Evropske vrednosti

Kako bre nema šta je sa školarinama na univerzitetima . Složićemo se da definitivno ne prate inflaciju ;)
BTW , šalu na stranu problem je daleko širi . Mladost je relativan pojam , neko sebe smatra , kao npr. Đelić je jednom istakao na jednom predavanju , da je on mladić :( Bez nekog konstruktivnog pristupa i strategije rešavanju demografskih problema , u budućnosti o tom problemu nećemo trebati da brinemo .

Jedino je Vojvodina usvojila "akcioni plan politike za mlade u Vojvodini" i tu se prica o zdravlju mladih i problemima sa kojim se najcesce susrecu. Zati o kulturi i slobodnom vremenu, obrazovanju itd. Znaci, zaista ozbiljan dokumenat koji se bavi samo mladima. Nadam se da ce Srbija uskoro uraditi slicno.

Jedino je Vojvodina usvojila "akcioni plan politike za mlade u Vojvodini" i tu se prica o zdravlju mladih i problemima sa kojim se najcesce susrecu. Zati o kulturi i slobodnom vremenu, obrazovanju itd. Znaci, zaista ozbiljan dokumenat koji se bavi samo mladima. Nadam se da ce Srbija uskoro uraditi slicno.

Verujem da funkcioniše kao onaj na republičkom nivou za Hag i Kosovo ...
Može li neki link da pročitamo pa prokomentarišemo ?

Ti si tvrido drugacije...

Nisam.....:lol:

Ja sam replicirao na tvrdnje, da kad uđemo u Evropu neće biti turbofolka, jer se on kosi sa evropskim vrednostima...
Biće ga i biće isto popularan kao i do sada, jer se ne kosi sa evropskim vrednostima, već naprotiv slaže se, jer je komercijalan...a u kapitalizmu što je komercijalno to i opstaje...

Kao i u Grčkoj i u Bugarskoj...

Stvar je u tome da su oni svoje nesuglasice resili mnogo ranije za razliku od nas.. Mislim da je samo razlika u vremenu...To se nemoze promeniti ! Ali se moze se promeniti shvatanje danasnjice ...

Vrlo površno ...
Koja to muzika dominira njihovim tržitem . Pogledaj samo top chartove nekih evropskih zemalja . Ne možeš reći da se ne podilazi plitkom ukusu publike . Ono što bi se složio da i takvi komercijalni okviriimaju neku svoju logiku , koja kod nas ne postoji . A naravno i mnogo više šanse i prostora za alternativne muzičare i pravce ...

Poslednja izmena:
Vrlo površno ...
Koja to muzika dominira njihovim tržitem . Pogledaj samo top chartove nekih evropskih zemalja . Ne možeš reći da se ne podilazi plitkom ukusu publike . Ono što bi se složio da i takvi komercijalni okviriimaju neku svoju logiku , koja kod nas ne postoji . A naravno i mnogo više šanse i prostora za alternativne muzičare i pravce ...

Upravo tako. Oni imaju kritiku koja moze da sasece film u korenu. Ne znam da li je i za muziku tako doduse. Ali slazem se da je u oisnovi svega vreme. Oni su svoju svest gradili temeljno, a mi isli nekim glupim precicama. Ali to je bilo to. Vise je nemoguce da zalutamo.

- da politicari nisu gospodari zivota i smrti, najvece folk zvezde u zemlji, i nezamenjivi vladari sudbina gradjana......vec potorosni materijal , sluzbenici u funkciji boljeg zivota onih koji su ih birali......

- da pripadnost politickoj partiji ne vredi vise od diplome i znanja......
- da politicari ne budu nedodirljivi , imunitetom zasticeni kao beli medvedi od saobracajnog prekrsaja do ubistva...........

- da postoje nezavisne institucije, koje ne postavljaju isti ti politicari, koje kontrolisu rad sudova , policije, vojske , parlamenta, tajnih sluzbi......svih onih za koje srbi smatraju da su po deffaultu , prirodno nedodirljivi i nadnaravni..........

- da stopa zaposlenosti bude veca, a stopa smrtnosti od svih mogucih bolestina gde smo u vrhu evrope i sveta, manja......

