Evolucija vs Kreacija

Dakle, dve stvari su potrebne...inteligencija koja spaja sve sastojke u jednu celinu i energija da ih održi. Vulakani nisu inteligentni ali ni dovoljno snažni da održe i podrže život. Pa ljudi kako možete verovati ovakve stvari da gejziri i vulkani mogu da stvore i unaprede život? Mislim gledam prepisku i ja pomislio da je sasasta ovo izgovorio u šali kad on ozbiljno ovako nešto veruje. Sasasta ne pomaže element vremena ni milijarde godina. Zakon entropije zapravo obara ovu ideju jer on ukazuje da se vremenom sve razgrađuje a ne usložnjava. Tako da ni vremenska komonenta ne ide u prilog evoluciji nego je samo još više obelodanjuje. Uzmi na primer elemente od kojih je sastavljen jedan najobičniji astal. Imamo komade drveta i sad zamisli da nekim čudom se treba slučajno da oblikuje astal sam od sebe. I mi poverujemo da je to moguće. Ja kažem ne postoji šansa. Ali sasasta kaže."ček, ček, ček" možda ne može za 100 godina ali možda za milion ili milijardu može. Ali ja kažem:"sasasta za milion godina drvo će da istruli pa je nemoguće da se sto sastavi" a da ne istruli sam od sebe pa se ne može stvoriti astal. Dakle, neko mora da daje energiju(kao majstor kada sastavlja komponente mora da uloži trud i snagu) plus mora da ima inteligenciju da bi mogao pravilno sastaviti komponente. Samo od sebe ne može nikako. Tako je sa životom i komplikovanijim stvarima od astala.

Pozdrav.

Веровао сам у обе будалаштине које су ми биле наметнуте од система.
Kazes verovao si u obe budalastine jer su ti nametnute. Meni nije jasno kako neko moze da me natera da verujem u nesto u sta sam ubedjen da ne postoji. Drugo, sta podrazumevas pod pojmom "sistem"?

- - - - - - - - - -
Наравно. Све нас је створила иста природа и исто окружење.
Ova tvrdnja je u koliziji sa gore izneim da te je neko naterao da verujes da te je priroda stvorila, a ne neko nadnaravno bozanstvo. Sad se postavlja pitanje sta podrazumevas pod prirodom i kako nas je stvorila?

Kolega, da li si se ikada zapitao kako to da svinja i covek, dakle dve toplokrvne zivotinje - kicmenjaci i sisari - imaju iste organe koji obavljaju iste funkjcije. Naravno forma je razlicita, covek hoda na dve noge, a svinja na cetiri, ali imaju isti broj kostiju.Da li znas da jajna celija zene i svinje, cim je prvi spermatozoid probije zapocinje deobu - dva, cetiri, osam, sesnaes, itd. itd. Dakle, oplodjuju se na aisti nacin i radjaju se na isti nacin. Da li znas, a verujem da znas, da su oba embriona u pocetnim stadijumima gotove istovetana? Zar tebi to nista ne govori?

- - - - - - - - - -

Па ни ваша теорија није биоља. Није било ничега па онда тек тако велики прасак и ето живота и свега.
Imas li bolju teoriju?. Veliki prasak, u stvari nije prasak i zasniva se na hipotezi. Ni jedna moguca teroija o stvaraju Kosmosa nikada nece biti dokazana cinjenicama, jer za to ne postoje uslovi.

opet mesas dve teorije

koje ne treba mesati

Ништа ја не мешам то су ваше теорије.

- - - - - - - - - -

Kazes verovao si u obe budalastine jer su ti nametnute. Meni nije jasno kako neko moze da me natera da verujem u nesto u sta sam ubedjen da ne postoji. Drugo, sta podrazumevas pod pojmom "sistem"?

- - - - - - - - - -
Ova tvrdnja je u koliziji sa gore izneim da te je neko naterao da verujes da te je priroda stvorila, a ne neko nadnaravno bozanstvo. Sad se postavlja pitanje sta podrazumevas pod prirodom i kako nas je stvorila?

Kolega, da li si se ikada zapitao kako to da svinja i covek, dakle dve toplokrvne zivotinje - kicmenjaci i sisari - imaju iste organe koji obavljaju iste funkjcije. Naravno forma je razlicita, covek hoda na dve noge, a svinja na cetiri, ali imaju isti broj kostiju.Da li znas da jajna celija zene i svinje, cim je prvi spermatozoid probije zapocinje deobu - dva, cetiri, osam, sesnaes, itd. itd. Dakle, oplodjuju se na aisti nacin i radjaju se na isti nacin. Da li znas, a verujem da znas, da su oba embriona u pocetnim stadijumima gotove istovetana? Zar tebi to nista ne govori?

- - - - - - - - - -

Imas li bolju teoriju?. Veliki prasak, u stvari nije prasak i zasniva se na hipotezi. Ni jedna moguca teroija o stvaraju Kosmosa nikada nece biti dokazana cinjenicama, jer za to ne postoje uslovi.

