Evolucija vs Kreacija

Bez obzira što nauka danas tvrdi, na osnovu DNK analize, da je svo čovječanstvo nastalo od jednog para čovjekolikih majmuna ja smatram da to nije tačno. Smatram da postoji bar 4 ogranka različitih vrsta čovjekolikih majmuna od kojih se razvilo čovječanstvo. Naime, mišljenja sam da rase (crna, bijela, žuta i crvena) nijesu plod ljudke evolucije nego evolucije čovjekolikih majmuna, jer i danas ima majmuna puti slične ljudskim rasama.
Ristobe, ja zaista ne znam koja to nauka tvrdi da čitavo čovečanstvo potiče od para čovekolikih majmuna... možda neki ogranak kreacionizma, ali to i nije nauka.
Ja mislim da si ti površno pročitao neki članak u štampi, a novinari imaju izuzetan talenat da krivo "informišu" javnost.

Da razjasnimo. Zaista postoje teoretski muški i ženski predak čitavog čovečanstva, koji se kolokvijano nazivaju "mitohondrijalna Eva" i "Adam Y-hromozoma". Reč je o tome da svi ljudi pokazuju sličnost u mitohondrijalnoj DNK koja ukazuje na zajedničkog ženskog pretka koji je živeo negde pre 200.000 godina (tj. nasleđivanje po ženskoj liniji). Na sličan način, svi muškarci pokazuju poreklo od pretka koji je živeo pre 90.000 do 50.000 godina (tj. nasleđivanje po muškoj liniji).
Kao što se lako da primetiti taj "par", od koga potiče čitavo čovečanstvo razdvaja "tričavih" 100.000 godina i više. ;)

Evolucijom život zasigurno nije nastao bar dok se ne pronađu međufazni fosilni ostaci sisara ili gmazova npr.
Misliš na one tone i tone fosilni nalaza koje čine prelaz između reptila i sisara toliko finim da je danas naživlja rasprava u vezi teorije evolucije koja je vrsta sisar, a koja reptil? :hahaha:
Uzgred, teorija evolucije se ne bavi nastankom života.

Mislim da je zaista tragično što dve stvari moraju iznova da se ponavljaju:
- teorija evolucije se ne bavi nastankom života;
- čovek nije nastao od majmuna.
Za vrstu koja tvrdi da je najinteligentnija na planeti, nekako bi bilo za očekivati da će učesnici diskusije imati makar zrno mozga da shvate ove dve stvari. :think:

Za vrstu koja tvrdi da je najinteligentnija na planeti, nekako bi bilo za očekivati da će učesnici diskusije imati makar zrno mozga da shvate ove dve stvari. :think:

мислим да је трагично да ви еволуционисти једноставно не можете да сварите сурову чињеницу да дарвинова теорија трвди да вам је предак мајмун.

Misliš na one tone i tone fosilni nalaza koje čine prelaz između reptila i sisara toliko finim da je danas naživlja rasprava u vezi teorije evolucije koja je vrsta sisar, a koja reptil?
дај нам барем један килограм налаза да анализирамо:D

Nije, ali ima nekih ljudi koji su evoluirali u majmuna...

vrsta raspon veličine mozga (cm3)
šimpanza 300-500
australopitekusi 400-530
Homo habilis 500-750
Homo erectus 800-1250
neandertalci 1300-1750
moderni čovek 900-2300

за тако кратак период је немогуће :hahaha:

Molim da mi nadjes pasus u Darvinovoj teoriji gde se to doslovno tvrdi :ceka:

:roll:

vrsta raspon veličine mozga (cm3)
šimpanza 300-500
australopitekusi 400-530
Homo habilis 500-750
Homo erectus 800-1250
neandertalci 1300-1750
moderni čovek 900-2300

за тако кратак период је немогуће :hahaha:

:roll:

Sta mi se tu becis ko neka snajka kad joj postavi covek bezobrazno pitanje.

Daj tacan citat gde Darvin kaze da je covek nastao od majmuna...

Misliš na one tone i tone fosilni nalaza koje čine prelaz između reptila i sisara toliko finim da je danas naživlja rasprava u vezi teorije evolucije koja je vrsta sisar, a koja reptil? :hahaha:
Uzgred, teorija evolucije se ne bavi nastankom života.

Kakve bre tone??
Gde su vam prelazne forme za ptice??? Ili je i dalje ona smešna teorija: dinosaurus izlegao jaje, i odjednom izletela ptica.
Gde su prelazne forme iz vodenih organizama u kopnene???
Samo nemoj da postavljaš evolucionistučke sajtove, gde su oni crtali prelazne forme...jer su vam to jedini "dokazi".
Ta tvoja priča je za mnogooooo naivne.

