Hteo si da napišeš:"Kompletan reljef planete Zemlje je dokaz da potopa nije bilo.", zar ne?Kompletan reljef planete Zemlje je dokaz potopa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hteo si da napišeš:"Kompletan reljef planete Zemlje je dokaz da potopa nije bilo.", zar ne?Kompletan reljef planete Zemlje je dokaz potopa.
Ticius Bodeov zakon postoji, ali nije tačan. Planete nisu tamo gde bi po ovom zakonu trebalo da budu, a neke čak ni ne postoje, a trebalo bi da postoje.Znači ZAKON NE POSTOJI?
Zato što u tom zakonu postoji odstupanje par planeta?

"Treći stepeni rastojanja planeta" i "kvadrati vremena obilaženja" nisu isti, nego su proporcionalni.A da li postoji odstupanje planeta u 3. Keplerovom zakonu?
Kako objašnjavate da su treći stepeni rastojanja planeta (Ai3) i kvadrati vremena obilaženja (Ti2) isti?

Greši....
ali dobro znam za gospodina sa nick-om:
kum” alias „strahinja” alias „mikula”...
Bengibor smatra da je zazijavalo ista osoba kao i kum...
da li greši?
?

Znači zakoni koji upravljaju planetama postoje i razumeli ste da su ti zakoni veoma precizni...
3. Keplerov zakon glasi:
treći stepeni rastojanja planeta (Ai[SUP]3[/SUP]) = kvadrati vremena obilaženja (Ti[SUP]2[/SUP])
(srednja udaljenost planeta na kub = godine obilaženja na kvadrat)
Ticius-Bodeov zakon nam pokazuje da:
postoji svojevrsna geometrijska progresija rastojanja planeta od sunca...
i pošto je sada svima evidentno da su ovi zakoni prisutni u materiji (u našem slučaju svih planeta)...
Zato postavljam pitanje svim evolucionistima (ateistima):
KAKO POSTEPENIM (EVOLUTIVNIM) PUTEM OBJAŠNJAVATE NASTANAK SUNČEVOG SISTEMA?
(hipoteza Big-beng, koja je opšte prihvaćeta u krugovima evolucionista, nam govori da je svemir nastao eksplozijom i da.. )
Da li možete da zamislite neki slučajni postepeni proces (a to je osnovni motor evolucije) po kojem su sve planate nastale?
?
Greši.![]()
Evo ovde imaš sve lepo objašnjeno
Eh, to je jedno tumačenje. U Postanku tako ne kaže, nego je ovo što si izneo dodano tek kasnije.
Mislim da je tebe neko ozbiljno prevario.
Tragovi kakve bi ostavio globalni potop ne nalazimo nigde u geološkim slojevima. Niko ne spori da su postojali lokalni potopi u različitim periodima, ali jedan veliki, globalni potop se niakda nije desio.
Brojne civilizacije sveta su ostavile zapise o lokalnim potopima, zapise koji datiraju iz različitih perioda ljudske istorije.
Probaj da zamisliš jedan veliki, globalni potop i razmisli koje su sve posledice takve katastrofe kako na prirod, tako i na ljudske zajednice. Lako ćeš i sam shvatit da nije bilo globalnog potopa.
:Koji "bizarni" fosili? :dontunderstand
Онда, има слика велике рибе како гута мало рибу у камену. Жао ми је што не могу наћи тренутно ту слику, али мислим да се налази на овој теми негде, али скорз напред, кад се о томе раније причало. Постоје још таквих фосила. Poznao mi je šta se dešava u S.A.D.
Da li misliš da tu državu pogađa više prirodnih katastrofa nego neke druge države?![]()
Ako smatrate da postoji mogućnost da Sunčev sistem nastane postepenim procesom, recite nam ukratko!
Da li postoji mogućnost evolucije planeta, ili ne postoji (jer spomenuti zakoni osporavaju postepen nastanak planeta i zvezda - Sunca)?
Ako verujete u takav scenario, opišite nam ga u par reči..
KAKO JE POSTEPENIM PROCESOM NASTAO SUNČEV SISTEM?
?
Ne može se objasniti u par reči. Pogledaj video
Da li VI VERUJETE u postepen nastanak planeta?
Ako verujete, onda izražite Vašim rečima...
VAŠE VEROVANJE!
