Evolucija vs Kreacija

Nisam pobegaon nego su to tvoji samovoljne izmisljotine za koje nemam vremena da uvek iznova postavljam za tobom jedno te isto, ne igramo tenis ovde..,.

Ja sam replicirao na to drugom slikom gore u jednom odm postova a ti opet postavis ovu tvoju manipulaciju.

Sada ja trebam moju repöili ponovo da postavim pa sve tako dok nekome ne dosadi i ko pobedi???

Ne postoje ovakvi otisci kazes ???

Po tebi kada je covek u obuci onda moraju prsti da mu se ocrtavaju na otisku???

Smejurija.

Neznam zasto ne uzmes onih 250.000 dolara od Hovinda Kenta?

Ova stopala koja iznosis sa tvojim manipulacijama su netacna.
Jer Kreacinonisti se ne bave prevarama jer to evolucionisti jedva cekaju da bi pljuvali po njima.

U tvojoj nekompetentnosti si napravio svoju netacnu pricu.

To je sve.

Jes. takvi otisci postoje.
Ali, ne postoje ovakvi otisci:
3-trilobit-i-samdale-1.jpg

Slika o kojoj smo "raspravljali" je ova koju sam postavio.

Bilo bi jednostavnije da vidiš o čemu je bilo reči, pa onda da iznosiš mišljenje

Ово је ваљда отисак папуче, а не отисак стопала.

Pa sad... Ja vidim dva kamena bloka koji su postavljeni jedan pored drugog. Ne vidim da su iz istog razdoblja.
Pored toga, obrati pažnju na položaj i dužinu prstiju i uporedi sa bilo čim.
Falsifikat je napravljen nevešto bez ikakvog poznavanja anatomije, tako da podseća na slike naivnih umetnika. :D

Па сад, брате мој, шта ако су сви они фосили, отисци диносауруса и сличног фалсификати? Шта ако од тога није тачно? Шта ако је arheopteriks фалсификат (и јесте)? Шта ако нас лажу? Како можеш да верујеш у нешто што ниси видео? Тврдиш да је еволуција тачна, а шта ако нас ти научници лажу и измишљају? Како можеш да слушаш туђе мозгове, да идеш за туђом памећу, а да при томе не сумњаш, да тврдиш да је еволуција тачна? Шта ако није? :think:

Nisam pobegaon nego su to tvoji samovoljne izmisljotine za koje nemam vremena da uvek iznova postavljam za tobom jedno te isto, ne igramo tenis ovde..,.
Rasturio sam te i zato si pobegao. Nadao si se da će svi da zaborave, a ja baksuz opet objavio. :mrgreen:
A za šta ti to treba vremena? Da kopiraš još nekolko hektara tih tvojih koještarija? :lol:

Ja sam replicirao na to drugom slikom gore u jednom odm postova a ti opet postavis ovu tvoju manipulaciju.
Manipulaciju si ti postavio. Ja sam samo zaokružio mesta na kojima se najbolje vidi da je manipulacija.

Sada ja trebam moju repöili ponovo da postavim pa sve tako dok nekome ne dosadi i ko pobedi???
Ne treba ništa da postavljaš. Dovoljno je da se povučeš kad ti razbucaju "dokaz".
Svakako ne treba da kreneš da pevaš hvalospeve svojim nedoučenim šarlatanima.

Ne postoje ovakvi otisci kazes ???
Što se otisaka tiče, kada bi postojao još jedan proizveden istom "obućom", pa eventualno da razgovramo.

Po tebi kada je covek u obuci onda moraju prsti da mu se ocrtavaju na otisku???
Ko je pominjao prste. Nemoj da veruješ mojim falsifikovanim otiscima stopala. Pogledaj svoje stopalo? Jel liči na bocu ili se od pete širi pprema prstima? :rotf:

Neznam zasto ne uzmes onih 250.000 dolara od Hovinda Kenta?
Bolje nek on uzme onih milion koje nudi protivna strana. :mrgreen:

Ova stopala koja iznosis sa tvojim manipulacijama su netacna.
Netačno je stopalo koje sam ja postavio? :lol:

Jer Kreacinonisti se ne bave prevarama jer to evolucionisti jedva cekaju da bi pljuvali po njima.
Kreacionisti se samo prevarama i bave. Od toga žive.

U tvojoj nekompetentnosti si napravio svoju netacnu pricu.
Jok. Nego si ti kompetentan. :hahaha1:
A ti da se ubiješ, ne možeš da nabodeš šta je to netačno u mojoj priči.
Pa, nije sve. Zatrpavaš ovde prostor kreacionističkim nebulozama koje verovatno nisi ni pročitao, a sasvim sigurno nisi ih razumeo.
Kako bi bilo da ja sad krenem da kopiram čaršave zvanične nauke da bih pobijao te budalaštine koje ovde kačiš?

Ово је ваљда отисак папуче, а не отисак стопала.
Jesi li siguran da je otisak papuče? Ne može da bude ništa drugo?
Zašto ne postoji još jedan otisak iste papuče?

Па сад, брате мој, шта ако су сви они фосили, отисци диносауруса и сличног фалсификати? Шта ако од тога није тачно? Шта ако је arheopteriks фалсификат (и јесте)?
E, brate moj, da su sve te stotine tona fosila falsifikati, došli bismo u krajnje zanimljivu stuaciju. Ispalo bi da su nekoliko stotina godina ljudi falsifikovali dokaze da bi potvrdili netačnu teoriju. Verovatno bi i sami bili zaprepašćeni da se netačna teorija dokazala genetskim mapiranjem. :lol:
Vidiš, fosili nisu jedini, pa čak ni ključni dokaz evolucije. Nisu ni neophodan dokaz evolucije.

