Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
State za Valensiju , sad moraju da dobiju sledecu.

Inace Jaric izvanredan u pobedi Sijene nad Olimpijakosom , dao 24 poena uz sut iz igre 8/8 , Savan isto odlican u porazu Valensije (21 p)

Da prokomrntarisem ove 2 sto sam gledao:

Pao-Barsa ocekivano ,tvrdo. Barsa ima problema sa igrom u napadu. Pre svega zbog toga sto Dijamantidis koji cuva Rubia stoji na 2-3 metra od njega. Skoro da mu pusta sut, ali mu sprecava prodor i probijanje ( jer Rubio u tom slucaju i nema koga da probije jer i nema igraca blizu sebe) i pik, narocito sa Franom Vaskezom ( koji se od centara Barse najbrze otvara u tom piku). Zbog toga nema Rubijevih pasova na stranu, koji idu na Navara, koji to onda obicno resava sutem za 3. Dovoljan je podatak da je Navaro veceras za 23 minuta sutnuo samo 1 trojku i imao jos 4 suta za 2 ( sve iz prodora).
Postoji odredjeni rizik zbog tog pustanja Rubia na sutu,veceras je sutirao 5-4 za 3,ali Rubio je los suter i tesko ce ponoviti ovakvo sutersko vece. Doduse za 2 je imao 8-2 sut. Ali kljuc je u samo 2 asistencije za 25 minuta. I definitivno u ovoj seriji,Barsa bolje izgleda kada je Lakovic na pleju,nego Rubio.

Barsa je dala 11 trojki,sto je u ovako tvrdim utakmica stvarno dosta i opet nije uspela da pobedi. Navaro totalno van utakmice. Mali Kalates kada je u igri,igra sjajnu odbranu na njemu.

Siena-Oli. Utisak veceri Marko Jaric. Za 23 minuta 24 kosa, sut za 2 (8-8), za 3 (3-2) slobodna bacanja (2-2). I kada se Oli priblizavao i smanjivao razliku,tada je jaric pogadjao.
Kada udjes u ritam Sijene,tesko ih je dobiti.
Mnogi ce reci ,Teo je povredjen,igrao je samo 9 minuta,vidi se da je pauza iza njega,da je van forme. Ali i Sjena je i veceras bila bez Boa. Bio je u 12, ali nije ulazio.

Nadam se( navijacki) da ce ove 2 serije zavrsiti sa po 3-1 za Pao i Sienu.

Steta sto Pao i Siena igraju u polufinalu F4. Po meni 2 najbolje ekipe na F4 , bez obzira da li ce dalje proci Real ili Valensija.

Makabi , da nije bilo povrede Perkinsa, bi bio apsolutni favorit protiv bilo kog od 2 kluba iz Spanije. Ali sad bez Perkinsa:think::think:

Jeste Pargo pravi vodja na terenu, sjajan plej, ali je Perkins taj koji je davao agresivnost u igri Makabija, posebno u odbrani, sjajan u tranziciji, uvek 1. u kontri.

Da li je doslo vreme da Siena bude prvak Evrope ili ce Robija uzeti....valjda 8. tituli prvaka Evrope...:think::think:

Siena napravila razliku na poluvremenu, Oli u 2. poceo da stize, dosao na - 5 i onda Teo sutira trojku sa 10 metara iz cista mira i naravno promasuje. Posle toga Jaric pravi seriju 5-0 i tu je bio kraj. I opet klosarsko ponasanje Tea na kraju. Verovatno su sudije krive sto ih je Siena tukla 3 utakmice zaredom po 15 razlike.

Pao-Barsa , opet rat na terenu. Na taktickom planu nista se nije menjalo. S tim da se na pocetku Nikolas povredio i nije vise ulazio. Zato je Kalates odigrao 30 minuta i to odlicno. Zadivljuje me mirnoca igraca Pao. Nema nikakve nervoze i ako istice vreme napada, igra se pozvana akcija do kraja.