- da plate budu dovoljno visoke u proseku da normalnoj , prosecnoj porodici mogu da obezbede sem hrane i placanja rezija i nesto vise ......barem poneki izlazak, putovanje, letovanje, opusteniji i laganiji zivot..........

- da se propisi i zakoni postuju .......
- da se ljudi nauce kulturi zivljenja, stanovanja, znacaju ekologije, toleranciji........

Ima jos mnogo toga sto potpada pod evropske vrednosti, ali ovo su neke od onih koje su srbiji preko potrebne.............

Nisam.....:lol:

Ja sam replicirao na tvrdnje, da kad uđemo u Evropu neće biti turbofolka, jer se on kosi sa evropskim vrednostima...
Biće ga i biće isto popularan kao i do sada, jer se ne kosi sa evropskim vrednostima, već naprotiv slaže se, jer je komercijalan...a u kapitalizmu što je komercijalno to i opstaje...

Kao i u Grčkoj i u Bugarskoj...

Kasno sam primetio ...Izvinjenje..

Sta imas ti da izjavis u vezi ove teme .Golube !
Evo ja cu da ti kazem na samo nekoliko primera:
1)(potice jos iz vremena kada sam ja ovde isao u skolu-naravno kad god mi je lopta upala u skolsko dvoriste)Ali vratimo se sadasnjici-moja starija cerka pohadja Gimnaziju u Becu i samo zato sto joj maternji jezik nije Nemacki ima ocenu vise(ovo vazi za sve strance,da ne mislite da je moje dete izuzetak) od Austrijanca!
2)Svaki stranac koji ima neogranicenu vizu i mesto boravka duzi od 5 godina na tlu Austrije ima pravo na DRZAVNI STAN!
3)Svaki stranac ima(pod uslovom da je radio)pravo na primanja sa Biroa Rada(znaci isto kao i Austrijanac)
4)Kao sto svi znate da ovde ima mnogo Turaka i Turkinjama sa maramama na glavama-zamislite na Instanbulskom Univerzitetu od prosle godine vazi zakon o zabrani nosenja marame na glavi a u Austriji im to niko ne zabranjuje!
4)U skolama svako dete nekog stranca ima pravo da uci svoju Religiju(postoje profesori za to) tako da moja cerka uci Pravoslavlje!
5)U skolama na Meniju postoje vise vrsta hrane-narocito za one sto ne jedu Svinjsko meso!
6)Svaki stranac koji ispunjava uslove(i nisu tako zahtevni)(a ne kao sto neki od forumasa *****ju da nemaju nikakva prava) ima pravo na Austrijsko Drzavljanstvo!
7)Kod cika Doktora i u Bolnicama smo svi ISTI!
U svakoj Firmi u zavisnosti od Radnog Mesta-svi dobijaju istu platu(znaci nema Austrijanac Elektricar vecu platu od Kineza Elektricara)!
9)Znate li koliko su Crnaca(vecinom) i drugih nacija(medju njima ima i nasih SRBA) dobili POLITICKI AZIL!
ima tu jos dosta primera ali za sada samo toliko pa vas ja sad pitam da li je ovo Fasizam?
Da li je ovo Nacizam?
Da li ovo ima veze sa Demokratijom?
E kad se sve ovo dogodi i primeni u Srbiji(zamislite da vam se recimo 200000 turkinja setaju sa
aramama na glavi po Beogradu ili da Kinezima sazidate Hram i postavite unutra pozlacenog Budu itd)onda mozete da pljujete po EU!Zato(kako mi se cini i ovi forumasi koji kao satra zive u EU-a izgleda da nisu videli dalje od Leskovca(a put do Beograda smatraju kao put oko sveta)ne *****jte vise jer ne znate na Karti Evrope da pokazete gde je EU a kamoli da ste tamo bili ili nesto videli a kamoli doziveli!!!
p.s.Ovo sam vec napisao pa jos uvek cekam odgovor!

