Evro ide na 110 dinara!

Ode dan Tihi se ne javlja. Kakvo je stanje na trzistu pre nego NBS najavi indikativni za sutra.
Ima li ko informaciju?

drugari izvinjavam se bio sam na skijanju danas, pada sneg na kopaoniku pa nije bilo sile da to ne iskoristim z:D

sto se tice danas situacija kao i juce kurs se vrti od 94 do 94.5 tako da ce odprilike na istom nivou biti i i sutra. koliko je jelasic danas sprcao deviza saznacemo na kraju radnog vremena - kao i obicno z:D

sto se tice desavanja vrlo objektivan clanak je objavljen u listu Alo koji realno odslikava nase stanje.

Inace svi krediti koje su demokrate uzimale ovih godina su bili tzv krediti sa grejs periodom tj "uzmi i trosi sad a plati kasnije" od 2-4 godine. Ne znam sad tacno ali secam se da sam citao da ce najkriticnije godine za otplatu kredita biti 2009 i 2010 godina tj tada cemo morati da dajemo 3-4 milijarde godisnje za otplatu glavnice i kamata.

u kombinaciji sa zaustavljenim deviznim prilivima to znaci da u 2009 dinar moze vrlo lako da preskoci cifru od 200

Novac za "odbranu" dinara

A novac namenjen budžetu Srbije za NIS mogao bi da zaustavi pad dinara.

Guverner Narodne banke Radovan Jelašić kaže da država mora nešto hitno da uradi i obezbedi priliv deviza jer Narodna banka neće braniti kurs.

400 miliona evra u budžetu Srbije i te kako bi doprinelo monetranoj stabilnosti, kaže guverner.

Iako je ministarka finansija povlačenje sredstava od MMF-a navela kao meru za jačanje dinara, guverner Jelašić tvrdi da za tim još nema potrebe i da Srbija i dalje ima stabilne devizne rezerve.

Dinar iz dana u dan dostize rekordno nisku vrednost. I pored intervencije Narodne banke na međubankarskom deviznom tržištu, dinar je oslabio za 20 para, pa evro po srednjem kursu vredi 95,66 dinara.

Данас је Динкић посаветовао свог колегу Јелашића да слободно троши и агресивније државне девизне резерве.
Логично зар не?
Мора ујка да му има што мањи губитак.

...mislim da ce na kraju drzava preuzeti obavezu otplate kredita gradjanstva?!

Дакле, к'о да су тебе сликали за "ава" -
ШТА ЋЕ БИТИ С' КУЋОМ ????

"'Оћу мој део, нећете да ме преварите ..."

Па где си ти бWе "сува генијалности наша" (скоро као Јелашић) видео, чуо (пошто не читаш, џабе да питам) да је икада игде икоја Држава "преузела обавезу" грађана из облигационог односа са банкама (читај ЗЕЛЕНАШИМА) ????

Оно што се догодило са Јездом и Дафином (јер би то, суви геније одмах питао) јесте обавеза јер су они радили за интерес Државе ... А

А садажње банке - приватизоване - раде за себе и своје Директоре ...

'Е.беш пос'о ако вајде нема ..."

drugari izvinjavam se bio sam na skijanju danas, pada sneg na kopaoniku pa nije bilo sile da to ne iskoristim z:D

sto se tice danas situacija kao i juce kurs se vrti od 94 do 94.5 tako da ce odprilike na istom nivou biti i i sutra. koliko je jelasic danas sprcao deviza saznacemo na kraju radnog vremena - kao i obicno z:D

sto se tice desavanja vrlo objektivan clanak je objavljen u listu Alo koji realno odslikava nase stanje.

Inace svi krediti koje su demokrate uzimale ovih godina su bili tzv krediti sa grejs periodom tj "uzmi i trosi sad a plati kasnije" od 2-4 godine. Ne znam sad tacno ali secam se da sam citao da ce najkriticnije godine za otplatu kredita biti 2009 i 2010 godina tj tada cemo morati da dajemo 3-4 milijarde godisnje za otplatu glavnice i kamata.

u kombinaciji sa zaustavljenim deviznim prilivima to znaci da u 2009 dinar moze vrlo lako da preskoci cifru od 200

ti na skijanju :D

vec si se vratio iz egipta?

oce
al juche

a i ne bi bilo u redu,
ja nemam deviznih kredita,
placam porez
da nekom isplacujem isprdjivanja, nece da moze

mada, kod ove govedje vlade, nishta nije u redu.... :(

ima da placas i da vices - jos jos jos

pa sta si ti mislio bogati?

da se miskovic i ostali bogatuni snalaze sami kao sirak tuzni bez idje ikoga u talasima ove svetske krize? z:((

e pa nece da moze!

Red je da sirotinja pomogne svojim bogatasima da postanu jos bogatiji i da povrate svoje bogatstvo i silan novac koji su izgubili pocetkom ove krize.

BEOGRAD - Savetnik premijera Mirka Cvetkovića i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Jurij Bajec smatra da vladine mere protiv ekonomske krize neće imati efekta ukoliko kurs dinara ne bude stabilan.
- Kurs je postao ne samo monetarno, već i ključno ekonomsko pitanje, socijalna i politička tema. Sada je lopta na terenu Narodne banke Srbije. U situaciji kada su slabi devizni prelivi, NBS mora da razmisli da li je ispravna njena politika držanja kursa tako što će prodavati devize iz državnih rezervi. To je sve bilo lepo dok je bio veliki devizni priliv iz inostranstva, pa je tada bio nedostatak dinara, a ne evra. NBS mora da prilagodi monetarnu politiku novonastalim kriznim uslovima i uskladi je sa fiskalnom politikom države - rekao je Bajec.
On kaže da za privrednike, ali i građane nije bitno koliko će evro vredeti u dinarima, već da on manje oscilira.
On smatra da će novac od prodaje NIS imati kratkoročne efekte, pa bi država trebalo već ove godine da pojača priliv sredstava iz inostranstva.
- Srbija treba što pre da povuče sredstva iz MMF. Tih 520 miliona evra koji su nam na raspolaganju nisu dovoljni. Treba ponovo razgovarati o dodatnom kreditu i tražiti od EU dodatna sredstva u meri u kojoj je to moguće - rekao je Bajec, objasnivši da Srbija ne spada u red mnogo zaduženih zemalja.
Bajec takođe kaže da „ne veruje da će vlada uspeti da ostvari planirani privredni rast od tri odsto“.
- Ove mere će pomoći da se održi to što imamo proizvodnju, izvoz i nivo zaposlenosti. Očekujem jenjavanje krize i prelivanje pozitivnih efekata iz razvijenih zemalja u našu negde u drugoj polovini 2010 - rekao je Bajec.
Na pitanje da li je Srbija zakasnila sa merama za ublažavanje svetske ekonomske krize savetnik premijera je rekao da kriza tek sada stiže u Srbiju.
- Sve države su kasno reagovale. Taj talas se brzo prelio iz Amerike u Evropu i pogodio realni sektor. Reakcija Evrope je jaka i ne slabija od američke. U razvijenim zemljama nema velikog pada ekonomske aktivnosti, a najviše će biti pogođene zemlje kao što je Srbija.

---------------

Ovaj Jurij Bajec jeste strucnjak, ali sta mu to vredi kad je tadicev pion i cvetkovicev debil z:D

zamisli kaze covek - SRBIJA TREBA JOS DA SE ZADUZI

pa dokle bre vise ?

Back