Evolucija vs Kreacija

Поново износиш произвољне закључке, нико ми ништа није наложио, управо си сам потврдио оно што сам већ рекла везано за твој податак о старости Земље, а пошто ти је најјачи "контра аргумент" привиђање на које се сам позиваш као и уткана свест и подсвест, могуће је да сам имаш проблема са истим па се браниш тако што то пројектујеш на друге.:per: Твој проблем је у томе што мислиш да умеш да читаш људе као отворену књигу, у мом случају сви твоји произвољни закључци били су погрешни и тиме си само испао смешан. Не свачији, већ једини Бог функционише савршено и доказа за то има на сваком кораку, жалосно је што си ускраћен за такву спознају, мада се то да поправити. На крају, ти си тај који се крије иза званичне квази науке, па зато твоји ставови и не чуде.:whistling:
Uz puno uvazavanje za tvoju licnost lepseg dela Covecanstva, ovo sto si napisala je zaista zadivljujuci galimatijas nicim potrekpljenim mastanjem jedne uvaze dame. Smem li, uvazena arebis, da te upitam kojoj generaciji pripadas? Ako pripadas starijoj, onda mi je sve jasno.
:kpozdrav::kpozdrav:

Uz puno uvazavanje za tvoju licnost lepseg dela Covecanstva, ovo sto si napisala je zaista zadivljujuci galimatijas nicim potrekpljenim mastanjem jedne uvaze dame. Smem li, uvazena arebis, da te upitam kojoj generaciji pripadas? Ako pripadas starijoj, onda mi je sve jasno.
:kpozdrav::kpozdrav:
Поново погрешна претпоставка. Успут чиме си ти то поткрепио своје ставове? Већ сам изнела довољно аргумената у претходним постовима ове теме, за разлику од тебе. И нисам ја крива што је мој саговорник побегао у недостатку контра аргумената на овој теми ( не мислим на тебе). Ипак ти ништа није јасно, само ти се свиђа како звучиш!:bye:

hogarius :
arebis777:
Поново погрешна претпоставка. Успут чиме си ти то поткрепио своје ставове? Већ сам изнела довољно аргумената у претходним постовима ове теме, за разлику од тебе. И нисам ја крива што је мој саговорник побегао у недостатку контра аргумената на овој теми ( не мислим на тебе). Ипак ти ништа није јасно, само ти се свиђа како звучиш!
U tvojim tekstovima ne videh recene argumente, a u mom poslednjem ne vidim tu “pogresnu pretpostavku”. Tvoj bog nekoga obdari da vidi i ono sto ne potoji, a nekog da ne vidi ono sto postoji. To je njegova velicina i moc. Cak rasteruje i nepozeljne sagovornike (nisam JA u pitanju).
:cmok:

U tvojim tekstovima ne videh recene argumente, a u mom poslednjem ne vidim tu “pogresnu pretpostavku”. Tvoj bog nekoga obdari da vidi i ono sto ne potoji, a nekog da ne vidi ono sto postoji. To je njegova velicina i moc. Cak rasteruje i nepozeljne sagovornike (nisam JA u pitanju).
:cmok:
Нисам мислила на постове упућене теби, већ раније на овој теми упућене предходном саговорнику, ту има довољно аргумената за обарање еволуције и не пада ми на памет да све то сада понављам теби кад је већ написано. Твоја претпоставка је погрешна у вези мојих година, а то што си увредљив и циничан и према мени и према Богу слаба је замена за контра аргументе које ниси ни изнео. Твој последњи пост како тачно обара креацију и како тачно доказује еволуцију?:manikir:

Нисам мислила на постове упућене теби, већ раније на овој теми упућене предходном саговорнику, ту има довољно аргумената за обарање еволуције и не пада ми на памет да све то сада понављам теби кад је већ написано. Твоја претпоставка је погрешна у вези мојих година, а то што си увредљив и циничан и према мени и према Богу слаба је замена за контра аргументе које ниси ни изнео. Твој последњи пост како тачно обара креацију и како тачно доказује еволуцију?:manikir:
Zasto me pogresno tumacis? Ne insistiram da mi ponavljas tvoja izlaganja kojima obaras postavke Teorije evolucije.Mozda zvucim cinicno (iako prema tebi nisam), ali svakako te nicim nisam uvredio.Naravno, ako smatras da je uvreda moje shvatanje da je religija zaglupljivanje masa, ja ti se odmah izvinjavam. To je opsta konstatacija koja se ne odnosi na tebe licno. Posto me dozivljavas kao cinika i nepristojnog coveka, obustavicu daljnu komunikaciji sa tobom.

:kpozdrav:.

Tih "довољно аргумената за обарање еволуције" "postoji" već preko 100 godina i nikako da tu tvrdokornu evoluciju obore.
(Kratko podsećanja: oborena je teorija flogistona kao netačna, oborena je teorija etra kao netačna......i ni jedna nije opstajala 150 godina, kao teorija evolucije koja je po tebi, takođe, netačna.)
-Po tebi, ko su ti ljudi koji se naučno bave evolucijom: šarlatani, budale, zaverenici....?
-I da li ti ikada padne na pamet da razmišljaš o istoriji razvoja nauke i da uvidiš kako ima mnogo primera gde se religija ogorčeno suprostavljala nekim naučnim dostignućima, koja i ti danas prihvataš kao sasvim izvesna?
-I na kraju, da li si upoznata sa tzv. Finalističkom teorijom"?

