stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Kojeg Boga su izmislili Jevreji?
Onog iz Svete ti knjige, pa je On u znak zahvalnosti proglasio Jevreje za odabrani narod.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kojeg Boga su izmislili Jevreji?
Pa dobro kada si baš navalio:
Moj. 1,1 I Bog stvori nebo i zemlju
.............................................
itd, itd.
Dalje malo sam kod kuće. Ako ne možeš moderno je da platiš časove nekom dobrom znalcu. Ja ti preporučujem jerohinca.
To je kao kada bi rekao, otkriven je centar u mozgu, u kome se stvara teorija evolucije.
abrakadabra
Ma ne, nikako. Teorija evolucije, za razliku od Boga, nije u domenu ljudskih emocija, već objektivna činjenica
Ovo je ako kada bi pitao, da li si čuo za veštačko đubrivo, pa hoćeš li nam objasniti, kako je veštačko đubrivo već postojalo u prirodi i na koji način smo ga kopirali.
Veštački elementi, kao i veštačko đubrivo, nastali su primenom tzv. Božijih lego kockica, tj. Božijih zakona, a u skladu sa određenim specifičnim potrebama, ljudi, nauke.
Npr. jedna takva lego kockica predstavlja potrebu biljaka za hemijskim elementom, azotom, pa je na osnovu te spoznaje nauka napravila odgovarajuće hemijsko jedinjenje, koje biljci može obezbediti pomenuti hemijske elemente.
Kako?
Druga lego kockica kaže da ako u odgovarajućim uslovima pomešaš ugljen dioksid i amonijak, nastaje karbamid, i upravo to predstavlja pomenuto veštačko đubrivo koje biljci obezbeđuje azot.
Dakle, nije nauka izmislila tu tzv. lego kockicu, koja kaže da ako spojiš ugljen dioksid i amonijak dobićeš karbamid, već ta lego kockica postoji odveć i nju je stvorio Bog, Tvorac, a nauka kombinuje te tzv. Božije lego kockice i stvara nešto u skladu sa svojim specifičnim potrebama.
Isti princip važi i kod pomenutih veštačkih elemenata.
Drugim rečima, ne možeš napraviti nešto za čije pravljenje već ne postoje neophodne lego kockice.
Ne možeš napraviti ciglu, koja lebdi iznad zemlje, sama od sebe, jer za tako nešto ne postoje odgovarajuće lego kockice, ali zato lako možeš napraviti ciglu, koja čvrsto stoji na zemlji, jer odgovarajuće lego kockice postoje.
pa ocevi svih modernih nauka su bili kreacionisti....sve te tehnologije koje napominjes su vec postojale u prirodi...mi ih samo kopiramo i primenjujemo za sopstvene potrebe....
Ma ne, nikako. Teorija evolucije, za razliku od Boga, nije u domenu ljudskih emocija, već objektivna činjenica
Ispravljam se: evolucija je objektivna činjenica a TE je opisuje.
Ko su to svi? I sta je objektivna cinjenica? Ovo su gole fraze i bez ikakvog smisla.I voli bližnjeg kao sebe samog, da svima bude dobro, takođe je objektivna činjenica.
Cija ljubav i prema kome. Bog, koliko ja znam, a znam dosta iz Biblije, je genocidan zlocinac koji je unistio svu prvorodjenu decu jednog naroda, prvorodjenu decu njihovih robova, spalio dva grada zajedno sa svim stanovnicima, potiopio celo covecanstvo. Uz to je i alav jer zahteva da mu se pripremaju zdrtve - paljenice od izgladnelog i izmucenog naroda, ljubomoran je i osvetoljubiv. Ako je to, po tebi, ljubav, onda si ti zaista djavo i to onaj najgori. Objektivna cinjenica, covece, zar je to moguce.Isto kao što Ljubav je objektivna činjenica, a Sveto Pismo je opisuje.
Eto, gospodo ateisticka, da nemamo Crnog Djavola i nazovi Obecanog, tj. Odabranog ne bismo znali da je kreacionizam pronasao sve ovo sto imamo, sve je ovo postojalo od samog pocetka boga, Adama i Eve, kreacionisti su otkrili, proucili i objasnili. Kreacionisticka i popovska nauka je, prema ovoj gospodi, ta koja kaze da je bog napisao sve moguce zakone, ali ih je zatim sve sakrio, pa su onda - kreacionisti i popovi to doznali i polako istrazivali te bozije zakona i sprovodili ih u delo. Tako su otkrili i toplu vodu i rupu na saksiji, i kompjutere i kamere, tako da danas ne moramo da putujemo da bi smo se videli sa nasim rodjacima ili poslovnim partnerima u Americi ili u Japanu; to je nama bog sve stvorio odmah posle pravljenja Adama od prasine i Eve od njegovog rebarceta, samo je trebalo malo prosunjati i pronaci te silene zakone. Inace, oni koji sebe nazivaju naucnicima su sarlatani u odnosu na kreacioniste i popove, jer bog ne komunicira sa naucnicima, vec iskljucivo sa kreacionistima i popovima, a ponekada i sa ponekim Djavolcicem ili sa Odabranim.Jer i on je upravo otkrio da je po bozjem zakonu napravljen od blata, tj. prasine sa moalo vode, a dusu mu je tvorac pozajmio na nekoliko desetina godina (daj mu boze preko desett desetina), pa ce mu je opet uzeti i preseliti je u raj. To su sve boziji zakoni, samo ih treba naci, procitati i protumaciti. I to niko drugi ne moze da razume samo Djavoljak i Odabrani.
