gost 202039
Poznat
- Poruka
- 7.122
Istina je sveprisutna, ali taj Sveti Duh, koji ume da spozna istinu, baš i ne bih rekao da jeste, jer da je tako, sve istine sveta bi davno bile spoznate.
Kako Sveti Duh može da spozna istinu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istina je sveprisutna, ali taj Sveti Duh, koji ume da spozna istinu, baš i ne bih rekao da jeste, jer da je tako, sve istine sveta bi davno bile spoznate.
Kako Sveti Duh može da spozna istinu?
Hvala.![]()
"ne klanja se ljudskim idolima" - pa da li vidiš koliko ovde foumaša misli da može da prilagođava istinu sopstvenim interesima? Ovde se samo kaže da se istina nikom ne prilagođava, odnosno ne klanja se ljudima. Mi smo ti koji trebamo da se klanjamo istini, a ne suprotno.
Tako da se ovde kaže da nema ništa iznad istine...![]()
ovo je zanimljivo...podsetilo me na deo jedne knjige gde su u jednom more-snu postajala stvorenja, nesto nalik ribi, koja su sva deo jednog bozijeg bica. I kad jedan primerak nesto vidi, oseti, to isto vide i osete svi delovi bozijeg bica...Ol rajt, dobro i kažeš
Vidiš, baš danas sam čitao neku knjigu, pa sam primetio jednu stvar. Recimo u matematici Njutn i Lajbnic su u isto vreme otkrili dif. racun.
Pa Gaus,Boljaj i Lobačevski (mada postoji verovatnoća da su ova dvojica ukrali ideju Gausu) isto tako, i još mnogo primera takvih ima, u svim sferama života, kada se samo desi taj neki "skok".
Pa kao da čitavo čovečanstvo odjednom pređe na "viši" nivo. Obrati pažnju, baš često ima takvih podudarnosti u istoriji.
Negde sam čitao davno, sećam se kroz maglu, da je to zabeleženo i kod životinja, sad se nećem, ali lupiću primer, recimo mravi na jednom kraju sveta "otkriju" lakši način da nešto urade, i potom se to isto ponašanje pojavi kod mrava i na drugom kraju sveta.
Mislim zanimljivo je to....Eleleth se razume u nivoe, često spominje pa možda zna više...
e aj sad ovo je nesto u prilog kreacionistima...samo da naglasim opet da nisam pristalica ni evolucionizma, ni kreatizma.Ti demoni, su anđeli koji su stvoreni da žive u svetlu, ali su se pobunili i zavoleli tamu. Kada Tvorac bude upalio svetlo neće više biti mesta za tamu, tj za zlo...sada nas trpi i dopušta da grlimo tamu.
Par vekova pre Hrista, jedan čovek zvao se Anaksimander (inače Talesov učenik) došao je na zamisao o evoluciji.
Kao niže životinje iz kojih su se razvili ljudi smatrao je ribe.
![]()
Postoji pojam "horizont znanja". Znanje ne pada odjedared, nego predstavlja izvesnu ekstrapolaciju onoga što je do tada bilo poznato. U povezanim društvima jasno je da će kroz obrazovni sistem, tehničke primene i sl. znanje da se širi relativno brzo. Kod starih civilizacija koje nisu imale previše dodira vidi se da se naučna misao razvijala prilično nezavisno i na vrlo različitim nivoima.Ol rajt, dobro i kažeš
Vidiš, baš danas sam čitao neku knjigu, pa sam primetio jednu stvar. Recimo u matematici Njutn i Lajbnic su u isto vreme otkrili dif. racun.
Pa Gaus,Boljaj i Lobačevski (mada postoji verovatnoća da su ova dvojica ukrali ideju Gausu) isto tako, i još mnogo primera takvih ima, u svim sferama života, kada se samo desi taj neki "skok".
Pa kao da čitavo čovečanstvo odjednom pređe na "viši" nivo. Obrati pažnju, baš često ima takvih podudarnosti u istoriji.
Negde sam čitao davno, sećam se kroz maglu, da je to zabeleženo i kod životinja, sad se nećem, ali lupiću primer, recimo mravi na jednom kraju sveta "otkriju" lakši način da nešto urade, i potom se to isto ponašanje pojavi kod mrava i na drugom kraju sveta.
Mislim zanimljivo je to....Eleleth se razume u nivoe, često spominje pa možda zna više...

