Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 187.687
Ljudi, ovo je odličan i nepogrešiv znak da se Mišković, Beko i ostali uvoznički tajkuni pakuju da beže iz Srbije. Imperije im se raspadaju, odnosno pustiće ih oni sami zapaljene niz vodu, kao one vikinške galije, a živ kapital su na vreme izvukli iz zemlje. Ostaće na hiljade nezaposlenih iz tih kompanija, a i rušenje tih kompanija će povući za sobom masu manjih firmi koje su snabdevale te lance, a kojima oni duguju ogromne pare za isporučenu robu.
Elem, katastrofa...
Po čemu se vidi šta se sprema? Pa, po kursu koji se postavlja u petak.
Ovo je već treća nedelja za redom kada kurs petkom ide gore, a to nikada nije bio slučaj, jer se petkom uvek štimao kurs za uvoznički lobi, jer kurs od petka je carinski kurs za celu sledeću nedelju. Uvek je do sada petkom kurs padao, a već u ponedeljak poludeo. Čim Mišković više ne traži da se kurs obara petkom, znači digao je ruke od posla u Srbiji.
moj brat saradjuje sa tih dosta uvoznickih firmi iz beograda i mogu ti reci , 2007 i 2008 su bili toliko jaki da su mislili da je svet njihov a danas im se bukvalno sve raspada. ovaj jedan klijent mu pricao da ima dnevno jedva 100 evra dnevnog pazara a samo mesecne obaveze prema bankama po osnovi kredita za kupovinu poslovnog prostora su mu ja mislim 3-4.000 evra ....
sve te uvozne firme pucaju jer je kupovna moc stanovnistva pala za 50% , gomila firmi se zatvorila tj 42% , plate zamrznute kao i penzije, dinar slabi a tadic samo dize li dize harace.
sa svim tim parametrima narod ima nikad manje novca u dzepu za trosenje. kupuje se samo ono najosnovnije sto treba da prezivis, a sve ostalo se preskace pa nije ni cudo sto se sve raspada i propada. pogotovo uvoznicke firme.

tkacio: