Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da je Rubio bolji kosarkas, kao sto je i NBA bolja od EL. Poredjenje je u toj gradaciji.

Inace, Rubio je u Evropi bio veliki folirant, "sjajni" asistent koji daje "magicne" pasove bez gledanja u kontri 3na1 :worth: I sto je najgore, potpuna cigla od igraca. Nista gore nego da je plejmejker potpuno bez suta. Nikad ga nisam voleo.

Kosarka u evropi jeste mehur, ali kriviti za to Amere je kao da krivis komsiju jer ti novi BMW koji si kupio nije doneo srecu u zivotu, a bas si video kako je komsija srecan dok ga vozi.

Nisu meni Amerikanci krivi, ako nisam bio dovoljno jasan. Oni su terali svoju pricu koja sa Evropom nema puno veze, ali je ono zbog cega evropska kosarka trpi posledica toga, a naravno dominantno je ono sto sami Evropljani rade, ili bolje reci ne rade. Za to su krivi i FIBA kao i ULEB banditi.

Moze biti da ce na kraju amerikanizacija najveci spas, ali to onda vise nece biti evropska kosarka.

Ima Rubio itekako lepe pasove, nije slucajno medju najboljim asistentima u NBA, a sto se tice suta popravio ga je malo, doduse nikada on nije bio neki prefinjeni suter ali nema ni tako los sut.

Inace evropsku kosarku unistava krupni kapital , pre svega mislim na onu kompaniju koja stoji iza nove EL od 16 klubova, odnosno evropsku kosarku unistava sacica njih kojima su njihovi licni interesi iznad interesa kosarke.

Moze biti da ce na kraju amerikanizacija najveci spas, ali to onda vise nece biti evropska kosarka.

Kosarka i jeste nastala kao americki sport, a cak je i koledz kosarka u Americi danas zesce bolesna stvar. Nije to cisto evropski sindrom, vec sindrom toga da ne znas sta hocess i ponasas se potpuno iracionalno, cas si amater, cas si profesionalac. Tako da, u svakom slucaju, da se zakljuciti da ako vec neko hoce da gura profesionalizam, to nesto moraju da rade ljudi koji ce postaviti profesionalnu osnovu, a ne klosari koji samo gledaju kako ce da uhlebe svoje dpe.

Kosarka je inace nastala u Kanadi a ne u Americi, mada ne vidim kakve to veze ima, uostalom recimo i vaterpolo je nastao u Velikoj Britaniji mada se ne secam da su Britanci ikad igrali vaterpolo.

Inace koledz kosarka u Americi i jeste napravljena da bude amaterska, to je neka vrsta poligona za ucenje odnosno neka vrsta regrutnog centra, gde oni neki odlaze u profesionalce a neki tu zavrsavaju svoju sportsku karijeru i posvecuju se drugim stvarima, tako da koledz kosarka nikad nije ni imala za cilj da bude profesionalna.

Nemoguce je u Evropi napraviti profesionalnu ligu po uzoru na NBA , jer prosto citav sistem je drugaciji, podneblje, mentalitet i sportska kultura su drugaciji i uopste ne treba ni insistirati na tome, cak i to sto pokusavaju da u Evropi naprave nesto tako, to se odma vidi da je to ipak samo losa americka kopija i izgleda pomalo tragi komicno.

Uostalom slicna je stvar sa americkom ligom u fudbalu (MLS) , koja uzgred nije nimalo losa, ali je ponekad zaista smesno to koliko pokusavaju da kopiraju evropski fudbal, pogotovo to sa imenima klubova sto rade, sad maltene prestali su klubovima da daju americka imena tipa : Bulldogs, Ducks, Dolphins, Bulls....itd, vec u poslednje vreme i oni su poceli da daju klubovima evropska imena tipa : New York City, Orlando City, Real Salt Lake, FC Miami.......itd, mislim smesno.

Mislim lepo je to sto oni zele da razvijaju i popularizuju fudbal , ali neka ga razvijaju u skladu sa njihovom americkom sportskom kulturom a ne da kopiraju Evropljane, Juznoamerikance, Meksikance ili koga vec.

Ne, kosarka je nastala u Americi, na americkom koledzu. To sto ti nesto znas onako ofrlje da je tvorac kosarke Kanadjanin, ne znajuci da je covek radio i ziveo u USA, to samo znaci da si potpuno pomahnitao, a ne da kosarka nije nastal u Americi.

