Evro ide na 110 dinara!

14:54:19
94,4430

malopre sam bio u menjacnici razmenio 100E da obavim neka tekuca placanja i dobio sam ali bukvalno SVE NOVCANICE GANC NOVE

od 1000 dinara, 50 dinara i 20 dinara svaka je bila BUKVALNO NOVA

Stampaju se pare punom parom.....

Ма, нема разлога за бригу, то је све у склопу европске интеграције државе и друштва... :manikir:

Ili možda si naleteo na redovnu obnovu pohabanih novčanica? :manikir:

ma da svaki dan obnavljaju novcanice zadnjih 5 meseci :hahaha:

kakva crna obnova stampaju dinare punom parom

verovatno i juce u posti kad sam bio da platim racun za telefon , i kad nisu imali da isplate decije dodatke , i kad sam za kusur dobio ganc nove novcanice od 50 20 i 10 dinara je takodje bila u pitanju "obnova pohabanih novcanica" :lol:

a kako te obnove pohabanih novcanica nije bilo unazad 8 godina nego bas sad kad je ekonomska kriza zakucala na vrata i kad drzava srbija tj drzavni trezor pate od hronicne nelikvidnosti :think: :roll:

ma da svaki dan obnavljaju novcanice zadnjih 5 meseci :hahaha:

kakva crna obnova stampaju dinare punom parom

verovatno i juce u posti kad sam bio da platim racun za telefon , i kad nisu imali da isplate decije dodatke , i kad sam za kusur dobio ganc nove novcanice od 50 20 i 10 dinara je takodje bila u pitanju "obnova pohabanih novcanica" :lol:

a kako te obnove pohabanih novcanica nije bilo unazad 8 godina nego bas sad kad je ekonomska kriza zakucala na vrata i kad drzava srbija tj drzavni trezor pate od hronicne nelikvidnosti :think: :roll:

Meni vishe chudi otkud novi evri. Danas sam kupio 100 jevreja kad ono ganc novi iz shtamparije. Ja se uplashio da nije falsifikat.

11:34:53
93,8120

jutros drzava neverovatno mnogo prodaje deviza tj povlaci dinara .

kurs ide izmedju 94.5 i 93.8 a verujem da to rade tj obaraju ga sto nize jer moraju da placaju obaveze po osnovi uzetih kredita u inostranstvu tj ino obaveze.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=138944

VEĆ je kasno za kontrolu iznošenja deviza iz Srbije, jer je šteta učinjena. Odliv je morao znatno ranije da se spreči, još u septembru 2007. godine, kada se videlo da će doći do kraha tržišta hipotekarnih kredita i drugih finansijskih lomova - kaže za "Novosti" dr Đorđe Đukić, profesor Ekonomskog fakulteta. On tvrdi da su monetarne vlasti zakazale, jer u vreme krize imaju legitimno pravo, koje im dopušta i MMF da kontrolišu kapitalne transakcije.
.....
Banke u Srbiji su godinama sticale ogromne profite. Ovo je bio balkanski eldorado poslednjih pet, šest godina i banke su se zaduživala kod svojih centrala da bi zbog ogromnih kamata davale našoj privredi i građanima novac. Srbija je takođe bila atraktivna zbog visoke referentne kamatne stope i banke su imale interes da povuku novac od matica i da ga prodaju za dinare i ulože u hartije od vrednosti NBS. Kamata se na ove vrednosne papire u jednom trenutku kretala i do 24 odsto, što je i te kako bilo povoljno za banke - iznosi Đukić.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ceo clanak je interesantan. kratak, precizan, porazan po rezim, porazan po srbiju, samo potvrdjuje nesposobnost dinkica i kompanije, ali uvodi i sumnju regularnosti u sve poteze nbs,
izmedju redova provejeva mogucnost visoke korupcije

naravno da se radujem padu "srbske" valute jer je ista nerealna i precenjena.

od pada dinara izvoznici i proizvodjaci ce imati korist a uvoznici stetu

od sadasnjeg kursa dinara korist imaju samo banke koje daju kredite u evrima i uvoznici

no dzabe se radujete misevi , ovo je neodrzivo na duzi rok :)

da je odrzivo ne bi ovi vasi lopovi trazili dodatne 2 milijarde evra od MMF-a

naravno da se radujem padu "srbske" valute jer je ista nerealna i precenjena.

od pada dinara izvoznici i proizvodjaci ce imati korist a uvoznici stetu

od sadasnjeg kursa dinara korist imaju samo banke koje daju kredite u evrima i uvoznici

no dzabe se radujete misevi , ovo je neodrzivo na duzi rok :)

da je odrzivo ne bi ovi vasi lopovi trazili dodatne 2 milijarde evra od MMF-a

Ma, u redu sve to, nego mene čudi, da u vrijeme kada se pošten svet brine kako će preživeti (pošto su plaće zamrznute i svakim danom realno padaju), ti se otvoreno raduješ, kao da se radi o nekoj tuđoj, neprijateljskoj državi, a ne onoj u kojoj živiš...:neutral:
Samo toliko...:neutral:

Ma, u redu sve to, nego mene čudi, da u vrijeme kada se pošten svet brine kako će preživeti (pošto su plaće zamrznute i svakim danom realno padaju), ti se otvoreno raduješ, kao da se radi o nekoj tuđoj, neprijateljskoj državi, a ne onoj u kojoj živiš...:neutral:
Samo toliko...:neutral:

ovo jeste moja zemlja al nije moja drzava

ovu drzavu ne smatram svojom , i u njoj se osecam okupiranim

moja drzava NIKADA:

- ne bi izrucivala srpske generale koji su branili ovu zemlju - srpskim neprijateljima i agresorima
- ne bi pustala pravosnazno osudjene siptarske teroriste koji su ubijali nase gradjane na slobodu
- ne bi nagradjivale dezertere i kukavice za izdaju
- ne bi tretirala borce i patriote kao najgore smece i odbijala da im isplati simbolicne dnevnice i 10 godina nakon kraja rata
- ne bi pljackala sopstveni narod a davala pare agresorima i okupatorima

tako da , stvar je jasna, ovo nije moja drzava, ja ne osecam nikakvu lojalnost ovoj marionetskoj americkoj banana republici , ovom srpskom haitiju ili portoriku . Njenu propast prizeljkujem jednako kao sto bih prizeljkivao propast okupacione vlasti u Srbiji za vreme prvog svetskog rata , i za vreme drugog svetskog rata propast drzavnog aparata okupacione nacisticke tvorevine zvane Nediceva Srbija. Lojalan sam iskljucivo svojoj srpskoj zemlji i srpskom narodu a drzavi cu biti opet jedino kad opet postane srpska a ne kvislinska okupatorska tvorevina.

Back