Evolucija vs Kreacija

Jadni Caliburne, upao si u masinu koju su ti pripremili Servent i Emanue, a vidim da im se priduzila i lilihip. Ne mozes ti njih da ubedi da si u pravu, jer njihovo znanje o evoluciji i Kosmosu je isuvise skuceno i ograniceno "cinjenicama" iznetim u "Biblijskoj nauci o nastanku sveta" da bi mogli da prihvate bilo sta sto se s tim "saznanjima" kosi. Za njih sam osvezio temu o NASTANKU SVETA, koju su, inace, mudro eskivirali, bas zbog sveukupnog bilijskog naukovanja o kosmologiji, kosmogoniji, astro-fizici i nastanku sveta.
pa mene bas ne mozes isto tako , ja nigde ne citiram nesto i pisem samo sto mislim onako , mene bas neces uz biblije naci :zcepanje:

Jadni Caliburne, upao si u masinu koju su ti pripremili Servent i Emanue, a vidim da im se priduzila i lilihip. Ne mozes ti njih da ubedi da si u pravu, jer njihovo znanje o evoluciji i Kosmosu je isuvise skuceno i ograniceno "cinjenicama" iznetim u "Biblijskoj nauci o nastanku sveta" da bi mogli da prihvate bilo sta sto se s tim "saznanjima" kosi. Za njih sam osvezio temu o NASTANKU SVETA, koju su, inace, mudro eskivirali, bas zbog sveukupnog bilijskog naukovanja o kosmologiji, kosmogoniji, astro-fizici i nastanku sveta.

Ma primetio sam i pre 200 strana da im je Caliburn čitao lekcije, niko od ovih kreacionista nije mogao ni da mu primiriše. Nego pomalo je nepravedno da se evolucija tumači, analizira, secira do najsitnijeg detalja, ma skoro do nivoa atoma i to na stotine strana, a kreacionizam se ni malo ne dira....:/ Ajmo malo da proučimo dokaze za Božje stvaranje. Sve što je do sada izneseno se svodi na "Ničeg nije bilo, onda Bog reče abrakadabra, i eto čoveka!" ..................To je to? WTF? :confused:

Ma primetio sam i pre 200 strana da im je Caliburn čitao lekcije, niko od ovih kreacionista nije mogao ni da mu primiriše. Nego pomalo je nepravedno da se evolucija tumači, analizira, secira do najsitnijeg detalja, ma skoro do nivoa atoma i to na stotine strana, a kreacionizam se ni malo ne dira....:/ Ajmo malo da proučimo dokaze za Božje stvaranje. Sve što je do sada izneseno se svodi na "Ničeg nije bilo, onda Bog reče abrakadabra, i eto čoveka!" ..................To je to? WTF? :confused:
i onda nastade pera mika i laza...

ja vise verujem u vanzemaljce ako bas oces ,
Ko je stvorio vanzemaljce?
ufo08.gif

Ne moraš je ni čitati, sve što je potrebno je da razmišljaš.
Da znaš da nismo napušteni i da imamo Oca koji je zainteresovan za nas i koji nas moli da počnemo da razmišljamo. Zar je to toliko teško - početi razmišljati?

samo da te pitam, je l' i dalje tumačiš bibliju bukvalno ili se pojavila bar neka metafora ili si još sigurniji u "dokaze" dogodovština biblijskih junaka?

Xexexe.. ako ništa drugo nisi loš da me zasmeješ. :lol:
Ima srpski narod jednu izreku: "Smeje se k'o lud na brašno."
Ne znam što mi baš sada pade na pamet. :mrgreen:

Xaxaxa... pazi ovo. Znači u svetu u kom živimo, gde vlada zakon biogeneze, nađe se čovek kom je logično da od neživog nastane živo. Xaxaxaxa...
Boigeneza ni na koji način ne osporava abiogenezu, tako da je u skladu sa logikom, tj. ne krši niakkve logičke zakone, tj. sasvim logično (kako se kolokvijalno kaže) da od nežive materije pod određenim uslovima može nastati život.
Da li je tako zaista i bilo ili ne, mi ne znamo. Međutim, ništa što je do sada otkriveno ne osporava tu mogućnost.

