Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ako se sve to tebi ne svidja, to je onda potpuno druga stvarz:mrgreen: I u meni izazivaju gadjenje klubovi koji otimaju pare od drustva, i dobijaju pare na poklon od javnih preduzeca, pa to ne znaci da necu da ih gledam kako igraju.

Osobe poput Blatera ili ovog naseg Toleta, Lukica, Covica- u USA ne bi mogle da budu ni cinovnici zenske odbojkaske lige. U Americi su skandali vezani za doping i za NCAA, koja okuplja amaterske sportiste, i koja nema nikakve veze sa profesionalizmom; vec vise lici na evropski i UN sistem korupcije.

a kako je u NBA doping uobicana stvar, tu problema nema :D

Kad bih bio komunista, rado bih ti pustio, verujem da voliš. Ovako me baš zabole za levičarska i desničarska s.ra.nja, meni se sve to u nekoj široj perspektivi svede na isto. Farbaj nekog drugog tim pričama.

Znam Keeper-u, ti si vise za ono, vincanska kultura kao vrhunac ljudske civilizacije i sl. :zima::zelenko2:

Nego, hteo sam da kazem da se ne foliras, jer i ti najvise od svih sportova pratis profesionalni sport, i najvise iscekujes utakmice profesionalnih sportista. Koliko sam ja upucen, svaki kosarkas u Evroligi je profesionalac, tako da ne razumem zbog cega bi to Ameri bili nesto posebno najgori kada taj profesionalizam uredjuju na najbolji moguci nacin. Poenta profesionalnog sporta je da onaj ko se njime bavi prima pare za to, a da bi on primao pare, sport i klubovi moraju da zaradjuju iste. Tako da je svaka ideja koja donosi vise para, dobra za profesionalni sport. Mislim, ponekad se zapitam zasto je idejna sustina olimpizma (amaterizam) propala, kada na svetu ima toliko puno ljudi koji pljuju po tome sto se toliko para vrti u sportu. Skoro SVI ti sto pljuju bi uvek radije gledala neke profesionalce nego amatere. E dok gledalac- potrosac to hoce, pare u sportu ce biti najbitnija stvar. Onog trenutka kada vecina pocne da gleda ekipu ispred zgrade na basketu, ili kadetske utakmice, nego Partizana u Evroligi, e onda mozemo da pricamo o nekim Amerima koji upropascavaju sport. Do tada, ispadamo samo licemeri.

@kami3 sve to lepo i ok sto si ti napisao,ali ne bih se slozio sa tobom oko dela gde "pricas o propasti naseg sporta". nije sve tako crno kao sto mislis. da je tako citiram"partizan ne bi dogurao dotle dokle jeste". crvena zvezda nije nimalo naivan protivnik iako deluje tako,docice i njhovo vreme ako boze daj sastave tim,ali jedina nasa tamna strana je to sto nemamo "strucni (ne lopovski) kadar. ako bi se taj problem sanirao mozda bi nam bilo bolje.

Znam Keeper-u, ti si vise za ono, vincanska kultura kao vrhunac ljudske civilizacije i sl. :zima::zelenko2:.
Haha, to za vinčansku kulturu je tvoj zaključak. Al' drago mi je da je moja priča bila makar primećena.

Onog trenutka kada vecina pocne da gleda ekipu ispred zgrade na basketu, ili kadetske utakmice, nego Partizana u Evroligi, e onda mozemo da pricamo o nekim Amerima koji upropascavaju sport. Do tada, ispadamo samo licemeri.
Ne znam, brate, ja daleko više pratim jednu ABA ligu nego NBA i ostali vrhunski sport sa puno novca, a celo letnje kasno popodne i predveče izvisim na lokalnim terenima igrajući i gledajući basket. Moram da se hvalim da ovde leti dolaze i domaće zvezde na teren (Danilo Mijatović :lol: )... ali najjači basket se igra kad dođu matorci koji su trenirali i igrali košarku pre 20, 30 godina: blokovi, kontrablokovi, gomila asistencija i kontakata, nema driblinga i tapkanja, izduvana lopta ne vidi zemlju, a izduvana je da ih neko mlađi ne bi mogao pretrčati sa njom. :lol: I sad ti meni prodaj ono sinoć što su igrali Lejkersi i Nagetsi, one gluposti i Kobijevo ku*čenje kada 7sec pre kraja izigrava zvezdu iako celu utakmicu jedva može vola da ubode, i pokušava da zakuca Denver trojkom, a umesto toga poklanja Galinariju kontru i lagano polaganje koje je ovaj, kao velika zvezda, uspeo da promaši. :lol:

Dobro, to ja više iz šale, nije moja teza da Ameri upropaštavaju sport, nego biznis i novac. Ali je istina da Ameri najviše slušaju govor biznisa i novca. Nije istina da više novca znači bolji sport, jer se sve ovo u EL sada ne radi zbog sporta nego zbog karata, ulaznica, televizije, itd.

Amaterizam? A šta je falilo toliko poluamaterskom sportu od pre 30 do 50 godina, npr? Jeste, nije bilo tako intenzivno, nisu probijane sve žive fizičke granice, sve to izgleda danas kao dečja igra, ali da je bilo šmeka i majstorstva u svemu, bilo je, možda više nego sad. Zavisi sa koje tačke gledaš i odmeravaš "dobar sport". Uporedi Medžika pre samo 20god i uporedi današnje zvezde poput Kobija i ovih iz Majamija koji jesu monstruozni košarkaši, ali meni je to kao da je s jedne strane šmeker i džentlmen, a sa druge strane serijski silovatelji.