Кажем ти сва жива бића имају сличну структура јер смо ми на истој планети и иста нас природа створила.

Бојим се да никада нећемо сазнати како је свемир и када настао, али онда је јако безобразно лагати и тврдити да за то постоје било какви докази када их нема. Ниједан једини!

Ништа ја не мешам то су ваше теорије.

- - - - - - - - - -

Кажем ти сва жива бића имају сличну структура јер смо ми на истој планети и иста нас природа створила.

Бојим се да никада нећемо сазнати како је свемир и када настао, али онда је јако безобразно лагати и тврдити да за то постоје било какви докази када их нема. Ниједан једини!

Postavio sam konkretna pitanja, a nema konkretnog odgovora. I ponovio si ono sto sam je naveo u popredhodnom postu:

"Imas li bolju teoriju?. Veliki prasak, u stvari nije prasak i zasniva se na hipotezi. Ni jedna moguca teroija o stvaraju Kosmosa nikada nece biti dokazana cinjenicama, jer za to ne postoje uslovi."

Uzgred, ne bih rekao da "sva ziva bica imaju slicnu strukturu"; biti na istoj planeti ne mora da znaci da zbog toga sva ziva bica imaju isti, odnosno slican sastav, sklop.

Poslednja izmena:

Ni jedan od ovih oblika zivota nije odvojen od onog koji je nastao prvi pre skoro 4 milijarde godina , svi ovi imaju DNK i pripadaju jedinom drvetu zivota koji poznajemo. :)

Ni jedan od ovih oblika zivota nije odvojen od onog koji je nastao prvi pre skoro 4 milijarde godina , svi ovi imaju DNK i pripadaju jedinom drvetu zivota koji poznajemo. :)

То је тачно јер смо створени у истом природном амбијенту. Али оно што није тачно су глупости о преласци из врсте у врсту.

То је тачно јер смо створени у истом природном амбијенту. Али оно што није тачно су глупости о преласци из врсте у врсту.
Pa, ne bi se reklo da su isti prirodni ambijenti u Amazoniji i na Antarktiku? Ili na Himalajima i Sashari? Ili u morima i okeanima, jaezerima i na kolpnu?

Moglo bi da se prihvati tvrdnja da smo stvoreni u prirodnom ambijentui i sasvim je izvesno da nas nije niko pravio od prasine, ali nema informacije kako je doslo da nas priroda stvori ovakve kakvi smo i to odjednom? Da li to prirodi dajemo bozanske atribute?

Pa, ne bi se reklo da su isti prirodni ambijenti u Amazoniji i na Antarktiku? Ili na Himalajima i Sashari? Ili u morima i okeanima, jaezerima i na kolpnu?

Moglo bi da se prihvati tvrdnja da smo stvoreni u prirodnom ambijentui i sasvim je izvesno da nas nije niko pravio od prasine, ali nema informacije kako je doslo da nas priroda stvori ovakve kakvi smo i to odjednom? Da li to prirodi dajemo bozanske atribute?

Али је иста планета. Дакле услови су слични, а иста природа нас је створила.

Немам никакву теорију већ тврдњу да је све настало природним процесима. Не постоји никакав интелигентни дизајнер.
Znaci evolucijom??? Evolucija je prirodan proces, zar ne? A postoje i prelazne forme. Niko to ne moze da ospori.

Gde si procitao da sam naapisao da postoji inteligentni dizajn. Uostalom, to je odavno zastareo koncelpt stvaranja zivota na Zemlji. Cak se i katolicka crkva odrekla ID-a.Naravno, primitvna SPC jos uvek sledi ucenje kreacionista.

Али је иста планета. Дакле услови су слични, а иста природа нас је створила.
Sve mi ovo lici na evoluciju koja tece? Zasto kao argumenat navodis "ista planeta", kao i "uslovi su slicni", kad znamo da nisu.

Za sada ostaje samo jedna alternativa, ili smo evoluirali, ili nas je svevisnji stvorio od prasine! Doduse, postoji i treca opcija, da smo dosli iz Kosmosa.

Само природа. Нема свевишњег и нема еволуције.
Neizvodljivo. Priroda i evolucija su gotovo sinonimi. To ti je slicno kao kad bi rekao muz i brak, ali nikako zena. Bez muz i zene nema braka. Mozez li da elaboriras delovanje prirode.Kako je nastao covek? Kako je delovala ili delala priroda; nema intelekt, nema natprirodnu moc, nema ni organe za dizajniranje, oblikovanje.?

Neizvodljivo. Priroda i evolucija su gotovo sinonimi. To ti je slicno kao kad bi rekao muz i brak, ali nikako zena. Bez muz i zene nema braka. Mozez li da elaboriras delovanje prirode.Kako je nastao covek? Kako je delovala ili delala priroda; nema intelekt, nema natprirodnu moc, nema ni organe za dizajniranje, oblikovanje.?

Глупости. Чињеница је да много тога не знамо, али то није разлог да се држимо или глупе теорије еволуције или небулозе зване креационизам.

