Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
wow, kakav meč....
čestitke cska, zaslužili su da konačno osvoje...
hrijapa ih je spasio, junak....
vatutin preozbiljno sve shvata, šta je tom čoveku, kao da je pitanje života i smrti, taj pritisak sa njega se prenosi na igrače, to je neko objašnjenje zašto su puno puta kiksnuli na f4...
teo odličan, najkorisniji na utakmici, vrlo pametno je odigrao. dobro je što nije preuzimao na kraju, jer kako posle vatutinu izaći na oči...
de colo lider tima i zasluženi mvp.
itudis - sjajan lik, moj omiljeni trener....

Mentalitet prigradskog zmaja, dao mu Zoc da prelama utakmicu 3x sa niskog posta protiv nizeg, nije ni sutnuo. Jbg sudio je Javor a ne Ilija, pa nije dobio zasluzeni faul, jer nasilnicka igra ovde ne prolazi.

Kako kaze ona narodna, velika je macku teleca glava.

A i Zoc je nasao ko ce da mu resava utakmicu, Kalenari i Judo. Bar da su zagradili Hrijapu na kraju.

Poslednja izmena:
Kaliniceva uloga u ekipu nije u ofanzivi, ali kada imas onakav mismec, to i nije nista bzveze da ides na njega da koristis.

Inace, Obradovic je pravio ekipu matematicki, tacno se vidi koji igrac mu je tu zbog cega, pa tipa Datome+Judo su nesto kao Dremond Grin, Dikson i Slukas su tu da prodiru ka obrucu kao Vestbruk, itd.

Ali ponekad matematika nije bas dobitna kombinacija u sportu, narocito ako se igra jedna utakmica.

Kaliniceva uloga u ekipu nije u ofanzivi, ali kada imas onakav mismec, to i nije nista bzveze da ides na njega ...

naravno da nije problem u mismecu nego u igracu koji pokusava da ga koristi a ne zna ni da se okrene s loptom. to trener treba da zna, sta mu koji igrac zna ili ne zna. ako si doveo rudara da ti rudari, onda ti takav ne pokusava resiti mec, jer nije kosarkaski i tehnicki bas pismen a niti talentovan.

naravno da nije problem u mismecu nego u igracu koji pokusava da ga koristi a ne zna ni da se okrene s loptom. to trener treba da zna, sta mu koji igrac zna ili ne zna. ako si doveo rudara da ti rudari, onda ti takav ne pokusava resiti mec, jer nije kosarkaski i tehnicki bas pismen a niti talentovan.

Na tom vrhunskom nivou to jeste tacno, eventualno pokusas jednom to, i ako vidis da ne moze, ne radis to vise na utakmici; kad neko nije za nesto, na tom vrhunskom nivou, onda to ne radi, ma koliko da je situacija dobra za to.

A to trenerski tim treba da zna na samoj utakmici.

Lol, koje prsotine.

I Zeljko je ljut na sudije, istina je da su u finisu i u produzetku sudije bile naklonjene CSKA, ali oni su im stigli prednost bez ulaska u bonus, dopustena im je krljaj-krkaj odbrana.

Sami su krivi zbog ocajnog prvog poluvremena i pripreme.

Zeljko klosar pri prvom pozdravljanju nakon poraza umesto da iskreno cestita Itudisu, krenuo da se klosari i prica o nekim konkretnim situacijama.

Itudis mu ocigledno rekao nesto u smislu ''Pa dobro brate, mozes makar da mi iskreno cestitas???'

Koji klosar Zeljko...

što se cska tiče, jedina što itudis treba da promeni u svom pristupu su šiljati zulufi

žoc je bio blizu, uradio je dobar posao sa fenerom, ali vidimo da su na poziciji 2. tanki. ako sačuvaju roster, samo da kupe dobru dvojku/trojku i osvajaju sledeće godine. lično bih bogdanovića šutnuo iz tima, nabeđeni šuter a u stvari je bezopasan. eventualno da bude rezerva, ne kažem da ne može biti koristan.

Bogdan je uz Datomea najopasniji i najkonstantniji spoljni igrac. Uz to, redovno napreduje u drugim segmentima igre, a resio je i masu utakmica svojim sutevima. Na kraju krajeva, resio je polufinale protiv LBO, samo sto treba biti posten pa reci da nije on heroj nego Slukas, koji je odveo Fenjer u produzetak, i koji je bio najbolji igrac tima na ovom turniru.

