Evolucija vs Kreacija

Istina jeste,ona ne zavisi od toga da li ja verujem u nju ili ne.

Za Tebe je istina upravo ono u šta veruješ. ;)

Ako veruješ u mržnju onda je mržnja za Tebe istina, a ako veruješ u Ljubav, onda je Ljubav za Tebe istina. Ako veruješ u vanzemaljce, onda su vanzemaljci za Tebe istina, stim što će mnogi da te posmatraju kao vanzemaljca, i ako mrziš mnogi će i Tebe da mrze, i ako Voliš, mnogi će i Tebe da vole. Je l' kako meriš, tako će Ti se i meriti. ;)

Poslednja izmena:
Za Tebe je istina upravo ono u šta veruješ. ;)

Ako veruješ u mržnju onda je mržnja za Tebe istina, a ako veruješ u Ljubav, onda je Ljubav za Tebe istina. Ako veruješ u vanzemaljce, onda su vanzemaljci za Tebe istina, stim što će mnogi da te posmatraju kao vanzemaljca, i ako mrziš mnogi će i Tebe da mrze, i ako Voliš, mnogi će i Tebe da vole. Je l' kako meriš, tako će Ti se i meriti. ;)
Da dobro kažeš za mene istina.Istina ne može biti subjektivna.

Ali istina ne zavisi od toga da li mi verujemo u nju ili ne.Npr.Bog(ako)postoji,postoji nezavisno od toga da li mi verujemo u Njega ili ne.
Istina jeste subjektivna u smislu da je potreban neko da je identifikuje,jel ne može crvena boja samu sebe da pozna kao takvu.U tom smislu je subjektivna.

Zašto kažeš Bog (ako) postoji? Nisi li se deklarisao kao pravoslavni vernik? Nije li onaj koji veruje u pravoslavlje time i vernik u Boga?

Pa ako nisu evoluirale za nekoliko miliona godina, kada će? :mrgreen:
Zašto misliš da kornjače nisu evoluirale i da za njih ne važe zakoni evolucije? :dontunderstand:

Niti ko insinuira, niti nema hrabrosti, već svesno propoveda ono što u srcu oseća i što duša sneva. Rekoh da je onako kako veruješ. Ako Ti veruješ u teoriju evolucije, onda je za tebe teorija evolucije apsolutna istina, i Ti onda, u skladu sa teorijom evolucije, jesi nastao od majmuna. ;)
Ako ne insinuiraš zbog čega si se našao prozvanim? :per:
Uzgred, postoji razlika između vere i znanja, između istine i tačnog tvrđenja.
U teoriju evolucije se ne veruje, nego se ista smatra tačnom ili netačnom.
I na kraju, da po ko zna koji put, ali svakako ne poslednji, ponovim: teorija evolucije ne tvrdi da je čovek nastao od majmuna.

Njega "koriguju", druge kaznjavaju nekakvim negativnim poenima, pa cak i banuju.
Sve po zasluzi. :bye:

да, само још да видимо шта су то "природни закони" и ко их је поставио?
Prirodni zakoni... zakoni kao što su Bojl-Mariotov zakon, Lorencov zakon, Gausov zakon, itd.
Ko ih je postavio? :think:
U opštem slučaju tvoje pitanje prejudicira odgovor.

Oni su posledica parametara svemira.

Ali istina ne zavisi od toga da li mi verujemo u nju ili ne.Npr.Bog(ako)postoji,postoji nezavisno od toga da li mi verujemo u Njega ili ne.
Istina jeste subjektivna u smislu da je potreban neko da je identifikuje,jel ne može crvena boja samu sebe da pozna kao takvu.U tom smislu je subjektivna.
Cuj, Petre M., pre svega istina je da svako ima svoju istinu. To se na ovim forumima denonstrira bez zadrske. Drugo, naucna istina postoji ako se velika vecina naucnika iz te oblasti slozi da je nesto istina. I to tako traje dok se ne nadju novi dokazi koji poboljsavaju tu istinu ili je demantuju. I u tom drugom slucaju se ocekuje da vecina relevantnih naucnika prihvate novu istinu za ISTINU. Medjutim, verovati da je istina da bog postoji samo zato sto u njega veruje milijardu i kusur ljudi nije istina. Zasto? Zato sto se nicim ne moze dokazati da postoji. Pri tome se mora imati na umu da teret dokazivanja da nesto postoji, da je istina, lezi na onom ko tvrdi da to nesto postoji, da je istinito, a ne ko negira postojanje takve "istine".:bye:

Prirodni zakoni... zakoni kao što su Bojl-Mariotov zakon, Lorencov zakon, Gausov zakon, itd.
Ko ih je postavio? :think:
закони су ту , само је питање ко је био бржи :mrgreen:

U opštem slučaju tvoje pitanje prejudicira odgovor.

