Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Barsa i Makabi na nivou Karpos Sokolija, Empori i Galatasaraj kao Igokea i Zadar.
A vas ni kao Karpos Sokoli,Igokea (doduse to vam produzeni naziv) I kao Zadar.
Da se malo cuje i vas glas u EL,pored CSKA imate i bracu turke,kleknite pred njima i zamolite ih da vam dozvole malo rehabilitacije kroz onu opiracu od zastave.
Osim redovnog visegodisnjeg slinavljenja po svim kosarkaskim forumima sveta,sada sline pustate i u direktim prenosima utakmica EL :cool:

To prvenstvo je osvojeno praktično bez borbe, pošto je najvažniji posao obavila Zvezda.
Bilo bi prilično glupo da se igra Evroliga a da nisi bio prvak tada, zar ne?
Pričamo o relevantnim titulama, u vremenu kada je kvalitet i krem evropske košarke bio na našim terenima.

Bogotac.:worth:

Bilo bi prilicno glupo i da ti neko drugi osvoji titulu, ko zna sta se mota u tvojoj glavi.

Znaci, sad komisija covicevaca odredjuje i koje su titule relevantne, a koje ne. :mrgreen:

A vas ni kao Karpos Sokoli,Igokea (doduse to vam produzeni naziv) I kao Zadar.
Da se malo cuje i vas glas u EL,pored CSKA imate i bracu turke,kleknite pred njima i zamolite ih da vam dozvole malo rehabilitacije kroz onu opiracu od zastave.
Osim redovnog visegodisnjeg slinavljenja po svim kosarkaskim forumima sveta,sada sline pustate i u direktim prenosima utakmica EL :cool:

Cuo se nas glas podobro, bubnuli vas koji ste po ovim medijima u top 4 el ekipe. E sad ti je jasno kakva je ta el ili vi kad se pogleda to sa te strane. Sto se tice 87 secam se ovog kao juce da je bilo.:D

Poslednja izmena:
Bogotac.:worth:

Bilo bi prilicno glupo i da ti neko drugi osvoji titulu, ko zna sta se mota u tvojoj glavi.

Znaci, sad komisija covicevaca odredjuje i koje su titule relevantne, a koje ne. :mrgreen:

JA iznosim svoje mišljenje.
ZA MENE to nije titula.

Forum je mesto za iznošenje SVOG mišljenja.
Izuzev u tvom slučaju, kada čekaš ujutro da saznaš šta će ti biti stav tekućeg dana.

Pa realno mora da ga dobije..Nemam ja nista protiv Gudurica,ali decko zasluzuje kritike zbog njegove nesigurne,nesvestrane i lose igre.To sto odigra 3 meca dobro u sezoni ne znaci da je igracina.Mene je licno bas razocarao i igra u proseku po 20 ak minuta,a prosek poena mu je 6,7 i jos nije neki asistent.Mora da mnogo vise radi,poceo je da dobija banane iz onog njegovog procitanog suta iz koraka u nazad.Kad je sam ne sutira,slabo se okrece licem ka kosu,oni pasovi protiv sfesa preko cele odbrane su bili kadetski i td,ali se nadam da ce napredovati i pokazati da moze da bude dobar igrac..Doncic zasluzuje da bude naslednik velikih imena koji su dobijali od Barnjanija,Galinarija,Fernandeza,Rubia i po 2 puta Mirotica i Bogdanovica..Zizic je cudo igrac,Hrvati ce sa njim da dobiju puno.

Jos mi je jaca fora da su Dzenkins i Lazic u izboru za najboljeg defanzivca EL.

To je otprilike kao da si pre 10 godina stavio Peru Bozica u izbor... Naravno da niko nije ni razmisljao o tome.

Сложио бих се са тобом.Мада ја нисам ни гледао те утакмице тог тима у јевропи .Али видео сам каква је то дефанзива против Партизана.Посебно Лазић,и рекао бих Симоновић.
Онаква "одбрана",оно млатарање ветрењача,упадање у путању,бацање,глума...је за л.грешке,а не за похвалу добре одбране....
И немој молим те Перу да поредиш са Лазићем.Пера је био стиропор за овог.

Naravno da je Bozic kao klasican sportsmen neuporediv sa jednim Lazicem ili Simonovicem. Samo je paralela sto je nekad Bozic bio "defanzivni specijalac", sto znaci da je povremeno dobijao zadatke da iznervira Navara, a ovi mucenici se nazivaju tako dok im ekipa svoju celu koncepciju zasniva, potpuno avangardno, na takvoj igri protiv svih, svo vreme - nesto sto ne znam da je iko ikada radio, toliko konstantno i rizicno napadao prvu liniju napada i onoliko pritiskao na loptu, ne mareci za bilo kakav drugi vid odbrane. Naravno, niko to nikad nije radio jer se za to najcesce sviraju faulovi. Znaci kokoska-faul odbrana, koja zavisi od sudijskog kriterijuma (ako ne, onda ce primiti i skoro 90 poena od Zalgirisa ili Partizana). Za divno cudo, kriterijum im je najcesce naklonjen (u domacim covic-ligama nije cudno), a kad bismo bili transparentno upuceni u Coviceva lobiranja i poslovanja, mozda bismo saznali i zasto. Mozda ima veze i sa konstantnim dovodjenjem Djordija u Beograd, kupovinom F4, sigurno su padala i konkretna obecanja...

