Zadovoljna sam sopstvenim razmisljanjem.
Bez uvrede, ali kada si citirala Džentrijeve reči iz rada koji Džentrija opovrgava, kao dokaz da je Džentri u pravu i da taj rad zapravo pokazuje da je Džentri u pravu, na koji način si bila zadovoljna svojim razmišljanjem?
Rekla sam vec, moguce je da je neki period evolucije posle Postanja sveta postojao, ali to nije dokazano zasigurno. Vidis da se ne slazu naucnici. To je meni "putokaz" za sumnju.
Nije dokazano zasigurno, samo što svi fosilni nalazi i svi rezultati u genetici i molekularnoj biologiji, kao i u drugim naukama, pokazuju slaganje sa teorijom evolucije, dok sa druge strane nema apsolutno nijednog dokaza da je teorija evolucije netačna.

Vrlo zanimljivo, šta je po tebi nije dokazano...
Pišeš da se ne slažu naučnici... Baš čudno da se ne slažu... Na svetu živi i radi nekoliko miliona naučnika i svakako da će među tih nekoliko miliona naći šačicu poremećenih, ćaknutih, blesavih, ili običnih prevaranata.
Ono što mi nije jasno jeste zbog čega podržavati stav koji zastupaju većinom upravo takvi?
Ili da je pojednostavimo, tvoj "putokaz" za sumnju je neslaganje sa teorijom evolucije, naučnika, kao što je Džentri, za koga i sama možeš da se uveriš da greši?

To je tvoj način razmišljanja, kojim si zadovoljna, na delu?
Primenimo tvoje razmišljanje na druge stvari. Na primer, na religiju i još konkretnije ne hrišćanstvo. U svetu postoji skoro stotinu hrišćanskih denominacija, a ako bi smo pristupili strogo formalno, zapravo postoji nekoliko stotina hrišćanskih denominacija, koje se među sobom, veoma često značajno razlikuju. Pri tome, pojedine denominacije predstavljaju daleko veći procenat, neko šačica kreacionista u nauci.
To bi, prema tvom razmišljanju, kojim si zadovoljna trebalo da ti bude "putokaz" za sumnju.
Otežajmo još malo stvari.
U nauci, ukoliko postoji dovoljno dokaza se može utvrditi ko je u pravu, a ko nije, dok kod religije to nije slučaj, jer ne raspolažemo činjenicama koje je moguće objektivno meriti.
Da li si još uvek zadovoljna svojim načinom razmišljanja?
Bas me interesuje kako li bi Bibliju ti predstavio
metaforicno, onoliku knjigu!
Tvoji način razmišljanja, kojim si zadovoljna ti nalaže da Sveto pismo shvataš bukvalno?!

Hm, a sa druge strane se buniš što sam ti ukazao da ti društvo prave talibani i protestanti fundamentalisti...
Necu vise da se prepirem s vama, pismeni ste, pa citajte malo! I istrazujte, i razmisljajte...
U redu. To je dobar savet, ali vidim da ga se ti sama ne pridržavaš.
Rad koji opovrgava Džentrija nisi pročitala do kraja, zato što ti je to bilo zamorno, samo si pogledala uvod i odatle citirala samog Džentrija.
Toliko o tvom
čitanju,
istraživanju i
razmišljanju.
Ali vi ste prvi poceli. Ja sam samo napisala da je evolucija teorija.

U nauci prihvaćena teorija, znači da je nešto dokazano i da nema dokaza protiv toga.
I jeste, zaista me zamarate kilometarskim odgovorima, recite svojim recima, ja vam ovde ne navodim citate iz Biblije, pa nije fer da ni vi meni (nama) izvodite citate naucnika.
A uostalom, jedno i drugo ne mogu da se ni porede, pa cemu onda prica?
Zamara te čitanje? Ono isto čitanje koje nama preporučuješ.
U mom selu to se zove licemerje.
"Kilometarske" poruke su citiranje samo jednog rada, da bi se ostalim korisnicima pokazalo tvoj pokušaj izvrtanja onog što se tvrdi i što je dokazano u vezi polonijumskih aura i manipulacije time - što je inače standardna kreacionistička praksa.