па наравно да човек није створио природне законе, већ сама природа, али сад, шта је природа:think:

Oni su posledica parametara svemira.

да идемо даље са питањима, где је крај, где можеш ставити катанац и рећи даље не знам?

Cuj, Petre M., pre svega istina je da svako ima svoju istinu. To se na ovim forumima denonstrira bez zadrske. Drugo, naucna istina postoji ako se velika vecina naucnika iz te oblasti slozi da je nesto istina. I to tako traje dok se ne nadju novi dokazi koji poboljsavaju tu istinu ili je demantuju. I u tom drugom slucaju se ocekuje da vecina relevantnih naucnika prihvate novu istinu za ISTINU. Medjutim, verovati da je istina da bog postoji samo zato sto u njega veruje milijardu i kusur ljudi nije istina. Zasto? Zato sto se nicim ne moze dokazati da postoji. Pri tome se mora imati na umu da teret dokazivanja da nesto postoji, da je istina, lezi na onom ko tvrdi da to nesto postoji, da je istinito, a ne ko negira postojanje takve "istine".:bye:

Ово за науку се све слажем.Само нешто си ме погрешно схватио,ја нисам нигде ни тврдио да је доказ за постојање Бога то што милијарде верују у Њега.Раније су сви веровали да је земља равна плоча,па то није истина.И слажем се да је терет доказивања на ономе који нешто тврди.

Ово за науку се све слажем.Само нешто си ме погрешно схватио,ја нисам нигде ни тврдио да је доказ за постојање Бога то што милијарде верују у Њега.Раније су сви веровали да је земља равна плоча,па то није истина.И слажем се да је терет доказивања на ономе који нешто тврди.

ајде молим те реци ко се раније бавио са темом како земља изгледа?:mrgreen:

Раније су сви веровали да је земља равна плоча,па то није истина.

Treba shvatiti da, za onog koji veruje da je zemlja ravna ploča, to je istina. Kada se to shvati, tek onda može se iskreno razumeti i zašto ne smemo osuđivati druge Mi već sud mora da bude Božiji. Ovo, naravno, ne znači da treba da piješ iz iste čaše kao i onaj koji misli da je Zemlja ravna, već svaki pije ono što je smućkao. Jer napisano je: kako merite, tako će Vam se i meriti.

A je l' tvrdi da je majmun nastao od čoveka? :mrgreen:
U ovoj poruci ne nalazim odgovor na pitanje koje sam ti postavio.
Da li možeš da odgovoriš na pitanje koje sam ti postavio? :ceka:

закони су ту , само је питање ко је био бржи :mrgreen:
Misliš, ko ih je otkrio? Pa... u neku ruku bi se i moglo i tako reći...

па наравно да човек није створио природне законе, већ сама природа, али сад, шта је природа:think:
Zavisi od religije do religije, od filozofskog sistema do filozofskog sistema.

да идемо даље са питањима, где је крај, где можеш ставити катанац и рећи даље не знам?
Već sam ti delom odgovorio, smao me nisi shvatio.
U samom svom pitanju, upotrebom zamenice si prejudicirao odgovor.
Kako su postavljeni parametri svemira mi ne znamo, a veliko je pitanje da li ćemo ikada saznati.
Moraš da shvatiš da ma šta radikalni ateisti trabunjali, nauka ne poriče postojanje božanstava, niti je to u stanju da učini.
Zapravo, nedavno sam čuo za jednu veoma elegantnu zavrzlamu u vezi paramemetara svemira, no ne želim da je prikazujem kao svoju, pa ću sačekati da je autor objavi, pre komentarisanja.
No, da se vratim na tvoje pitanje... apsolutno ništa u nauci i našem sveukupnom znanju ne brani mogućnost da je neko božanstvo postavilo parametre svemira.
Zanimljivo je da je ovo šta sam napisao, samo na ovoj temi ponovljeno bar 5 puta, a ti me opet isto pitaš... :roll:

Back