Pa morao je i svemir da evoluira. Sve što se pokreće samo od sebe je teorija evolucije. To što ste vi sve to podelili u apartmane, da bi lakše bežali i zatvarali vrata, je argument više o kakvoj se teoriji zapravo radi.
Teorija evolucije je model u biologiji koji objašnjava nastanak i razvoj živih vrsta. Evolucija svemira je oblast kojom se bavi kosmologija. Sem pojma evolucija, koje ti usled neznanja potpuno pogrešno koristiš, teorija evolucije i evolucija svemira nemaju veze - različiti modeli, različiti zakoni, različiti fenomeni, različiti redovi veličine, itd.
Povezivati teoriju evolucije i evoluciju svemira je kao povezivati plavo nebo i plavi automobil marke "Lada". I jedno i drugo je plavo. :roll:

Xaxaxa... ček, ček, haj opet ponovi?
Šta jadan mlatiš, kakvu informaciju stvara? To što napravi haos i izmeni već postojeću informaciju ne znači da je mutacija stvorila informaciju. To je kao da sam ja stvorio slova jer mogu da im menjam raspored.
Koliko vidim, tebi je nepoznat pojam mutacije. Mutacija je slučajna promena rasporeda nukleotida u DNK, koja je dovoljno stabilna da se prenese na potomstvo. Nije mi jasno kakav to haos pominješ.

Kent ti je baš trn u oku. :per:
Kriminalac koji je zbog krivičnih dela služi višegodišnju zatvorsku kaznu?
Jes', kvari mi probavu svaki put kad ga vidim kako vara populaciju priglupih, naivnih, zatucanih i pokvarenih.

Pa on kaže onako kako jeste, samo drugim rečima, bitno da je istina.
Poenta je u tome što ono što priča nije tačno... ma kojim rečima to izrekao.

Evolucionisti neće reći da je čovek nastao od kamena ili crva, već će reći posle milijarde godina čovek je nastao putem evolucije. To nekako lepše zvuči, a reći da su nam papagaji i gušteri bliski rođaci nekako bode oči. :lol:
Nemoj da se crveniš zbog sopstvene teorije u koju veruješ.
Gle ovako... postoji grupa ljudi koja u životu nije postigla skoro ništa ili baš ništa. Takvi ljudi imaju brojne komplekse koje pokušavaju da priguše tako što će verovati da su oni veoma, veoma posebni i specijalni i dragoceni, ako ništa drugo, a ono zbog toga što je baš njihovu guzicu stvorio avramski bog lično.
Postoji i druga, znatno malobrojnija, grupa ljudi, koji su svesni kompleksa prve grupe i obilato zloupotrebljavaju. Na taj način stiču novac, moć i uticaj.
Postoji i treća grupa ljudi koja misli kao na primer Nil Degrasi Tajson u sledećem snimku:
Oni koji spadaju u treću grupu nemaju nikakvih problema da vide veze između čoveka i drugih vrsta, jer u krajnoj liniji, svi smo mi potomci zvezda.

Uzgred, nije li urnebesno smešno da oni koji doslovno tumače Postanak Starog zaveta u kome između ostalog stoji:
Postanak [2:7]

A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog,
i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
prozivaju teoriju evolucije, zapravo abiogenezu, za tvrdnju koja je veoma, veoma slična?! :lol:

Ja više gubim nadu da ćete mi dati bilo kakav dokaz za teoriju evolucije, a da to nisu nagađanja, pretpostavke, verovanja - religija.
Ova tema je puna priloženih dokaza, nego ti sad ne smeš to da priznaš, kako ne bi isplatio šta si obećao.

Xexexe... ma nekako bode oči... ah ta istina. :lol:
Da, zaista bode oči koliko kreacionisti lažu. To već prelazi u patologiju. Moglo bi se smatrati da je profesionalnim predavačima kreacionistima laganje neka vrsta profesionalne deformacije.

Xaxaxaxa... e ovaj deo me ubedljivo najviše zasmejao.
emoce088.gif

Ima li išta smešnije od evolucioniste koji se sam saplete? :lol: A to na sreću ovih koji vole da se smeju nije retkost.
A argument je kada to kaže neki evolucionistički autoritet? Xaxaxaxa.... "Komp nije živ pa prema tome ne može da se razmnožava, ali mrtva materija koju koriste evolucionisti je živa i u stanju je čudo da napravi." :lol:
Odluči se već jednom, ili je biogeneza, il je abiogeneza. :lol:
Primetimo da je od važnosti sposobnost razmožavanja. ;)

Rekao sam da ću isplatiti one koji mi daju dokaz, a ne onog ko će me više zasmejati.
Ova tema je puna priloženih dokaza, nego ti sad ne smeš to da priznaš, kako ne bi isplatio šta si obećao.

