Е, Цалибурн-е, Цалибурне, па зашто пишеш под клон-ником...

слободно се јави као
модератор ендонуклеоза... чему мимикрија... а ?
Duplirani nalozi su strogo zabranjeni, i ako sumnjaš da je se neko javlja pod više imena, treba da to prijaviš upravi što brže možeš.
Pogotovo ako misliš da je neki duplirani nalog uspeo da dobije moderatorsku poziciju a da pritom administratori nisu primetili problem.
Невероватно, па ви научЕЊаци у ствари кукате што Црква има пара а ви ЈОК... то је проблем. Грешка, народ свакако неће давати вама пара па чак и када би успели да уништите религију.
. . .
Замисли колико си ти поремећен - тврдиш да је "образовање" то да ја ПРЕСТАНЕМ ДА ВЕРУЈЕМ У БОГА и да ПОЧНЕМ ДА ВЕРУЈЕМ ТЕБИ који исто само "верујеш" у некакве теорије ........ејјјјјјјјјјјјј....... баш си застранио.........
Dragi moj Eremito, ništa od ovog ovde nema veze sa verom u Boga. Ako neko od tebe traži da zbog teorije evolucije prestaneš da veruješ u Boga, slobodno možeš da mu se smeješ. Pozovi i mene, pa ćemo mu se smejati zajedno.
Ovde se radi o nečem potpuno drugačijem, i mnogo tužnijem.
Ovde neki vernici lažu o svetu, i to u ime Boga.
Ovo nema nikakve veze sa evolucijom. Recimo, ti si ovde citirao Džentrijevu knjigu "Male misterije stvaranja" - koja se sastoji od iskrivljenih priča o geološkim činjenicama. Bez obzira kolika je starost Zemlje, bez obzira da li je život evoluirao ili ne, ta knjiga se u potpunosti sastoji od laži. A ti je ovde prenosiš kao primer "literature"!
Ili knjigu sektaša Džonatana Velsa (pripadnika "Munove crkve", jednog od najgorih robovlasničkih kultova na licu zemlje). Koja se od korica do korica sastoji od laži, preuveličavanja i neznanja - bukvalno ni jedna tačka u knjizi nije istinita. A ti u njegove reči veruješ više nego što, recimo, veruješ rečima velikog pravoslavca i velikog evolucionog biloga Dobžanskog, ili bilo kom od miliona naučnika koji su svoj život posvetili pokušaju da se razume funkcija i razvoj živog sveta.
Ne razumem kako misliš da laganje o naučnim činjenicama može da bude od pomoći pravoslavlju, ili kako može da bude nekakva "odbrana Boga od ateizma"?
Naravno da će ateisti koristiti teoriju evolucije kao argument protiv religije. To uopšte nije iznenađujuće. Ako želiš da ovome kontriraš,
upotrebi teoriju evolucije kao primer Božje moći i promisli. Nemoj da izmišljaš neistine (ili prenosiš tuđe izmišljotine) u pokušaju da zamagliš i zamažeš ljudima oči, eda bi oni možda propustili da te činjenice primete.
Jer ova tvoja agresivnost protiv nauke nikako ne može da postigne ništa do da šteti religiji i veri u dugom planu. Mislim, pogledaj šta ti ovde pričaš:
Dakle, imaš ambasadora (ne naučnika!) koji je uzeo neko parče kamena, i onda lagao premijeru Holandije da je to kamen sa Meseca. Znači, neki političar je bio lažov - neverovatno, za ne poverovati da se tako nešto može desiti.
A ti onda iz toga izvlačiš zaključak da se naučinicima ne može verovati? Kada ti tvoj lekar kaže da imaš zapaljenje slepog creva, njemu ne treba verovati, pošto je političar lagao o poreklu kamena sa meseca? Ja sam naučnik - meni ne treba verovati zato što je ovaj ambasador lagao? Astronautima koji su bili na Mesecu sada ne treba verovati?
Kakva je ovo logika? Kakvo razmišljanje? Zaboga, čoveče, zar ne vidiš da ti ovde pljuješ po časti miliona ljudi, iz potpuno besmislenog razloga? Sećaš li se sedme Božje zapovesti, vrli hrišćanine?
Zaboga. Ako nekom ateisti treba primer protiv pravoslavlja, nije potrebno uopšte doticati se teorije evolucije. Može samo da citira tvoje poruke i da ukaže na tvoje ponašanje ovde.
Ako želiš da budeš častan čovek, duguješ iskreno izvinjenje svim naučnicima koje ovako ovde blatiš, a koji su pošteni ljudi koji su ceo život proveli pokušavajući da pomognu čovečanstvu.