Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Dakle, dve stvari su potrebne...inteligencija koja spaja sve sastojke u jednu celinu i energija da ih održi. Vulakani nisu inteligentni ali ni dovoljno snažni da održe i podrže život. Pa ljudi kako možete verovati ovakve stvari da gejziri i vulkani mogu da stvore i unaprede život? Mislim gledam prepisku i ja pomislio da je sasasta ovo izgovorio u šali kad on ozbiljno ovako nešto veruje. Sasasta ne pomaže element vremena ni milijarde godina. Zakon entropije zapravo obara ovu ideju jer on ukazuje da se vremenom sve razgrađuje a ne usložnjava. Tako da ni vremenska komonenta ne ide u prilog evoluciji nego je samo još više obelodanjuje. Uzmi na primer elemente od kojih je sastavljen jedan najobičniji astal. Imamo komade drveta i sad zamisli da nekim čudom se treba slučajno da oblikuje astal sam od sebe. I mi poverujemo da je to moguće. Ja kažem ne postoji šansa. Ali sasasta kaže."ček, ček, ček" možda ne može za 100 godina ali možda za milion ili milijardu može. Ali ja kažem:"sasasta za milion godina drvo će da istruli pa je nemoguće da se sto sastavi" a da ne istruli sam od sebe pa se ne može stvoriti astal. Dakle, neko mora da daje energiju(kao majstor kada sastavlja komponente mora da uloži trud i snagu) plus mora da ima inteligenciju da bi mogao pravilno sastaviti komponente. Samo od sebe ne može nikako. Tako je sa životom i komplikovanijim stvarima od astala.
Pozdrav.
Pozdrav.