Tih "довољно аргумената за обарање еволуције" "postoji" već preko 100 godina i nikako da tu tvrdokornu evoluciju obore.
(Kratko podsećanja: oborena je teorija flogistona kao netačna, oborena je teorija etra kao netačna......i ni jedna nije opstajala 150 godina, kao teorija evolucije koja je po tebi, takođe, netačna.)
-Po tebi, ko su ti ljudi koji se naučno bave evolucijom: šarlatani, budale, zaverenici....?
-I da li ti ikada padne na pamet da razmišljaš o istoriji razvoja nauke i da uvidiš kako ima mnogo primera gde se religija ogorčeno suprostavljala nekim naučnim dostignućima, koja i ti danas prihvataš kao sasvim izvesna?
-I na kraju, da li si upoznata sa tzv. Finalističkom teorijom"?

Ставови званичне науке као и званичне историје и религије првенствено служе за обману човечанства у широким размерама,зато не чуди што се званична наука служи свим расположивим средствима да "докаже" своје тврдње.Истина је другачија!

Ставови званичне науке као и званичне историје и религије првенствено служе за обману човечанства у широким размерама,зато не чуди што се званична наука служи свим расположивим средствима да "докаже" своје тврдње.Истина је другачија!

Ironicno. Pljujes "zvanicnu" nauku, tu istu koja ti omogucava da je pljujes.

Tako nesto ne postoji. Postoje opsteprihvacene tvrdnje koje su eksperimentalno dokazane.
nemash pojma shta je potvrdjeno i na koji nachin. ovo je samo dogma koju si prihvatio na osnovu vere u nauku. shto dokazuje da je nauka religija.
a dokazi za tachnost najbitnijih stvari koje nauka propoveda (teorija velikog praska, teorija makroevolucije) su nepostojecji.

nemash pojma shta je potvrdjeno i na koji nachin. ovo je samo dogma koju si prihvatio na osnovu vere u nauku. shto dokazuje da je nauka religija.
a dokazi za tachnost najbitnijih stvari koje nauka propoveda (teorija velikog praska, teorija makroevolucije) su nepostojecji.
20r5rug.jpg

у шта ће човек еволуирати за милион година?
није ваљда да нам је ово врхунац?
To treba biti vidjeno. Ovo nam definitivno nije vrhunac.

Nije. Covjek je najdominantnije bice (kako se uzme) samo zbog razvijenog mozga. Postoje zivotinje koje su evolutivno mnogo dalje ispred nas.

Uzmi za primjer papkare cija mladuncad prohodaju par minuta poslije rodjenja, dok covjek mora da napuni preko 11 mjeseci u prosjeku..
Je li ti Bog dao primjenu elektricne energije, pomocu cega sada ovako lupetas? Nije. Bar ne direktno, ostavljam kao mogucjnost da je on nadahnuo Edisona i Teslu. Ali ih je nadahnuo da 'rade' nauku! Nijedan od njih se nije samo molio i ti izumi im sklopljeni padali u krila. Ne. Mozda su se molili za nadahnucje i mozda ih je Bog stvarno nadahnuo, ali su oni sproveli nadahnuce u djelo.
Kako su to najbitnije stvari? Meni je npr. bitnija medicina.

постоји и оно што се сматра чудом, мада чуда не постоје... нешто се деси.
шта год наука о том мислила...
Ne znam ni jedno cudo koje se desilo. Mozda da mi posaljes neko koje nije objasnjeno?

Nije. Covjek je najdominantnije bice (kako se uzme) samo zbog razvijenog mozga. Postoje zivotinje koje su evolutivno mnogo dalje ispred nas.

Uzmi za primjer papkare cija mladuncad prohodaju par minuta poslije rodjenja, dok covjek mora da napuni preko 11 mjeseci u prosjeku..
Je li ti Bog dao primjenu elektricne energije, pomocu cega sada ovako lupetas? Nije. Bar ne direktno, ostavljam kao mogucjnost da je on nadahnuo Edisona i Teslu. Ali ih je nadahnuo da 'rade' nauku! Nijedan od njih se nije samo molio i ti izumi im sklopljeni padali u krila. Ne. Mozda su se molili za nadahnucje i mozda ih je Bog stvarno nadahnuo, ali su oni sproveli nadahnuce u djelo.
Kako su to najbitnije stvari? Meni je npr. bitnija medicina.

Ne znam ni jedno cudo koje se desilo. Mozda da mi posaljes neko koje nije objasnjeno?

еурека, еволуција је у папцима...

написах да чуда не постоје, па ни велики прасак.

