Evropski automobili

2s82zix.jpg

30k353q.jpg

rate2w.jpg

lhaw9.jpg

2z7gxu0.jpg

b6ybdz.jpg

3147695.jpg

Nova Volkswagen Buba

vw%20beetle.jpg

Iz Volkswagena su nemačkim novinarima još u oktobru prošle godine potvrdili da rade na novoj verziji legendarne Bube (koja treba da se pojavi tokom 2012. godine), a u međuvremenu se pojavilo nekoliko renderinga mogućeg izgleda ovog automobila.

U nemačkoj kompaniji inače očekuju da će novi model biti prodavaniji od još uvek aktuelnog New Beetla, promovisanog 1998. godine.

New Beetle je svojevremeno bio uspešan u Americi, gde je 1999. dostignuta prodaja od 83.434 komada.

Mada nova Buba neće biti mnogo veća od sadašnjeg New Beetla, u unutrašnjosti će nuditi više mesta za putnike (a posebno za one pozadi), uz veću zapreminu prtljažnika.

Sem standardnog modela, nova generacije Bube će se opet pojaviti i kao kabriolet, ali i u ekonomičnijoj BlueMotion varijanti (a možda i u sportskom R izdanju).

Originalna Buba je inače između 1938. i 2003. godine proizvedena u čak 21.529.464 primeraka.

Izvor: AutoBlog.rs

U nemačkoj kompaniji inače očekuju da će novi model biti prodavaniji od još uvek aktuelnog New Beetla, promovisanog 1998. godine.

New Beetle je svojevremeno bio uspešan u Americi, gde je 1999. dostignuta prodaja od 83.434 komada.

Koliko ja znam, sadašnja Buba je jedna od najmanje prodavanih Wagenovih vozila.
Hteli laku lovu na konto neke istorije, al se poprilično zeznuli.

911s [SK];12737072:
Koliko ja znam, sadašnja Buba je jedna od najmanje prodavanih Wagenovih vozila.
Hteli laku lovu na konto neke istorije, al se poprilično zeznuli.

VW-u je prevashodno bio cilj da Novu Bubu progura na Američko tržište.I ruku na srce,ostvarili su više nego zavidan rezultat na tom polju - prodali su više od 80.000 komada u periodu `98 - `99-ta,što je sjajan rezultat. ;)

E sad,na početku proizvodnje imali su neke probleme sa povećanom bukom,što su kasnije rešili.Ali sve u svemu,imali su sjajan uspeh,to je činjenica,iako je ja,lično,nikad ne bih kupio. :)

VW-u je prevashodno bio cilj da Novu Bubu progura na Američko tržište.I ruku na srce,ostvarili su više nego zavidan rezultat na tom polju - prodali su više od 80.000 komada u periodu `98 - `99-ta,što je sjajan rezultat. ;)

E sad,na početku proizvodnje imali su neke probleme sa povećanom bukom,što su kasnije rešili.Ali sve u svemu,imali su sjajan uspeh,to je činjenica,iako je ja,lično,nikad ne bih kupio. :)

Da,stara je imala vise drazi.Vozio sam novu u TDI varijanti i onaj ogromni prostor ispred vozaca ne mogu da shvatim.Preglednost joj je nula a mogu da zamislim zene kako idu u rikverc s njom jer totalno nemas osecaj gde je kraj branika.Plastikaner koji samo izgleda neobicno.(kod stare bube su blatobrani bili metalni a kod nove su plasticni)

j0uypf.jpg

Renault nastavlja da širi porodicu treće generacije modela Megane, pa će već na sledećem Salonu automobila u Ženevi (4. - 14. mart) ponudu dopuniti i CC, odnosno Coupe-Cabrio varijanta sa sklopivim krovom (otvara/zatvara se za 21 sekundu), i to sa velikom staklenom površinom.
Napred je novi CC ostao isti kao Megane Coupe, dok je zadnji deo ipak pretrpeo velike izmene, mada ostaje pitanje koliko je esteski dopadljiv.

Kako bilo, zapremina prtljažnika ovog skoro 4,5 metra dugačkog automobila, u zavisnosti od položaja krova, iznosi od skromnih 211 pa do 417 litara.

U paleti motora nema iznenađenja, pa će kupcima na raspolaganju biti benzinci 1.6 16V sa 110KS, TCe sa 130KS i 2.0 16V od 140 konja, kao i dCi dizelaši sa 110, 130 i 160KS. Treba pomenuti da će u ponudi biti i Renaultov novi EDC šestostepeni menjač sa duplim kvačilom, a da će se proizvodnja odvijati u Renaultovoj Douai fabrici.

Na tržište novi Megane CC inače stiže nekoliko meseci posle premijere, ali cene još nisu saopštene.

sgtq54.jpg

2hzj0vk.jpg

358qx60.jpg

s2r1h1.jpg

Izvor: AutoBlog.rs

Back