Evropske vrednosti

Ja opet ponavljam....evropske vrednosti su jake institucije i razvijena privreda i ekonomski sitem....
Institucije su te koje obezbeđuju zaštitu prava i sloboda i građanina i grupe, obračunavanje sa korupcijom, kriminalom itd.....

Socijalna pomoć koju može Austruija da priušti nekim svojim ugroženim građanima, pa i strancima ne može se meriti sa Srbijom, a dugo i neće, jer naša privreda i ekonomija su u rasulu i ne mogu da obezbede te velike izdatke...

A jniko nema čarobni štapić, da se to promen preko noći, jer ono što nosi Austrija kao svoje istorijsko nasleđe i Srbija (naročito neposredno u zadnjih pet-šest decenija) ne može se porediti
Kako sad to?Pa zar nije nas Kralj jeo zlatnim priborom dok su oni blesavi Austrijski Kraljevi jeli prstima!Gde je sad taj zlatni pribor za jelo?

Ja opet ponavljam....evropske vrednosti su jake institucije i razvijena privreda i ekonomski sitem....
Institucije su te koje obezbeđuju zaštitu prava i sloboda i građanina i grupe, obračunavanje sa korupcijom, kriminalom itd.....
Socijalna pomoć koju može Austruija da priušti nekim svojim ugroženim građanima, pa i strancima ne može se meriti sa Srbijom, a dugo i neće, jer naša privreda i ekonomija su u rasulu i ne mogu da obezbede te velike izdatke...

A jniko nema čarobni štapić, da se to promen preko noći, jer ono što nosi Austrija kao svoje istorijsko nasleđe i Srbija (naročito neposredno u zadnjih pet-šest decenija) ne može se porediti

Pa ti nisi citao ovog gospodina???

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6747545&postcount=67

Dalje stalno se potencira kako se ovde peru "svapski klozeti"-kako je srbija pocela da prodaje firme strancima uskoro ce i tamo da perete klozete!Samo Care ne za 1500€-3000€ mesecno nego za 300€.E sad ti kao covek(ne kao Srbin) kazi-da li je bolje da "perem klozet" nekom Hansiju za 1500€(na primer) nego nekom Milojku za 300€ ili tom istom Hansiju(koji je kupio "taj klozet" u Srbiji) isto za 300€?

Pa ti voliš Austriju, i zato tamo živiš....
Ti si po svojim shvatanjima Austrijanaca,ne osećaš ništa što te povezuje sa srpskom državom, kulturom itd...
Ne razmišljam o pranju klozeta...

Meni je ovde porodica, prijatelji, devojka, živim normalno i skromno, i ne bih se toga odricao...za sad mi se ne ide u Švabiju...A i da idem išao bi u Kanadu, Australiju, SAD jer mi se tamo čini izazovnije i bolje mesto za karijeru....

Ti si po svojim shvatanjima Austrijanaca,ne osećaš ništa što te povezuje sa srpskom državom, kulturom itd...

Meni je ovde porodica, prijatelji, devojka, živim normalno i skromno, i ne bih se toga odricao...za sad mi se ne ide u Švabiju...A i da idem išao bi u Kanadu, Australiju, SAD jer mi se tamo čini izazovnije i bolje mesto za karijeru....
E vidis ta "mala Svapska Austrija" ima trenutno DRUGI standard u EU!A na CELOM SVETU je NUMMER 6!Sta cu onda u SAD kad je Austrija sto se Standarda tice jaca?

Kako sad to?Pa zar nije nas Kralj jeo zlatnim priborom dok su oni blesavi Austrijski Kraljevi jeli prstima!Gde je sad taj zlatni pribor za jelo?

Prohujalo sa vihorom:lol:
Ogradio sam se na nekoliko poslednjih decenija koje su bile ključne za razvoj nekih evropskih država, pa i nekih ekonomski zaostalijih poput Portugala, a ne želim da idem duboko u prošlost...
I u Iraku (Vavilon) i Iranu (Persija) su postojale razvijene civilizacije dok su se u Evropi valjali u blatu pa kakve to veze ime......

Hajde sa srećom.....Svaki posao je častan, ako se obavlja kvalitetno, i nije u suprotnosti sa zakonom.....;)

Inače nije EU, najbolja za ljude svih struka i profesija......Ima tržišta koja su dinamičnija i intezivnije se razvijaju.....tako da nije sve u šengenskoj zoni

jer ono što nosi Austrija kao svoje istorijsko nasleđe i Srbija (naročito neposredno u zadnjih pet-šest decenija) ne može se porediti
Samo jedan "mali" primer: Negde početkom sedamdesetih prošlog veka, Austrija je imala skoro slično stanje što se tiče auto puteva kao SFRJ. Tokom sledećih decenija, a pre devedesetih, izgradila je toliko, da je čitava zemlja postala "premrežena" auto-putevima. (U međuvremenu nije se naplaćivala putarina na izgrađenim). Šta je za to isto vreme po tom pitanju uradila SFRJ? Skoro - ništa. Da li stim ima veze to "istorijsko nasleđe" koje pominješ, ili neke druge stvari, možda?