Ma nemoj? Kako si tako siguran? Ovo je tvoje misljenje ili mozda imas neku referencu?
Vrlo jednostavno, genetski si bliži članovi tvog sopstvenog roda, nego nekog drugog.

Zato sto je nacija jedno od oruzja mocnika da zavade pa vladaju.
Isto važi i za čišćenje kuvanih jaja ("Guliverova putovanja", Dž. Svift). ;)

Nije mi samo to nelogicno u vezi tvog verovanja.
Ovaj... to što ti nešto percepiraš kao nelogično, to ne znači da to jeste nelogično. ;)

Uvidjamo da sve vise i vise ljudi nema veroispovest.
Da, ima i toga... ono sa druge strane i deo ateista koji ne bi trebalo da ima veroispovest, usvaja neke osobine onih koji je imaju... i to ne one pozitivne.

Tacno, kod Kineza je homogenost veca, tu bi cak i mogao da se uhvatis za genetiku, ali kod Srba tesko.
:eek: :hahaha:
Od sada, pa na dalja i ubuduće, savetujem ti da izbegavaš da Kinu i Kineze uzimaš kao ilustraciju za bilo kakve tvrdnje. Kinezi, kao narod, zapravo ne postoje. Reč je o više desetina etničkih grupa.
Čak je i "narod" Han, zapravo sastavljen od desetak etničkih grupa.

Da li je melez nacionalnost? Ta zena je dokaz da genetika nema nikakve veze, te da je definicija nacije labava, vestacka i nejasna. Naravno, kad su tako nesto ljudi izmislili.
Nacija nije isto što i narod. ;)

Ma nemoj, da ga nisi poznavao slucajno? Tako bi mislio i za Sokrata, sudeci po grckim istoricarima, da nije bilo Platona. Misljenja istoricara o Seneki se razilaze, uostalom, kakve veze sad ima kakav je bio kao covek? Bitno je valjda sta je rekao i da li je u pravu. Da li je ovo opet ad hominem?
Priznajem, u pitanju je moja greška - tema o Neronu (pa posredno i o Seneki) je trebalo da bude odavno postavljena, pa bi se neke od zabluda razvejale.
Ja sam sam iznosio svoj stav o Seneki, ništa više. Mogao si da napišeš to što si želeo i bez pozivanja na njega.

upravo, ti nauchnici kontriraju sami sebi.
Primer? :ceka:

vreme i prostor su dve odvojene, i apsolutne kategorije, i nemogu da budu povezane ni u kakav kontinuum, niti da budu u relativni (mozhe da postoji jedino iluzija relativnosti koju mozhe da ima posmatrach).
to shto verujem da je univerzum vechan, nema pochetak, i nema kraj.
I pored svih rezultata posmatranja koji nas uveravaju u suprotno ti tvrdiš ovako nešto? :eek:

:lol: da, to shto su neki 'nauchnici' odbacili, znachi da su netachne.. sigurno..
Zapravo, oko njihove netačnosti postoji skoro koncenzus u naučnoj zajednici.

Ovaj... nadam se da shvataš da je ovde reč o mišljenjima pojedinaca, a ne o radovima koji su objavljeni i prošli peer review, pa da su prema tome, kao argumenti, potpuno bezvredna? :think:

Већ сам изнела довољно аргумената у претходним постовима ове теме, за разлику од тебе. И нисам ја крива што је мој саговорник побегао у недостатку контра аргумената на овој теми ( не мислим на тебе). Ипак ти ништа није јасно, само ти се свиђа како звучиш!:bye:
Koje argumente si to iznela? :dontunderstand:
Do sada si iznela samo svoje nepoznavanje teorije evolucije i procesa koje ona opisuje, ništa više.

Нисам мислила на постове упућене теби, већ раније на овој теми упућене предходном саговорнику, ту има довољно аргумената за обарање еволуције и не пада ми на памет да све то сада понављам теби кад је већ написано.
Mora biti da su mi te poruke nekako promakle. :rumenko:
Možeš li, molim te, da postaviš link ka njima, pošto me veoma zanimaju? :ceka:

U ta "raspoloživa sredstva" spadaju i besomučno ponavljanje eksperimenta, višestruke opservacije istog fenomena, razvijanje modela, pravljenje simulacija, itd.
Zla, zla, zla nauka! :hahaha:
P.S. Uzgred, ako misliš na mene kada pominješ sagovornika koji je pobegao, moram da te razočaram. Imao sam veoma mnogo obaveza, pa nisam stigao da posvetim pažnju i ovom forumu. :bye:

Zavisi od uslova u kojima budemo živeli, tj. od evolucionog pritiska kome bude bila podvrgnuta ljudska rasa.
Treba imati u vidu da tehnologija kojom raspolažemo i koju neprekidno razvijamo predstavlja veliki faktor prigušenja za bilo kakav evolucioni pritisak.

Nije.

Ma nije valjda... znači sve one stotine tona fosilnog nalaza, i desetine hiljada genetičkih usporedbi, o morfologiji da i ne govorimo, zapravo ne postoje? :eek: :hahaha:

You best be joking ...
¿Qué?
:dontunderstand:

Back