Otprilike na tome se zasniva i mit o kovacicevskoj "fe-no-me-nal-noj odbraniiii". :D

I tako jedan duduk iz FMP-a, koji ni sanjao nije da ce bildovanjem doci do ovog nivoa, dosao do kandidata za najboljeg defanzivca EL.

Nekad Dejvid Mos, danas Lazinjo.

Ni ova fiba liga mog kur.ca nije vise ista kao sto je bila do juce, vise nema institucije. Ali to samo pokazuje da je iza NBA lige to prva sledeca u nizu. Paok ko San Antonio, nema neke velike razlike. Za to vreme mi igramo mediokritetnu evroligu gde su klubovi taman po nasoj meri. Nekako bih voleo da moze takva situacija da vlada zauvek. Igrajte vi to sto igrate i uzivajte svake godine, mi pristajemo da igrmo svake godine ovakvu nikakvu evroligu svake godine. Ali bojim se da je onaj racionalni deo u vasim mozgovima povremeno aktivan, pa znate da biste dupe svoje prodali kada biste mogli da zaigrate ovo nikakvo takmicenje koje mi igramo.

Sto se nas tice, veceras druga velika mec lopta za top 8. Prva je bila protiv Efesa i ona je (ne)ocekivano propustena. Utakmica nece biti laka imajuci u vidu sav naboj koji nosi sa sobom. Secam se prve posle Markovog ubistva u Areni, nasi igraci su podlegli pritisku da moraju da dobiju utakmicu. Nakon toga imali smo odlicne partije protiv tog kluba. Favoriti jesmo, ali ne ocekujem da ce biti lako. Jedino bih voleo da ne bude nekih sr/anja, da nas ne bi dodatno kaznjavala Evroliga, mada ce biti veoma tesko kontrolisati strasti.

Nekako mi ti vaši upisi plićak jedan..da je planinski, pa bistar i brz, nego je barica, mutna...
Dakle, niste prepoznali performan, pa da vas edukujem:
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...5Gl06e5a5dNofmlGQ&bvm=bv.148073327,bs.2,d.bGg
IMG_8713blog.jpg

A sve u cilju promovisanja restorana domaće kuhinje https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...V93F8Tvtc-FCcqHrQ&bvm=bv.148073327,bs.2,d.bGg
Sledeći su prebranac, popara ili kačamak.

Poslednja izmena:
Ni ova fiba liga mog kur.ca nije vise ista kao sto je bila do juce, vise nema institucije. Ali to samo pokazuje da je iza NBA lige to prva sledeca u nizu. Paok ko San Antonio, nema neke velike razlike. Za to vreme mi igramo mediokritetnu evroligu gde su klubovi taman po nasoj meri. Nekako bih voleo da moze takva situacija da vlada zauvek. Igrajte vi to sto igrate i uzivajte svake godine, mi pristajemo da igrmo svake godine ovakvu nikakvu evroligu svake godine. Ali bojim se da je onaj racionalni deo u vasim mozgovima povremeno aktivan, pa znate da biste dupe svoje prodali kada biste mogli da zaigrate ovo nikakvo takmicenje koje mi igramo.

Sto se nas tice, veceras druga velika mec lopta za top 8. Prva je bila protiv Efesa i ona je (ne)ocekivano propustena. Utakmica nece biti laka imajuci u vidu sav naboj koji nosi sa sobom. Secam se prve posle Markovog ubistva u Areni, nasi igraci su podlegli pritisku da moraju da dobiju utakmicu. Nakon toga imali smo odlicne partije protiv tog kluba. Favoriti jesmo, ali ne ocekujem da ce biti lako. Jedino bih voleo da ne bude nekih sr/anja, da nas ne bi dodatno kaznjavala Evroliga, mada ce biti veoma tesko kontrolisati strasti.

Пошто већ то помињеш,вероватно имаш искуства у томе.Ево ја сам први за то да клуб за који навијам игра у било ком такмичењу,рангу САМО ПО СПОРТСКИМ РЕЗУЛТАТИМА.
Ако немам тим,успех у одређеној лиги-значи не заслужујем по резултату,...зашто би жудео и играо са неким само јер има звучно име?
То више није спорт.То је мутљавина,новац,трговина....
Свако такмичење,надметање само ако је спортско -онда је добро.
Мени не смета што је Партизан играо ову ЛШ,и штета што нисмо прошли.Има и овде солидних тимова,било је лепих утакмица...
И ако не освојимо нешто више,играјмо где нам је и место.А не да "купујемо" на разне начине (види под Бартомеу...) "успехе"...

