Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Posto se u medjuvremenu situacija iskristalisala i Djilas kao pudlicina pudla podrzava ULEB takmicenja, verujem da ce se praviti neka solomonska resenja za nas - suspenduju nas do Olimpijade, a posle ispocetka. Ako ne, nije prevelika steta ne ucestvovati u takmicenjima koje su Djilas i Covic zatvorili i za koja su unapred odredili pobednike za narednih nekoliko sezona, koliko planiraju najmanje da "vladaju".

Problem moze biti to sa transferima, koliko nas mogu blokirati tu.

- - - - - - - - - -

Smejali se FMP-u i podržavali stav FIBE a doživljavaju verovatnu istu sudbinu :lol:

Koju, FIBA ce izbaciti Partizan iz FIBA LS? Koliko si ti izgubljen u naprednjackom kosmosu, jbt.

I sto ga je pogodilo prozivanje FMP-a. :lol: Adresa je sada stara, ali je srce i dalje u Supanca...

Koju, FIBA ce izbaciti Partizan iz FIBA LS? Koliko si ti izgubljen u naprednjackom kosmosu, jbt.

I sto ga je pogodilo prozivanje FMP-a. :lol: Adresa je sada stara, ali je srce i dalje u Supanca...

Gde sam ja to Marice spomenuo da vas FIBA izbacuje?
Post nije dugačak i nadam se da tvoj mali ali napaćeni um može toliko da shvati.

Ne brini se jasno je svima, FIBA ne prima "FMP" jednako je KSS mora da izbaci KKP iz Kupa pod pritiskom FIBA. Sve ostalo je karikiranje tvojih tribinaskih umotvorina.

Nego, rsb-ovca na stranu, mislim da je Djilas jedini predsednik saveza koji je protiv svoje FIBA-e. U ovom slucaju nam to odgovara, ali zna se zbog cega i koga je tako. Sledece sezone moze da stignu sankcije i za onaj glavni klub, a tu nece pomoci ni novi FMP, nova Zvezda, novi Ivo Lola Ribar.

PS: Evo jedne zanimljivosti u vezi novih pravila same igre:

@Sportando
Euroleague announced that from next season an intentional foul made to stop a fastbreak should be classified as unsportsmanlike

Poslednja izmena:
Veseli je postao slobodan agent i pretpostavljam da ce juriti NBA. Sve sto vredi u Evropi ce juriti tamo narocito sa ovim povecavanjem salary capa koji je doveo do toga da su tamosnji mediokritetski igraci zaradjuju rekordne ugovore.

Verujem da ce time situacija u EL i EK biti jos gora, zadnjih godina neki kvalitet zivi izmedju ostalog i od NBA otpadaka koji su u Evropi veliki majstori (Dilejni, Rendolf) ili bar atletske zveri (Veseli, Judo).

Inace, CZT vec neko vreme pregovara sa Pulenom, danas se bacaju informacije da je dogovor blizu.

jest bila je patka da je potpisao za one velike pare ali nije istina. inace su danas dilejni i satoranski otisli u nba. ovde nece ostati nista osim proseka. a dobro se zna da su recimo satoranski i veseli atletski frikovi a ne kosarkaski talenti...

Eurohoops.net ‏@Eurohoopsnet 1m1 minute ago
According to @Basket_MD the @Sixers are offering $ 20 m. to Rudy Fernandez

Evropska takmicenja prete da postanu i vise nego smesna. Bitno da Djordi Bartomeu hoce od ovoga da napravi evropsku NBA diviziju. :hahaha:
A oni digli salary cap i ima da progutaju Evropu za uzinu.

Nije da sam ljubitelj Fernandeza, ali fakat je da je jedna od prvih pet zvezda evropske kosarke.

Poslednja izmena:
Pola Efesa se preselilo u Galatasaraj, samo su Dudu Ivkovica zaboravili da transferisu. :lol:

Ponuda je takva da se igraci sada seljakaju i u paketima, jbg, koga ces dovesti.

Inace, Veseli i Judo su na kraju ostali u svojim klubovima, bar ti fizikalci ne odose u NBA.

Ali zato velika nada evropske kosarke Semih Erden pregovara sa Seltiksima.

Poslednja izmena:
Pola Efesa se preselilo u Galatasaraj, samo su Dudu Ivkovica zaboravili da transferisu. :lol:

Ponuda je takva da se igraci sada seljakaju i u paketima, jbg, koga ces dovesti.

Inace, Veseli i Judo su na kraju ostali u svojim klubovima, bar ti fizikalci ne odose u NBA.

Ali zato velika nada evropske kosarke Semih Erden pregovara sa Seltiksima.

Boston dotakao dno...

Paul Cipser, poprilicno nezapazen igrac u Bajernu, navodno pred dogovorom da potpise 2 godine za Cikago Bulse.

Ovo je dobra vest i za nas forumase i amatere, ako se ovako nastavi, i mi cemo potpisivati u NBA. :hahaha:

ULEB je izgubio bitku protiv FIBA na sudu:
http://www.sportske.net/vest/kosarka/evroliga-povukla-tuzbu-protiv-fiba-269121.html

To znaci da FIBA moze da nastavi i dalje da vrsi pritisak kako hoce, znaci da je i dalje sve otvoreno - ove sezone su pokusali da napadnu Evrokup, a mozda ce i nastaviti, dok ce u skorijoj buducnosti verovatno i sve ostalo napasti.

Naravno, ULEB amateri i secikese su dobijali u pocetku te bitke, ali videcemo kako ce se dalje odvijati.

Sportando ‏@Sportando 2m2 minutes ago
Andrea Bargnani to Baskonia is DONE! Official announcement expected soon as reported by @chemadelucas

Konacno neki transfer i na suprotnu stranu, makar i ovaj italijanski picopevac.

PS: Evo jos jednog:
Eurohoops.net ‏@Eurohoopsnet 26m26 minutes ago
Amare Stoudemire expected to sign with Israeli club Hapoel Jerusalem:

On je valjda suvlasnik Hapoela, a ne znam dal je uopste u stanju da igra pravu kosarku.

Poslednja izmena:
Ђорђе Матић ‏@DjordjeMatic 10m10 minutes ago
Milko Bjelica is coming home... After 10 years abroad he agreed with Red Star where he made his 1st bball steps...

Ocekivao sam vise od njih, ali verovatno ponuda cini svoje. Naravno, osim ako im ovaj nije projektovan kao rezerva, a onda je "kep" pusiona sa sve Simanicem.

Jos jedna mogucnost za transfer Evropa-NBA, Keni Gabrijela navodno traze u Kavsima.

Poslednja izmena:
Mozda je problem sto se sipa u FK red-starletu.

Ali ajde, cak i da je Bjelica starter, kao da je problem promeniti igraca ako se pokaze losim i zaraditi njegovim odlaskom.

Inace, mislim da je za Bjelicu pricalo da mu se, na njegovim pocecima u CZ, Gurovic popisao u patiku. :hahaha: Te sezone je prvi smugnuo odatle.

Poslednja izmena:
Djilas otisao i odma' neko busi Covica.
Ako, da ne misli da moze sve.

Ko zna sta je i ko je u pitanju, mozda se Vucicima ne svidja da sipaju jos vise para za oba kluba tzv "sistema", i dugove onog treceg zamrznutog.

A mozda je i cela prica od pocetka jedan obican spin.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back