Njima to nece biti neka promjena , posto se vec sada ponasaju kao roboti .Када Творац буде упалио светло неће више бити слободне воље, јер неће бити могућности грешке. Ерго, по логици тебе и твог другара сви ћемо бити роботи. О томе сте доста причали када сам поставио питање одкуд зло у свету.
... и даље волите таквог Творца који ће нас претворити у роботе?!?
. E ova ti je dobra i odraz je, ne kulture, nego nervoze. Nemoj Сале da si nervozan. Pa mi samo razgovaramo, a ti ovako, pljas, pa pokažeš ko si. Mogao bi Onaj gore, da ti na Tabli zasluga, recne negativnu recku, a merenja ovozemaljskih zasluga samo što nije počelo.
A drugi razlog zbog kojeg treba da misliš šta pišeš što će neki pomisliti da ti je genom i 100% isti sa pomenutim. Ja tako ne mislim, jer si meni rekao da si nastao od tih mama-sestrapoznača. Uh, pa možda je taj incest posledica tvoje nervoze. Možda je neki atavizam, jer 6000 godina i nije mnogo, a živiš u društvu koji to prezire.![]()

Pa od Boga je sve poteklo, pa čak i istina. Da nije Boga ne bi bilo ni istine.a za tebe je istina bog? a ja kazem da je istina iznad svakog boga....i opet mozda i mislimo na istu stvar ali je drugacije zovemo. Ti to vidis kroz religiju, boga, ja to ne vidim tako. Mozda je taj pojam neceg najuzvisenijeg, tesko dostiznog, mozda i nedostiznog za mene i tebe isti, ti to nazivas bogom ja to nazivam istinom. ja taj pojam ne povezujem sa jednom odredjenom religijom, a ti ga vidis samo kroz hriscanstvo.I ja i ti ovde diskutujemo ko je u pravu, a u stvari mislimo na istu stvar, a to sve samo zato sto tu stvar vidimo kroz drugaciju prizmu. Moemo raspravljati o tome ko je na pravom putu a ko ne, ali ako i moj i tvoj put vode ka istoj stvari onda smo oboje na dobrom putu, oboje mislimo ispravno iako ces ti reci da sam ja okrenuta sotoni zbog mog interesovanja za okultizam. Pitanje je samo da li ces ti ipak ispred te istine ipak staviti boga u nekom ovozemaljskom obliku ili ces ici dalje a nezemaljskoj istini. Pitanje je ko ce zaista postati istina, ako je za tebe bog istina, a za mene je istina iznad boga, a opet je u coveku.

Da Mu trebaju roboti on bi ih stovrio. Da mu trebaju robovi On bi ih stvorio...zašto misliš da On to ne može da uradi? On može da te muči da radi sa tobom šta Mu je volja...a ti da ćutiš i trpiš.....On je u takvoj poziciji, a ti nisi.Када Творац буде упалио светло неће више бити слободне воље, јер неће бити могућности грешке. Ерго, по логици тебе и твог другара сви ћемо бити роботи. О томе сте доста причали када сам поставио питање одкуд зло у свету.
... и даље волите таквог Творца који ће нас претворити у роботе?!?

Zašto već jednom ne skočiš sa zgrade i ne pokušaš da prekršiš zakon gravitacije? Zašto ga poštuješ? Pa ti služiš gravitaciji kao rob....e robe, robe...koje poniženje za Vaše veličanstvo. 

Da Mu trebaju roboti on bi ih stovrio. Da mu trebaju robovi On bi ih stvorio...zašto misliš da On to ne može da uradi? On može da te muči da radi sa tobom šta Mu je volja...a ti da ćutiš i trpiš.....On je u takvoj poziciji, a ti nisi.
Nešto mi samo nije jasno. Smeta ti Božji moralni zakon, a ne smeta ti zakon gravitacije koji je postavljen od istog Boga...Zašto već jednom ne skočiš sa zgrade i ne pokušaš da prekršiš zakon gravitacije? Zašto ga poštuješ? Pa ti služiš gravitaciji kao rob....e robe, robe...koje poniženje za Vaše veličanstvo.
![]()