i onda nastade pera mika i laza...
Budimo precizni. Nastade Adam, a ondak kloniranjem iz rebra i Steva. :kafa:
(Otkud znamo? Jednostavno, Adam i Eva ne bi uspeli seksetom toliko da razgneve latentnog pedera kao što je uspelo Adamu i Stevi).
Otkud znamo da je... svemirski arhitekt latentni *****? To je opšte poznato. Arhitekt je neko ko nije bio dovoljno muško da postane građevinac, al nije baš ni ... dizajner. :mrgreen:

Boigeneza ni na koji način ne osporava abiogenezu, tako da je u skladu sa logikom, tj. ne krši niakkve logičke zakone, tj. sasvim logično (kako se kolokvijalno kaže) da od nežive materije pod određenim uslovima može nastati život.
Da li je tako zaista i bilo ili ne, mi ne znamo. Međutim, ništa što je do sada otkriveno ne osporava tu mogućnost.
Xaxaxa.. pa to je druže religija. Isto možemo tvrditi i za vanzemaljce, logično je i ništa nije otkriveno što bi osporilo tako nešto... i to je nauka?
emoce088.gif

Teorija evolucije je model u biologiji koji objašnjava nastanak i razvoj živih vrsta. Evolucija svemira je oblast kojom se bavi kosmologija. Sem pojma evolucija, koje ti usled neznanja potpuno pogrešno koristiš, teorija evolucije i evolucija svemira nemaju veze - različiti modeli, različiti zakoni, različiti fenomeni, različiti redovi veličine, itd.
Povezivati teoriju evolucije i evoluciju svemira je kao povezivati plavo nebo i plavi automobil marke "Lada". I jedno i drugo je plavo. :roll:
Obe stvari koje pominješ su teorije, a za obe se tvrdi da evoluiraju. Prema tome, mani me te vaše priče.. već ako ne znaš odgovor jednostavno ćuti.
Koliko vidim, tebi je nepoznat pojam mutacije. Mutacija je slučajna promena rasporeda nukleotida u DNK, koja je dovoljno stabilna da se prenese na potomstvo. Nije mi jasno kakav to haos pominješ.
To je menjanje već postojeće informacije, nije stvaranje informacije.
Ma koliko ti želeo da ispadneš pametan, nijedan evolucionista na ovoj planeti nije dao apsolutno nikakvo objašnjenje kako je nastala informacija. To se uvek prećuti.
Kriminalac koji je zbog krivičnih dela služi višegodišnju zatvorsku kaznu?
Jes', kvari mi probavu svaki put kad ga vidim kako vara populaciju priglupih, naivnih, zatucanih i pokvarenih.
Pa nisi ti jedini kom bode oči, vidiš da je zbog toga i otišao u zatvor. I vrapci na grani znaju zašto su ga zatvorili.
Gle ovako... postoji grupa ljudi koja u životu nije postigla skoro ništa ili baš ništa. Takvi ljudi imaju brojne komplekse koje pokušavaju da priguše tako što će verovati da su oni veoma, veoma posebni i specijalni i dragoceni, ako ništa drugo, a ono zbog toga što je baš njihovu guzicu stvorio avramski bog lično.
Postoji i druga, znatno malobrojnija, grupa ljudi, koji su svesni kompleksa prve grupe i obilato zloupotrebljavaju. Na taj način stiču novac, moć i uticaj.
Postoji i treća grupa ljudi koja misli kao na primer Nil Degrasi Tajson u sledećem snimku:
Oni koji spadaju u treću grupu nemaju nikakvih problema da vide veze između čoveka i drugih vrsta, jer u krajnoj liniji, svi smo mi potomci zvezda.

Uzgred, nije li urnebesno smešno da oni koji doslovno tumače Postanak Starog zaveta u kome između ostalog stoji:

prozivaju teoriju evolucije, zapravo abiogenezu, za tvrdnju koja je veoma, veoma slična?! :lol:
Šta je pesnik hteo reći... :think:

U stihu se kaže, "stvori Bog", ne kaže se "stvori ništa nešto".
Ja te automatski isplaćujem ako mi iznaseš dokaz, ponuda važi dok sam živ.
Primetimo da je od važnosti sposobnost razmožavanja. ;)
Pa kako je nastala planeta zemlja? Ako je moguće da planeta zemlja nastane slučajno, od ničega, postepeno, zašto je nemoguće da kompjuter nastane slučajno, sam od sebe, tokom dugog vremena?
Samo daš link nekog posta sa priloženim dokazom ako te mrzi ponovo da pišeš.

Back