Шта ако нас лажу?
E, ako nas lažu... ondak ćemo da pogodimo neke Cigane sa štapovima da ih biju tim njihovim štapovima dok se ne useru! z:((
Nego, bojim se da Cigani nisu tako brojni kao narod, jer ne bi bilo dosta da se nalupaju paleontolozi. Morali bi da nalupaju biologe, lekare, astrofizičare, geologe... ukratko skoro svakog ko je stekao zvaničnu diplomu jer su imali prilike d aprodru u suštinu te laži i da nas obaveste, a nisu to uradili.
Zatim, morali bi da se nalupaju i studenti koji rade vežbe iz genetike i gde bi se te laži najbolje videle, kriminološki tehničari koji se oslanjaju na analize genetskog materijala i ko zna ko još. Širom sveta.

A možda nas ne lažu te milijarde? Možda nas laže nekoliko nedoučenih američkih šralatana sa diplomama dopisne škole od 25$ komad?

Како можеш да верујеш у нешто што ниси видео?
Ugledam se na vernike. :rotf:

Тврдиш да је еволуција тачна, а шта ако нас ти научници лажу и измишљају?
Pa eto, kao što rekoh, da pogodimo neke Cigane sa štapovima... :lol:

Како можеш да слушаш туђе мозгове, да идеш за туђом памећу, а да при томе не сумњаш, да тврдиш да је еволуција тачна? Шта ако није? :think:
Kao što rekoh nedavno, mene lično evolucija ne zanima previše. Čak ni ne tvrdim obvezno da je tačna.
Tvrdim da kreacionisti lupaju i svojim nezgrapnim falsifikatima vređaju našu inteligenciju.
Ovo kao činjenica ostaje čak i ako evolucija nije tačna.

Jesi li siguran da je otisak papuče? Ne može da bude ništa drugo?
Zašto ne postoji još jedan otisak iste papuče?

Мени ово личи на отисак папуче, а не на отисак нечијег стопала.

E, brate moj, da su sve te stotine tona fosila falsifikati, došli bismo u krajnje zanimljivu stuaciju. Ispalo bi da su nekoliko stotina godina ljudi falsifikovali dokaze da bi potvrdili netačnu teoriju. Verovatno bi i sami bili zaprepašćeni da se netačna teorija dokazala genetskim mapiranjem. :lol:
Vidiš, fosili nisu jedini, pa čak ni ključni dokaz evolucije. Nisu ni neophodan dokaz evolucije.

Па наравно, све те тоне фосила доказују да се нешто страшно десило у прошлости, нека катастрофа светских размера. Та катастрофа се у Библији зове Потоп. Исти тај потоп се спомиње и у Епу о Гилгамешу као и у неким источно азијским културама, па чак и код Маја и Инка. Сад ти мени реци, како је могуће да су тако разбацане културе смислиле исту причу, а повезане нису биле. Онда, све стене око нас говоре да нису настале никаквим таложењем, да познајеш грађевинарство, знао би како настаје бетон. То није никакво таложење.

E, ako nas lažu... ondak ćemo da pogodimo neke Cigane sa štapovima da ih biju tim njihovim štapovima dok se ne useru! z:((
Nego, bojim se da Cigani nisu tako brojni kao narod, jer ne bi bilo dosta da se nalupaju paleontolozi. Morali bi da nalupaju biologe, lekare, astrofizičare, geologe... ukratko skoro svakog ko je stekao zvaničnu diplomu jer su imali prilike d aprodru u suštinu te laži i da nas obaveste, a nisu to uradili.
Zatim, morali bi da se nalupaju i studenti koji rade vežbe iz genetike i gde bi se te laži najbolje videle, kriminološki tehničari koji se oslanjaju na analize genetskog materijala i ko zna ko još. Širom sveta.

У праву си, бројни студенти раде на генетици. Такође бројни научници у лабараторијама доказују како се стварао живот милионима година и то сам од себе. Па постоји једна цака у томе. У тој лабараторији не настаје живот сам од себе, већ неки ради на томе: ЧОВЕК.

Ugledam se na vernike. :rotf:

Јеси ли ти икад видео нешто од онога у шта верујеш? Могу и ја да кажем: Е људи доказао сам да је космос настао пре 13 милијарди, ево овај папир у руци то доказује. Новинари ме подржавају у томе, а предсендик се сложио са мном, и доста њих. Људи ће поверовати, али ја тај доказ нисам изнео.

Јеси ли икад видео папир и на њему цифре од 4.5 милијарде година који као доказују старост земље? Јеси ли икад видео како они то доказују?

Kao što rekoh nedavno, mene lično evolucija ne zanima previše. Čak ni ne tvrdim obvezno da je tačna.
Tvrdim da kreacionisti lupaju i svojim nezgrapnim falsifikatima vređaju našu inteligenciju.
Ovo kao činjenica ostaje čak i ako evolucija nije tačna.