Vatikansko intelektualno i moralno djubre prodaje se kao najvisi naucni dokaz postojanja nekakvog nakaznog bozanstva, kako bi se kod nas reklo podmece se kao muda za brubrege ili rog za svecu. Naravno, pametan covek se ne bi upustao u ovakve diskusije niskog intelektualnog nivao, vec to cine oni kojima je prepisivacka uloga znacajan intelektualan rad. Naravno, za takav posao nije potreban IQ visi od 75, niti obrazovandje vise od osmoljetke. Jadna je to religija koja pociva na takvim temeljima i polupismenim tumacima religije. Sta vise, i ona neuka palestinska sirotinja koja je propovedala novog boga je na visem intelektualnom nivou od vatikanskih propagatora nove teorije o postanku Kosmosa i zivota na Zemlji.Problem ateisticke argumentacije se sastoji u tome, da oni nikada nisu u stanju argumentirati u jednom odredjen sustavu, koji se diskusiji nametne, nego uvjek bjeze iz jednog sustava ili modela u drugi i svojom nelogicnom mjesavinom logicnih kategorija produciraju nelogicne konkluzije, odnosno sudove.
Primjer o praznim i sadrzajnim pojmovima: Kako bi “parirali” teistickoj argumentaciji da je Bog nuzno bice, ne ulazeci uopce u samu srz diskusije, oni jednostavno Bogu suprostave prazni pojam “crvenkapice” ili “jednoroga” ; semanticki poistovjete te pojmove, i na taj trivijalni nacin egalitiraju dvije logicne kategorije u nacinu misljenja i sadrzaju pojmova.
Obrazlozenje trazi mali ekskurz:
Nasa svijest koju ateisti nisu u stanju objasniti, niti se moze niti se je razvila u evolucijskom procesu, jer evolucija ima neprevladive probleme vec u abiogenezi, tj. prelasku nezive tvari u zivot, kao i nastanku genetskog koda, sto se povlaci i u mehanizmima evolucije mutaciju i selekciju, koji se odvijaju u okviru besmisla i bezciljnosti, nego ta ista evolucija niti moze niti zeli fundirati makroevoluciju, odnosno razvoj vrsta od primitivnih do kompleksno savrsenih bica, posebno nije u stanju objasniti “nereducibilnu kompleksnost”, i time predstavlja najvecu zabludu u povjesti ljudske svijesti.
Nasa svijest obuhvaca slijedece parametre:
1) Unutrasnju perspektivu (Qualia! op. pi!) i sve druge komponente osjecaja, da se jedno zivo bice sa svijescu samo kao takvo i osjeca.
2) Vanjsku perspektivu, koja uz unutrasnju perspektivu pokazuje usmjerenost nase svjesti na nesto, tj. mi imamo svjest o necemu.
3) Multifunkcionalnost svijesti. Mi ljudi nismo opremljeni tjelesnim sposobnostima, tj. mi smo fizicki inferiorni drugim zivotinjama, jer ljudi su generalisti, a ne specijalisti. Zato je samorefleksivni razum po Platonu nadoknada za prezivljavanje. Prica o Prometeju i vatri, etc. itd..
4) Fantazija i abstrakcija
Ovdje se radi o prosirenju intencionalnosti ´´svijesti.
Nasa svijest postaje intencionalna, usmjerena. I bas kod ovog parametra svjesti lezi kategoricka pogreska u misljenju ateista, koji praznim pojmovima daju vrijednost sadrzaja koji ne posjeduju. Sto to znaci? To znaci, da nasa svijest posjeduje sposobnost preko govorne i jezicne funkcije, ne samo tijela i stvari, nego i netjelesna znacenja opcih rijeci pretvoriti u stvari, o kojima pravi izricaj. Ove “postvarene” znacajke i osobine mi ne percipiramo niti osjetilima iz vana niti iz nutra. Ti pojmovi na taj nacin ne posjeduju niti vanjsku niti unutrasnju egzistenciju. Pa ipak oni su egzistentni. Zato se ta vrsta “egzistencije” pojmova u nasoj svijesti naziva semanticka egzistencija. I takvim pojmovima se upravo sluze ateisti kada oponiraju teistima u diskursu o Bogu, sto je ne samo inadekvatan pristup diskusiji, nego i bespomocan krik za spasavanje filozofije, logike i znanosti, od atestickih devastacija.