Barsa za mene razocarenje. Sa ovakvim igracima imati ovako bednu igru...i to tokom cele sezone.
Mislim da ce Paskval traziti novi posao.

Poslednja izmena:
Steta sto Pao i Siena igraju u polufinalu F4. Po meni 2 najbolje ekipe na F4 , bez obzira da li ce dalje proci Real ili Valensija.

Makabi , da nije bilo povrede Perkinsa, bi bio apsolutni favorit protiv bilo kog od 2 kluba iz Spanije. Ali sad bez Perkinsa:think::think:

Jeste Pargo pravi vodja na terenu, sjajan plej, ali je Perkins taj koji je davao agresivnost u igri Makabija, posebno u odbrani, sjajan u tranziciji, uvek 1. u kontri.

Da li je doslo vreme da Siena bude prvak Evrope ili ce Robija uzeti....valjda 8. tituli prvaka Evrope...:think::think:

Siena napravila razliku na poluvremenu, Oli u 2. poceo da stize, dosao na - 5 i onda Teo sutira trojku sa 10 metara iz cista mira i naravno promasuje. Posle toga Jaric pravi seriju 5-0 i tu je bio kraj. I opet klosarsko ponasanje Tea na kraju. Verovatno su sudije krive sto ih je Siena tukla 3 utakmice zaredom po 15 razlike.

Pao-Barsa , opet rat na terenu. Na taktickom planu nista se nije menjalo. S tim da se na pocetku Nikolas povredio i nije vise ulazio. Zato je Kalates odigrao 30 minuta i to odlicno. Zadivljuje me mirnoca igraca Pao. Nema nikakve nervoze i ako istice vreme napada, igra se pozvana akcija do kraja.

Barsa za mene razocarenje. Sa ovakvim igracima imati ovako bednu igru...i to tokom cele sezone.
Mislim da ce Paskval traziti novi posao.

Davno sam rekao, mnogi su me pljuvali ovde........Teodosic je odlican igrac, koji nam nikad nece doneti neku titulu........Za titulu i najvece domete moras biti konstantno dobar, a Teodosic to nije, jer ne moze da obuzda svoje ponasanje na terenu, i da ga stavi u sluzbu ekipe......
Ne bih da ponovo diskutujem i ozivljavam stare rane, ali je on pogodio trojku sa osam i po metara protiv Spanije, i promasio dve sa linije za trojku u zadnja dva minuta protiv Turske.....Srecnim pogotkom sa osam metara nam je doneo polufinale(pametan plej bi se u zadnjoj sekundi zabio na ulaz i dao kos iz njega ili dao asistenciju na slobodnog igraca) a svojom gluposcu nam je uzeo finale.......

Sto se Barselone tice,ekipa koja u svom sastavu ima Perovica i ne zasluzuje da igra F4.....Vreme takvih centara, kakav je Perovic(posmatrajuci mu kretnje u igri, brzinu, skocnost i koordinaciju pokreta) je proslo jos odlaskom u kosarkasku penziju Tkacenka.

Davno sam rekao, mnogi su me pljuvali ovde........Teodosic je odlican igrac, koji nam nikad nece doneti neku titulu........Za titulu i najvece domete moras biti konstantno dobar, a Teodosic to nije, jer ne moze da obuzda svoje ponasanje na terenu, i da ga stavi u sluzbu ekipe......
Ne bih da ponovo diskutujem i ozivljavam stare rane, ali je on pogodio trojku sa osam i po metara protiv Spanije, i promasio dve sa linije za trojku u zadnja dva minuta protiv Turske.....Srecnim pogotkom sa osam metara nam je doneo polufinale(pametan plej bi se u zadnjoj sekundi zabio na ulaz i dao kos iz njega ili dao asistenciju na slobodnog igraca) a svojom gluposcu nam je uzeo finale.......