А ово није фалсификат?
arheopteriks.jpg

Многи су се наложили на ово, а на крају се испоставило да је фалсификат.
Да се вратим на фосиле. У праву си што се тиче горе наведеног где спомињеш бројне фосиле. Ја сам пре свега мислио на фосиле сличне овим отисцима стопала. Постоје бројни такви отисци. Тврдиш да су горњи отисци стопала фалсификати, а ја те питам да ли су други отисци по музејима фалсификати? Ти отисци наводно потврђују еволуцију, и они по теби нису фалсификати? Или јесу? Ево један горе отисак и фосил је фалсификат. Јесу ли и остали отисци фалсификати?

Мени ово личи на отисак папуче, а не на отисак нечијег стопала.
Može da liči, ali ne mora da bude. Kao što sam ranije rekao, i to da liči postignuto je tako što su spojena dva komada za koje je jasno da prethodno nisu činila celinu.
Ja, eto, pitam, da li bi otisak morao da bude otisak papuče. Jasno je da ne bi morao.

Па наравно, све те тоне фосила доказују да се нешто страшно десило у прошлости, нека катастрофа светских размера.
Prvo, fosili sami po sebi ne dokazuju da se desila katastrofa svetskih razmera.
Jedno s toga što fosili ne nastaju samo u katastrofama, već pri odronu terena ili ako životinja krepa u blatu i sl.
Zatim, fosili se nalaze na vrlo različitim dubinama što se prevodi u relativno široku vremensku skalu. Nisu nastali svi odjednom, to jest.

Drugo, o katastrofi svetskih razmera govori zapravo nedostatak fosila. Neke vrste su postojale u određeno vreme, a onda ih više nije bilo. Zato što su se iz nekih razloga životni uslovi promenili.

Та катастрофа се у Библији зове Потоп. Исти тај потоп се спомиње и у Епу о Гилгамешу као и у неким источно азијским културама, па чак и код Маја и Инка. Сад ти мени реци, како је могуће да су тако разбацане културе смислиле исту причу, а повезане нису биле.
Jednostavno. Priče su zasnovane na istinitim događajima. Imao sam priliku da vidim poplavu u ravnici pre nekoliko godina. Voda dokle ti oko dopire. Što se tiče lokalnih stanovnika, njihov svet je zaista sav mogao nestati pod vodom. Problem je da je njihov svet bio ograničen na "nekoliko dana jahanja".

Kad smo već kod toga, šta misliš šta se desilo sa svom tom biblijskom vodurinom (nekoliko iljada metara vode preko najviših planina) kada je potop prestao? :lol:

Онда, све стене око нас говоре да нису настале никаквим таложењем, да познајеш грађевинарство, знао би како настаје бетон. То није никакво таложење.
Prvo, ti ne znaš koliko ja poznajem građevinarstvo i koliko sam u mladim godinama vlastoručno izmešao betona dok su mešalice bile retkost. :lol:
Drugo, samo neko ko ne poznaje ni građevinarstvo niti ima pojma o geologiji može pomisliti da neko uopšte tvrdi da su sve stene sedimentne stene.

У праву си, бројни студенти раде на генетици. Такође бројни научници у лабараторијама доказују како се стварао живот милионима година и то сам од себе. Па постоји једна цака у томе. У тој лабараторији не настаје живот сам од себе, већ неки ради на томе: ЧОВЕК.
Postoji samo jedno mesto gde se uči kako je "sigurno" nastao život. A to mesto je bogoslovija. :lol:
U laboratorijama svakako ne nastaje život, već se proučava (a ponekad bogami i prilično modifikuje) život koji već postoji.
Govorili smo o dokazima evolucije. Genetičari znaju kako su povezane vrste među sobom jer to jednostavno vide. I svako ko želi može videti to isto. Ili ti misliš da su genetičari stvorili genetski materijal koji proučavaju? :rotf:
Nisu. Uzeli su ga iz prirode. :kafa:

Јеси ли ти икад видео нешто од онога у шта верујеш? Могу и ја да кажем: Е људи доказао сам да је космос настао пре 13 милијарди, ево овај папир у руци то доказује. Новинари ме подржавају у томе, а предсендик се сложио са мном, и доста њих. Људи ће поверовати, али ја тај доказ нисам изнео.
Pa eto... Čvrsto verujem da je sutra novi dan. I to sam video prilično često. :D
Ti možeš da kažeš i da je život nastao pre šest iljada godina i da ga je stvorio tvoj ćale. I mnogi će to poverovati. Čak ne bi bio prvi koji to tvrdi. :mrgreen:

Јеси ли икад видео папир и на њему цифре од 4.5 милијарде година који као доказују старост земље? Јеси ли икад видео како они то доказују?
Jesam. Video sam mnoge papire n akojima pišu brojevi. Svojevremeno sam u rukama držao novčanice na kojima je pisalo i 200 milijardi, koliko se sećam.
A video sam i kako to "oni" dokazuju. I?

А ово није фалсификат?
arheopteriks.jpg

Многи су се наложили на ово, а на крају се испоставило да је фалсификат.
Pojma nemam. U svakom slučaju, ne liči na papuču.

Тврдиш да су горњи отисци стопала фалсификати, а ја те питам да ли су други отисци по музејима фалсификати?
Ne. Tvrdim da slika što je uturio Glasnik prikazuje nešto što uopšte nije otisak stopala, a da je na slici koju si ti postavio u pitanju falsifikat jer nema čoveka ili životinje sa takvim stopalom.

