Evro ide na 110 dinara!

Kada je dinar bio 75, kukali ste kako je suviše jak, i da su to Dosmanlije napakovale, i da to uništava naš izvoz...

A onda kad je dinar oslabio, ne valja vam ni to...

Eto još jednog jasnog dokaza da ne znate šta govorite.
Kao što je ManjeZlo lepo prepoznao u svom potpisu: "Standard je pokvario ljude."

Upravo kao što razmaženo derle divlja bez posebnog povoda, tako i utovljena bagra iz naše zemlje nalazi zamerke svemu.

Hoću onaj devizni kurs jerbo je daleko....

ne nije o tome priča
kurs mora da bude bez oscilacija
i da je odavno došao do 150 dinara
a ne da smo devizne rezerve potrošili na održavanje lažnog kursa
takvim načinom su naše devizne rezerve potrošene i iznete iz zemlje preko banaka

devizne rezerve su trebale biti plasirane u privredu i jačanje infrastrukture

Kada je dinar bio 75, kukali ste kako je suviše jak, i da su to Dosmanlije napakovale, i da to uništava naš izvoz...

A onda kad je dinar oslabio, ne valja vam ni to...

Eto još jednog jasnog dokaza da ne znate šta govorite.
Kao što je ManjeZlo lepo prepoznao u svom potpisu: "Standard je pokvario ljude."

Upravo kao što razmaženo derle divlja bez posebnog povoda, tako i utovljena bagra iz naše zemlje nalazi zamerke svemu.

Hoću onaj devizni kurs jerbo je daleko....
pa ne znam na koga mislis ???
ako na mene aludiras ja bih te molio konkretni odgovor,kako da se resi ovaj problem koji sam vec naveo u predhodnim postovima, i kako stvoriti kakvu takvu monetarnu stabilnost ????

opet danaqs isto kao i juce . kurs stigao do 94 a onda sledi monumentalno obaranje na 92.6 z:D

kurse_einzelkurs_charts,i,2079604,zeit,0.html

Званични средњи курс за дан 19.06.2009: 92.7334

obaraju ga da uzmu sto vise evra od ljudi , verovatno misle da ce otkupiti vise evra od gasterbajtera i prolaznika kroz srbiju nego sto ce potrositi na lazno jacanje kursa dinara.

ponedeljak 29. jun 2009.
Evro danas 93,65 dinara
16:51 -> 08:31 | Izvor: Beta
Beograd -- Dinar je danas ojačao za 0,53 odsto prema evru,:whistling::whistling::whistling:
i zvanični srednji kurs je 93,6581 dinara za evro, objavila je NBS.

Poslednja izmena:
Је л' овим умишљеним економистима који не контају шта се дешава с динаром заиста није јасно да се девизне резерве потрошише на одржавање динара на вештачком нивоу?
Или без обзира на све бране своје гуруе који воде економију ове земље у тешку пропаст без обзира на последице'?
Мис'им, ако је љубав могу да разумем. :hahaha:

Tihi je ipak u pravu, dok ima gastabajtera, ubire žetva i ima tranzita turista i Turaka kurs će da leluja +/- 1% ali jao nama od oktobra. Provereni prevaranti su to. Kad bi mi mali obični ljudi mogli sebi da kažemo - od danas ne konstatujem € ili dinar, vrlo brzo bi sve bilo kako treba. Prevaranti koji ubiru profit na kursnim razlikama ne žele stabilan dinar niti ukidanje dinara i postavljanje € za valutu jer tada nema mrsa za njih.

Roba kod uvoznika se kupuje po kursu od 100 din za 1€ već dve nedelje.
I na ulici će biti isti taj samo da prikupe žito i ostale useve od seljaka i zaduže se u dinarima :) Stara 30-to godišnja praksa.

tacno tako . kod svih uvoznika kurs se racuna po 100 din za 1 euro

recimo skoro sam kupovao neke kompjuterske komponente i placao sam ih po kursu od 100 din...

sto se tice kursa, stanje nepromenjeno

demokrate i dalje trose gomilu deviza dobijenih od MMF-a u pokusaju da ga sto vise obore

evo grafikona od danas

chartNG.gfn

ovakva padanja i rast kursa se desavaju iskljucivo kada narodna banka intervenise i pusta gomilu deviza na trziste. cim se devize potrose , kurs naglo skoci, i onda oni opet ubace nove devize i kurs naglo padne.

sto se tice kursa, stanje nepromenjeno

demokrate i dalje trose gomilu deviza dobijenih od MMF-a u pokusaju da ga sto vise obore

evo grafikona od danas

chartNG.gfn

ovakva padanja i rast kursa se desavaju iskljucivo kada narodna banka intervenise i pusta gomilu deviza na trziste. cim se devize potrose , kurs naglo skoci, i onda oni opet ubace nove devize i kurs naglo padne.

ne nego se takve fluktuacije desavaju kada je veliki obim trgovine :D

ne nego se takve fluktuacije desavaju kada je veliki obim trgovine :D

nema trgovine cim nema drzava da ponudi devize, a oni koji imaju devize za njih traze vise dinara.

trgovina je na skoro NULI, kada drzava ne nudi devize na trzistu - to znamo jos od ranije.

i onda kurs raste , jer niko od bankara nece da ponudi svoje devize po niskom dinarskom kursu .

trgovina krece tek kad jelasic otvori trezor NBS i iznese drzavne pare na medjubankarsko trziste.

nema trgovine cim nema drzava da ponudi devize, a oni koji imaju devize za njih traze vise dinara.

trgovina je na skoro NULI, kada drzava ne nudi devize na trzistu - to znamo jos od ranije.

i onda kurs raste , jer niko od bankara nece da ponudi svoje devize po niskom dinarskom kursu .

trgovina krece tek kad jelasic otvori trezor NBS i iznese drzavne pare na medjubankarsko trziste.

da je tako euro bi bio 500 dinara a ne bi padao :D

da je tako euro bi bio 500 dinara a ne bi padao :D

kurs ne raste zato sto drzava trosi devize iz trezora NBS da ga odrzava nerealno niskim

vidis da su nas zaduzili za 5 milijardi dolara da bi odrzavali taj nerealni kurs.

a sve te pare nece da vrate oni nego mi gradjani kroz povecane poreze, akcize na benzin, uvecane racune za struju, grejanje , komunalije

evo vec su Tadicevi kriminalci digli cene komunalija za 30-100% u opstinama u kojim su vlast.

Back