 10 litara benzina kao jugo 45 :lol:
a prije ovoga hrvati napravili električni
Rimac-Concept-One.jpg

a ti ga još vozi :lol:
yugo-koral-01.jpg

ja sam video taj rimacov project nisam imao prilike da ga i provozam. autonomija je mala skoro smesna a cena prevelika. sa druge strane estetika i spolja i iznutra kao i udobnost izgledaju kao na vrhunskim autima. znaci fin auto ali za voznju nije. mozda ako ste entuzijasta da se bakcete a idete ispod sat vremena puta i to maksimum u jednom smeru. sve u svemu to je samo koncept.

Ovaj novi hrvacki auto garant dobio na krash testu svih 5 zvezdica!:rotf:
Salu na stranu ali uskoro cemo mi svi ili bar dobra vecina zeleti da imamo takav auto jer cena benzina je vec stvrno astronomski velika i ja sam danas video vec 160 dinara za litar benzina!!!

Golf VII biće opremljen 1.6 litarskim TDI motorom. Nemački proizvođač nije saopštio koliku snagu će razvijati ovaj pogonski agregat, ali je objavio druge bitne informacije kada je u pitanju BlueMotion model.

Prema fabričkim podacima, automobil će prosečno trošiti 3,2 litra dizel goriva na 100 kilometara, uz emisiju ugljen-dioksida koja iznosi 99 g/km.

Volkswagen tvrdi da će to biti najčistiji automobil u klasi. Osim karakteristika motora, ovakav rezultat u potrošnji goriva postignut je i zahvaljujući tome što je novi Golf lakši ali i aerodinamičniji od prethodnika. Koeficijent otpora vazduha Golfa sedme generacije iznosi 0,274.

Novi Golf BlueMotion biće prikazan publici na Sajmu automobila u Parizu, krajem septembra 2012. godine. Kao što smo već najavili, Golf VII imaće svetsku premijeru 4. septembra u Berlinu, kada će Volkswagen otkriti njegov izgled. Do tada, predstavljamo vam jedan od nezvaničnih rendera koji su se pojavili na internetu uoči njegove premijere.

Trosi kao tomosov APN 6,svaka cast, 2,5 L dizela pri 90kmh
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&nav_id=637438

Poslednja izmena:
Eto i to docekasmo,nebi me cudilo da uskoro S klasa i ostali budu imali motore od 1600cm3,ovo su zadnji trzaji automobila na fosilna goriva,buducnost je vodonik ili odosmo u tri lepe, ni jednoj firmi to ne odgovara zato se jos nije preslo na vodonik ali morace u narednih 3-5 godina svi da predju

Ford Mondeo porastao je još malo u odnosu na prethodnu generaciju, pa njegova dužina sada iznosi 4.869 mm. Ipak, motori koji se ugrađuju u ovaj automobil postaju sve manji.
Naime, iako Ford većinu detalja još uvek drži u tajnosti, saopšteni su podaci o pogonskim agregatima. Najinteresantnija novost je da će se u novi Mondeo ugrađivati trocilindrični 1.0 litarski benzinski EcoBoost motor sa 125 ks i 170 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
[/B]
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=09&nav_id=641115

Poslednja izmena:
Taj 1.0 motor je kao 2.0 atmosferac od 145 ks i 190 Nm, koji se ugrađivao u Mondea Mk4. Tako da neće biti neke velike razlike.
A onaj ko želi brzinu ima na izbor 1.6 od 160 ks i predpostavljam 2.0 od 200 i 240 ks, benzinci.
A dizeli 1.6 i 2.0 ne znam snagu, vjerovatno 120 i 170-180 ks.

Back