Za to što Nilssonu nisu možda uspeli da korektno cenzurišu i obrade tekst, nismo krivi ni ti ni ja.
Ah, znači tako želiš da se igramo. Vrlo dobro.
Vidiš ovo što si upravo uradio je vrlo jeftin propagandni trik koji ima za cilj da predstavi savremenu nauku kao zaveru naučnih radnik i time omalovaži rad miliona ljudi.
Svako može da objavi neku budalaštinu na koje će se neko drugi ko podržava neku budalaštinu pozivati kako bi dokazao da "zvanična" nauka guši razvoj, ili sprečava objavljivanje rezultata istraživanja koji su u suprotnosti za zvaničnim.
Da to nije tačno zna svako ko je naučni radnik, no laicima je daleko lakše da
veruju u teorije zavere i time diskredituju ljude koji pošteno rade, nego sami da sednu i nauče nešto.
Reč je tzv. "kiselom grožđu" koje se primenjuje zarad spregnutih interesa krupnog kapitala i više verskih denominacija.
Uostalom, možda im je bilo teško da jasno obrazlože dostupne podatke iz ugla jedne konfuzne teorije.
Ne znam na koju teoriju misliš, jer teorija evolucije svakako nije konfuzna.
A ako je Nilsson jedno pričao, a nešto drugo hteo da kaže, za to opet mi nismo krivi.
Naprotiv, Nilson je jedno pričao i jedno hteo da kaže, no da bi se to shvatilo potrebno je pogledati dve-tri rečenice pre citata koji navodiš.
Ako je on činjenično utvrdio jedno, a želeo da veruje u drugo, ili nije hteo da ispadne glup u očima ljudi koji kad kažu "nauka" misle "evolucija", to je problem njegovog ličnog ljudskog morala i integriteta. Možda, ako želiš bi mogao da istakneš neku misao iz tog dela, koja bi po tebi bila dijametralno (potpuno) suprotna ovoj izjavi:
"Fosilni materijal sada je toliko potpun... da se nedostatak prelaznih nizova više ne može objasniti oskudicom materijala."
Činjenično uvtrdio... no, opet se služiš manipulacijom...

Objasni kako je Nilson mogao "činjenično" da utvrdi stanje fosilnih nalaza
pedeset godina nakon njegove smrti?
Znači kada Nilson tvrdi da nešto što odgovara kreacionistima, to je onda "činjenično utvrđeno", ali zato kada podržava teoriju evolucije, tj. svoju varijantu na temu, onda mu nedostaje morala i integriteta?
Da li se svi tvoji argumenti zasnivaju na ovome? Da ni je možda i bogohulno nastrojen? Neprijatelj crkve (bilo koje)?
Što se dijametralno suprotnih navoda tiče tu su:
poslednja rečenica na strani 1212. i početak poglavlja na strani 1213., da ne pominjem celo poglavlje koje citatu koji navodiš prethodi
A što se tiče konteksta, da je Nilsson pre ove izjave rekao nešto u fazonu: "jedne noći sam sanjao...", ti bi to verovatno već iskoristio, a ne bi navodio linkove.
Već sam naveo.
Nilsson verovatno ne govori o manjkavostima u fosilnim nalazima (koji su trebali da obilno potvrde tezu teorije evolucije o tzv. prelaznim oblicima), zato što to nisu manjkavosti, nago "MANJKAVŠTINE", tj. ne da je njemu nešto sitno nedostajalo u fosilnim nalazima(po pitanju prelaznih oblika), već nije našao NIŠTA takvo. Manjkavosti se očigledno odnose na samu teoriju evolucije.
A i ne očekujemo valjda da bilo koji iole inteligantan čovek tvrdi da u tolikoj količini zemlje, nikad ništa novo ne bude pronađeno( po pitanju realnih fosila, a ne po pitanju, za neke željenih "prelaznih" oblika).
Izvini, ali to ide u prilog nelogičnosti tvoje tvrdnje u vezi sa razumevanjem Nilssonove izjave.
Ne čudi me da je više pronađeno od 1953.
Ali da li hoćeš da kažeš da je Nilsson 40 godina "plitko kopao", ili je možda imao slabiji vid, a nije znao za to? Da li stvarno za jedan ceo radni vek taj naučnik, pored stotina, možda hiljada ili ko zna koliko pojedinačnih fosila, nije imao "sreće" da naiđe na neki "prelazni oblik".

Koji si ti lik!
Pa ti ni ne znaš na šta se odnosi njegova referenca "40 istraživanja".
Zašto se javno sramotiš?

Da li ti je zaista toliko teško da pročitaš nekoliko rečenica?

