Naučne teorije
nisu pretpostavke.
I gravitacija je "samo" teorija.
Govorila sam o tvojim teorijama i pretpostavkama. Rec "naucne" nisam spomenula. Vidis kako ne znas ni da procitas, ni da protumacis tudje reci. A gravitacija ovde nije tema.
Aha!

Imaš neki problem sa time?
Ja nemam nikakav problem, ali ga ti imas, jer to znaci da nemas sposobnost racionalnog donosenja zakljucaka.
Očito je iz tvoje poruke da potreba postoji, pošto to gradivo koje nije teško naučiti izgleda da nisi naučila, čim si u stanju da napišeš da je u pitanju "samo teorija".
Spusti se na zemlju. Ti si samo jedan anonimus koji nema hrabrosti ni svoje pravo ime da napise na forumu. Ne mislis valjda da je meni ili bilo kome na ovom svetu vazno sta ti mislis. Moje znanje su ocenili merodavni ljudi za to (profesori i strucnjaci) i njihovo misljenje se vazi, tvoje ne. I ja sam prezadovoljna svojim diplomama i ocenama koje su fantasticne.
A "teorija" svakako ne znaci ni apsolutnu istinu, ni cinjenicu, prema tome moze biti oborena novim naucnim saznanjima.
Informacije - da, budalaštine -ne.
Ovde si pokazao koliko si pun predrasuda i ogranicen - nazvati neke informacije budalastinama, a ne znati ni koje su je budalastina.
Gle ovako... pravi razliku između ukazivanja na činjenicu da je samo na ovoj temi bar 10 puta objašnjeno zbog čega naučna teorija nije "samo teorija", pa da je shodno tome tvoje iznošenje takve tvrdnje samo jeftina provokacija, kojoj je sklon korisnik koji je trol, nečiji klon ili je zatucan i tvog iznošenja kreacinističkog stava, a svi znamo kakve su moralne vrednosti kreacionista. :thumdown:
U tvoje tvrdnje nikoga nisi ubedio, pa si sada isfrustriran i zbog toga vredjas. Osim toga, pokazujes da jedina osoba koja je "zatucana" si ti - sada pominjes da ja imam kreacionisticki stav, iako ja to nikada nisam spomenula. Postoje jos neke mogucnosti osim kreacionizma i darvinizma, ali ja nikada nisam iznela svoje misljenje i stavove po tom pitanju. Ovim se opet vracamo na to ne umes da zakljucujes i da si pun predrasuda, tj. da si u stvari ti ogranicen i "zatucan"
I kakve su to moralne vrednosti kreacionista ? To su opet tvoje predrasude. Stavovi ljudi po ovakvim pitanjima ne odredjuju njihove moralne vrednosti. U velikoj si zabludi. To je kao da si rekao da su svi koji ne pripadaju tvojoj politickoj stranci losi ljudi
Hm, da... "informacije iz suprotstavljenih izvora", dokle god ti izvori povlađuju tvom neznanju.
Nego ti slobodno navedi gde to nisma bio u pravu.
Meni nista ne treba da povladjuje. Volim da istrazujem i tragam za istinom, volim da postavljam pitanja, ako nema odgovora ne donosim zakljucke, volim da sumnjam... jer je istina uvek negde izmedju. Svet nije crno-beo nego siv, moze se reci. I jos jednom ponavljam, nisi merodavan da sudis o bilo cijem znanju ili neznanju.
To sto mislis da si u pravu je tvoj licni stav, ne mora da bude stav i ostalih ucesnika u diskusiji. Jednostavno, svi tvoji "dokazi" su ili suplji ili irelevantni za kljucna pitanja oko Darvinove teorije. I sto se mene tice slobodno mozes da ostanes pri svom stavu. Meni to ne smeta. Ja ne pokusavam da nametnem ljudima svoje stavove. Svako ima pravo da donese svoje zakljucke i dok ti zakljucci ne vredjaju druge, ja ih postujem. Tako da , evo, ako ti to mnogo znaci, priznajem korisnice Caliburn da si postao od majmuna. Da se ne bi neko nasao uvredjen, reci cu jos i da je vernike Bog stvorio, a ostali neka se sami odluce.
Ovim ti govorim da ne zelim da ulazim u diskusiju sa nekim kao sto si ti, zbog svih tvojih osobina koje sam vec spomenula. Ljudi kao ti ne umeju da diskutuju, vec samo da se svadjaju.

Jadna ti sama, nezaštićena, izvređana, a napolju mećava i vukovi zavijaju i pljušti kiša i duva vetar i melanholična muzika u pozadini...
Nisam ja jadna. Bolje razmisli o sebi. Jadno je kad covek kao ti misli da sve zna. To je pogubno za psihu. Nije velika mudrost pricati da sve znas, nego da nista ne znas. Sto se tice mecave, izgleda da je ona jedino u tvojoj glavi.