Može da liči, ali ne mora da bude. Kao što sam ranije rekao, i to da liči postignuto je tako što su spojena dva komada za koje je jasno da prethodno nisu činila celinu.
Ja, eto, pitam, da li bi otisak morao da bude otisak papuče. Jasno je da ne bi morao.
Па ко још има овакво стопало? И то без прстију? Јасно је да је у питању нека обућа, сандала или папуча, раван ђон.
Prvo, fosili sami po sebi ne dokazuju da se desila katastrofa svetskih razmera.
Jedno s toga što fosili ne nastaju samo u katastrofama, već pri odronu terena ili ako životinja krepa u blatu i sl.
Zatim, fosili se nalaze na vrlo različitim dubinama što se prevodi u relativno široku vremensku skalu. Nisu nastali svi odjednom, to jest.
Drugo, o katastrofi svetskih razmera govori zapravo nedostatak fosila. Neke vrste su postojale u određeno vreme, a onda ih više nije bilo. Zato što su se iz nekih razloga životni uslovi promenili.
Одрони земље се дешавају при катастрофама (могу бити и земљотреси, вулкани, поплаве, клизишта итд), а онда у том блату што спомињеш осим костију рецимо тираносауруса налазимо и кости мамута, у том истом блату, заједно. Да није можда случајно и мамут страдао баш на истом месту где и Т-рекс, и преко обојице се наталожио материјал? Не бих рекао.
Jednostavno. Priče su zasnovane na istinitim događajima. Imao sam priliku da vidim poplavu u ravnici pre nekoliko godina. Voda dokle ti oko dopire. Što se tiče lokalnih stanovnika, njihov svet je zaista sav mogao nestati pod vodom. Problem je da je njihov svet bio ograničen na "nekoliko dana jahanja".
Kad smo već kod toga, šta misliš šta se desilo sa svom tom biblijskom vodurinom (nekoliko iljada metara vode preko najviših planina) kada je potop prestao?
Али све културе причају исту причу: тотални Потоп света. Није то никаква мала попава Амазона или Нила или Тигра и Еуфрата или Јангценгјанга. Вода је била јако висока и носила је све пред собом.
Prvo, ti ne znaš koliko ja poznajem građevinarstvo i koliko sam u mladim godinama vlastoručno izmešao betona dok su mešalice bile retkost.

Drugo, samo neko ko ne poznaje ni građevinarstvo niti ima pojma o geologiji može pomisliti da neko uopšte tvrdi da su sve stene sedimentne stene.
Прво: Кад већ познајеш грађевинарство знаш да бетон не настаје таложењем песка, цемента и воде. Ти знаш да убациш 4-5 лопата цемента и остатак песка и једну-две канте воде у мешалицу. И знаш да у тој мешалици настаје маса звана бетон, који се шта после, стврдне. Али јако је битно да се то у мешалици измеша, јер да би бетон био бетон мора да се мешају састојци, а не да се таложе. Бетон је ајд да назовемо врста стене. Упореди настанак бетона и настанак стена, па утврди јел се уклапа. Вероватно не.
Друго: Ја не тврдим да су све стене седиментне, постоје и магматске и метаморфне. Зна се како настају магматске, а метаморфне су настале од неке стене која припада овим двема, дејством високе температуре, око 200 степени.
Postoji samo jedno mesto gde se uči kako je "sigurno" nastao život. A to mesto je bogoslovija.

U laboratorijama svakako ne nastaje život, već se proučava (a ponekad bogami i prilično modifikuje) život koji već postoji.
Govorili smo o dokazima evolucije. Genetičari znaju kako su povezane vrste među sobom jer to jednostavno vide. I svako ko želi može videti to isto. Ili ti misliš da su genetičari stvorili genetski materijal koji proučavaju?
Nisu. Uzeli su ga iz prirode.
Да, врсте јесу повезане међу собом и личе једна другој, а то је због истог Творца. Али то из природе није настало само. Неко је то направио. Ти тврдиш да је настало само, мене занима једно, јеси ли ти то видео икад? Неко те слагао. Ти знаш да је настало само јер си чуо у школици да је настало тако? Јел тај професор што је објашњавао, јер он то икад видео? Онда је и неки доца по имену Дарвин рекао да је човек мајмун. То може да каже за себе, али ја сигурно нисам мајмун.
Pa eto... Čvrsto verujem da je sutra novi dan. I to sam video prilično često.

Ti možeš da kažeš i da je život nastao pre šest iljada godina i da ga je stvorio tvoj ćale. I mnogi će to poverovati. Čak ne bi bio prvi koji to tvrdi.
Па наравно да могу рећи да га је створило неко интелигентно биће, да није настало само. А како то да роботи нису настали сами од себе? Видиш, ми смо од Бога добили једну лепу особину: да стварамо. Ми данас правимо бића слична нама, зовемо их роботи. Они не настају сами, већ неко ради на њима. Осим робота, стварамо и нешто друго: зграде, аутомобиле, авионе, рачунаре, стварамо људе попут нас, нашу децу, стварамо себи здрав живот и све то не настаје само од себе, већ ми радимо на томе, као креатори.
Jesam. Video sam mnoge papire n akojima pišu brojevi. Svojevremeno sam u rukama držao novčanice na kojima je pisalo i 200 milijardi, koliko se sećam.
A video sam i kako to "oni" dokazuju. I?
Баш лепо. Видео сам и ја како свештеници истеравају ђавле и како ватра не сагорева лица верника:
и свашта сам нешто видео.
Ne. Tvrdim da slika što je uturio Glasnik prikazuje nešto što uopšte nije otisak stopala, a da je na slici koju si ti postavio u pitanju falsifikat jer nema čoveka ili životinje sa takvim stopalom.
Па тамо где су нађени отисци, није био један отисак, већ више њих. Мене занима колико је потребно бетона том лажову да фалсификује толико отисака.

Иначе толика стопала су била јер су људи били виши, наводно око 4м, неки кажу и више.
А ако не верујеш у отиске стопала, шта је са овим лепим сличицама:
Како то да овде имамо трицератопса, ако људи нису знали како изгледа? Јел ово фалсификат?
А овај јеленко, јел он фалсификат?
А пингвин Мајор?

Јел био баш оволики?
А овај чекић? Јел можда испао неком археологу?
Хммм, да ли веровати свим овим фосилима? Шта ако су они фалсификат? Јел нас то неко захебава? Ја бих рекао да нас сви хебу и да нас лажу.
Pa meti, pa da vidimo, ako već tolko ceniš moje poznavanje paleontologije.

Čak i da sam genije u oblasti fosila, teško da bih mogao da iznesem svoje mišljenje o nečemu što nisam ni video.
A ako te odgovor baš zanima, bolje pogledaj sajtove ili nađi knjige u kojima se govori o toj problematici. To je svakako bolji izvor od onoga što bih ti ja mogao reći.
Uglavnom, pokušaj da dođeš do izvora. Pokušaj da nađeš direktno naučno objašnjenje i onda izgradi mišljenje. Nemoj se oslanjati samo na ono što ti "svojim rečima prepričaju" kreacionistički šarlatani bez ikakvog naučnog (a često i opšteg) obrazovanja. Onda ti ni moj odgovor neće biti potreban.
А шта ако су и те књиге лажне? Шта ако су ти еволуционисти шарлатани попут ових? Да ли да се ослањам на доце који као имају образовање и који препричавају својим речима? Шта ако су те доце плаћене од стране сатаниста да лажу? Не бих ја баш веровао доцама, и они су као ови, креационисти.