A to što ljudi vole da gledaju, mislim, rulja je obična stoka, svuda. Hleba i igara. Ja bih više voleo da samo dvaput pogledam dobre utakmice EL između PAO i Barse, nego pet, šes' njih koje će se raspilaviti.

I srećna nova godina svima. :)

Poslednja izmena:
Odgledah sad Makabi - Pao 4.utakmicu u Tel Avivu. Toliko sam bio siguran da Pao ovo dobija i da ce se igrati 5. u Atini, da sam jutros singlirao 10 tisuca na Pao. I dobi Pao 78 : 69.
Isto tako sam siguran da Makabi tesko moze da uradi u Atini.
Pao mi je i kao tim jaci i na klupi. Samo cekam kad ce Zeljko da se pobije sa Itudisom u toku utakmice.:hahaha:
Neko ko ne zna njihove odnose i vidi kako se raspravljaju u toku utakmice trener i njegov pomocnik, svasta bi pomislio.

Ove serije mi uglavnom idu ocekivano. Barsa prosla sigurno, CSKA ce verovatno sutra zavrsiti posao. Jucerasnji poraz je plod opustanja, sto i nije cudno, jer CSKA u svim takmicenjima ima poraza za prste jedne ruke.

Definitivno utisak ove serije je Olimpijakos i matori lisac Duda Ivkovic.
Matori se bukvalno......izivljava nad Pjanidjanijem ove 3 utakmice. Da nije bilo gluposti Printezisa u 2. utakmici, ova serija bi bila gotova.
Ovako nadam se ( jer sam naklonjeniji italijanima ,*** ne moze se zaboraviti Bo u crno belom dresu ) da se Siena moze trgnuti i dobiti sutra u Atini i vratiti seriju u Italiju. Ali po sada vidjenom tesko.

Oly pre svega igra sjajnu odbranu i ubija Sienu njenim oruzjem. Koliko timski igraju vidi se iz toga sto je Spanulis, koji je ubedljivo najveca zvezda ovog tima, u ove 3 utakmice postigao samo 26 poena ( 15 + 7 +2 ). Sinoc su razbili italijane uz samo 2 poena Spanulisa.
Jednostavno Duda je, za sad, uradio sjajan posao. Na svaku promenu odbrane Siene, tacno se vidi da igraci Oly odmah znaju sta treba da igraju, vide se rotacije u napadu kojima se prilagodjavaju promenama odbrana, u odbrani su odlicni......definitivno Olimpijakos izgleda mnogo bolje od ocekivanog. Pre svega zbog sastava tima, koji je na papiru slabiji i dosta jeftiniji od proslogodisnjeg na primer.

Sta onaj nedefinisiani Keselj uopste i trazi na parketu, cuci u uglu i ceka da sutne trojku? Ja coveka sa menje kretnje u napadu nisam odavno video.

Ovaj Duda stvarno nije normalan. I jos ce ponovo da ga pozove u reprezentaciju.

Poslednja izmena:
Sta onaj nedefinisiani Keselj uopste i trazi na parketu, cuci u uglu i ceka da sutne trojku? Ja coveka sa menje kretnje u napadu nisam odavno video.

Ovaj Duda stvarno nije normalan. I jos ce ponovo da ga pozove u reprezentaciju.

Da li nije ili jeste normalan, ali mu se rezultati ove sezone ne mogu osporiti. I sa ovako skrpljenim timom. Ode na F4, prvi je u prvenstvu Grcke. Doduse kup je izgubio na pola kosa, ali odgledao sam im sve utakmice protiv Pao ove godine i cini mi se da ove godine imaju mnogo vecu sansu da uzmu titulu nego prosle godine, jer imaju igru protiv koje Pao bas tesko igra.

Da li nije ili jeste normalan, ali mu se rezultati ove sezone ne mogu osporiti. I sa ovako skrpljenim timom. Ode na F4, prvi je u prvenstvu Grcke. Doduse kup je izgubio na pola kosa, ali odgledao sam im sve utakmice protiv Pao ove godine i cini mi se da ove godine imaju mnogo vecu sansu da uzmu titulu nego prosle godine, jer imaju igru protiv koje Pao bas tesko igra.

A rezultati prethodnih godina kada je imao duplo bolje timove?

A rezultati prethodnih godina kada je imao duplo bolje timove?
Sto se tice Olmpijakosa i Dude, moze se gledati samo prosla sezona. Jer ih je Duda preuzeo prosle godine.
Uzeli kup, prvenstvo izgubili od boljih od sebe ( Pao ) , u top 8 ispali od boljih od sebe ( Siene ). Proslogodisnji tim skup mnogo, bez hemije u timu. Ovogodisnji, po parama mnogo jeftiniji, ali mnogo vise tim.

nije neki čovek...
Ipak, pljunuo je Teodosića i pobrao moje simpatije. :lol: Al' zato je Šarunas tata.
Očekivao sam da će PAO uzeti neku sigurnu prednost i iskusno otaljavati do kraja, što bi se i desilo, ali ona promašena bacanja Marića i Kajmakoglua, pa 2+1 i faul na šutu za tri poena, neverovatno šta su napravili.
Jedva čekam PAO vs CSKA.

Ipak, pljunuo je Teodosića i pobrao moje simpatije. :lol: Al' zato je Šarunas tata.
Očekivao sam da će PAO uzeti neku sigurnu prednost i iskusno otaljavati do kraja, što bi se i desilo, ali ona promašena bacanja Marića i Kajmakoglua, pa 2+1 i faul na šutu za tri poena, neverovatno šta su napravili.
Jedva čekam PAO vs CSKA.
Šta reći osim :klap: za tebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back