Европејцима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na žalost, niko nije odgovorio tačno: šta je to stvarnost (istina).
Naime, stvarnost postoji ako ste njen svedok ali ta ista stvarnost ne postoji za one koji nisu njeni svedoci.
Dakle, ni vi a ni oni drugi ne možete biti ni u pravu ni u pogrešnom ubedjenju.

"Apostolska je Istina i pravoslavna : narod ima vrednosti samo kroz Pravoslavlje i u Pravoslavlju.
Bez toga narod je bez vecne vrednosti.
Ili bolje : narod bez Pravoslavlja nije drugo, do povorka hodecih leseva."

Prepodobni Justin Celijski

i jos od Ave,

" Narod postoji da bi se osvetio i prosvetio vecnom Istinom i vecnim zivotom Pravoslavlja.Ono sto je veliko i vecno u svakom narodu jeste Pravoslavlje, i u njemu Gospod Hristos."

Mozda ste mislili na neku drugu istinu ?

Jevropi

Tebi da pevam — tebi, tiranko!
A duh mi mori otrov i gnev;
Uvreda tvojih žaoci jetki
Potpaljuju mi plemenit spev.

Milionima narodi pište,
Milion grudi prosipa krv —
Milionima pale kućište,
Milion ljudi gmiže ko crv.

I milioni dolaze smerno
Jevropi gordoj na holi sud:
Ne može više, raja ne može
Snositi jaram, mučiti trud!

Tiran nas gazi, sramoti žene,
Useva naših otima plod.
Presudi, smerna, da l' život može
U takvom igu nesrećni rod?...
Izginućemo!...
„Pa izginite!”

Podsmeha tvoga gordi je zbor.
„I ginućemo, ginuti slavno —
Il' mačem preseć Gordijev čvor!
Izginućemo — ali slobodni,
Jer Srbin neće da bude rob!
Tamo daleko, na svetom groblju,
Potražićemo život il' grob!”

Vekovi prolaze nista se ne menja...Evropa je bila i ostala matora kurwa koja novom sminkom i zutim zvezdicama pokusava da sakrije svoju oronulu i ofucanu fasadu.

Ako dozivim to da jednog dana na mestu gde je bio Noter dam bude dzamija, i ako hodzino lelekanje zameni crkvena zvona nece mi biti zao.
Ni njima nije zao Gracanice.

" Zasto se mnogi Evropejci niti Boga boje,niti ljudi stide ?
Objasnjenje je prosto : zbog toga sto je pokvaren pojam o Bogu i pojam o coveku.
Kad ljudi pokvare pojam o Bogu,prema svojoj pokvarenosti,onda se ne boje Boga,a kad pokvare pojam o coveku, onda se ne stide ljudi...
U savremenoj Evropi omalovazen je Bog i svetac,zato Evropejci niti se Boga boje,niti se ljudi stide.
I nista u Evropi nije tako omalovazeno,nego Bog i svetac"...

Sv Vladika Nikolaj

Pa Rajzer ima jedno pravilo. Nikad ne kritikuj nešto ako nemaš ništa iza sebe na tom polju. Bilo šta.

Što se tiče spektakla... Tu su Čedini majstori. Sve što su ona dvojica rekla je tačno. Te priče da lažu, možete u Vlasotincima da pričate a ne u BG-u.

Eto, hoćeš na ručak, a smeješ se ko debil. A ti si šta napisao, izdao.. izvolte književniče?

Pa sta je ovo, some???
Klub knjizevnika???........:D:D:D

Taj mamlaz Ivan, da je neki qrzhev knjizevnik, ne bi ceo dan sedeo na forumu....kao mi, obicni smrtnici;)

Pa danas svaka ***** pise svoje memoare, pa sto ne bi i corava Ivana??
I ne pada joj na pamet da se naziva "Knjizevnicom" ko onom coravom debilu......a sto i ne bi, kada ima babuna kao ti, koji se loze na njegovu "knjizevnost":D

Pa Rajzer ima jedno pravilo. Nikad ne kritikuj nešto ako nemaš ništa iza sebe na tom polju. Bilo šta.

najviše volim ova ad hoc pravila koja treba da nekoga izvuku iz situacije u koju se sam uvalio.
Nego kakve ti uspehe imaš u oblasti politike onda. da to rasčistimo pre nego što nastavimo da pričamo o Čedi.:lol:

E smeh si marlone vazda bio.

Što se tiče spektakla... Tu su Čedini majstori. Sve što su ona dvojica rekla je tačno. Te priče da lažu, možete u Vlasotincima da pričate a ne u BG-u.

Žar sa kojom braniš sve one koji pljuju tvoje neistomišljenike govori koliko si ostrašćen i koliko si zastranio. Ta dvojica su juče mogla da kažu da Kosovo treba da bude nezavisno i ti bi im opet držao stranu? sumnjam. znači biraš da veruješ u ono što ti odgovara. To je smrt za objektivnost.

Idi spavaj, ne prija ti ta rakija. :wink:

najviše volim ova ad hoc pravila koja treba da nekoga izvuku iz situacije u koju se sam uvalio.
Nego kakve ti uspehe imaš u oblasti politike onda. da to rasčistimo pre nego što nastavimo da pričamo o Čedi.:lol:

E smeh si marlone vazda bio.

Žar sa kojom braniš sve one koji pljuju tvoje neistomišljenike govori koliko si ostrašćen i koliko si zastranio. Ta dvojica su juče mogla da kažu da Kosovo treba da bude nezavisno i ti bi im opet držao stranu? sumnjam. znači biraš da veruješ u ono što ti odgovara. To je smrt za objektivnost.

Idi spavaj, ne prija ti ta rakija. :wink:

Eto. Meni ne prija rakija. :) Slab si ti za svetsku politiku moj Rajzeru. Ma slab si i za dogđaje na unutrašnjoj političkoj sceni. Dokaz je večeras što si došao po direktivi da pišeš pred izbore.

Ja sam Rajzeru.... DSS... Vrh... Glavni Odbor. Ali napuštam politiku lagano. Si zadovoljan?

Eto. Meni ne prija rakija. :) Slab si ti za svetsku politiku moj Rajzeru. Ma slab si i za dogđaje na unutrašnjoj političkoj sceni. Dokaz je večeras što si došao po direktivi da pišeš pred izbore.

******* CIA ekstra plaća vikendom.:lol:

Ja sam Rajzeru.... DSS... Vrh... Glavni Odbor. Ali napuštam politiku lagano. Si zadovoljan?

Vrh brate!

Jes sad kad si ostvario sve u toj oblasti i vreme je da se povučeš i posvetiš se nečemu mirnijem, pecanju recimo.

Meni je tebe žao marlone, iskreno.

******* CIA ekstra plaća vikendom.:lol:

Vrh brate!

Jes sad kad si ostvario sve u toj oblasti i vreme je da se povučeš i posvetiš se nečemu mirnijem, pecanju recimo.

Meni je tebe žao marlone, iskreno.

Meni nije. Muka mi je od mene, :) ali se cerim gledajući vas kako se pržite na svaki debilni potez u politici a nemate blage veze kakve su igre u pitanju. To govori o vašem političkom integritetu kolega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back