Fenjeru je samo falila priprema, oni su dosli na turnir izgubljeni i uplaseni jer su bili svesni da imaju veliku priliku.

Bogdanu se inace od straha sinoc skratila ruka, videh da je prva dva suta promasio tako sto je jedva dobacio. Usrao se. Al dobro... Eno i Teodosic je tek sad sa 30 godina docekao da odigra kako treba i dobije finale, pa sta... Niko mu nije zato osporavao epitet "umetnika" i velikog igraca.

Bogdan je dobar igrac, ali nikada nece biti na nivou Teodosica, ne u smislu igraca, jer oni rade razlicite stvari, nego u smislu bitnosti za tim

Bogdan je igrac kojem fali prodor ka kosu na tom vrhunskom nivou, to on nema, a to je najbitnija stvar u kosarci. On je pre svega suter, i jos bolje ,suter koji sam sebi pravi priliku za sut, ali tim u kome on igra ce uvek morati da ima nekog pleja ili beka kojem je glavna prednost da prodire i napada reket, jer Bogdan nije bas najbolji u tome; a to je stvarno najbitnija stvar u kosarci, tako da ga to najvise jbe da dostigne onaj najvrhunskiji nivo.

Ne znam da li je u istoriji evropske košarke bilo igrača koji ima takav smisao za igru kao Teodosić. Sad mu je prošao voz, ali mislim da bi on u NBA, ako se gleda čisto ofanzivno, mogao da bude sasvim solidan igrač. A vrhunski uz ogroman napredak u odbrani. Jer sad kad pogledam, ni u NBA nije bilo puno igrača tog tipa u poslednje vreme, Neš je jedan od njih plus moj favorit Džejson Vilijams, ako se neko seća tog ludaka :mrgreen:

Ne znam da li je u istoriji evropske košarke bilo igrača koji ima takav smisao za igru kao Teodosić. Sad mu je prošao voz, ali mislim da bi on u NBA, ako se gleda čisto ofanzivno, mogao da bude sasvim solidan igrač. A vrhunski uz ogroman napredak u odbrani. Jer sad kad pogledam, ni u NBA nije bilo puno igrača tog tipa u poslednje vreme, Neš je jedan od njih plus moj favorit Džejson Vilijams, ako se neko seća tog ludaka :mrgreen:

Mogao bi Teo komotno u NBA , daleko od toga da mu je prosao voz , ima "tek" 28, 29 godina , mislim i mnogo stariji igraci od njega su odlazili tamo ili odlaze, recimo Pridjioni covek sa 36 godina ode u NBA i kao sto vidimo nije se ekspresno vratio.

Svakako da ima jos vremena za njega i da i ukoliko ode tamo i ako sve bude u redu mogao bi tamo barem 7,8 dobrih sezona da odigra , a uz malo srece mozda i malo vise.

U svakom slucaju interesenata ima , recimo prosle godine Memfis je bio ozbiljno zagrizao za njega, ove gazda Bruklina je bacio oko za njega, mada mislim da je to najvise njegov licni stav i da je rekao da ga ne zanima previse NBA , da NBA prosto nije stvar za njega i da mu stil igre i nacin rada mnogo vise odgovaraju u Evropi.

Mada recimo De Kolo bi vrlo lako mogao da se vrati u NBA , kao i Datome i Judo, Bogdanovic ce isto najverovatnije u NBA sledece sezone.

Imao bi Teo sto sta da pokaze u NBA , ima izuzetan pregled igre i osecaj za igru , veoma istancan osecaj za sut i pas i verujem da bi ga mnoge ekipe pozelele u svom rosteru , znaci ukoliko bi otisao u pravu ekipu mogao bi veoma dobro da se pokaze i tamo.

Ma Teo ima fenomenalan pregled igre i dobru kontrolu lopte, ali nikakve fizikalije, i uzasan je u odbrani, i nikakav je sto se tice rada i truda. To je za NBA danas neki treci plej u ekipi, eventualno drugi u Filadelfiji, u najboljem slucaju.

Poslednja izmena:
Ma Teo ima fenomenalan pregled igre i dobru kontrolu lopte, ali nikakve fizikalije, i uzasan je u odbrani, i nikakav je sto se tice rada i truda. To je za NBA danas neki treci plej u ekipi, eventualno drugi u Filadelfiji, u najboljem slucaju.

Nema veze sto se tice fizikalija. Tamo kad ga nabiju u teretanu i nakljukaju suplementima ima da bude kao buldozer.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back