Evro ide na 110 dinara!

kurs ne raste zato sto drzava trosi devize iz trezora NBS da ga odrzava nerealno niskim

vidis da su nas zaduzili za 5 milijardi dolara da bi odrzavali taj nerealni kurs.

a sve te pare nece da vrate oni nego mi gradjani kroz povecane poreze, akcize na benzin, uvecane racune za struju, grejanje , komunalije

evo vec su Tadicevi kriminalci digli cene komunalija za 30-100% u opstinama u kojim su vlast.

kod mene su na vlasti pa nisu digli nista :D

Sto nisi pitao da ti prodavac kompa da tvojih cuvenih 150% popusta :D

Ne bi trebalo da komentarišeš nešto što ne znaš ili da komentarišeš nešto što ti nije poznato. Današnji kurs kod uvoznika je 99,4 i pao je u odnosu na prošlu nedelju kada je bio 101,5. To nisu statistički podaci već činjenice, možeš proveriti kod savake firme koja obračunava cene u €. Niko tu ne šiša već projektuje kurs u napred 15-30 dana. U maloprodajama su cene u dinarima te ne možemo uvideti koliki je zaista.

to polako kao kurs sto ce da dodje na 100? :hahaha1: pa to ce da stigne onda za 50 godina sto i nije frka ;D

pa kurs je dosao na 100 kod uvoznika. lepo ti kaze covek da kod uvoznika hoces nesto da kupis mora da platis robu u dinarskoj protivvrednosti po kursu od 100 dinara za 1 evro

i to je tako vec najmanje 3-4 meseca...

al treba imati mozak da to mozes da shvatis....

pa kurs je dosao na 100 kod uvoznika. lepo ti kaze covek da kod uvoznika hoces nesto da kupis mora da platis robu u dinarskoj protivvrednosti po kursu od 100 dinara za 1 evro

i to je tako vec najmanje 3-4 meseca...

al treba imati mozak da to mozes da shvatis....

nema potrebe da vredjas u nedostatku argumenata.

a kako da shvatim ono kad si objasnjavao da je snizenje 150%?

znas li sta si rekao na taj nacin ? :hahaha1:

decko ispao si glup, kurs kod uvoznika je vec mesecima 100 dinara za 1 evro , svu uvoznu robu uvoznici obracunavajug radjanima po tom kursu, a ti sad nastavi da se kreveljis i glupiras , jer ti u nedostatku argumenata, drugo nista i ne preostaje....

sto se tice gradjana srbije kurs je naravno odavno na 100 dinara za 1 evro....

sad sto su neki glupi pa ne mogu to da shvate - ja tu ne mogu da pomognem

decko ispao si glup, kurs kod uvoznika je vec mesecima 100 dinara za 1 evro , svu uvoznu robu uvoznici obracunavajug radjanima po tom kursu, a ti sad nastavi da se kreveljis i glupiras , jer ti u nedostatku argumenata, drugo nista i ne preostaje....

pa objasni mi onda kako neka cena moze da ima snizenje od 150% posto sam ja glup :mrgreen:

Opomena.

Dinar ojačao za 21 paru prema evru :whistling: :whistling: :whistling:
30. jun 2009. 10:26 (Izvor: Tanjug)

dinari.jpg

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,23 odsto, tako da je zvanični srednji kurs evra 93,44 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Jučerašnji zvanični srednji kurs evra bio je 93,65 dinara, što znači da je domaća valuta ojačala za 21 paru. Centralna banka je poslednji put intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu 25. februara ove godine, a od početka godine prodala je ukupno 556,4 miliona evra.

Poslednja izmena:
Domaća valuta u padu, danas evro vredi 77,65 dinara, ekonomisti predviđaju dalje slabljenje dinara

Domaća valuta poslednjih dana slabi, a zbog smanjenog priliva kapitala i investicija, usled svetske finansijske krize, ekonomisti očekuju da će evro do kraja godine dostići vrednost od 80, a možda i 82 dinara!

Odbrana dinara... Guverner NBS Radovan Jelašić obećao da će sačuvati stabilnost domaće valute

Prema saznanjima Pressa, na međubankarskom trgovanju u petak je vrednost evra prešla 78 dinara, pa je NBS reagovala i prodajom tri miliona evra zaustavila nekontrolisan pad dinara. Po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije evro će danas vredeti 77,65 dinara. Ovo je prvi put od 15. avgusta da evro vredi više od 77 dinara!

Ekonomista Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) Duško Vasiljević kaže za Press da bi veće turbulencije na svetskom finansijskom tržištu lako mogle da dovedu do toga da evro vredi 82, pa i 83 dinara.
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=48464&sectionId=33

To nije dobro......mada,imam dosta ustedjevine u evrima :D

Dinar ojačao za 21 paru prema evru :whistling: :whistling: :whistling:
30. jun 2009. 10:26 (Izvor: Tanjug)

dinari.jpg

... a od početka godine prodala je ukupno 556,4 miliona evra.

Мало ли је ???

:dash::dash::dash:

Пошто је продат Сартид ????
Пошто шећеране, цементаре, млекаре, пиваре ...
Пошто Застава, Прва Петолетка, Мерима, РТБ ...
Пошто хектар земље у Војводини ???

Питам само ???

Мало ли је ???

:dash::dash::dash:

Пошто је продат Сартид ????
Пошто шећеране, цементаре, млекаре, пиваре ...
Пошто Застава, Прва Петолетка, Мерима, РТБ ...
Пошто хектар земље у Војводини ???

Питам само ???

Toliko je prodala a kad pogledate koliko je kupila i nije neka razlika onda :)

Жути продаше скоро све побројано, (за скоро 9 година колико су на власти)
и
556,4 miliona ЕУРА приде. (само од Нове Године)

Резултат уведена "монетарна стабилност" - ЕУРО порастао од 60 - 100 ...

У успешност ове владе још само
dragosh може да верује ...

:sad2::sad2::sad2::sad2:

TИХИ ДА ТИ БРАТ РЕЧЕ

КАД ОСВОЈИМ ВЛАСТ
ТИШ МИ БИТИ ГУВЕРНЕР НАРОДНЕ БАНКЕ
САМО НАПРЕД БРАТЕ

А ТИ ДРАГОШЕ ЋЕШ БИТИ ЗАДУЖЕН У НАЈБОЉЕМ ДУХУ ТВОЈЕ ПОЛИТИЧКЕ ИДЕОЛОГИЈЕ ЗА КРЕМАТОРИЈУМ
ЈЕБЕШГА СВЕ ШТО ДОВАТИТЕ ВИ САРАНИТЕ

TИХИ ДА ТИ БРАТ РЕЧЕ

КАД ОСВОЈИМ ВЛАСТ
ТИШ МИ БИТИ ГУВЕРНЕР НАРОДНЕ БАНКЕ
САМО НАПРЕД БРАТЕ

А ТИ ДРАГОШЕ ЋЕШ БИТИ ЗАДУЖЕН У НАЈБОЉЕМ ДУХУ ТВОЈЕ ПОЛИТИЧКЕ ИДЕОЛОГИЈЕ ЗА КРЕМАТОРИЈУМ
ЈЕБЕШГА СВЕ ШТО ДОВАТИТЕ ВИ САРАНИТЕ

Bajčetinac , ti li si ?:eek::eek::eek:
:hahaha::hahaha::hahaha:

p.s. Nemam ništa protiv da Tihi bude guverner...možda bi i radio u interesu naroda:cool:

Back