Vidiš, trebalo je da obratiš pažnju na Nilsonovu profesiju, on je bio biolog, a ne paleontolog.
Drugim rečima, nije se bavio fosilima i fosilnim nalazima, neko je o istima zaključivao na osnovu već u to vreme prevaziđene nemačke škole, otuda su njegovi radovi na nemačkom, a ne na švedskom.
Što se 40 godina istraživanja tiče, isto se odnosi na njegove eksperimente iz oblasti
botanike, koji veoma jasno demonstriraju njegovo fundamentalno nerazumevanje teorije evolucije, a koji su opisani osam rečenica pre citata koji navodiš.
Sada, ako bi mogao da mi objasniš kako proučavanje biljaka, kroz eksperimente koje je naveo (dva poglavlja pre citata koji navodiš) kvalifikuje osobu za donošenje suda na koji se pozivaš?
Dalje, misliš da Zemlja svakih par desetina hiljada godina uništava svoj satelit, što izaziva novi globalni potop i potom u gravitacionu zamku hvata novi Mesec?
Pošto se ta tvrdnja nalazi dva poglavlja posle citata koji navodiš.
Kakav je tvoj stav o tome?

To je isto napisao Heribert-Nilson posle 40 godina istraživanja.
Da nije reč o njegovom posrnulom moralu i nedostatku integriteta?
Na primer, na strani 1194. Nilson piše:
The geological and paleobiological facts concerning the layers of amber are impossible to understand unless—the explanation is accepted that they are the result of an allochthonous process, including the whole earth.
Da li se slažeš sa ovim?
Mogao je Nilsson da bude i običan šegrt, ali OPET, po teoriji evolucije zemlja bi trebalo da vrvi od prelaznih oblika. A da baš nije ništa uspeo da nađe... Da ne vređamo baš toliko "odsek za biologiju jednog instituta U Švedskoj".
A zbog čega bi po teoriji evolucije Zemlja trebalo da vrvi od prelaznih oblika?

Gde si ti to našao u teoriji evolucije?

Znači, mogao je biti i običan šegrt, o radosti, samo je bitno da ima makar dve rečenice koje pljuju po teoriji evolucije, i odmah je dobar... čak nije bitno ni to što mu nedostaje "morala i integriteta".
Pitanje je da li je tražio i da li je bio u mogućnosti da nađe.
Ovo je stvarno simpatično, ali bilo bi ozbiljnije da si naveo neki konkretan primer tih naprasno pronađenih delova slagalice, a bez navođenja nekih linkova( Što možda više liči na frazu "idi vidi da li sam napolju, pa dođi da mi javiš"). Može više relevantnih argumenata, a manje digresija.
Ida.

Što se ostatka tiče, jasno je da ne želiš da uzmeš u obzir bilo koji argument i da ti je draže da nastaviš da bezrazložno pljuješ po drugoj najbolje dokazanoj naučnoj teoriji, za koju čak ne znaš ni šta tvrdi.
A do tih otkrića su verovatno došli pomoću neke Levenhukove lupe( iz srednjeg veka), jel da? Ali to nije glavna tema razgovora( Mogao je Nilsson da kaže i da su molekuli ustvari biljke, ali to nema mnogo veze sa temom)
Vidiš da si pročitao deo teksta iz koga je citat koga se držiš kao pijan plota, znao bi i ti da se je Nilson pominjao i gene i enzime.

Ima veze jer uspostavlja kredibilitet autora na koga se pozivaš.
ovo je klasičan primer digresije(iliti skretanja s teme)
Ne, nego pokušavam da utvrdim da li samo kopiraš sa kreacionističkih sajtova ili si se možda potrudio i da proveriš to što navodiš.
No, tvoj odgovor je dovoljno jasan: samo kopiraš.
Bilo bi lepo da čujemo neki primer dokazanog (jel tako?) slučaja prelaznog oblika. Možda u vezi onog procesa od miša do žirafe. Bilo bi interesantnije ( i zabavnije)

.
Eno, već sam ti naveo u jednoj od prethodnih poruka.
No, pogledajmo zajedno šta je još Heribert-Nilson tvrdio:
There is no proof from the data of genetic recombinations or mutations to support the generally accepted concept of evolution; therefore, evolution is not occurring at this time. Nor does it seem to have occurred in the past, since the fossil record is the result of piling up and preservation of world biota during the periods when the nearness of the moon induced tremendous tidal action (the "Tethys sea") and freezing at high latitudes because of the pulling of air toward the equator hastened such preservation. During these revolutionary periods there was resynthesis of the entire world biota by gene material or gametes along the same basic lines (hence, there is no point to phylogenies, since the similarities of organic life are due to the synthetic activity of similar "gametes"); this process is termed "emication"
Prvo, proces za koji Nilson tvrdi da nema dokaza je dokazan
van svake sumnje, a drugo, već sam ti naveo primer guštera kao dokaz da se evolucija odvija i danas.
Treće, da li ti je sada jasno na koje fosilne nalaze misli Nilson kada o njima piše u citatu koji navodiš, kao i u onom drugom citatu, koji kreacionisti takođe vole da navode?
Četvrto, primećuješ li da ovde Nilson zastupa svoju varijantu teorije evolucije - emikaciju?