- - - - - - - - - -

neca u stvari zna da je u pitanju evolucija

nego ne za da se izrazi

jer bilo sta ne moze samo da padne sa drveta i postane zivotinjska vrsta

Нема еволуције то знам јер вучица никада није родила пса, диносаурус се није претворио у птицу и сличне глупости.

Uvazavam da ti mnogo toga ne znas, ali to ne znaci da su naucnici na tvom, ili mom, nivou. Oni su neuporedvio na visem nivou znanja od nas laika, a pogotovu od onih koji nisu shvatili ucenja biologa, zoologa, geneticara, itd. Kad kazes 'glupost' delujes kao da nemas ni jedan jedini argument "Kontra" i da ne znas osnovno gradivo iz botanike i zoologije. Ko danas osporava Darvinovu teoriju, Teolozi, vernici i neznalice.

Нема еволуције то знам јер вучица никада није родила пса, диносаурус се није претворио у птицу и сличне глупости.
Vucica jeste okotila psa, nije ga rodila,, niti si bilo gde mogao da procitas da su se dinosaurusi pretvorili u ptice. To su zaista gluposti antievolucionista, zapravo teologa.

- - - - - - - - - -

neca u stvari zna da je u pitanju evolucija

nego ne za da se izrazi

jer bilo sta ne moze samo da padne sa drveta i postane zivotinjska vrsta
Pa bas o tome i raspravljamo..Dobar primer.

To je već filozofija. Šta ako je Bog nije nastao već postojao:). Polaziš od pogrešne pretpostavke da je Bog nastao.

Pozdrav.

znaci tvoj stav je da niceg nije bilo

sem boga koji je svemocan i koji oduvek postoji, takav svemocan.

ala je njemu bilo dosadno dok nije stvorio univerzum

zamisli svemoguc entitet i nista vise

ni sa kim da prica niti da razmeni misli , niti da misli o necemu , jer nema o cemu

ni sa kim da prica niti da razmeni misli , niti da misli o necemu , jer nema o cemu
I onda je stvorio Adama i Evu i pratio ih iz prikrajka, drugim recima, spijunirao ih je0. Voajer. Lepa zabava.

Uvazavam da ti mnogo toga ne znas, ali to ne znaci da su naucnici na tvom, ili mom, nivou. Oni su neuporedvio na visem nivou znanja od nas laika, a pogotovu od onih koji nisu shvatili ucenja biologa, zoologa, geneticara, itd. Kad kazes 'glupost' delujes kao da nemas ni jedan jedini argument "Kontra" i da ne znas osnovno gradivo iz botanike i zoologije. Ko danas osporava Darvinovu teoriju, Teolozi, vernici i neznalice.

Дарвинову теорију оспоравају људи који мисле логиком и којима не можете да продајете муда за бубреге.

- - - - - - - - - -

Vucica jeste okotila psa, nije ga rodila,, niti si bilo gde mogao da procitas da su se dinosaurusi pretvorili u ptice. To su zaista gluposti antievolucionista, zapravo teologa.

- - - - - - - - - -

Pa bas o tome i raspravljamo..Dobar primer.

У ком то филму? Ни за милион година не може да окоти пса осим ако човек нешто не прчка. А ви нисте ни могли да посматрате тај процес јер га је и не могуће за посматрати.

Šta je čudno ako je Bog pre svega i iznad svega? Večnost svakako postoji....uvek je pre nečega bilo nešto.....čak da evo kažemo da to nije Bog...neka je materija gola u pitanju. Reci mi sasasta možeš li dati neki razuman odgovor šta je bilo pre svega? I pre 5 milijardi gdina je bilo nešto i pre bilion godina je bilo nešto....i pre toga i pre toga....Možeš li objasniti fenomen večnost prošlosti? Vidiš to su kategorije koje naš um ne može da pojmi. I sad večnog Boga pokušavamo da shvatimo našim umovima....Ima li logike? Ajd dakle prvo pokušaj objasniti fenomen večnost prošlosti za početak:)

ne znam

niti bilo ko zna

odakle ti pravo da mislis da znas

to sto je neko izmastao ne cini da je to istina

ako verujes u necije mastarije nisi zbog toga kvalitetniji

- - - - - - - - - -

nego gde je odgovor na neka moja pitanja

- - - - - - - - - -

ne, nego je sledeca recenica istinita

nije bilo niceg , postao je svemoguci bog, koji je od niceg stvorio univerzum.

ili mozda ova

bog je postojao oduvek , jer je postojao a onda je jednog dana , koji nije ni postojao dok ga bog nije stvorio , resio da od niceg , jer je bio u nicem i nista nije postojalo, stvorio sve.

koja izjava je tacna

- - - - - - - - - -

lepo sam rekao - ne znam

a mogao sam da se izlupam bilo sta , bilo koje mastanje

i za to sto bih se izlupao imao bih iste , a mozda bih smislio i jace dokaze nego sto vi imate

Back