Ти отисци наводно потврђују еволуцију, и они по теби нису фалсификати? Или јесу? Ево један горе отисак и фосил је фалсификат. Јесу ли и остали отисци фалсификати?
Pa meti, pa da vidimo, ako već tolko ceniš moje poznavanje paleontologije. :lol:
Čak i da sam genije u oblasti fosila, teško da bih mogao da iznesem svoje mišljenje o nečemu što nisam ni video.
A ako te odgovor baš zanima, bolje pogledaj sajtove ili nađi knjige u kojima se govori o toj problematici. To je svakako bolji izvor od onoga što bih ti ja mogao reći.
Uglavnom, pokušaj da dođeš do izvora. Pokušaj da nađeš direktno naučno objašnjenje i onda izgradi mišljenje. Nemoj se oslanjati samo na ono što ti "svojim rečima prepričaju" kreacionistički šarlatani bez ikakvog naučnog (a često i opšteg) obrazovanja. Onda ti ni moj odgovor neće biti potreban.

Može da liči, ali ne mora da bude. Kao što sam ranije rekao, i to da liči postignuto je tako što su spojena dva komada za koje je jasno da prethodno nisu činila celinu.
Ja, eto, pitam, da li bi otisak morao da bude otisak papuče. Jasno je da ne bi morao.

Па ко још има овакво стопало? И то без прстију? Јасно је да је у питању нека обућа, сандала или папуча, раван ђон.

Prvo, fosili sami po sebi ne dokazuju da se desila katastrofa svetskih razmera.
Jedno s toga što fosili ne nastaju samo u katastrofama, već pri odronu terena ili ako životinja krepa u blatu i sl.
Zatim, fosili se nalaze na vrlo različitim dubinama što se prevodi u relativno široku vremensku skalu. Nisu nastali svi odjednom, to jest.

Drugo, o katastrofi svetskih razmera govori zapravo nedostatak fosila. Neke vrste su postojale u određeno vreme, a onda ih više nije bilo. Zato što su se iz nekih razloga životni uslovi promenili.

Одрони земље се дешавају при катастрофама (могу бити и земљотреси, вулкани, поплаве, клизишта итд), а онда у том блату што спомињеш осим костију рецимо тираносауруса налазимо и кости мамута, у том истом блату, заједно. Да није можда случајно и мамут страдао баш на истом месту где и Т-рекс, и преко обојице се наталожио материјал? Не бих рекао.

Jednostavno. Priče su zasnovane na istinitim događajima. Imao sam priliku da vidim poplavu u ravnici pre nekoliko godina. Voda dokle ti oko dopire. Što se tiče lokalnih stanovnika, njihov svet je zaista sav mogao nestati pod vodom. Problem je da je njihov svet bio ograničen na "nekoliko dana jahanja".

Kad smo već kod toga, šta misliš šta se desilo sa svom tom biblijskom vodurinom (nekoliko iljada metara vode preko najviših planina) kada je potop prestao? :lol:

Али све културе причају исту причу: тотални Потоп света. Није то никаква мала попава Амазона или Нила или Тигра и Еуфрата или Јангценгјанга. Вода је била јако висока и носила је све пред собом.

Prvo, ti ne znaš koliko ja poznajem građevinarstvo i koliko sam u mladim godinama vlastoručno izmešao betona dok su mešalice bile retkost. :lol:
Drugo, samo neko ko ne poznaje ni građevinarstvo niti ima pojma o geologiji može pomisliti da neko uopšte tvrdi da su sve stene sedimentne stene.

Прво: Кад већ познајеш грађевинарство знаш да бетон не настаје таложењем песка, цемента и воде. Ти знаш да убациш 4-5 лопата цемента и остатак песка и једну-две канте воде у мешалицу. И знаш да у тој мешалици настаје маса звана бетон, који се шта после, стврдне. Али јако је битно да се то у мешалици измеша, јер да би бетон био бетон мора да се мешају састојци, а не да се таложе. Бетон је ајд да назовемо врста стене. Упореди настанак бетона и настанак стена, па утврди јел се уклапа. Вероватно не.

Друго: Ја не тврдим да су све стене седиментне, постоје и магматске и метаморфне. Зна се како настају магматске, а метаморфне су настале од неке стене која припада овим двема, дејством високе температуре, око 200 степени.

Postoji samo jedno mesto gde se uči kako je "sigurno" nastao život. A to mesto je bogoslovija. :lol:
U laboratorijama svakako ne nastaje život, već se proučava (a ponekad bogami i prilično modifikuje) život koji već postoji.
Govorili smo o dokazima evolucije. Genetičari znaju kako su povezane vrste među sobom jer to jednostavno vide. I svako ko želi može videti to isto. Ili ti misliš da su genetičari stvorili genetski materijal koji proučavaju? :rotf:
Nisu. Uzeli su ga iz prirode. :kafa:

Да, врсте јесу повезане међу собом и личе једна другој, а то је због истог Творца. Али то из природе није настало само. Неко је то направио. Ти тврдиш да је настало само, мене занима једно, јеси ли ти то видео икад? Неко те слагао. Ти знаш да је настало само јер си чуо у школици да је настало тако? Јел тај професор што је објашњавао, јер он то икад видео? Онда је и неки доца по имену Дарвин рекао да је човек мајмун. То може да каже за себе, али ја сигурно нисам мајмун.