Sto se Barselone tice,ekipa koja u svom sastavu ima Perovica i ne zasluzuje da igra F4.....Vreme takvih centara, kakav je Perovic(posmatrajuci mu kretnje u igri, brzinu, skocnost i koordinaciju pokreta) je proslo jos odlaskom u kosarkasku penziju Tkacenka.

Ja sam se zacudio bas kada je objavljeno da Kosat ide u Barsu. Sta ce Barsi on pored Frana Vaskeza i N'Donga uopste mi nije bilo jasno. Plus imaju Lorbeka koji moze po potrebi da odigra i na 5.

Ali Kosta sinoc nije igrao, a Barsina igra nije bila nista bolja. U ovoj seriji se videlo koliko je tacna ona ..igras koliko protivnik dozvoljava. A Pao u ovoj seriji nije dao Barsi da igra. Koliko je Pao sprecio da Barsu da igra svoju igru vidi se na primer i po Navaru. On u proseku sutira 7-8 puta za 3 po utakmici. U ove 4 utakmice sutnuo je ukupno 12 puta.

E sad, ajde sto nisu mogli da igraju protiv Pao koji ima da kazemo dobru ekipu i odlicnog trenera, ali Barsa se celu sezonu muci i protiv Fuenlabrade, Menorke i slicnih timova koje je redovno prosle sezone nabijala po 20-30 razlike. Nesto kod njih definitivno ne stima ove sezone.

Ima Cavi Paskval , koji je bez sumnje ....talentovan trener, da uci jos dosta da bi se nosio sa Robijom. Pod uslovom da ostane trener Barse, jer ovo mu je 2. veliki kiks. Izgubio je prvenstvo od Kahe, a sad i F4 koji se igra u Barseloni.

F4 u Barseloni
PAO-Sijena i Real-Makabi
finale kao u stara dobra vremena PAO-Makabi
Zeljko nije uzeo EL prosle godine pa je red da uzme ove :mrgreen: jedne godine Zeljko (inace neznalica koji dobije sve na gotovo i samo uzme trofej :mrgreen: ), a druge godine neko drugi, pa opet ispocetka :lol:

Uhvatio drugo poluvreme PAO-Montepaski...Zasluzeno PAO ide dalje...Batist razbio Montepaski u zadnja 2-3 minuta pod kosem,kao kantu :mrgreen:

Gledao ceo mec.U prvom poluvremenu Montepaski 13 ofanzivnih skokova, i opet -4.
Bilo je jasno da ce cim malo stane taj skok da popu.se.......
Ono sto me je potpuno iznenadilo je neverovatno nezainteresovana igra Boa.Kao d aje mislima bio hiljadama kilometara daleko.....
sijena fantasticna u odbrani ali bez ikakve organizacije u napadu, sto je kljucni razlog poraza.......koliko su smao lopti izgubili na gluyposti, to je neverovatno.
Sa druge strane Dijamantidis "overava" loptu kad god je vazno.I po pravilo veoma uspesno.........

Osma titula za neznalicu Željka, čak duplo više od bilo kog trenera u istoriji Evrolige :worth:

Čovek je od PAO-a stvorio najjaču mašineriju u Evropi ... Sinonim za klupski evrobasket, i kriterijum po kom se određuje jačina kluba ...

Osma titula za neznalicu Željka, čak duplo više od bilo kog trenera u istoriji Evrolige :worth:

Čovek je od PAO-a stvorio najjaču mašineriju u Evropi ... Sinonim za klupski evrobasket, i kriterijum po kom se određuje jačina kluba ...

sto bi rekao Tegi
"Zeljko Obradovic, najveci trener koga je Evropa ikad imala" :lol:
Svaka cast njemu i PAO-u, tako je to u EL, jedne godine oni, sledece neko drugi, pa opet oni i tako do zavrsetka vremena :lol:
sve cestitke i MIlenku (pokazao si samo timski duh, al nema veze :D vrati se ti care u Partizan) i Aleksu, postali su prvaci Evrope :vatromet: :vatromet: :vatromet:

Sve utakmice sam pogledao, samo finale nisam mogao. Jel' se Željko samo pojavio na dodeli pehara da ga podigne? :lol:
Jedno je sigurno: sledeće sezone PAO ne prolazi drugu fazu, zato što će Željko opet da pusti Partizan. :mrgreen:
Milenko Tepić je dosegao krov Evrope i osvojio sve što se osvojiti može, sad se vraća u Partizan, kao Kecman, i postaje lider tima. :D

sjjna utakmica za pocetak nove EL: jaki zalgiris 74 - prejaki cska 87

kirilenko: 17 P 15 SK 5 AS 4 BL za index 37 ( samo jos mu fali ( ili ne ) jedno 4-5 nataknutih cirlidersica )

teodosic 16 p 8 as, krstic 11 p 6 sk dobri su bili. u zalgirisu rakovic mislim 2 p i 5 penala, nije mogao da igra sa krsticem ni on ni jasaitis, napunio ih krle obojicu sa po 5

Poslednja izmena:
sjjna utakmica za pocetak nove EL: jaki zalgiris 74 - prejaki cska 87

kirilenko: 17 P 15 SK 5 AS 4 BL za index 37 ( samo jos mu fali ( ili ne ) jedno 4-5 nataknutih cirlidersica )

teodosic 16 p 8 as, krstic 11 p 6 sk dobri su bili. u zalgirisu rakovic mislim 2 p i 5 penala, nije mogao da igra sa krsticem ni on ni jasaitis, napunio ih krle obojicu sa po 5

a sada su obojica povredjeni...

Prokom je (ne)ocekivano razocarao u 7. kolu; Lafayette i Motiejunas su podbacili, narocito Motiejunas, mogli su i gore da prodju da je Barselona odigrala u prvoj brzini. Tok utakmice izmedju Partizana i Makabija je meni bio vrlo cudan, pripisimo to odlicnoj igri domacih i nemotivisanim gostima, medjutim Blatt-ov izbor igraca na terenu u nekim momentima nisam skapirao. Fenerbahce i Olimpijakos su igrali smesnu kosarku, koja je podsecala na okrsaj srednjoskolskih ekipa, a ne profi igraca, te zute, ili kako neki kazu crne minute, se prilicno cesto mogu videti na mecevima Evrolige, mislim na nekontrolisanu i jalovu jurnjavu kada greska smenjuje gresku u nizu.

Ima igraca koji nemaju dovoljno znanja, i ja to mislim, ne mogu da verujem kakvi sve ne igraju u vodecim evropskim klubovima. Razumem da se gresi u zaru borbe, u posebno vaznim utakmicama, ali taj ritam gresaka ponekad preovladjuje u mecevima koji su uslovno receno "obicni". Neko ko je nesposoban da vodi i kontrolise loptu ne bi trebao da igra u ekipama koje su krem Evrope. Smesno, pa ima likova koji prosto ne umeju ni da hodaju po parketu, a kamoli da demonstriraju kosarkasko umece. Mozda je u pravu Muta Nikolic kad tvrdi da je Jadranska liga najjaca evropska liga, jer u vecini zemalja koje se mogu pohvaliti dobrom kosarkom ima svega dva, tri vrhunska tima, a ostalo je tuga. Kad pocnu posrtanja, ispadanja lopte, pravljenje koraka, frljanje na sve strane umesto dodavanja. Najsmesniji mi je bio neki jadov, vec sam zaboravio koji, sto je hteo da sutne na kos sa linije za tri poena, ali kao da se predomisljao, tako da je samo blago bacio loptu u vis, jedno metar iznad sebe, i ponovo je uhvatio.

