Evro ide na 110 dinara!

Znaci onih 7.5 milijardi evra preostalih deviznih rezervi su SAMO KNJIGOVODSTVENO PRISUTNE z:D i nisu na raspolaganju guverneru i NBS

MISLIM da one stvarno i postoje, tih pola milijarde shto pominjesh, to je samo ogranichenje koje je nametnuo MMF. Jelashic je sinoc govorio o tome kako ce zahtevati od MMFa da dozvoli da potroshi i ostatak rezervi za odbranu kursa.

U medjuvremenu ruska rublja je i danas oslabila za gotovo ceo poen prema dolaru. Rusija srlja u propast. Nema sumnje da ce to zadesiti i nas samo malo kasnije.

MISLIM da one stvarno i postoje, tih pola milijarde shto pominjesh, to je samo ogranichenje koje je nametnuo MMF. Jelashic je sinoc govorio o tome kako ce zahtevati od MMFa da dozvoli da potroshi i ostatak rezervi za odbranu kursa.

U medjuvremenu ruska rublja je i danas oslabila za gotovo ceo poen prema dolaru. Rusija srlja u propast. Nema sumnje da ce to zadesiti i nas samo malo kasnije.

to sto ti mislis to nikog zivog ne zanima z:D

ono sto se racuna jeste sta kaze jelasic - a jelasic je rekao sinoc da ima jos 400-500 miliona evra na raspolaganju za intervencije - i to je to z:D

Zato on apeluje na drzavu da sto pre proda jos nesto od drzavne imovine i stavi mu na raspolaganje taj novac za odbranu kursa - inace POLECE DINAR z:D :super:

to sto ti mislis to nikog zivog ne zanima z:D

ono sto se racuna jeste sta kaze jelasic - a jelasic je rekao sinoc da ima jos 400-500 miliona evra na raspolaganju za intervencije - i to je to z:D

Zato on apeluje na drzavu da sto pre proda jos nesto od drzavne imovine i stavi mu na raspolaganje taj novac za odbranu kursa - inace POLECE DINAR z:D :super:

On je rekao i da ima 7.9 milijardi evra ukupno. Od toga MMF mu je DOZVOLIO da potroshi 500 miliona do kraja marta. On ce trazhiti da mu se dozvoli da troshi josh, ako bude potrebno. Tako je Jelashic rekao, a ja sa ushima nemam nikakvih problema, za razliku od tebe.

pa ako mu je dozvolio vise da potrosi zasto i Jelasic i Dijana Dragutinovic kukaju da drzava proda jos neku drzavnu firmu tj TElekom z:D

Da imaju zaista 8 milijardi evra deviznih rezervi ne bi kukali zar ne?

14:59:31
95,3470

Prochitaj prvi pasus ispod slike na kojoj su Diana i Jelashic:

http://www.srbijanet.rs/ekonomija/srbija/8663-budzet-na-ivici-kolapsa-zbog-penzija.html

Dakle, mi imamo 8 milijardi evra, samo ne smemo da troshimo vishe nego shto nam odobri MMF, jer bi smo u protivnom verovatno izgubili pravo na aranzhmane sa istim, ili ko zna shta vec. Ono shto je meni zanimljivo, otkud nama uopshte tolike dev rezerve kad godinama imamo kako budzhetski tako spoljnotrgovinski deficit. Dobro neshto je od privatizacija, neshto verovatno od obaveznih depozita banaka, ali rekao bih da tu ima i para od aranzhmana sa MMFom i mozhda Svetkom bankom. Nashe, a kao da nisu nashe, ne smemo da ih troshimo. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

MMF je majka koju slusaju jos jedino raspaline zemalja kao sto smo mi . Tragedija na sta smo spali vodjenjem katastrofalne ekonomske politike , sve pod vesto skovanim eufemizom zvanim strukturalno prilagodjavanje .
Treba maksimalno insistirati na ekonomskim pitanjima i socijali , moze se pricati da i lagati da je Kosovo u Srbiji ali prazni novcanici i gladna usta ne .

ja kao gledao nesto i nista konkretno nisu rekli otprilike kao mog Mileta da su pitali "dokle ce da ide kurs" a on "moze da ide ,moze da ne ide ,mos kako oces.." Bas nista nisu rekli ali nista.

odgledah i ja stream jucher, i od svega spomenutog, najintrigantnije, na kraju naravno - ne stizhe da kazhe gospodzha ministarka koje su joj kvalifikacije bile potrebne za pomochnicu guvernera, haha. a guverner, jel on violinista?

To je bio pik za danas, kratko vreme, pa se vratio na oko 95, verovatno posle intervencije Evo i zvanicnog:

Званични средњи курс за дан 03.02.2009: 94.8203

he he kao sto sam rekao:

"Centralna banka je danas prodala 30,7 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu." (B92)

30 miliona
fire-1.gif

:klap::klap::klap:

Poslednja izmena:

Back