Evolucija vs Kreacija

Učestvovao u ratnim operacijama i izvršavao naredjenje.

Sta bre ucestvovao?! Odgovori mi na pitanje - ako ja tvrdim da sam Boris Tadic, hoces li mi ti verovati da sam Boris Tadic?

Mogle su i japanske kamikaze da ne izvrše masakr u Perl Harburu...

Kakve sad to veze ima sa pricom?

A da li bi ti na njegovom mestu izašao na preki sud čitaj streljački vod ili izvršio naredjenje...

Ja ne bih mogao da rknem atomku na zene i decu, pa ma sta me posle snaslo.

BI li ti to mogao da ucinis?

Piloti iz operacije ''Milosrdni andjeo'' veruju u istog boga u kojeg veruješ i ti. Vernici su u svom privatnom životu a kada su piloti onda su pod nekom zakletvom prema svojoj domovini.

Pa kad su vernici, sto su onda pobili zene i decu?

Ja cu da ti odgovorim.

Zato sto nisu vernici.

I da.

SERREM IM SE U DOMOVINU!

Sama deklaracija Hrišćanin ne znači mnogo.
Hrišćanin je onaj, koji ispunjava Hrišćanske zakone.
Npr. postoje dva osnovna Hrišćanska zakona, a prvi kaže: ne čini drugome ono, što ne bi voleo Tebi da se čini.
Dakle, besmisleno je, npr. krstaškog inkvizitora, obučenog u Hrišćansko odelo, nazivati Hrišćaninom, kada je sasvim jasno da nema čoveka, koji bi voleo da bude mučen na način, na koji su to radili krstaški inkvizitori.

Ma covece, velim ti da neko ko pobije onolike ljude moze samo da sanja o tome da je hriscanin, dok su dve-tri razlicito protumacene recenice u Bibliji apsolutno nebitna stvar u poredjenju sa bombom, aman. Dzaba bombasu citati.

Po obicaju, u vasim postovima po ko zna koji put sevnula je nezapamcena dubina promisljanja i ostroumnih zapazanja kojih se ni najpoznatiji Stagiranin ne bi postideo. :lol:

Istina je, nazalost, da je demonstrirani rezon klasican primer sofizma u teoriji logike poznatog kao argument laznog Skotlandjanina (No True Scotsman). Naziv ove logicke pogreske potice iz knjige Entonija Flua 'Misljenje o misljenju' iz 1975. godine. Flu u svom primeru konstruise pricu o Skotlandjaninu Hamisu MekDonaldu koji, citajuci Glazgov Morning Herald, ugleda clanak o seksualnom manijaku iz Brajtona koji je ponovo u akciji. Sokirani MekDonald izjavljuje da nijedan Sktlandjanin ne bi ucinio tako nesto. Sledece jutro MekDonald opet cita Glazgov Morning Herald, ali ovaj put nailazi na clanak o coveku iz Aberdina spram cijih brutalnih dela postupci manijaka iz Brajtona deluju gospodski. Slucaj iz Aberdina pokazuje da MekDonald nije bio u pravu, ali ni ovaj put to ne priznaje vec izjavljuje da nijedan pravi Skotlandjanin ne bi ucinio takvu stvar.

Konstrukt 'pravi vernik' je tipican primer ove logicke pogreske. Mnogi verski apologeti koriste ovaj argument da se distanciraju od drugih, ekstremnih ili fundamenetalistickih pripadnika svoje religije, ali to ipak ne sprecava fundamentaliste da budu religiozni. I oni bi, sledeci takav rezon, mogli drugoj strani da upute prigovor iste vrste, buduci da je argument 'laznog Skotlandjanina' mutatis mutandi hriscanina, muslimana, etc, izrazito subjektivan sud. Za pravoslavce iz Srbije protestantski dispensacionalisti iz SAD nisu pravi hriscani (i obrnuto); medjutim, i jedni i drugi veruju u istog boga i znanja o njemu sticu iz iste svete knjige. Osnovna definicija hriscanina je da je to osoba koja ispoveda veru u ucenje Isusa Hrista (po strani sta je centralni motiv i glavna osobenost Isusovog ucenja). Ko je pravi hriscanin ako ne osoba koja cita i tumaci Bibliju i nastoji, u skladu s tim, da svoj zivot vodi najbolje sto ume? Zapravo, ono sto svaki hriscanin koji nesmotreno posegne za ovim argumentom tvrdi jeste da svako ko tumaci i razume Bibliju razlicito od njega nije pravi hriscanin; svako ko ispoveda svoju veru u ucenje Isusa Hrista razlicito od njega nije pravi hriscanin. Medjutim, ako je tako, onda 'pravi hriscani' ne mogu ni da postoje. I to je jedini objektivan zakljucak ako ovaj logicki nistav argument izvedemo do kraja.