ДАПази, једно Му си написао почетним малим словом
Пре него што си запенио, могао си да ми одговориш на питање које ћу поновити: Да ли ће бити слободне воље кад твој богец упали светло?
ДА / НЕ
Постоји забуна коју покушавате да користите, ти и твоји другари, и то можда несвесно. Ја нисам атеиста, бар колико знам за себе, па верујем да постоји нека виша сила коју зовемо Бог. Међутим, никако да поверујем да је баш такав каквим га описују у Библији.
Стога и ја улазим у двоструке дискусије.
1) Кад тражим контрадикције у вашој религији онда то радим под-условом-да-је-тако. Дакле, ако је твој богец свемогућ и сведобар, откуд онда зло у свету? Међутим, већ по тескту саме Библије тешко да је толико сведобар, а изгледа да није ни свемогућ.
2) Бог какав би по логици ствари могао бити. У том случају нема никакве слободне воље у односу на Апсолут, све је математичка формула коју ми не можемо спознати, а још мање јој давати антропоморфне моралне особине. Дакле, свет није моралан.
Ја могу имати слободну вољу у односу на тебе и хвала Богу (мом) имам је, као и у односу на твог Јехову који је само полубог са тиранским аспирацијама (односно такви су они који су креирали његов књижевни лик и онда вером, коју не спорим, улили у њега и доста реалних моћи). Да ли Јехова може све што си навео? Не, не може... Толики људи су сасвим задовољни иако нису хришћани, јудаисти или муслимани.![]()
Ne dozvoljava ti tvoj Bog? Eee slugo, slugo...No, nisi mi rekao...kako možeš da služiš gravitaciji?
Da sad ne ulazimo da li je pirodni ili neprirodni...ti mu služiš...a služenje je odlika robova.Гравитација је природни закон, твој морал није.
п.с. Шта ДА? Биће слободне воље? Значи, и поред тога што је укључио светло и даље ће бити таме, моћи ће да се погреши...

Kod životinja takđe postoji takav transfer. Recimo, kada se organizuje trovanje pacova u jednom kraju grada, nakon nekoliko dana na drugom kraju grada pacovi više neće da pipnu taj tip mamca. No, to ne važi za susedni grad.
U stvari činilo mi se zanimljivo kada sam počeo, sada mi se čini skoro besmisleno![]()
Zapravo, ljudi su stvorili boga. Ovo je neizlečivo svojstvo čoveka i proizilazi iz njegove društvene nadgradnje.
S jedne strane čovek oseća da treba da živi u zajednici, a s druge strane, želi da to bude njegova zajednica.
Pojedinci uspešni u ovom smislu nameću svoju volju i postaju šefovi zajednice,
Ostali moraju da ga slede i to mogu samo ako na neki način vođu divinizuju, jer bi im inače ego bio suviše zgužvan da bi s takvim egom mogli da se pojave u javnosti.
Tako svoje slugeranjsko ponašanje prikazuju kao moralnu vrlinu, a ne kao rezultat niže vrednosti.![]()
U ekstrapolaciji, vođe se same proglašavaju bogovima, a ukoliko je društvo suviše evoluiralo, da bi sprečili nezadovoljstvo podanika, izmišljaju boga kojem se navodno pokoravaju da bi spasli ego podanika kojima ostaje bledunjava uteha da i nad popom ima pop.![]()
Zapravo, ljudi su stvorili boga. Ovo je neizlečivo svojstvo čoveka i proizilazi iz njegove društvene nadgradnje.
S jedne strane čovek oseća da treba da živi u zajednici, a s druge strane, želi da to bude njegova zajednica.
Pojedinci uspešni u ovom smislu nameću svoju volju i postaju šefovi zajednice,
Ostali moraju da ga slede i to mogu samo ako na neki način vođu divinizuju, jer bi im inače ego bio suviše zgužvan da bi s takvim egom mogli da se pojave u javnosti.
Tako svoje slugeranjsko ponašanje prikazuju kao moralnu vrlinu, a ne kao rezultat niže vrednosti.
U ekstrapolaciji, vođe se same proglašavaju bogovima, a ukoliko je društvo suviše evoluiralo, da bi sprečili nezadovoljstvo podanika, izmišljaju boga kojem se navodno pokoravaju da bi spasli ego podanika kojima ostaje bledunjava uteha da i nad popom ima pop.![]()
Ti ćeš da me učiš o čemu je bilo reči...Mora da im je internet bio u prekidu.
Komunikacija između životinja postoji, ali nije o tome ovde bilo reči, već ...