Evo ja cu da ti kazem na samo nekoliko primera:
1)(potice jos iz vremena kada sam ja ovde isao u skolu-naravno kad god mi je lopta upala u skolsko dvoriste)Ali vratimo se sadasnjici-moja starija cerka pohadja Gimnaziju u Becu i samo zato sto joj maternji jezik nije Nemacki ima ocenu vise(ovo vazi za sve strance,da ne mislite da je moje dete izuzetak) od Austrijanca!
2)Svaki stranac koji ima neogranicenu vizu i mesto boravka duzi od 5 godina na tlu Austrije ima pravo na DRZAVNI STAN!
3)Svaki stranac ima(pod uslovom da je radio)pravo na primanja sa Biroa Rada(znaci isto kao i Austrijanac)
4)Kao sto svi znate da ovde ima mnogo Turaka i Turkinjama sa maramama na glavama-zamislite na Instanbulskom Univerzitetu od prosle godine vazi zakon o zabrani nosenja marame na glavi a u Austriji im to niko ne zabranjuje!
4)U skolama svako dete nekog stranca ima pravo da uci svoju Religiju(postoje profesori za to) tako da moja cerka uci Pravoslavlje!
5)U skolama na Meniju postoje vise vrsta hrane-narocito za one sto ne jedu Svinjsko meso!
6)Svaki stranac koji ispunjava uslove(i nisu tako zahtevni)(a ne kao sto neki od forumasa *****ju da nemaju nikakva prava) ima pravo na Austrijsko Drzavljanstvo!
7)Kod cika Doktora i u Bolnicama smo svi ISTI!
U svakoj Firmi u zavisnosti od Radnog Mesta-svi dobijaju istu platu(znaci nema Austrijanac Elektricar vecu platu od Kineza Elektricara)!
9)Znate li koliko su Crnaca(vecinom) i drugih nacija(medju njima ima i nasih SRBA) dobili POLITICKI AZIL!
ima tu jos dosta primera ali za sada samo toliko pa vas ja sad pitam da li je ovo Fasizam?
Da li je ovo Nacizam?
Da li ovo ima veze sa Demokratijom?
E kad se sve ovo dogodi i primeni u Srbiji(zamislite da vam se recimo 200000 turkinja setaju sa
aramama na glavi po Beogradu ili da Kinezima sazidate Hram i postavite unutra pozlacenog Budu itd)onda mozete da pljujete po EU!Zato(kako mi se cini i ovi forumasi koji kao satra zive u EU-a izgleda da nisu videli dalje od Leskovca(a put do Beograda smatraju kao put oko sveta)ne *****jte vise jer ne znate na Karti Evrope da pokazete gde je EU a kamoli da ste tamo bili ili nesto videli a kamoli doziveli!!!
p.s.Ovo sam vec napisao pa jos uvek cekam odgovor!

Ma bedak je ta austrija.....sve su to bechki konjusari, mamuimjebmjaonugermanskokatolicku:twisted::twisted::twisted:

;)..uzivaj brate...dzaba mentolima i gedzama pricati.....ne veruju oni da to postoji na planeti:super:

po Beogradu ili da Kinezima sazidate Hram i postavite unutra pozlacenog Budu itd)onda mozete da pljujete po EU!

Beograd, je imao jedan od najstarijih budistički hramova u Evropi, ali komunisti su proterali i vernike i hram ruinirali...
Ja mislim da imaju Kinezi neke svoje prostorije gde se okupljaju, ali oni nisu budistički vernici-jer dolaze iz države gde je religija potisnuta u drugi plan, nego proslavljaju neke svoje praznike......

Ima mnogo verskih organizacija i grupa u Beogradu....

Beograd, je imao jedan od najstarijih budistički hramova u Evropi, ali komunisti su proterali i vernike i hram ruinirali...
Ja mislim da imaju Kinezi neke svoje prostorije gde se okupljaju, ali oni nisu budistički vernici-jer dolaze iz države gde je religija potisnuta u drugi plan, nego proslavljaju neke svoje praznike......

Ima mnogo verskih organizacija i grupa u Beogradu....
A sta ti kao sadasnji student i buduci potencijalni trazilac radnog mesta kazes na ovaj moj post u vezi sa skolama i radnim mestima?

Back