Evropski automobili

Takodje ne razumem tu konstantu progresiju u dimenzijama... Ovaj josh malo pa ce biti dvaput veci od 205. Renoov Klio je danas ko Megan maltene. VW Polo MK 3 je imao onu sedan i karavan varijantu koje su bile vece od Golfa MK3 (sad su se kao iskulirali malo), Opelova Korsa nova je ogroman auto u sustini, onaj Mercedes A klasa je sve, samo ne mali itd. ima jos primera takvih.

Uvek ima.
Mercedesi s kraja '90-tih i pocetka 2000 su vrlo dobri i prepoznatljivi.
Volvoi Pinninfarinini su isto izvanredni.
Laguna MK2 je lep auto, pa Pezo 406, Citroen C4 Coupe. Onda FIAT Bravo i Brava su imali vrlo originalan i dobar dizajn. Stilo je danas isto dobro osmisljen. SEAT Leon je odlican. Rover 75 je brooka, narocito unutra.
Da ne pominjem Jaguara i Maseratija i sl.

To su verovatno toliko bezlicna vozila da ih uopste ne primecujem na ulici. Alfe ruzne, svabe ko koferi, citroen se gubi u pokusaju da se vrati originalnosti po kojoj je poznat, reno eksperimentise sa ostrim uglovima, naopako, svidja mi se onaj mali rover i fiat brava ali necu kupiti nijedan, tj. vec duze razmisljam koji auto da kupim sledeci al nijedan mi se nesto ne svidja.

kupi '69 Mustang....i resio si problem... :wink:

mump_0610_20w_z+1969_boss_302_ford_mustang+front.jpg

Da, pezo 406 i pezo 406 kupe mi se svidjaju. Ali C4 kupe nikako! (pokupili su onu zadnju liniju od Amija, bljak). Mercedese uopste ne razlikujem, svi su slicni i robusni. Slazem se za Volvo. Seat Leon, ako se secam sta je, kao da je malko previsok za svoju sirinu? Dobro sad, lep je i Aston Martin al mislio sam na ove jeftinije i nama dostupnije klase.

Kad_LupimLupim:
@Garwor
Alfe su ti ruzne?
Mislim, jbga... :roll:
Neces verovati ali tako je. 156 moze da prodje, ostale jok. Na poslednjem sajmu sam buljio pola sata u alfu gt ne bih li pronasao nesto sto ce me privuci, ali nista. Cak mislim da su ubacili neki motor od 150ks u nju, mis'sim tuga, golfovi dizelasi izvlace vise. 147 mi je bas gadna.

Ma daj... stvarno o ukusima ne vredi raspravljati, ali gde mozes da poredis dizajn Leona ili Alfe 159 sa onim Mustangom... ma ajde. Meni licno je Altea ekstra lep auto. Novi Mondeo mi je strava... stvarno. Meni se licno svidjaju ta velika svetla. Ali me isto tako nerviraju ostre linije koje francuzi sada furaju... c4 i megan... fuj. Stvarno mi C4 lici na Ami :)
207 SW je nakaza po mom ukusu... i 206 sw mi je jos gora nakaza.

Слажем се... стварно не капирам који ће им beeeeeeeeeeep SW верзије серије 2 :?:?:? исто к'о кад би VW направио Поло караван... :shock::shock::shock: чему то? Ајд' бар да су лепи него наказе широких размера...

Е гледам сад нешто ове слике... јесте ли провалили да им је резервоар са леве стране, а не ради се о варијанти за УК... јесам ли ја био у некој заблуди када сам мислио да је стандард да је резервоар са десне стране? :?:?:?

Kad_LupimLupim:
@Garwor
Pa, dobro sad... ako se tebi lichno ne svidja, ne znachi da je ruzna. Mislim, ako cemo ozbiljno, nemoj mi pricati kako nisi nashao detalj koji bi te privukao, nego mi kazi koji su to detalji koji su dizajnerski zaeb, pa ih cine ruznim.
Naravno, razlika je u nesvidjanju i ruznoci. Tako je i za detalje, ne znaci da su zaeb ako se meni ne svidjaju. Kod 147 mi se ne svidjaju ogromni tockovi i mala svetla, profil (linija koja se uzdize ka nazad, krov se spusta). GT nisam ni zapamtio cak, evo gledam slike po netu, ne svidja mi se odnos povrsine zadnjih svetala i povrsine guzice, a ne vidim nista posebno ni agresivno u obliku.

Kad_LupimLupim:
Nema to veze sa desnom stranom. Roveru je na levoj, Volvou je na levoj strani isto. Shvabe mahom furaju desnu stranu.

Btw, Polo postoji u karavan varijanti (:
Јбг ја сам све нешто контао да је по правилу на десној...

А Поло караван постоји, али само варијанте које су имале и седан верзије... овај нови нема... а ни онај старији :)

Back