Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма ово је серија за 5 утакмица.
Богдан се само навио и разлупао ПАО. 35 индексних поена на мечу у ком је његова екипа дала само 71 поен. Свака част.
Калинић постао шутерчина. Гледам јел то Калинић или Реј Ален. :lol:

Bogdanovic u 2 utakmice 70 indeksnih poena, odigrao je kao zver, prava kosarka. Sazreo je konacno, 5 godina rada sa 2 vrhunska trenera daju sad i vrhunski rezultat.

PAO-Fenjer 0:2, mislim da je sasvim moguce da je ovo prvi put da slabije plasirana ekipa uzima 2 brejka. Sto vise govori o tempiranju forme Obradovica.

Minimalne sanse za preokret, serija je prakticno gotova.

Poslednja izmena:
Nije Kalinic nikakva sutercina,nego decka ostavljaju samog i daju mu prostora dok Bogdana odmah udvajaju.Svaki njegov sut je otvoren skroz..Pa zvezda je dobila fener ostavljajuci ga samog..Najgori igrac fenera u napadu,cak je i mahmutoglu bolji..To sto igra dobru odbranu,koristan je,ima skok i takticki znaci je nesto drugo.Totalno netalentovan,jedva ume loptu da vodi.Koliko je kosarka propala govori to sto je on takav uspio.Gledao sam ga uzivo kada je pocinjao u radnickom na 3 metra su ga cuvali,izazivali da baca cigle,nije mogao loptu da prenese..Kao kad gledas polusmotanog lika na basketu..Svaka mu cast koliko je bio uporan,trudom i radom je nadomestio dosta toga i uspio.

Jedno (malo) iznenadjenje, Darusafaka dobila u Madridu. Real je delovao (bar meni) kao da je digao formu, ali smesni su realno, kao i prosle sezone kad ih je Fenjer isprasio.
Darusafaka ne moze da ih isprasi, ali sad imaju situaciju u svojim rukama na svom terenu... Mozda bi mogli kao Partizan onomad protiv Makabija, da strogo kontrolisu na svom parketu favorita, ritam utakmice, da pokazu vise znanja i zelje, i tako prodju... Blat je naravno kapacitet za to.

Voleo bih da sam gledao sve, al nisam jer sam morao da ugasim ton kad je Bomba poceo da urla ko debilcina, pa sam zaspao od tisine. :lol:

Ogromna je razlika u kvalitetu izmedju ove 4 sto ce na F4 i ostalih. Moze Fenjer da se slepa kroz sezonu kao sto se slepao, ali su pocistili one nesrecnike, npr. Olimpijakos je dozvolio jednu utakmicu da izgubi i sada su bukvalno zakljucali kos Efesu.

Svejedno, niti jedna ekipa ne pleni svojom igrom. Mislim da su jedino partije Bogdanovica u Atini i Spanulisa u Istanbulu vredne pomena.

Nadam se da ce finale biti Fenjer-Olimpijakos, smatram da ce se te ekipe bar epski posibati ako nista drugo.

PS: Ja mislio da je OLY-EFE 3:1, uopste nisam ispratio da je EFE uzeo pobedu u Atini. :eek:
Utakmica vise, bar jedan par da igra do kraja.

Poslednja izmena:
Spanulis je stvarno gospodar košarke. Samo on je u stanju da u 3 meča skupi 17 izgubljenih lopti, ukanali ekipu i onda u 4. meču pogodi 4-5 ludačkih trojki i reši meč.
Nisam ja neki njegov veliki fan, ali je ostalo tako malo velikih evropskih igrača u Evropi da sam počeo da navijam za svakog od njih.
Za 2-3 godine igraće samo Hanikati, protiv Grinova...

Prva petorka EL je OK. Nando, Ljulj, Bogdan, Printezis i Judo.
Ali druga petorka je pokazatelj koliko je evropska košarka u kanalu.
Evropa nema krila uopšte, a Printezis je jedina četvorka.
Sad kažu da će biti još gore zbog rasta seleri kapa u SAD, ali to nije toliki problem koliko je problem struka.
Ove godine je u prvi plan izbačen Dončić, ali to premalo. Grci nisu godinama izbacili mladog igrača (Atetonokumpo je otišao u NBA pre nego što je zaigrao u 1. ligi), Rusi proizvode igrače zadatka tipa Kurbanov, Španci takođe nemaju mlade igrače (Barselona je morala da dovede Klavera, jer nemaju drugog Španca koji će da animira publiku da dolazi u halu), Francuzi (mahom igrači zadatka) direktno idu u NBA, njih Evropa ne interesuju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back