Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato ja i slabo pratim takozvanu "najjaču ligu na planeti", gde skupina penzoša mazne titulu a najbolji igrač im onaj švabo (švabe i košarka) koji zna samo da šuta sa jedne noge koristeći svoju visinu, i kojeg na prvenstvu Evrope uštopuje poluigrač Milan Mačvan.

A da je "moćni" CSKA uzeo titulu, šta bi onda mislio? :lol:

E jako mi je milo em drago sto ti ne pratis tu ligu:mrgreen:

I normalno je da CSKA uzme titulu. U stvari, sve je normalnije od toga da titulu uzme ekipa koja ima jednog Keselja 'U reket sa loptom nisam usao od male mature' Keselja :lol:

I normalno je da CSKA uzme titulu. U stvari, sve je normalnije od toga da titulu uzme ekipa koja ima jednog Keselja 'U reket sa loptom nisam usao od male mature' Keselja :lol:
Zapravo, nema ništa normalnije od toga da ekipa koja da najviše koševa za četrdeset minuta pobedi, bez obzira na to koga imaju u timu. Zato što ne igraju samo imena, rosteri i individualni kvalitet pojedinaca, već ima nešto što ti očito tvrdoglavo odbijaš da postoji u košarci i sportu, a to su volja, karakter, timski duh, itd. Možda bi bilo najbolje da se napravi da turnir osvaja ekipa koja je u najjačem rosteru došla? Da dovedemo stručnjake poput tebe da procene kvalitet igrača i daju pehar. Tako da pobedi onaj tim koji skupi najviše NBAovaca, koji se u paralelnoj stvarnosti (Evropi) izgube ko guske u magli kad neko popuni reket ili igra odbranu i napad sa svih pet igrača, a ne sa jednim ili dva. :lol:

Zapravo, nema ništa normalnije od toga da ekipa koja da najviše koševa za četrdeset minuta pobedi, bez obzira na to koga imaju u timu. Zato što ne igraju samo imena, rosteri i individualni kvalitet pojedinaca, već ima nešto što ti očito tvrdoglavo odbijaš da postoji u košarci i sportu, a to su volja, karakter, timski duh, itd. Možda bi bilo najbolje da se napravi da turnir osvaja ekipa koja je u najjačem rosteru došla? Da dovedemo stručnjake poput tebe da procene kvalitet igrača i daju pehar. Tako da pobedi onaj tim koji skupi najviše NBAovaca, koji se u paralelnoj stvarnosti (Evropi) izgube ko guske u magli kad neko popuni reket ili igra odbranu i napad sa svih pet igrača, a ne sa jednim ili dva. :lol:

Jeste, i u fudbalu dobija ona ekipa koja da najvise golova, bez obzira da li su 89 minuta igrali bunker ili ne.
Kazem ja, sledece godine ocekujem da Radnicki bude sampion:super:

Čestitke braći.

Olumpiakos_koupa.jpeg

Ja ove godine ocekujem da Zalgiris daleko dogura, imaju stvarno odlicnu ekipu , maltene pola litvanske reprezrentacije Kaukenas, braca Lavrinovic, Javtokas, Jankunas, Klimavicius, Kuzminskas, takodje jos nekoliko odlicnih stranaca kao Marko Popovic, Lafajet (koji izgleda mnogo bolje nego svojevremeno u Partizanu ili kasnije u nekim drugim klubovima) , evo nakon sto su deklasirali Cedevitu u proslom kolu , danas dobise i Kahu Laboral u gostima..........takodje to su uglavnom tamo sve iskusni igraci koji se odlicno poznaju i iz litvanske reprezrentacije i vec su poprilicno uigrani.
Definitivno imaju potencijal da zaista daleko doguraju (pogotovo sad kad je bas dosta ekipa oslabljeno u odnosu na proslu sezonu i neke sezone pre)

Po meni ove godine favoriti bi bili : Barsa (ukoliko im Navaro i Saras budu bili zdravi) , ajd da kazemo Real , Fenerbahce se bas ozbiljno pojacao , CSKA (iako su im otisli Kirilenko i Sved koji su maltene bilo 60 % tima, ali eto doveli su par dobrih pojacanja i uspeli nekako da sastave pristojan tim i za ovu sezonu) i kao favorita iz senke ja vidim Zalgiris, mada i Himki bi mozda nekom mogao da pomuti racune.

Jasikevičijus je u Barseloni treća opcija na kecu, od njega će najmanje zavisiti.

saglasan sam da Žalgiris ima dobro posložen tim koji za sada super izgleda, sa tendencijom da bude još jači na skoku kad se Javtokas vrati, međutim njihova grupa je jaka kao crna zemlja, uopšte ne bi iznenadilo ako ni sa ove dve pobede ne bi ni prošli dalje. držim da su i Efes i Armani jači od njih, pogotovo Armani.

Videće se kako sezona bude odmicala ko je pretendent. Ja trenutno uopšte ne vidim ko je tako jak. Barselona, Real i CSKA su možda i slabiji nego prošle godine, bar po rosteru, a igra je još uvek slaba pošto je početak sezone.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back