Pa eto... Čvrsto verujem da je sutra novi dan. I to sam video prilično često. :D
Ti možeš da kažeš i da je život nastao pre šest iljada godina i da ga je stvorio tvoj ćale. I mnogi će to poverovati. Čak ne bi bio prvi koji to tvrdi. :mrgreen:

Па наравно да могу рећи да га је створило неко интелигентно биће, да није настало само. А како то да роботи нису настали сами од себе? Видиш, ми смо од Бога добили једну лепу особину: да стварамо. Ми данас правимо бића слична нама, зовемо их роботи. Они не настају сами, већ неко ради на њима. Осим робота, стварамо и нешто друго: зграде, аутомобиле, авионе, рачунаре, стварамо људе попут нас, нашу децу, стварамо себи здрав живот и све то не настаје само од себе, већ ми радимо на томе, као креатори.

Jesam. Video sam mnoge papire n akojima pišu brojevi. Svojevremeno sam u rukama držao novčanice na kojima je pisalo i 200 milijardi, koliko se sećam.
A video sam i kako to "oni" dokazuju. I?

Баш лепо. Видео сам и ја како свештеници истеравају ђавле и како ватра не сагорева лица верника:
и свашта сам нешто видео. :mrgreen:

Ne. Tvrdim da slika što je uturio Glasnik prikazuje nešto što uopšte nije otisak stopala, a da je na slici koju si ti postavio u pitanju falsifikat jer nema čoveka ili životinje sa takvim stopalom.

Па тамо где су нађени отисци, није био један отисак, већ више њих. Мене занима колико је потребно бетона том лажову да фалсификује толико отисака. :mrgreen: Иначе толика стопала су била јер су људи били виши, наводно око 4м, неки кажу и више.

А ако не верујеш у отиске стопала, шта је са овим лепим сличицама:

07ploce.jpg
Како то да овде имамо трицератопса, ако људи нису знали како изгледа? Јел ово фалсификат? :mrgreen:

А овај јеленко, јел он фалсификат?

11jelen.jpg

А пингвин Мајор? :mrgreen: Јел био баш оволики?

13pingvin.jpg

А овај чекић? Јел можда испао неком археологу?

18cekic.jpg

Хммм, да ли веровати свим овим фосилима? Шта ако су они фалсификат? Јел нас то неко захебава? Ја бих рекао да нас сви хебу и да нас лажу.

Pa meti, pa da vidimo, ako već tolko ceniš moje poznavanje paleontologije. :lol:
Čak i da sam genije u oblasti fosila, teško da bih mogao da iznesem svoje mišljenje o nečemu što nisam ni video.
A ako te odgovor baš zanima, bolje pogledaj sajtove ili nađi knjige u kojima se govori o toj problematici. To je svakako bolji izvor od onoga što bih ti ja mogao reći.
Uglavnom, pokušaj da dođeš do izvora. Pokušaj da nađeš direktno naučno objašnjenje i onda izgradi mišljenje. Nemoj se oslanjati samo na ono što ti "svojim rečima prepričaju" kreacionistički šarlatani bez ikakvog naučnog (a često i opšteg) obrazovanja. Onda ti ni moj odgovor neće biti potreban.

А шта ако су и те књиге лажне? Шта ако су ти еволуционисти шарлатани попут ових? Да ли да се ослањам на доце који као имају образовање и који препричавају својим речима? Шта ако су те доце плаћене од стране сатаниста да лажу? Не бих ја баш веровао доцама, и они су као ови, креационисти.

Poslednja izmena:
Па ко још има овакво стопало? И то без прстију? Јасно је да је у питању нека обућа, сандала или папуча, раван ђон.
Baš to. Niko nema takvo stopalo! Ne govorimo o prstima. Pogledaj voje stopalo. Liči li na bocu ili je deo kod pete uži od dela kod prstiju. Pogledaj proporcije. Koliko je tvoje stopalo dugačko, a koliko je široko u zoni malog prsta.
Zato je jasno da nije u pitanju obuća. :D

Одрони земље се дешавају при катастрофама (могу бити и земљотреси, вулкани, поплаве, клизишта итд), а онда у том блату што спомињеш осим костију рецимо тираносауруса налазимо и кости мамута, у том истом блату, заједно. Да није можда случајно и мамут страдао баш на истом месту где и Т-рекс, и преко обојице се наталожио материјал? Не бих рекао.
Neće biti da se kosti mamuta i T-reksa nalaze zajedno. :)

Али све културе причају исту причу: тотални Потоп света. Није то никаква мала попава Амазона или Нила или Тигра и Еуфрата или Јангценгјанга. Вода је била јако висока и носила је све пред собом.
Hoćeš da kažeš da kada se izlije Nil ili Tigar ili Amazon voda nije jako visoka i ne nosi sve pred sobom? :D
Ja sam te pitao jedno pitanje koje je krajnje jednostavno. Gde je posle nestala sva ta voda?
A moglo bi se postaviti mnogo drugih pitanja. Recimo, otkud bi čovek u vreme kada su postojali samo brdovi na vesla mogao znati da je potopljena Australija. Ili Južna Amerika.
Zatim, šta je sa životinjama koje ne bi mogle da prežive putovanje u Nojevom kovečgu?
Šta je sa bakterijam koje izazivaju smrtonosne bolesti i koje mogu da žive samo u nekom organizmu? Kako to da se posada i životinje nisu porazboljevale tokom putovanja jer su bile bile nosioci svih mogućih boleština?