Koledz kosarka u Americi jeste napravljena da bude amaterska, kao i skoro svi sportovi ikad, sa tom razlikom sto se tamo i dalje ostalo na tom nivou svesti, iako su ubacene ogromne pare. NCAA je jedan jako bolestan sistem gde neki nesposobni paraziti pokupljaju milione, a igraci se diskriminisu na razlicite nacine, cak im se i krse im se ustavne slobode. To sto radi NCAA je neustavno, samo sto su ljudi kukavice, i ne smeju te neke slucajeve da obradjuju na Vrhovnom Sudu, jer bi im se raspao citav sistem, a u svakom drustvu, pa i americkom, postoje beli medvedi. Tako da, koledzi tamo jesu beli medvedi, ne samo zbog sporta, i to je jako smrdljiva stvar.

Istorija skoro svakog sporta je istorija borbe sportista protiv besmislenih parazita u nacionalnim i internacionalnim organizacijama. Ovo sto imamo u kosarci u Evropi danas je jedan polu-amaterski-poluprofesionaln hibrid. Istina je da kosarka u Evropi ne bi ni priblizno dostigla te visine da nije Amerike, kako americkih para, tako i cele te kulture. Sad, doslo se ocigledno do necega sto je klasicna vec vidjena 1000 puta stvar u ekonomiji (vidjen u SFRJ), gde mehur koji pravis postane toliko veliki, da tako subvencionisan ne moze vise da prezivljava parazitirajuci od stranih trzista, domacih dilova bez ikakve komercijalne racunice, i bez ikakve inovacije u organizaciji i menjaju i napredovanju tvog proizvoda. Jbga, nemoguce je da kosarka u Evropi stalno zivi od NBA para, i para koje dogovore neka dva ljigavca iz vrha kosarke. Moraju da naprave proizvod koji ce biti ekonomski odrziv. Moraju da naprave ozbiljan profesionalni sistem, a ne ovu klosariju.

Poslednja izmena:
Odigrali sa mnogo vise zelje, Barsu stao sut za 3p i nisu imali odgovor na njihovu brzu igru. Odgovor pod kosem ionako nemaju.

Inace ne znam sta je tuznije, slusati Iliju Bombu ili gledati Ante Tomica kako se raspada i ne moze da resi mis-mec ni protiv Drejpera. Jeste Tomic dao nekih 18 poena ali sve sa bacanja, inace im je kanalio igru i unistavao akcije. Da LOKO ima pravog centra, dao bi 4 poena.

Strateg Crvene zvezde sa kojom je ove sezone ušao u top 8, među tri kandidata je za nagradu “Aleksandar Gomeljski”, koja se na kraju sezone dodeljuje najboljem evropskom stručnjaku. Crnogorski trener ušao je u najuži izbor, a pored Radonjića u konkurenciji su Željko Obradović (Fenerbahče) i Velimir Perasović (Laboral Kuća).

Tu je trebao biti i Trinkijeri, al nema sanse, ko nije prosao u osam, ne racuna se.

PS: izgleda da ne postoji zvanican "uzi izbor", sto dovoljno govori kakvi su pacenici nasi RSB-novinari.

Poslednja izmena:
Randolf vise, Brekof manje, Singlton vise,Bikov vise,Navaro vise,Perperoglu vise,Satoranski manje, i onaj koji obara Dilejni vise od 15,5, dao 14.....
8 igraca sve u glavu kvota 130.........:dash::dash:
Dobar tiket oborio Milan sa 0-0, jos bolji Anderleht bez 3+.Od pozicije da prodjem skoro 200 000 prosao samo 15 000 i to na poluvreme kosarke Lokomotiva 2 i vise kvota 5,50........:dash:

Naravno da je Rubio bolji kosarkas, kao sto je i NBA bolja od EL. Poredjenje je u toj gradaciji.

Inace, Rubio je u Evropi bio veliki folirant, "sjajni" asistent koji daje "magicne" pasove bez gledanja u kontri 3na1 :worth: I sto je najgore, potpuna cigla od igraca. Nista gore nego da je plejmejker potpuno bez suta. Nikad ga nisam voleo.

.

Zaboravih da pomenem, ovo je skroz tacno, ali meni kosarkaske analize ovog jos 5-aka deluju kao prica dece iz obdanista, pa i ne obracam paznju.

P.S. Cak i ne bi bio bas toliki problem sut da ima fizikalije, i da moze da napada kos i tera odbranu da se brzo pomera i donosi brze odluke, ali on nema ni to. Jedino sto ima je handle lopte i pregled igre, i bukvalno samo to.