Samo jedan "mali" primer: Negde početkom sedamdesetih prošlog veka, Austrija je imala skoro slično stanje što se tiče auto puteva kao SFRJ. Tokom sledećih decenija, a pre devedesetih, izgradila je toliko, da je čitava zemlja postala "premrežena" auto-putevima. (U međuvremenu nije se naplaćivala putarina na izgrađenim). Šta je za to isto vreme po tom pitanju uradila SFRJ? Skoro - ništa. Da li stim ima veze to "istorijsko nasleđe" koje pominješ, ili neke druge stvari, možda?

Milunka, kamo lepe sreće da je samo infrastruktura u pitanju....
Od razvoja tržišne ekonomije, izgradnje političkog, društvenog i ekonomskog sistema, do ratova i krize devedesetih, koja se nastavlja i u novom milenijumu do dan danas.u Srbiji..mislio sam na to kada sam rekao vise od pola veka unazad....tacnije pošli smo u različitim pravcima posle WW2, a mi nikako da ponovo nađemo pravi put...

Poslednja izmena:
lol.gif

Evo ja cu da ti kazem:p:koliko vidim vecina forumasa je punoletna(nadam se) pa samim tim mislim(opet se nadam) da imaju i vozacku dozvolu,jel" tako?E sad kako glasi odgovor na pitanje STA JE AUTO-PUT?Ne mogu bas da se tacno setim ali odgovor glasi otprilike ovako:
Autoputevi su namenjeni iskjlucivo za saobracaj motornih vozila i moraju ispunjavati sledece uslove:
1)da imaju DVE FIZICKI(ovo sam namerno pisao velikim slovima jer mi je potrebno za dalju konstataciju)odvojene kolovozne trake,sa najmanje dve saobracajne trake za svaku kolovoznu traku,
2)da ukrstanje autoputa sa bilo kojim putem ili zeleznickom prugom bude van nivoa,
3)da svaka kolovozna traka ima posebnu traku sirine 2,5 m,za prinudno zaustavljanje vozila duz cele trake,
4)da prikljucivanje javnog puta na autoput bude izvedeno prilaznim objektima koji obezbedjuju da se ukljucivanjem vozila na autoput,odnosno njihovim iskljucivanjem sa autoputa ne ometa saobracaj,
5)da ostali elementi puta(poluprecnik krivine,uzduzni nagib i dr.) omogucavaju vece brzine,a najmanje brzinu od 80 km/h.
Da li nasi Autoputevi ispunjavaju sve te uslove?Evo jedan primer:
Auto put BG-NS-Subotica-saobracaj se vrsi samo u jednom smeru.E a sad idite kod vasih instruktora voznje pa mu polupajte glavu-kako je on vas to ucio.Isto tako meni naplacuju(sa stranim tablicama) duplo vise putarinu(kao da ovde pare na drvo rastu) ali nije poenta u tome nego naplacujes mi PUTARINU ZA AUTOPUT?:?:Pa jeli to AUTOPUT(pogledajte odgovor pod brojem jedan).Pa znaci mi sebe sami pravimo budalama-mi a i oni(vlada) znamo sta je Autoput a svi se pravimo blesavi!

http://en.wikipedia.org/wiki/Autobahns_of_Austria
No Comentar

I meni je ovde porodica,prijatelji,supruga inace majka nase dve zlatne decice,i ja zivim NORMALNO i SKROMNO!Samo sto se ovde zove "normalno i skromno" je za srbiju Luksuz i te kakav!Razumes momcino!;)

Izgleda da ta deca bolje kapiraju neke stvari od ovih odraslih PatriJota.;)

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap:

прича о златним кашикама и виљушкама је везана за Барбаросу и Немању и то је давна прошлост,а нико не тврди да су они сада на већем култоролошко-цивилизацијском нивоу ......тај дворац је саграђен много касније него што је Барбароса јео прстима и ми смо тада били под турцима..

аустијанци јесу културни музика(опера),позоришта......

једино ми није јасно шта би оном аустријском каплару да направи гасне коморе и оном матором аустријанцу да отрти ћеру и затвори је у подрум.:rolleyes:

Back