Прво: Кад већ познајеш грађевинарство знаш да бетон не настаје таложењем песка, цемента и воде. Ти знаш да убациш 4-5 лопата цемента и остатак песка и једну-две канте воде у мешалицу. И знаш да у тој мешалици настаје маса звана бетон, који се шта после, стврдне. Али јако је битно да се то у мешалици измеша, јер да би бетон био бетон мора да се мешају састојци, а не да се таложе. Бетон је ајд да назовемо врста стене. Упореди настанак бетона и настанак стена, па утврди јел се уклапа. Вероватно не.
Pa šta? Ti si pominjao beton iz nekog samo tebi znanog razloga :confused:

Друго: Ја не тврдим да су све стене седиментне, постоје и магматске и метаморфне. Зна се како настају магматске, а метаморфне су настале од неке стене која припада овим двема, дејством високе температуре, око 200 степени.
Tvrdio si da nisu sve stene sedimentne, kao da je neko to uopšte dovodio u pitanje.

Да, врсте јесу повезане међу собом и личе једна другој, а то је због истог Творца. Али то из природе није настало само. Неко је то направио. Ти тврдиш да је настало само, мене занима једно, јеси ли ти то видео икад? Неко те слагао. Ти знаш да је настало само јер си чуо у школици да је настало тако? Јел тај професор што је објашњавао, јер он то икад видео? Онда је и неки доца по имену Дарвин рекао да је човек мајмун. То може да каже за себе, али ја сигурно нисам мајмун.
Ququ! Z:)

Па наравно да могу рећи да га је створило неко интелигентно биће, да није настало само. А како то да роботи нису настали сами од себе? Видиш, ми смо од Бога добили једну лепу особину: да стварамо. Ми данас правимо бића слична нама, зовемо их роботи. Они не настају сами, већ неко ради на њима. Осим робота, стварамо и нешто друго: зграде, аутомобиле, авионе, рачунаре, стварамо људе попут нас, нашу децу, стварамо себи здрав живот и све то не настаје само од себе, већ ми радимо на томе, као креатори.
I šta s tim?

Баш лепо. Видео сам и ја како свештеници истеравају ђавле и како ватра не сагорева лица верника:
и свашта сам нешто видео. :mrgreen:
O, ja sam video da žemska s dobrim batacima izgori u vatri, a posle se pojavi kao da nije izgorela. Cirkus je sjajna stvar. :mrgreen:

Па тамо где су нађени отисци, није био један отисак, већ више њих. Мене занима колико је потребно бетона том лажову да фалсификује толико отисака. :mrgreen: Иначе толика стопала су била јер су људи били виши, наводно око 4м, неки кажу и више.
Jel? A glasnikov "otisak" ima bednih 25 cm. :D

А пингвин Мајор? :mrgreen: Јел био баш оволики?
13pingvin.jpg
Naravno da je bio. Šta bi inače lovili prepotopski Eskimi visoki 4m? :lol:

Хммм, да ли веровати свим овим фосилима? Шта ако су они фалсификат? Јел нас то неко захебава? Ја бих рекао да нас сви хебу и да нас лажу.
Možda nas i lažu. A možda nas lažu neki drugi kad tvrde da se jednom rodio baja bez jaja.

А шта ако су и те књиге лажне? Шта ако су ти еволуционисти шарлатани попут ових? Да ли да се ослањам на доце који као имају образовање и који препричавају својим речима? Шта ако су те доце плаћене од стране сатаниста да лажу? Не бих ја баш веровао доцама, и они су као ови, креационисти.
A šta ako nisu lažne? :D

А ако не верујеш у отиске стопала, шта је са овим лепим сличицама:

07ploce.jpg
Како то да овде имамо трицератопса, ако људи нису знали како изгледа? Јел ово фалсификат? :mrgreen:
citala sam da je dokazano da je ovo falsifikat jer su pronasli neke moderne boje na njima, a i kako su neke nadjene u vodi, crtezi bi bili koliko toliko osteceni s obzirom na njihovu navodnu starost. ne znam, moze biti sve teorija zavere jer ako je ipak rec o autenticnom pronalasku teorija evolusije pada u vodu. iskreno ja sam posumnjala kad sam videla ovu
icasperm.jpg

bas nesto ne verujem da su izmedju borbi sa dinosaurusima imali vremena da se bave pederastijom :lol:

Baš to. Niko nema takvo stopalo! Ne govorimo o prstima. Pogledaj voje stopalo. Liči li na bocu ili je deo kod pete uži od dela kod prstiju. Pogledaj proporcije. Koliko je tvoje stopalo dugačko, a koliko je široko u zoni malog prsta.
Zato je jasno da nije u pitanju obuća. :D

А јел ово отисак стопала или чизме или је фалсификат?
453C0FFF-0D75-438B-8738-E0600F058AC2_mw800_s.jpg

А шта ако су се у то време носиле папуче које личе на женске ципеле, као ове?

lila.jpg

Зар не личе мало ове ципеле са отиском папуче? Откуд ми знамо каква је мода била у то време.

Neće biti da se kosti mamuta i T-reksa nalaze zajedno. :)
Проналажене су. :)

Hoćeš da kažeš da kada se izlije Nil ili Tigar ili Amazon voda nije jako visoka i ne nosi sve pred sobom? :D
Ja sam te pitao jedno pitanje koje je krajnje jednostavno. Gde je posle nestala sva ta voda?
A moglo bi se postaviti mnogo drugih pitanja. Recimo, otkud bi čovek u vreme kada su postojali samo brdovi na vesla mogao znati da je potopljena Australija. Ili Južna Amerika.
Zatim, šta je sa životinjama koje ne bi mogle da prežive putovanje u Nojevom kovečgu?
Šta je sa bakterijam koje izazivaju smrtonosne bolesti i koje mogu da žive samo u nekom organizmu? Kako to da se posada i životinje nisu porazboljevale tokom putovanja jer su bile bile nosioci svih mogućih boleština?