Poslednja izmena od moderatora:
Kakve bre tone??
Gde su vam prelazne forme za ptice??? Ili je i dalje ona smešna teorija: dinosaurus izlegao jaje, i odjednom izletela ptica.
Samo nemoj da postavljaš evolucionistučke sajtove, gde su oni crtali prelazne forme...jer su vam to jedini "dokazi".

имају они доказе ал на папиру, а папир трпи јадан све

animalsEvolution_lg.jpeg

Kakve bre tone??

Nema materijalnih dokaza, to sam i ja pokušala da kažem sa ovim svojim malim zrnom mozga

Gde su vam prelazne forme za ptice???
Evo su!!!
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional/part1b.html#bird
Hocemo da nastavimo ovde diskusiju od ranije??Dakle,ukoliko se potop dogodio pre nekoliko hiljada godina,kako objasnjavas postojanje preko 40 000 sloveja leda na Juznom polu?
Kako objasnjavas nepostojanje fosila kengura u ostalim delovima sveta(izuzev Australije)?
Kako objasnjavas to sto su biljke prezivele?
Kako objasnjavas to sto su ribe prezivele?
Kako su korali preziveli?

Servante,ti si pobegao sa teme kada smo razgovarali o TE,tako da bas i nisi u privilegiji da govoris kako nema dokaza.
Treba da primetiš kada prelaziš nivo ozbiljosti....kada bih gubio vreme sa vama, gde bi mi bio kraj...

Ja ih ne vidim.
Hocemo da nastavimo ovde diskusiju od ranije??
Koliko budem imao vremena za ove gluposti.
Dakle,ukoliko se potop dogodio pre nekoliko hiljada godina,kako objasnjavas postojanje preko 40 000 sloveja leda na Juznom polu?
:lol: 40 hiljada. Neka evolucionisti to pokažu. Priča za naivne.
Kako objasnjavas nepostojanje fosila kengura u ostalim delovima sveta(izuzev Australije)?
Opet ti sa ovim...pa ko mi garantuje da nisu pronađeni u drugim delovima sveta? Zna se ko kontroliše "naučni" filter. Sve što se ne podudara sa evolucijom uništavaj! Uostalom znamo da su fosili kengura retki.
Kako objasnjavas to sto su biljke prezivele?
Pa sačuvale su seme u zemlji.
Kako objasnjavas to sto su ribe prezivele?
Kako su korali preziveli?
E ovo je stvarno teško pitanje....Daj uozbilji se.
Na tim evolucionistickim sajtovima su navedeni podaci o svim prelaznim fosilima,tako da mozes da uzmes i proveravas.
Misliš, nacrtani.

Pa sačuvale su seme u zemlji.
ž
Ukoliko bi se stvarno dogodio globalni potop,to seme bi bilo zakopano milionima tona sedimenata,tako da ne bi bilo sanse da prezivi.
A za mnoge biljke je potrebno da seme prodje kroz creva zivotinja.
Misliš, nacrtani.
E ovo je stvarno teško pitanje....Daj uozbilji se.
Odgovori.
Opet ti sa ovim...pa ko mi garantuje da nisu pronađeni u drugim delovima sveta?
Dokazi da su pronadjeni?
40 hiljada. Neka evolucionisti to pokažu. Priča za naivne.
To nema veze sa evolucijom.
Ja ih ne vidim.
Kao sto rekoh imas podatke o njima sto je dovoljno da proveris.

Da li je majmun evoluirao u čoveka?
Nije.

мислим да је трагично да ви еволуционисти једноставно не можете да сварите сурову чињеницу да дарвинова теорија трвди да вам је предак мајмун.
Sale, budi ljubazan, kad već tvrdiš nešto, navedi gde se u teoriji evolucije tvrdi tako nešto. :ceka:

дај нам барем један килограм налаза да анализирамо:D
Što se praviš glup, zaista mi nije jasno. :dontunderstand:

Nema materijalnih dokaza, to sam i ja pokušala da kažem sa ovim svojim malim zrnom mozga

Prelazni fosili između reptila i sisara (tabela)

primer 1:
Yanocodon
yanoconodon_lg.jpg

primer 2:
Iskopavanje Dimetrodona, Hjuston, Teksas:
capt.5df082bc1a134b5f8f723a1328996a57-5df082bc1a134b5f8f723a1328996a57-0.jpg

dimetrodon_texas2.jpg

Dimetrodon u Prirodnjačkom muzeju u Čikagu:
2623109165_389d86cc8c_z.jpg

Dimetrodon grandis, Nacionalni muzej prirodnjačke istorije, Vašington
Dimetrodon.jpg

I tako za svaki od navedenih prelanih fosila, da ne trošim svoje vreme na nešto što smi možete naći.
Baš deluje kao da ih nema. :lol:

Back