Ima igraca koji nemaju dovoljno znanja, i ja to mislim, ne mogu da verujem kakvi sve ne igraju u vodecim evropskim klubovima. Razumem da se gresi u zaru borbe, u posebno vaznim utakmicama, ali taj ritam gresaka ponekad preovladjuje u mecevima koji su uslovno receno "obicni". Neko ko je nesposoban da vodi i kontrolise loptu ne bi trebao da igra u ekipama koje su krem Evrope. Smesno, pa ima likova koji prosto ne umeju ni da hodaju po parketu, a kamoli da demonstriraju kosarkasko umece. Mozda je u pravu Muta Nikolic kad tvrdi da je Jadranska liga najjaca evropska liga, jer u vecini zemalja koje se mogu pohvaliti dobrom kosarkom ima svega dva, tri vrhunska tima, a ostalo je tuga. Kad pocnu posrtanja, ispadanja lopte, pravljenje koraka, frljanje na sve strane umesto dodavanja. Najsmesniji mi je bio neki jadov, vec sam zaboravio koji, sto je hteo da sutne na kos sa linije za tri poena, ali kao da se predomisljao, tako da je samo blago bacio loptu u vis, jedno metar iznad sebe, i ponovo je uhvatio.

Jadranska liga je sigurno druga po jacini evropska liga, a gledajuci spanske ekipe sve vise i vise mislim da je blizu da postane i najbolja evropska liga. Generalno, mislim da suprotno ustaljenom misljenju Evroliga mnogo zaostaje po kvalitetu igraca od NBA lige. Iskreno, i ja sam nekada mislio suprotno, ali kada sada gledam utakmice, cesto se i razocaram.

Slabo sam pratio NBA, ali na osnovu ono malo utakmica sto sam ranije gledao i meni se cinilo da je kvalitet bio na strani Evrolige, bilo je boljih sutera, disciplinovanije i efikasnije igre u Evropi, dok je NBA bila sinonim brzine, eksplozivnosti, trke, ali ne i neke "odgovornosti" u igri, sto se meni ne dopada, medjutim ovo sto je prikazano sada u Evroligi na momente bas deluje razocaravajuce. Dobro je sto se nas Partizan solidno snalazi u ovoj tugi od takmicenja.

Ne ide mi u glavu npr. da Rakovic, iz Zalgirisa, koji verovatno zubima moze da otkine obruc, pri polaganju oshine loptu tako da ona umesto da udje u obruc zavrsi negde bocno cak u publici, pa i da je fauliran, da mu je protivnik smetao, gde je tu vestina baratanja loptom, trebao je samo da je spusti, a on je rokne tolikom silom da umalo pomlati gledaoce. :D

Ne ide mi u glavu npr. da Rakovic, iz Zalgirisa, koji verovatno zubima moze da otkine obruc, pri polaganju oshine loptu tako da ona umesto da udje u obruc zavrsi negde bocno cak u publici, pa i da je fauliran, da mu je protivnik smetao, gde je tu vestina baratanja loptom, trebao je samo da je spusti, a on je rokne tolikom silom da umalo pomlati gledaoce. :D

Isto tako, umesto da bananu kontrolise i plasira (Odlika igraca koji su dobri pri blokiranju suta su oni koji ostave loptu u igri, svi dobri blokeri su to umeli da rade), on je zazveci iz sve snage u publiku, da bi izgledala sto efektnije. Ali vrhunac mi je bio ono sto sam ove nedelje gledao Unikahu. Ljudi su uspeli da u jednoj utakmici demonstriraju bukvalno sve greske koje ne bi smele da se desavaju profesionalnim igracima. I to bukvalno svi u postavi, izuzev Garbahose, koji sa druge strane ne moze da se normalno krece, jer je star. Onoliko gluposti koje je demonstrirala Unikaha ne mogu se videti cak ni na NBA utakmicama, iako ljudi ovde znaju da pljuju po NBA.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back