Па Нил или Амазон кад се излије не изазива поплаву која потапа цео свет.
А вода, можда је једноставно испарила. :D Или се заледила. Шта би било ако би се сав лед на северном и јужном полу истопио? Колики ниво воде би био? Сигурно велики. :D
А иначе, где оде сва та вода после поплаве Нила или Амазона?

Што се тиче животиња, све су преживеле путовање од 40 дана и 40 ноћи. Бог их је чувао. А знамо да су људи пре Потопа били већи и здраавији. Вероватно су били отпорни на све болести. Имуни систем је био јачи. После Потопа, УВ зрачење се појачало, што је ослабило имуни систем. ;)

Pa šta? Ti si pominjao beton iz nekog samo tebi znanog razloga :confused:

Па шта! Јеси ли икад ти добио бетон тако што си оставио песак, цемент и воду да се таложе па да настане бетон? Зар бетон нема исте састојке као и стена?

Ја тако тепам научницима и сличнима. :mrgreen:

:dash:

O, ja sam video da žemska s dobrim batacima izgori u vatri, a posle se pojavi kao da nije izgorela. Cirkus je sjajna stvar. :mrgreen:

Ја сам то доживео на својој кожи. Није то никакав циркус. :dash:

А како онда објашњаваш паранормалне појаве? Јел то циркус? У мојој фамилији је био случај паранормалне појаве. А зар циркус није када бетон настаје таложењем? Јел и то циркус?

Jel? A glasnikov "otisak" ima bednih 25 cm. :D

Можда је у питању беба. :mrgreen:

Naravno da je bio. Šta bi inače lovili prepotopski Eskimi visoki 4m? :lol:

Ескими не лове пингвине. :dash::

Možda nas i lažu. A možda nas lažu neki drugi kad tvrde da se jednom rodio baja bez jaja.

Сви нас лажу.

A šta ako nisu lažne? :D

А шта ако јесу лажне? Пара врти где бургија неће.

Poslednja izmena:
Ne razumem zašto se iskreni vernici zamlaćuju smišljanjem "naučnih" argumenata za , recimo, potop. Zar bi Kreatoru Univerzuma (ni iz čega?) bio problem da stvori dodatnu vodu kojom bi prekrio Zemlju slojem proizvoljne dubine? Zar bi mu bio problem da je posle ukloni? Zar nije mogao da svori Zemlju pre 6000 godina ali takvu da izgleda da je stara 4,5 milijardi godina? Zar nije mogao da stvori sve žive vrste tako da izgleda da su nastale evoluciom? Ako verujete, ništa od ovoga nije problem.Jeste da ostaje problem zašto bi Kreator baš tako radio, ali i to može da se reši- da bi razdvojio one koji veruju i one druge...

Pa stvorio je takvu vodu i prekrio slojem odredjene dubine.

1.Mo 1:7 I stvori Bog svod, i rastavi vodu pod svodom od vode nad svodom; i bi tako.

1.Mo 7:24 I stajaše voda povrh zemlje sto pedeset dana.
2 I zatvoriše se izvori bezdanu i ustave nebeske, i dažd s neba prestade. 3 I stade voda opadati na zemlji, i jednako opadaše posle sto pedeset dana;
1 Mojsijeva 8,23.

Pa nije ju stvorio da izgleda stara 4,5 m, godina. Zasto bi je stvarao da tako izgleda kad sve govori protiv toga.

Ne izgledaju vrste da su stvorene evolucijom, zasto bi ih tako stvarao da tako izgledaju kada ne izgledaju???

A zasto bismo morali da prihvatamo laz za koju nema dokaza i nije vise nista nego takodje religija??

Sta je prvo nastalo???

Svilena buba ili dudovi??

Svilene bube jedu samo list od dudova?

А јел ово отисак стопала или чизме или је фалсификат?
453C0FFF-0D75-438B-8738-E0600F058AC2_mw800_s.jpg
To je legendarni prvi otisak ljudske noge na Mesecu. Ostavio ga je levom nogom Nil Armstrong. :)
No, mi ovde govorimo o nezgrapnom falsifikatu koji je podmetnuo Glasnik.

А шта ако су се у то време носиле папуче које личе на женске ципеле, као ове?

lila.jpg

Зар не личе мало ове ципеле са отиском папуче? Откуд ми знамо каква је мода била у то време.
Liči malo. Ali ne liči više nego što liči na probalo koje koriste ispirači zlata.
U svakom slučaju, obrati pažnju na proporcije. To ni malo ne izgleda kao stopalo.

Проналажене су. :)
Pronalažene su kosti mamuta i dinosarusa u istom geološkom sloju u smislu "mora biti da su pronalažene jer je meni tako logično"
ili
Pronalažene su kosti mamuta i dinosarusa u istom geološkom sloju u smislu "to je poznata činjenica i saćem da metem link da to i dokažem".
:ceka:

Па Нил или Амазон кад се излије не изазива поплаву која потапа цео свет.
Tačno. Ali potpapa ceo svet koji poznaju preživeli koji govore o potopu.