Poslednja izmena:
Ko i uvek - post A4 formata i brdo apsolutno nepotrebnih podataka kojima je jedina svrha da zatrpaju potpuno (uveren sam, namerno) pogresne pretpostavke od kojih se krenulo u poduhvat pisanija. :roll:

Ja cu to, s druge strane, kratko ali jasno i efikasno.

Vidi Aleksandra, (da ponovim, posto ocigledno citas samo svoje postove) ako neko ubije hiljade zena i dece samo zato sto mu je to naredilo neko moodo sa druge strane sveta, on nije hriscanin, pa sve da ktitorise novu Svetu Sofiju. I to je fakat!

Stvarno bih pare dao da mi neko otkrije na koji su to nacin ucesnici pomenutog masakra tumacili Bibliju pa su dosli do zakljucka da je pobiti nesrecnike u redu. :lol:

Mozda nije do tumacenja, mozda je to neka malo drugacija Biblija, sa iscrtanim pentagramom, eventualno... :lol:

Ko i uvek - post A4 formata i brdo apsolutno nepotrebnih podataka kojima je jedina svrha da zatrpaju potpuno (uveren sam, namerno) pogresne pretpostavke od kojih se krenulo u poduhvat pisanija. :roll:

Nikakvih pogresnih pretpostavki nije bilo, nego ti ne mozes bolje da shvatis. Dve strane unazad na ovoj i mnogim drugim temama tvoj osnovni argument je hardliner-ski dosledna primena 'no true Scotsman' rezona. Da l' bolje ne umes, da l' stvarno ne mozes da shvatis da je u pitanju greska u zakljucivanju nije ni vazno; vazno je da je greska i da je to obrazlozeno u prethodnom postu.

Vidi Aleksandra, (da ponovim, posto ocigledno citas samo svoje postove) ako neko ubije hiljade zena i dece samo zato sto mu je to naredilo neko moodo sa druge strane sveta, on nije hriscanin, pa sve da ktitorise novu Svetu Sofiju. I to je fakat!

'On nije hriscanin', 'on nije hriscanin'.. da ponavljas sve dok se Big Crunch ne zbude i u medjuvremenu vascelu Indoneziju da prevedes u pravoslavlje, kao objektivan argument nece imati nista vecu vrednost od iste poruke koju su svojim verskim neistomiljenicima upucivali jedan Torkemada, Josif Volocki, Sajrus Skofild, Plimutsko bratstvo, engleski kvekeri ili ruski crnostotinasi.

Stvarno bih pare dao da mi neko otkrije na koji su to nacin ucesnici pomenutog masakra tumacili Bibliju pa su dosli do zakljucka da je pobiti nesrecnike u redu. :lol:
Mozda nije do tumacenja, mozda je to neka malo drugacija Biblija, sa iscrtanim pentagramom, eventualno... :lol:

Materijala za razne sadisticke perverzije koliko hoces, samo kako da znas kada si ti od Biblije video samo korice - http://www.evilbible.com/Murder.htm.

Nikakvih pogresnih pretpostavki nije bilo, nego ti ne mozes bolje da shvatis. Dve strane unazad na ovoj i mnogim drugim temama tvoj osnovni argument je hardliner-ski dosledna primena 'no true Scotsman' rezona. Da l' bolje ne umes, da l' stvarno ne mozes da shvatis da je u pitanju greska u zakljucivanju nije ni vazno; vazno je da je greska i da je to obrazlozeno u prethodnom postu.

Kako uopste i moze da ti padne na pamet takva jedna nebuloza da se 'no true Scotsman' moze primeniti na ovaj ili bilo koji drugi primer mojih skromnih pokusaja (koje si, vidim, pomno pratio :lol: ) da, ili otvorim oci pojedinim ateistickim neznalicama ovde, koje su se o veri obavestavale iz satanistickih filmova holivudske produkcije, pa se istripovali da je otpadnistvo 'cool', ili zatvorim usta zajedljivim, opet ateistickim, kompleksasima sa visom (citaj, odvratnom) nakanom koja stoji iza pljuvanja krsta, peshkirizmom, po mojoj proceni?! Kako moze iko, dovoljno inteligentan, a istovremeno ne zlonameran da poistoveti veru - koja je cinjenje (a ne pricanje) sa prostom, difolt, narodnoscu, koja je, u stvari, niti cinjenje, a niti pricanje, vec samo - jeste? Ne znam kako, sem ako neki od uslova nisu ispunjeni. Dakle, Aleksandra, da li si ti nedovoljno inteligentna ili dovoljno zlonamerna za takav poduhvat? Ili, pak, oboje? :think:

'On nije hriscanin', 'on nije hriscanin'.. da ponavljas sve dok se Big Crunch ne zbude i u medjuvremenu vascelu Indoneziju da prevedes u pravoslavlje, kao objektivan argument nece imati nista vecu vrednost od iste poruke koju su svojim verskim neistomiljenicima upucivali jedan Torkemada, Josif Volocki, Sajrus Skofild, Plimutsko bratstvo, engleski kvekeri ili ruski crnostotinasi.

Zato sto nije ebote! Da postanes 'nevernik' je vrlo lako, ne moras da bacas bombu na Hirosimu, postoje i drugi, ravniji putevi. Ali, ako se rodis Scotsmanom, mos da krades ili ubijas kolko oces - ti i dalje ostajes Scotsman.

Materijala za razne sadisticke perverzije koliko hoces, samo kako da znas kada si ti od Biblije video samo korice - http://www.evilbible.com/Murder.htm.

Trebalo bi da te je blam da uopste odes na ovaj sajt, a kamo li da ga nekom, i u sali, predlazes...

Ovde je rečeno bar 100 puta da se evolucija odnosi na živu materiju.

Ma vidiš da se svaki igrač kome se maše da je u ofsajdu,buni kao Grk u apsu.:mrgreen:
Ovi što su 50 godina u ofsajdu se sve slabije bune...Meni ne smeta da tamo i spuste sidro,ali moju decu neka ne dozivaju da mi i deca odu u ofsajd...:think:
No,baš moja neće-i moji više veruju u mačka u čizmama nego u te bajke koje su izmislili nekadašnji najpametniji primitivci kao poluge vladanja gologuzijom...:rotf:

I šta sad biva, evoluira život a kreira se reljef?
Aha. Ima jedan inteligentni dizajner koji gađa kapljicama vode planinu sa idejom da vremenom namesti Veliki kanjon. :mrgreen:

Na taj način namestiće scenu koju će neki Žorž Gabor desetak miliona godina kasnije iskoristiti da snima film sa dinosaurusima, a to će omogućiti da Mara Kužina, italijanka srpskog porekla, dođe na snimanje, što će joj omogućiti da izbegne da je zgazi autom Flik de Gnom, koji će se umesto u Maru zakucati aftom u hidrant, a to će izazvati pad pritiska u vodovodnoj mreži, što će Lili koštati alergijske reakcije jer nije uspela da ispere kosu nakon farbanja, pa će tako upoznati Dr Žorža, dermatologa koji će sa njom prevariti ženu Matildu koja će na osnovu toga napisati bestseler "Žorž, Lili i drugi moji neprijatelji", što je bio glavni razlog da inteligentni dizajner krene da prokopava onaj novi Veliki kanjon pre deset miliona godina. z:shock:

Poslednja izmena:
Aha. Ima jedan inteligentni dizajner koji gađa kapljicama vode planinu sa idejom da vremenom namesti Veliki kanjon. :mrgreen:

Na taj način namestiće scenu koju će neki Žorž Gabor desetak miliona godina kasnije iskoristiti da snima film sa dinosaurusima, a to će omogućiti da Mara Kužina, italijanka srpskog porekla, dođe na snimanje, što će joj omogućiti da izbegne da je zgazi autom Flik de Gnom, koji će se umesto u Maru zakucati aftom u hidrant, a to će izazvati pad pritiska u vodovodnoj mreži, što će Lili koštati alergijske reakcije jer nije uspela da ispere kosu nakon farbanja, pa će tako upoznati Dr Žorža, dermatologa koji će sa njom prevariti ženu Matildu koja će na osnovu toga napisati bestseler "Žorž, Lili i drugi moji neprijatelji", što je bio glavni razlog da inteligentni dizajner krene da prokopava onaj novi Veliki kanjon pre deset miliona godina. z:shock:

Pa i tata gađa mamu pa eto tebe, inteligentno zar ne?!