Poslednja izmena:
Randolf vise, Brekof manje, Singlton vise,Bikov vise,Navaro vise,Perperoglu vise,Satoranski manje, i onaj koji obara Dilejni vise od 15,5, dao 14.....
8 igraca sve u glavu kvota 130.........:dash::dash:
Dobar tiket oborio Milan sa 0-0, jos bolji Anderleht bez 3+.Od pozicije da prodjem skoro 200 000 prosao samo 15 000 i to na poluvreme kosarke Lokomotiva 2 i vise kvota 5,50........:dash:

Malo li je na ovu skupoću :mrgreen:

To jeste. Nego su meni generalno odbojni ti poeni igrača, pošto jedna glupost tipa rane lične greške ili povreda sjebavaju celu koncepciju...

Istina...............Ali postoje neke tendencije koje se mogu pogoditi u odgovarajucem sistemu...
Generalno kad" namirises" utakmicu sa mnogo poena(ili malo poena), igrajuci nju mozes da naplatis kvotu za vise poena(ili manje poena) od 1,85 i to je to....Ovako preko pogodaka igraca zavisno od ponude, mozes da pogodis i kvotu 500 od samo jedne utakmice(10 igraca)......

Pre dve godine 18 igraca, 13 vec proslo, ceka se Lebron vise od 25,5, i jos cetvorica...........Lebron 25, tri i po minuta do kraja....tri puta sutnuo za to vreme, promasio sva tri....Ostane na 25, a ostala cetvorica dodju do poluvremena njihovih utakmica.........5 miliona za pola kosa.........:dash::dash:

Istina...............Ali postoje neke tendencije koje se mogu pogoditi u odgovarajucem sistemu...
Generalno kad" namirises" utakmicu sa mnogo poena(ili malo poena), igrajuci nju mozes da naplatis kvotu za vise poena(ili manje poena) od 1,85 i to je to....Ovako preko pogodaka igraca zavisno od ponude, mozes da pogodis i kvotu 500 od samo jedne utakmice(10 igraca)......

Pre dve godine 18 igraca, 13 vec proslo, ceka se Lebron vise od 25,5, i jos cetvorica...........Lebron 25, tri i po minuta do kraja....tri puta sutnuo za to vreme, promasio sva tri....Ostane na 25, a ostala cetvorica dodju do poluvremena njihovih utakmica.........5 miliona za pola kosa.........:dash::dash:

Uh 'bem ti, meni ne bi bilo dobro za takav tiket... Mada sam pre nekoliko godina doživeo sličnu situaciju, doduše za manju kintu, igrajući ukupno golova u ligi i tada sam čekao, ako se dobro sećam, englesku treću ligu da padne samo još jedan gol za plus, u poslednjih 15 minuta na 12 utakmica...

Ali, sistem ti je odlična varijanta. I ne brojim koliko sam puta slušao drugare kako se žale zbog jedne tekme što nije došla, ja pogledam tiket, a ono sve kvote tu oko dva. Pitam ljude što ne igraju sistemski tiket na takve kvote, a oni gledaju belo. E pa, kad gledaju belo, nema za belo :mrgreen:

Postavljao sma ja ovde na ovim stranicama, mislim na kafani skracene sisteme bas za ove kosarkaske kvote..
Prilicno su dobri, samo treba biti disciplinovan, ne zaletati se.......
To za pola kosa sto sma pao je bio vise rekreeativni tiket, cisto kao kad odigras loto...
i jeste kad su ostali dosli povracao sam od muke sat vremena, i nisam zaspao narednih 24 sata...
Tada sam negde i prestao da igram te tikete sto idu na maksimum.
Ne zbog dobitka, nego zbog svog zdravlja...

Meridijan recimo dozvoljava samo dva igraca vise-manje po utakmici, sto ponekad moze da bude i bolje, jer se ne rasplines bezveze...
Sinoc sam ceo ovaj dobitak pao po drugim nalozima , sve za po neku zabludu.
Srecom ovim tiketom sam se izvadio.........

aaaaa.JPG

A ovaj mi je uzet uzivo doneo neki dobitak.Ne veliki, ali plus je plus.....Uzet na +15 za Boston,+9,5 Atlanta........

bbbbbbb.JPG

oooooooooo, jbm ti glupacu u kladionici....................
Danas bio u gradu neposredno pre 4 sata i pocetka utakmice engleza....Vidim necu stici nista da odigram udjem u Brazil i kazem onoj sto radi "sva tri engleza i Real 2+ prvo poluvreme"..Ona otkuca ja uplatim 200 dinara, da mi tiket okrenem se i odem......
Dodjem kuci pogledam tiket, ona glupaca odigrala 2+ cela utakmica......
I umesto kvote 25 i pet hiljada, ja prodjem 350 dinara........:dash::dash:

Izvinjavam se na off topic.........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back