Ko su to svi? I sta je objektivna cinjenica? Ovo su gole fraze i bez ikakvog smisla.
Cija ljubav i prema kome. Bog, koliko ja znam, a znam dosta iz Biblije, je genocidan zlocinac koji je unistio svu prvorodjenu decu jednog naroda, prvorodjenu decu njihovih robova, spalio dva grada zajedno sa svim stanovnicima, potiopio celo covecanstvo. Uz to je i alav jer zahteva da mu se pripremaju zdrtve - paljenice od izgladnelog i izmucenog naroda, ljubomoran je i osvetoljubiv. Ako je to, po tebi, ljubav, onda si ti zaista djavo i to onaj najgori. Objektivna cinjenica, covece, zar je to moguce.
Moze li neko kvalifikovan da mi objasni razliku izmedju coveka i zivotinje. Koja je to osobina koju mi imamo a one nemaju.
Osecanje, pamcenje, inteligencija, koriscenje orudja, socijalno udruzivanje, vodjenje ljubavi (ne radi reprodukcije), prenosenje iskustva sa generacije na generaciju, postovanje hijararhije, zrtvovanje jedinke radi opstanka grupe... Za sve ove navedene osobine znam da svi znamo primere u zivotinjskom svetu i sve su to i nase osobine. Pa sta nas to razlikuje toliko da mi njih mozemo potpuno da unistimo ili povratimo skoro izgubljenu vrstu, da gospodarimo njima i koristimo ih za svoje potrebe i sve do kucnih ljubimaca koji postaju skoro clanovi porodice. Ili prosto: sta nas odvaja od zivotinja?
jedno zapazanje. Na prethodnoj strani je neko pisao o pronalasku gena za religioznost. I da je on odgovoran za nasu veru itd. Tacno je. Ja sam gledao na Dicovery-ju. U zavisnosti od razvijenosti tog gena covek je manje ili vise religiozan. Logicno je pitanje: sta ce taj gen tu?
Pronadjena je orhideja sa neobicnim cvetom, dosta dugackim ali veoma uzanim. Uskoro je pronadjen i insekt sa rilicom od 15 cm koji jedini moze da uzima nektar iz tog cveta i da ga ujedno oprasuje. Nista ne postoji samo po sebi.
Elektricitet postoji, a bog ne postoji.Otkud Ti ideja da su Jevreji izmislili Boga?
Kao kada bi rekao da je Tesla izmislio elektricitet. Nije ga izmislio, već ga je spoznao, pronašao.
Nikakve veze nema Tesla sa laserom.A dalje, na osnovu te spoznaje, tog pronalaska, u kombinaciji sa drugim Božijim lego kockicama, koje su spoznali, pronašli neki drugi ljudi, došlo se i do lasera i do svega ostalog što je čovek stvorio.

Covek je isto zivotinja, ponekad gora od svih kojih se mozemo setiti. No ipak postoji jedna razlika koja nas deli
od ostalih zivotinja, to je Razum. Mnoge zivotinje su u stanju da pamte puno bolje od coveka i da cak brze uce
ali kad je u pitanju logicko razmisljanje covek je tu bez premca. Mozda si vec gledao dokumentarac gde beba
sipaze uci zajedno sa ljudskom bebom, u svakom segmentu beba simpaze je bila naprednija, mnogo brze ucila
tj pamtila ali kad je na red doslo logicko razmisljanje beba sipaze nije uspela da napravi bitniji pomak dok je ljudska
beba sa lakocom resavala sve logicke zagonetke koje su bile nedokucive za bebu simpaze.
Tako da je tu na delu ona narodna, Um caruje, snaga klade valja.
Naravno, postoji i medved koji jede samo bambusevo lisce, ako uklonimo bambus iz njegovog okruzenja medved ce
uginuti, medjutim ako uklonimo medveda iz bambusevog okruzenja, bambus ce i dalje da postoji. Slicno bi se desilo
i sa tom orhidejom, ako bi se uklonio taj insekt iz njenog okruzenja ona bi nestala ali bi insekt i dalje postojao jer rilica
od 15 cm nije hendikept, sto znaci da oni nisu postojali jedno zbog drugog, nego se jedno od njih prilagodilo tom drugom.
Tako je sa celokupnim zivotom na ovoj planeti, nije planeta stvorena zbog zivota, nego se zivot prilagodio planeti.