Poslednja izmena:
Nisam ispratio ovu utakmicu, al naravno da je ocigledno jos i od prosle sezone da im je on medju najbitnijim igracima. No, Fenjer mi se ove sezone ne svidja, mozda je Obradovic skontao da ne moze da pokida ceo regularni deo i plej-of do F4, a onda da se use.re... Mozda mu bude treca sreca, iskreno, ma koliko ne ulivali poverenje, dovoljno su kvalitetni da u ovoj konkurenciji mogu pokidati F4 uz savrseno tempiranu formu.

Dobismo ovaj Karpos iz Istanbula. Pogresio sam u predvidjanju jer sam mislio da ce biti neizvesnije. Ova utakmica i podcenjenost citavog tima moze da se vidi kroz prizmu Branka Lazica. Neretko kosarkaski strucnjaci sa ovog, ali i mogih drugih foruma (domaci i iz nekad bratskog okruzenja), za Lazica imaju opis "panj, koji ima svoju ulogu u timu". Naravno isticu se u prvi plan striktno odbrambeni kvaliteti koje ni najveci hejteri ne mogu da mu ospore, ali ih svakako umanjuju.

Cesto se zanemaruje Laziceva uloga u napadu. I to ne mislim samo sinoc kada je bio perfektan sa pet trojki bez promasaja, vec njegov doprinos nasoj agresivnosti u skoku pod protivnickim kosem. On mozda i ne uzme loptu, ali cesto napravi pometnju u reketu, prati dobro igru. On daje nekih 5 do 7 poena po utakmici, ali retko ko primecuje da skoro nema promasaja. On jeste mozda poslednje sredstvo u napadu, ali cesto je znao da dobro odigra svoju ulogu.

Momcima svaka cast na pobedi, posebno sam zadovoljan jednom sigurnom igrom. Od trenutka kada smo se odlepili, vise nije bilo sanse da se turci vrate u mec. Sada se malo setim nasih prvih sezona u EL (pa onda u Evrokupu), kada smo cesto znali sebi od gotovog da pravimo veresiju. Bezbroj bespotrebnih neizvesnih zavrsnica koje su oduzimale energiju timu. Sinoc je bil cista rutina. Napravljen je ogroman korak ka Top 8. Imamo priliku protiv nemaca da to definitivno overimo sledece nedelje u Pioniru.

Nemojmo tako, ova peteri-oleson-koponen-anderson Barselona bi tukla onu sa Pit Majklom, Navarom u zivotnoj formi, Lakom, Bazileom, Lorbekom i ostalima. Nikad jaca Evroliga.

Da je Radonjic vodio Partizan iz 2007-08, on bi drzao na klupi Pekovica jer, bozemoj, protivnik igra sa nizom postavom, moramo da mu se prilagodjavamo. Genije.

Osim ovog kola, nisam pratio razvoj situacije u poslednjih recimo 5-6 kola jer me smorilo, cekam plej-of, al ovde je vidim pitanje samo koji ce od dva instant-projekta proci u TOP8, dal Panteri ili Darusafakavi. Ovi moraju u Nemacku po pobedu, bice im tesko, a nece ni Panterima biti bas toliko lako protiv kosarkaske institucije iz Tatarstana, unapred dobijene utakmice su najteze. Ume Uniks da iznenadi ali fakat je da to rade sve redje i redje, bole ih paja, realno. Tako da su lagan i mekan plen.

I vidim da Fenjeru visi to 4. mesto i prednost domaceg terena, tako da ima i tu borbe izmedju njih, PAO i Efesa.

Ne znam dal Zoc svesno tempira formu za F4 da ispravi propuste iz prosle sezone kad su prasili sve do finala kad su se u.ka.kili, al ne moze njemu Bogdanovic sa povredom da bude najbolji igrac sa 15min na parketu u drugom poluvremenu. Sta je sa Veselim, Dzudoom, Datomeom, Diksonom, koji je to kanal, sta je ono? Kako igraju, ne znam ni kako su 4. na tabeli.

Poslednja izmena:
Citav ovaj format Evrolige je presmesan. Cuj 30 utakmica igra svako u TOP 16. Pa jebbem vam mater bre....to vise obraza nema, samo pumpaj, nabijaj, neka se vrte pare. G*vno kao i Liga sampiona u fudbalu. Bole me k*rac da gledam 15 puta u sezoni Barselona-Real, kobajagi je to El Classico...to je p*ckin dim, i svako ko se lozi i gleda to je realno idiJot na kubik, da se ne lazemo.

over&out sto bi rekli jamerike.

Samo ne znam kakve pare nabijaju u praznim i polupraznim halama...

Kad igraju Uniks i Efes cuje se skripa patika i to bukvalno, a sinoc nije doslo ni pola Blaugrane da vidi kosarkasko cudo iz Zeleznika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back