Evro ide na 110 dinara!

to bi bila tek neverovatna steta odprilike ko da zakujes dinar na fiksni kurs od 30 dinara za 1 evro.

potrosio bi devizne rezerve dok si reko keks i posle toga - propast, nemas pare da isplacujes penzije plate ma nista . jer evre ne mozes da nastampas.

prakticno odustajes da imas samostalnu monetarnu i fiskalnu politiku i sve predajes u ruke nemcima kojima jelte odgovara sto jaci evro .

upravo zato je sada kriza u EU jer su nemacka i francuska nametnule jak evro slabijim ekonomijama i samim tim njihova proizvodnja propada a uvoz raste one se zaduzuju dok ne dodju do bankrota.

Koja je poenta davanja penzija od kojih ne moze da se zivi?

Ovako, sa nesposobnim strucnjacima tesko da cemo da povratimo dinar. Mozemo samo da tonemo dublje i na kraju se vratimo na '93... Bolje da se stegnemo neko vreme, ali bar da imamo stabilnu valutu i sigurne plate...

Ovako, sa nesposobnim strucnjacima tesko da cemo da povratimo dinar. Mozemo samo da tonemo dublje i na kraju se vratimo na '93... Bolje da se stegnemo neko vreme, ali bar da imamo stabilnu valutu i sigurne plate...

u ekonomiji postoji sledece pravilo

slaba ekonomija tj ekonomija sa puno vecim uvozom nego izvozom = slaba valuta

jaka ekonomija tj ekonomija sa puno vecim izvozom nego uvozom = jaka valuta

srbija je slaba ekonomija mnogo vise uvozi nego sto izvozi i samim tim mora da ima slabu valutu . i sta god ti smisljao kakve god kerefeke to nece da resi tvoje probleme .

sad mozes ko tadic da imas slabu ekonomiju a da forsiras jaku valutu, al to se zavrsava tako sto bankrotiras ko argentina i rusija 1998 ili island 2008 ili grcka 2010 .

dinar nece da se povrati dok se ne povrati srpska privreda.

narod uopste ne treba da razmislja o dinaru , jer je pad dinara posledica loseg rada i mizernog izvoza celokupne srpske privrede

sad glavni generator takve lose ekonomije je aktuelna vlast koja vestacki odrzava dinar nerealno visoko + konstantno dize poreze privrednicima i tera ih u propast.

bez smene sadasnje vlasti nije moguce oporaviti srpsku ekonomiju a samim tim ni srpski dinar.

u ekonomiji postoji sledece pravilo

slaba ekonomija tj ekonomija sa puno vecim uvozom nego izvozom = slaba valuta

jaka ekonomija tj ekonomija sa puno vecim izvozom nego uvozom = jaka valuta

srbija je slaba ekonomija mnogo vise uvozi nego sto izvozi i samim tim mora da ima slabu valutu . i sta god ti smisljao kakve god kerefeke to nece da resi tvoje probleme .

sad mozes ko tadic da imas slabu ekonomiju a da forsiras jaku valutu, al to se zavrsava tako sto bankrotiras ko argentina i rusija 1998 ili island 2008 ili grcka 2010 .

Pa, sve u korist tata Miška, a Srbiju ko hebe.

Званични средњи курс за дан 10.06.2010: 103.9368

Dinar nastavlja da slabi, nova rekordno niska vrednost

08:04 BEOGRAD, 9. juna (Tanjug) - Dinar je danas nastavio da slabi prema evru, peti dan za redom i to za 22 pare ili 0,21 odsto, i pored toga što je Narodna banka Srbije (NBS) intervenisala prodajom 20 miliona evra, tako da je zvanični srednji kurs evra 103,5617 dinara, što je nova rekordno niska vrednost domaće valute. NBS je juče na međubankarskom deviznom tržištu prodala 20 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa, a od početka godine prodala je ukupno 1,108 milijardi evra, uključujući i današnju intervenciju.

Aj' ne drami, svega ti....ići će do 105,106 i vratiće se na 100 otprilike...za mesec, dva i to je to.

Цениш, или знаш нешто више од нас ???

Значи да пресвучемо сламарице
испродајемо ону сиротињу који сачувасмо за "злу не требало",
орочимо динаре на месец, два, три ... док ЕУРО не падне,
а онда их накупујемо у огромним количинама
и разбуцамо ЕУРОбску економију
к'о свиња башту ...

:hahaha::hahaha::hahaha:

А шта кажу твоји извори,
кад ће опет неки нови Језда, Дафина ???

Да уФатимо ред ...

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Народна банка продала на девизном тржишту 80 милиона евра
10.06.2010. Народна банка Србије продала је данас на међубанкарском девизном тржишту 80 милиона евра да би ублажила прекомерну дневну осцилацију курса.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

sutra kurs 103.46 :super:

ovi kako su krenuli sad prodaju po 200-300 miliona nedeljno iliti oko 500 milion 1 milijarde evra mesecno :hahaha:

ovim tempom devizne rezerve trajace najduze jos 5-6 meseci

Цениш, или знаш нешто више од нас ???

Значи да пресвучемо сламарице
испродајемо ону сиротињу који сачувасмо за "злу не требало",
орочимо динаре на месец, два, три ... док ЕУРО не падне,
а онда их накупујемо у огромним количинама
и разбуцамо ЕУРОбску економију
к'о свиња башту ...

:hahaha::hahaha::hahaha:

А шта кажу твоји извори,
кад ће опет неки нови Језда, Дафина ???

Да уФатимо ред ...

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

ee ti sto hoce leba bez motike ja sam mislio da su se opametili od jezde i dafine al izgleda nisu

znas sta je reko otac jednom mom poznaniku nakon sto su mu propale pare kod dafine

"EEE moj sine, pricao sam ti ja , da se u tudje ruke SAMO JEDNA STVAR DIZE - a ti nisi verovao" :hahaha:

Objašnjenje ekonomske krize

Mladi N. je za 100 evra kupio konja od gazde imanja. Gazda je obećao isporuku idući dan.

> Taj dan je gazda došao i rekao: "Žao mi je momče, konj je crkao."
>
> N. je rekao: "Dobro, vratite mi novac."
>
> Gazda: "Žao mi je, ne mogu, već sam to potrošio."
>
> N. kaže: "Onda mi donesite crknutog konja."
>
> Gazda: "Zašto?"
>
> N.: "Raspisaću lutriju!"
>
> Gazda: "Ne možete to napraviti!"
>
> N.: "Mogu, samo gledajte! I nemojte nikome reći da je crkao."
>
> Mesec dana kasnije gazda sretne N. i pita ga šta je bilo.
>
> N.: "Raspisao sam lutriju. Uplatni listić je bio 2 evra, prodao sam ih 5000 i zaradio 10.000 evra"
>
> Gazda: "Zar se niko nije žalio?"
>
> N.: "Samo tip koji je dobio. Vratio sam mu 2 evra"
>
> N. sada radi u banci.
>
>
> Problem uvek krene od nekog konja, a banke samo rade svoj posao....
i
> eto krize...

Back