Evro ide na 110 dinara!

Ljudi, ovo je odličan i nepogrešiv znak da se Mišković, Beko i ostali uvoznički tajkuni pakuju da beže iz Srbije. Imperije im se raspadaju, odnosno pustiće ih oni sami zapaljene niz vodu, kao one vikinške galije, a živ kapital su na vreme izvukli iz zemlje. Ostaće na hiljade nezaposlenih iz tih kompanija, a i rušenje tih kompanija će povući za sobom masu manjih firmi koje su snabdevale te lance, a kojima oni duguju ogromne pare za isporučenu robu.
Elem, katastrofa...

Po čemu se vidi šta se sprema? Pa, po kursu koji se postavlja u petak.
Ovo je već treća nedelja za redom kada kurs petkom ide gore, a to nikada nije bio slučaj, jer se petkom uvek štimao kurs za uvoznički lobi, jer kurs od petka je carinski kurs za celu sledeću nedelju. Uvek je do sada petkom kurs padao, a već u ponedeljak poludeo. Čim Mišković više ne traži da se kurs obara petkom, znači digao je ruke od posla u Srbiji.

moj brat saradjuje sa tih dosta uvoznickih firmi iz beograda i mogu ti reci , 2007 i 2008 su bili toliko jaki da su mislili da je svet njihov a danas im se bukvalno sve raspada. ovaj jedan klijent mu pricao da ima dnevno jedva 100 evra dnevnog pazara a samo mesecne obaveze prema bankama po osnovi kredita za kupovinu poslovnog prostora su mu ja mislim 3-4.000 evra ....

sve te uvozne firme pucaju jer je kupovna moc stanovnistva pala za 50% , gomila firmi se zatvorila tj 42% , plate zamrznute kao i penzije, dinar slabi a tadic samo dize li dize harace.

sa svim tim parametrima narod ima nikad manje novca u dzepu za trosenje. kupuje se samo ono najosnovnije sto treba da prezivis, a sve ostalo se preskace pa nije ni cudo sto se sve raspada i propada. pogotovo uvoznicke firme.

Obrati pažnju na ovo, prošlo je nekako nezapaženo.

http://forum.krstarica.com/threads/396330

spekulanti su izneli jedno 2-3 milijarde evra na ime kmata za ovih 3-4 godine zadnje na ime pozajmljenog kapitala Narodnoj Banci Srbije kroz takozvane repo operacije

tad je referentna kamatna stopa bila skoro 20% i banke su ko lude kupovale te zapise i ostvarivale masnu zaradu

sve je krenulo da puca kada je puko budzet tj kada vise nije bilo novca u budzetu za isplatu masnih kamata i morali su da snizavaju RKS polagano i ona je sad 8%

mudro zbori!! :think:

Dinkić: Odmrznuti i plate i penzije

30. jul 2010. | 07:21 | Izvor: Beta
Vlasotince -- Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić kaže da se zalaže za odmrzavanje plata i penzija i dodaje da je dalje "stezanje kaiša" kontraproduktivno.

"Odmrzavanje plata i penzija značilo bi, na kratak rok, veće budžetske rashode, a na srednji rok to bi značilo veću potrošnju, veće otvaranje radnih mesta i veće poreske prihode i na kraju bi država bila u dobitku, sasvim sam siguran", rekao je Dinkić.

Na podsećanje da se Međunarodni monetarni fond (MMF) protivi odmrzavanju plata i penzija, Dinkić je kazao da ta međunarodna finansijska institucija ima veoma krute stavove, ali da ih "menja svakih nekoliko meseci", te da je on pristalica drugačijeg stava koji imaju svetski stručnjaci u toj oblasti.

"Imate Pola Krugmana, američkog nobelovca, koji kritikuje takve stavove i smatra da je suprotna politika, odnosno veća potrošnja, jedini izlaz iz recesije. Ja sam pristalica takve teorije. Smatram da je u ovom renutku stezanje kaiša kontraproduktivno i samo dovodi do još većeg pada plata i do pada proizvodnje", zaključio je Dinkić.

On je dodao da je to njegov stav i da ne zna kada će se o tome rasrpravljati na sednici Vlade.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=07&dd=30&nav_id=448647

dragosh srecan stize mu povisica :hahaha:

sto se tice kursa on je sutra opet u padu verovatno negde oko 106.4 do 106.6

osim ako soskic ne otvori kasu pa ne pusti jedno 90 miliona evrica na trziste ko ono pre neki dan :mrgreen:

spekulanti su izneli jedno 2-3 milijarde evra na ime kmata za ovih 3-4 godine zadnje na ime pozajmljenog kapitala Narodnoj Banci Srbije kroz takozvane repo operacije

tad je referentna kamatna stopa bila skoro 20% i banke su ko lude kupovale te zapise i ostvarivale masnu zaradu

sve je krenulo da puca kada je puko budzet tj kada vise nije bilo novca u budzetu za isplatu masnih kamata i morali su da snizavaju RKS polagano i ona je sad 8%

Znam, to im je bio način za kontrolu inflacije nego postavih link jer to nekako ljudima promiče.

10:22 - 107,00 RSD
smiley-talk008.gif

A sto se radujete zbog pada dinara? Mislite da ce obaranje dinara oboriti i Tadica? Mozda i jeste tako, ljudi dosta pricaju o deviznom kursu, istina, ali mozda bas i nije tako jer sprski biraci su veoma glupi i veoma, veoma neracionalni i nepredvidivi.

A sto se radujete zbog pada dinara? Mislite da ce obaranje dinara oboriti i Tadica? Mozda i jeste tako, ljudi dosta pricaju o deviznom kursu, istina, ali mozda bas i nije tako jer sprski biraci su veoma glupi i veoma, veoma neracionalni i nepredvidivi.

radujemo se jer to znaci oporavak srpske ekonomije i propast tadicevih budzetskih parazita koji su svi do jednoga u kreditima :mrgreen:

kakav bi ja bio Srbin da se ne radujem sto komsiji tadicevcu crkava krava, i rata kredita sa tipa 14000 dinara skace na 22.000 :mrgreen:

Mislim i glasali su da tako bude. Mi im pricali , i pricali , i pricali , oni mislili da su najpametniji e sada neka kusaju to sto su zakuvali :mrgreen:

Kosmicka pravda

Meni lično odgovara pad dinara, jedino bih voleo da ako treba tresne na 200 i da to bude to, brinu me promene kursa.

oborice uvoznicki lobi i strane banke i onda njihove ljude na vlasti. naravno, mnogi ce ostati bez posla (privremeno, proizvodnja ce se uskoro pokrenuti sa slabim dinarom) i bez stanova.
voleo bih ja da to ide laksim putem, kao recimo na izborima pre par godina sto je moglo. al sta da se radi, nisam ja izabrao tezi put vec biraci

radujemo se jer to znaci oporavak srpske ekonomije i propast tadicevih budzetskih parazita koji su svi do jednoga u kreditima :mrgreen:

kakav bi ja bio Srbin da se ne radujem sto komsiji tadicevcu crkava krava, i rata kredita sa tipa 14000 dinara skace na 22.000 :mrgreen:

Mislim i glasali su da tako bude. Mi im pricali , i pricali , i pricali , oni mislili da su najpametniji e sada neka kusaju to sto su zakuvali :mrgreen:

Kosmicka pravda

Voleo bih da je tako ali mi ovde maltene nemamo baznu proizvodnju većina proizvodi sa uvezenim repromaterijalom. :(

Back