Sto se tice tog gena, mislim da je ipak pominjan centar u mozgu koji je odgovoran za raligioznost, to je sasvim normalno
jer je mozak kompleksan organ, tako da za poznavaoca materije nije problem da fizickim putem ogranici delovanje pojedinih
emocija, postoje tako osobe kojima je poremecen neki centar u mozgu i one se neprekidno smeju bez obzira sto ne postoji
razlog za smeh, tako da mozemo reci da postoji i centar za smeh, za plac, za emocije, cak je i ljubav (koju neki smatraju visim
cinom) samo deo fizickohemijskih reakcija u mozgu, tako da verovatno postoji i centar koji kontrolise koliko cemo biti skloni
raznim ubedjenjima kojima smo svakodnevno izlozeni.
Da li znas sta radi "Maksim po diviziji". Lupeta iz sve snage. Vidim da lepo saradjujete na najvisem penastom nivu. Uzgred, ubedjen sam da je drustvo prodavacice piva u kiosku neuporedivo lepse nego se druziti sa matorim i ruznim djavolima.Ovoliko pene može da znači da si se opet družio sa prodavačicom piva u kiosku.
Jer ovo što Ti govoriš znači da nisi pročitao ono što je prethodno napisano, ili si 'pak pročitao, ali je pročitano nestalo ispod pivske pene.
Nije gen u mozgu, nego u ćelijskom jedru. A u mozgu je centar.Moje pitanje je: cemu sluzi taj gen u mozgu ako nema sta da opsluzuje.
Po logici Maksimovog asistenta, lupaca po diviziji, objektivna cinjenica je ono sto nije tako kako nije. Mogao bi Maksim i da te unapredi. Dostigao si zavidan nivo.Svi su svi koji su bližnji.
A objektivna činjenica je ono što jeste tako kako jeste.
Po tom pitanju sam se vec izjasnio. Ne volim ruzan svet. A djavoli spadaju u tu kategoriju.Npr. Ljubav prema prodavačici piva u obližnjem kiosku.
Da si se zaustavio na prvih sest recii, poverovao bih da si mlogo, mlogo popametan, al’ ... ne lezi vraze, svako se iskazuje kako zna i ume. Kome priroda jednom uskrati pamet, tu vise pomoci nema.Bog, koliko Ti znaš, ne postoji, pa je paradoksalno da Ti nekome pričaš i opisuješ ono što za Tebe ne postoji ili ono što ne znaš.
Bas me te je zao, mlogo, mlogo se trudis, a ne znas ni sta su konacni i beskonacni matematicki skupovi. Covek da se slatko s tobom, tj. s tvojim mudrolijama nasmenjeKao kada bi duduk za matematiku nekome objašnjavao kako je integralni račun ovakav ili onakav.
Delujes mi cudno, malcuk uvrnuto. Da li je sve u redu s tobom? Molicu se Odinu da ti pomogne u svakom pogledu. Mozda on moze da ispravi greske prirode.Ili, kao kada bi paralizovan od rođenja objašnjavao kako trčanje je ovako ili onakoA moguće je da taj, koga opisuješ, zaista i jeste Tvoj Bog, samo ga se formalno odričeš, jer toliko ga dobro poznaješ, i toliko puta ga prozivaš Bogom.
Sta to rece, hajde za pocetak da nam objasnis npr ko su bili ocevi Kibernetike i Abiogeneze i kakve veze imaju sa kreacionizmom?
Da li si mozda cuo za vestacke elemente, hoces li nam objasniti kako su to oni postojali vec u prirodi i na koji nacin smo ih kopirali
iz prirode?
......abiogeneza....
to je cist surogat.....sto se tice kibernetike svrati do nekog mravinjaka mozda ti se otvore oci.....kazu naucnici da imaju svoj internet....
Da si iole pametniji od Maksima, tvoga mentora, ti bi shvatio da sam citirao tvoju "svetu knjigu". Uostalom, ima li ista paradoksalnije nego da djavo veruje u boga. Tebi je vec unapred odredjeno mesto u paklu, a ti verujes u nekakvog zlobnog boga. Ja samo pokusavam da te iscupam iz tog groznog pakla.
I taj centar ima šta da opslužuje i kod čoveka i kod drugih životinja koje žive u organizovanim hijerarhijskim grupama.
Mada zgodno zvuči (božja tačka) reč je o centru koji nameće pokornost prema višoj hijerarhiji. Bez takvog centra čovek ne bi mogao biti društvena životinja, pa ni ostvariti dostignuća koja zahtevaju kolektivni napor. Bog je samo nusproizvod ili nadgradnja rada tog moždanog centra.
Elektricitet postoji, a bog ne postoji.
Uzgred, nije ga "spoznao" Tesla, već stari Grci.
Nikakve veze nema Tesla sa laserom.![]()
Bilo bi tako, kada laser ne bi imao ikakve veze sa elektromagnetnim talasima.
Stari Grci su spoznali elektricitet kao što su naši mudri forumaši spoznali crne rupe.
Tesla je taj, koji je najviše spoznao suštinu elektriciteta.

Stari Grci su otkrili fenomen statičkog elektriciteta. Ti sad možeš da se postaviš na trepavice, ali činjenica je da je Tesla zakasnio nekoliko hiljada godina da "pronađe" elektricitet.
Takođe, Tesla, mada genijalan inženjer, ni jednim slovcetom nije doprineo razvoju teorije elektromagnetnog polja, niti se na bilo koji način bavio laserima.![]()