- Poruka
- 77.507
U jeziku laika, no, naučna teorija je model nekog fenomena, formiran na osnovu prirodnih zakona.
да, само још да видимо шта су то "природни закони" и ко их је поставио?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U jeziku laika, no, naučna teorija je model nekog fenomena, formiran na osnovu prirodnih zakona.
Ako nema dokaza da li to znači da to nije istina?
Ako čovek ukrade, i ako nema dokaza da je ukrao, da li to znači da taj čovek nije ukrao?
I dalje, ako postoji dokaz da je čovek ukrao, da li to znači da je čovek ukrao, ili dokaz može biti laž, obmana, podmetnut?
P.S. Onako je kako veruješ.
Istina jeste,ona ne zavisi od toga da li ja verujem u nju ili ne.
Da dobro kažeš za mene istina.Istina ne može biti subjektivna.Za Tebe je istina upravo ono u šta veruješ.
Ako veruješ u mržnju onda je mržnja za Tebe istina, a ako veruješ u Ljubav, onda je Ljubav za Tebe istina. Ako veruješ u vanzemaljce, onda su vanzemaljci za Tebe istina, stim što će mnogi da te posmatraju kao vanzemaljca, i ako mrziš mnogi će i Tebe da mrze, i ako Voliš, mnogi će i Tebe da vole. Je l' kako meriš, tako će Ti se i meriti.![]()
Da dobro kažeš za mene istina.Istina ne može biti subjektivna.
Može i te kako, tvoja istina nije istina jednog budiste, recimo.
Ali istina ne zavisi od toga da li mi verujemo u nju ili ne.Npr.Bog(ako)postoji,postoji nezavisno od toga da li mi verujemo u Njega ili ne.
Istina jeste subjektivna u smislu da je potreban neko da je identifikuje,jel ne može crvena boja samu sebe da pozna kao takvu.U tom smislu je subjektivna.
Zašto misliš da kornjače nisu evoluirale i da za njih ne važe zakoni evolucije?Pa ako nisu evoluirale za nekoliko miliona godina, kada će?![]()

Ako ne insinuiraš zbog čega si se našao prozvanim?Niti ko insinuira, niti nema hrabrosti, već svesno propoveda ono što u srcu oseća i što duša sneva. Rekoh da je onako kako veruješ. Ako Ti veruješ u teoriju evolucije, onda je za tebe teorija evolucije apsolutna istina, i Ti onda, u skladu sa teorijom evolucije, jesi nastao od majmuna.![]()

Sve po zasluzi.Njega "koriguju", druge kaznjavaju nekakvim negativnim poenima, pa cak i banuju.

Prirodni zakoni... zakoni kao što su Bojl-Mariotov zakon, Lorencov zakon, Gausov zakon, itd.да, само још да видимо шта су то "природни закони" и ко их је поставио?

Cuj, Petre M., pre svega istina je da svako ima svoju istinu. To se na ovim forumima denonstrira bez zadrske. Drugo, naucna istina postoji ako se velika vecina naucnika iz te oblasti slozi da je nesto istina. I to tako traje dok se ne nadju novi dokazi koji poboljsavaju tu istinu ili je demantuju. I u tom drugom slucaju se ocekuje da vecina relevantnih naucnika prihvate novu istinu za ISTINU. Medjutim, verovati da je istina da bog postoji samo zato sto u njega veruje milijardu i kusur ljudi nije istina. Zasto? Zato sto se nicim ne moze dokazati da postoji. Pri tome se mora imati na umu da teret dokazivanja da nesto postoji, da je istina, lezi na onom ko tvrdi da to nesto postoji, da je istinito, a ne ko negira postojanje takve "istine".Ali istina ne zavisi od toga da li mi verujemo u nju ili ne.Npr.Bog(ako)postoji,postoji nezavisno od toga da li mi verujemo u Njega ili ne.
Istina jeste subjektivna u smislu da je potreban neko da je identifikuje,jel ne može crvena boja samu sebe da pozna kao takvu.U tom smislu je subjektivna.

I na kraju, da po ko zna koji put, ali svakako ne poslednji, ponovim: teorija evolucije ne tvrdi da je čovek nastao od majmuna.

Zašto kažeš Bog (ako) postoji? Nisi li se deklarisao kao pravoslavni vernik? Nije li onaj koji veruje u pravoslavlje time i vernik u Boga?
Pitanje je na mestu. Priroda je cudna sila. Desi se da poneki covek postane majmun.A je l' tvrdi da je majmun nastao od čoveka?![]()

закони су ту , само је питање ко је био бржиPrirodni zakoni... zakoni kao što su Bojl-Mariotov zakon, Lorencov zakon, Gausov zakon, itd.
Ko ih je postavio?![]()

U opštem slučaju tvoje pitanje prejudicira odgovor.

Oni su posledica parametara svemira.
Cuj, Petre M., pre svega istina je da svako ima svoju istinu. To se na ovim forumima denonstrira bez zadrske. Drugo, naucna istina postoji ako se velika vecina naucnika iz te oblasti slozi da je nesto istina. I to tako traje dok se ne nadju novi dokazi koji poboljsavaju tu istinu ili je demantuju. I u tom drugom slucaju se ocekuje da vecina relevantnih naucnika prihvate novu istinu za ISTINU. Medjutim, verovati da je istina da bog postoji samo zato sto u njega veruje milijardu i kusur ljudi nije istina. Zasto? Zato sto se nicim ne moze dokazati da postoji. Pri tome se mora imati na umu da teret dokazivanja da nesto postoji, da je istina, lezi na onom ko tvrdi da to nesto postoji, da je istinito, a ne ko negira postojanje takve "istine".![]()
Наравно да верујем.Једноставно има оних који пвде мисле супротно па због тога.
Pitanje je na mestu. Priroda je cudna sila. Desi se da poneki covek postane majmun.![]()
Ово за науку се све слажем.Само нешто си ме погрешно схватио,ја нисам нигде ни тврдио да је доказ за постојање Бога то што милијарде верују у Њега.Раније су сви веровали да је земља равна плоча,па то није истина.И слажем се да је терет доказивања на ономе који нешто тврди.

Je l' ovo projekcija?
P.S. Svako je ponekad glup.![]()
наравно шалим сеРаније су сви веровали да је земља равна плоча,па то није истина.
кажу и да нема Бога![]()
E onaj koji kaže da nema Ljubavi, taj se ne šali.![]()
U ovoj poruci ne nalazim odgovor na pitanje koje sam ti postavio.A je l' tvrdi da je majmun nastao od čoveka?![]()

Misliš, ko ih je otkrio? Pa... u neku ruku bi se i moglo i tako reći...закони су ту , само је питање ко је био бржи![]()
Zavisi od religije do religije, od filozofskog sistema do filozofskog sistema.па наравно да човек није створио природне законе, већ сама природа, али сад, шта је природа![]()
Već sam ti delom odgovorio, smao me nisi shvatio.да идемо даље са питањима, где је крај, где можеш ставити катанац и рећи даље не знам?