Problem sa ljudima i zebrama poput tebe jeste da ne mogu da shvate jezgrovitu dramatiku velikih brojeva, mada iskreno pokušavaju da je iskoriste.
Čini im se neverovatno da bi eksplozija majmuna u štampariji dovela do izdanja Rata i mira u tvrdim koricama.
Ovo, naravno, jeste neverovatno. No, znatno je neverovatnije da čitavim svemirom upravlja neko biće koje zna milijardama godina unapred šta će se desiti sa svakim atomom u tom svemiru.

Ti zapravo imaš problem da nemaš pojma šta kaže teorija evolucije. Ne interesuje te šta kažu sagovornici ovde.
Neko ti je zacrtao šta treba da veruješ o tim stvarima i bez obzira šta se napisalo, ti duvaš svoju pesmu. :)
Ovo kao da pričaš evolucionisti.
Teorija evolucije polazi od jedne tačke, tačke gde Tvorac, Inteligentni Dizajner, ne postoji, već da se sve dešavalo slučajno, sticajem okolnosti.
Ne mogu ja da se bavim diferencijalnom jednačinom, a da kažem da nemam nikakve veze sa matematikom, ili da nije moja oblast sabiranje i množenje.

Po obicaju, u vasim postovima po ko zna koji put sevnula je nezapamcena dubina promisljanja i ostroumnih zapazanja kojih se ni najpoznatiji Stagiranin ne bi postideo. :lol:

Istina je, nazalost, da je demonstrirani rezon klasican primer sofizma u teoriji logike poznatog kao argument laznog Skotlandjanina (No True Scotsman). Naziv ove logicke pogreske potice iz knjige Entonija Flua 'Misljenje o misljenju' iz 1975. godine. Flu u svom primeru konstruise pricu o Skotlandjaninu Hamisu MekDonaldu koji, citajuci Glazgov Morning Herald, ugleda clanak o seksualnom manijaku iz Brajtona koji je ponovo u akciji. Sokirani MekDonald izjavljuje da nijedan Sktlandjanin ne bi ucinio tako nesto. Sledece jutro MekDonald opet cita Glazgov Morning Herald, ali ovaj put nailazi na clanak o coveku iz Aberdina spram cijih brutalnih dela postupci manijaka iz Brajtona deluju gospodski. Slucaj iz Aberdina pokazuje da MekDonald nije bio u pravu, ali ni ovaj put to ne priznaje vec izjavljuje da nijedan pravi Skotlandjanin ne bi ucinio takvu stvar.

Konstrukt 'pravi vernik' je tipican primer ove logicke pogreske. Mnogi verski apologeti koriste ovaj argument da se distanciraju od drugih, ekstremnih ili fundamenetalistickih pripadnika svoje religije, ali to ipak ne sprecava fundamentaliste da budu religiozni. I oni bi, sledeci takav rezon, mogli drugoj strani da upute prigovor iste vrste, buduci da je argument 'laznog Skotlandjanina' mutatis mutandi hriscanina, muslimana, etc, izrazito subjektivan sud. Za pravoslavce iz Srbije protestantski dispensacionalisti iz SAD nisu pravi hriscani (i obrnuto); medjutim, i jedni i drugi veruju u istog boga i znanja o njemu sticu iz iste svete knjige. Osnovna definicija hriscanina je da je to osoba koja ispoveda veru u ucenje Isusa Hrista (po strani sta je centralni motiv i glavna osobenost Isusovog ucenja). Ko je pravi hriscanin ako ne osoba koja cita i tumaci Bibliju i nastoji, u skladu s tim, da svoj zivot vodi najbolje sto ume? Zapravo, ono sto svaki hriscanin koji nesmotreno posegne za ovim argumentom tvrdi jeste da svako ko tumaci i razume Bibliju razlicito od njega nije pravi hriscanin; svako ko ispoveda svoju veru u ucenje Isusa Hrista razlicito od njega nije pravi hriscanin. Medjutim, ako je tako, onda 'pravi hriscani' ne mogu ni da postoje. I to je jedini objektivan zakljucak ako ovaj logicki nistav argument izvedemo do kraja.

Istina je da si Ti demagog, kada možeš da napraviš analogiju između nacionalnosti i Hrišćanstva. Zato što čovek se rađa kao pripadnik određene nacionalnosti, ali se ne rađa kao Hrišćanin, već se Hrišćanin postaje ispunjavanjem Hrišćanskih zakona.
Kao što se lekar ne postaje rođenjem, već se postaje ispunjavanjem lekarskog poziva, i kao što se policajac ne postaje rođenjem, već se postaje ispunjavanjem policijskog poziva, tj. poštovanjem zakona, na kojima se temelji ta služba.

Back