5) Refleksivnost svijesti, odnosno samoreflesivnost same na sebe i na sve drugo. Mi smo u stanju nasu svijest uperiti na nas same, dakle, na nasu svijest. Mi spoznajemo sve sto se u nasem duhu dogadja. To znaci za nas ljude, da mi znamo i osjecamo da smo, i sto vise, mi znamo kako je nekako biti nekakav.
6) Identitet svijesti
Sa nasom samosvijescu je povezano i jedinstvo nase svijesti. Mi smo osobe sposobne odgovarati za svoja djela, ili nedjela.
Ovo jedinstvo svijesti i osobnosti cini nas identitet i mi smo uvjek odgovorni za ono sto cinimo. Mi posjedujemo nas “ego”.
Wittgenstein pise:
“Das Ich, das Ich, das tief Geheimnisvolle!”=”Nas ja, nas ja (ego, op. pi!) duboko tajenstven!”
A Schopenhauer pise: “Welch ein unergründliches Mysterium liegt doch in jedem Tier! Mit mehr Recht lässt sich aber sagen: Welch ein unergründliches Mysterium liegt doch in jedem Menschen!”=”Koji samo neobjasnjivi misterij lezi u svakoj zivotinji. Sa vise prava se to moze reci: Koji samo neobjasnjivi misterij lezi u svakom covjeku!”
Facit: Ateizam je religija bez smisla, odnosno besmislena vjera!
Hteo si da napišeš:"Kompletan reljef planete Zemlje je dokaz da potopa nije bilo.", zar ne?![]()
Kako nije bitno Vaše verovanje?
Vi ovde na forumu sve vreme propagirate VAŠE VEROVANJE da STVORITELJ neba (svemira) i zemlje NE POSTOJI...
a kada Vam se pruže NAUČNI DOKAZI koji ukazuju na TRENUTNO STVARANJE (znači eksplicitni dokazi koji ukazuju na STVORITELJA)...
Vi izbegavate da date Vaše mišljenje i bilo kakav komentar VAŠEG VEROVANJA!?
???
Hteo si da napišeš:"Kompletan reljef planete Zemlje je dokaz da potopa nije bilo.", zar ne?![]()
Koji je to dokaz da je svet nastao trenutno?
Dokaz je..
PROJEKAT KOJI VIDITE!
Da li ste razumeli zakone koji upravljaju planetama i zvezdama?
Da li ste videli zlatni presek u mikro i makro svetu (od čoveka, biljaka, životinja... sve do galaksija)
ODAKLE PROJEKAT U MIKRO I MAKRO SVETU?
Da li sva ova složenost koju vidite može nastati SLUČAJNO?
?
Jeste. Postoji zakon gravitacije. Postoji centripetalna sila tela koje se kreće.Znači zakoni koji upravljaju planetama postoje i razumeli ste da su ti zakoni veoma precizni...
Nije tačno. Treći Keplerov zakon glasi:3. Keplerov zakon glasi:
treći stepeni rastojanja planeta (Ai[SUP]3[/SUP]) = kvadrati vremena obilaženja (Ti[SUP]2[/SUP])
(srednja udaljenost planeta od sunca na kub = godine obilaženja na kvadrat)
A jednostavna posmatranja pokazuju da se planete ne nalae na rastojanjima na kojima ih predviđa Ticius-Bodeov zakon.Ticius-Bodeov zakon nam pokazuje da:
postoji svojevrsna geometrijska progresija rastojanja planeta od sunca.

Koji su to svi zakoni prisutni? Ticijus-Bodeov zakon, videli smo, nije tačan.I pošto je sada svima evidentno da su svi ovi zakoni prisutni u materiji (u ovom slučaju u svim planetama)...
Evolucija se bavi razvojem živog sveta, a ne šetanjem kamenja, budalo nepismena.Zato postavljam pitanje svim evolucionistima (ateistima):
KAKO POSTEPENIM (EVOLUTIVNIM) PUTEM OBJAŠNJAVATE NASTANAK SUNČEVOG SISTEMA?
Evolucija se bavi razvojem živog sveta, a ne šetanjem kamenja, budalo nepismena.Da li možete da zamislite neki slučajni postepeni proces (a to je osnovni motor evolucije) po kojem su zvezde (naše Sunce) i sve planete nastale?