А вода, можда је једноставно испарила. :D
Teško. Morala bi da postigne I kosmičku brzinu ili da i sada bude iznad nas.

Или се заледила. Шта би било ако би се сав лед на северном и јужном полу истопио? Колики ниво воде би био? Сигурно велики. :D
U tom slučaju nivo vode bi se povećao za nekih 60 metara. Ne bi se potopila ni Panonska ravnica, a kamoli Fruška Gora ili Mont Everest.

А иначе, где оде сва та вода после поплаве Нила или Амазона?
U more.
Што се тиче животиња, све су преживеле путовање од 40 дана и 40 ноћи. Бог их је чувао.
Kako su stigli kenguri do Nojeve barke?

А знамо да су људи пре Потопа били већи и здраавији.
Ne znamo, nego neki eto veruju jer im se tako sviđa.
Ono što znamo, to je da svi do sada pronađeni fosili koji imaju ikakve veze sa ljudima pokazuju da je danas čovek viši nego ikada.

Вероватно су били отпорни на све болести. Имуни систем је био јачи. После Потопа, УВ зрачење се појачало, што је ослабило имуни систем. ;)
Da je istinita priča o potopu, predpotopski stanovnici bi živeli u večitom mraku. Ovo malo vode što se isparava danas ponekad zatamni nebo. Šta bi bilo da je iznad nas milijardama puta veći sloj oblaka...

Па шта! Јеси ли икад ти добио бетон тако што си оставио песак, цемент и воду да се таложе па да настане бетон? Зар бетон нема исте састојке као и стена?
Kakve veze beton ima sa bilo čim?
Uostalom, beton je građevinski materijal, a ne sedimentna stena. Krečnjak je, na primer, sedimentna stena i razlikuje se po hemijskom sastavu od betona koji se najčešće pravi od silikatnih materijala.

Ја сам то доживео на својој кожи. Није то никакав циркус. :dash:

А како онда објашњаваш паранормалне појаве? Јел то циркус? У мојој фамилији је био случај паранормалне појаве. А зар циркус није када бетон настаје таложењем? Јел и то циркус?
Mogu samo da ti kažem da me ne čudi da je u tvojoj familiji bilo paranormalnih pojava. :lol:
Tvoja fiksacija je da beton nataje taloženjem.
Istina, postoji tehnika izgradnje lažnog kamena tako da se deluje pritiskom na suvu mešavinu peska i cementa uz neke aditive, pa se onda lagano dovodi voda, ali kakve to veze ima sa ovom temom valjda ni tebi nije jasno.

Ескими не лове пингвине. :dash::
Zašto prepotopski eskimi ne bi lovili prepotopske pingvine? Nije valjda da ti je odjednom važno gde žive Eskimi, a gde pingvini? :mrgreen:

Сви нас лажу.
Ovoe je već sindrom neukog čoveka koji polako klizi ka paranoji. :lol:

А шта ако јесу лажне? Пара врти где бургија неће.
Jedini koji na tim pričama zarađuju su kreacionistički šarlatani.
Sem toga, veliki broj ljudi koji se bave istraživanjima ili primenom naučnih saznanja nemaju nikakve direktne veze sa evolucijom. Pretpostavimo za trenutak da je tvoja teorija zavere tačna i da satanisti masno plaćaju grupu genetičara da šire laži o genetskoj sličnosti raznih vrsta.
Ovo nije nikakva spoljna sličnost koja može, ali ne mora imati veze sa suštinom stvari. Genetska ispitivanja mogu pokazati tragove evolucije, može se proračunati čak i približno vreme kada se određena promena desila.
No, šta je sa ljudima koji nisu plaćeni, a morali bi biti svesni da je u pitanju laž?

Zatim, suoči se sa jednom jednostavnom istinom. Nauka takva kakva je danas, nauka koja prihvata evoluciju, zaslužna je za tehnološki i privredni napredak, pa čak i opstanak čovečanstva. Čak i ako njene teorije nisu tačne, rezultati su očigledni.

A sta jede dotle?
Dudinjke?
Sta ima da se prilagidjava ako vec zivi od neceg?
Ovolika hrana a ono da se prilagodi bas samo na dudov list sto nema svuda?
Velika je vera tvoje religije sinko.
Ovakve vere nema ni u hriscanstvu.
I poverova Cinteza u dudov list i primi joj/mu se u pravdu.

Cintezo, imaš moje iskrene simpatije zbog količine energije koju trošiš na odgovore, al znaš šta reče jedan kreacionista: Kad bi svi dokazi bili u prilog teorije evolucije, ja bih to prvi priznao ali ne mogu da ne verujem u ono što piše u Svetom pismu. Od toga ne mogu odstupiti. Inače, mislim da se "naučni" argumenti izmišljaju da bi potkrepili nesigurnu veru...

A sta jede dotle?
Dudinjke?
Sta ima da se prilagidjava ako vec zivi od neceg?
Ne znam koliko si toga svestan, ali...
To je upravo dokaz da tvoji šarlatani kreacionisti nisu u pravu.
Naime, njihova ideja je da su i dud i svilena buba postojali od samog početka sveta. Među fosilnim dokazima "prepotopskog vremena" ne postoji ni najblaži nagoveštaj ni jedne biljke koja bi imala makar približna svojstva duda. Biljke iz tog vremena su bile niže biljke. Nije bilo dudova.
Pa zato ja tebe pitam, čime su se hranile svilene bube pre potopa. :lol:

Cintezo, imaš moje iskrene simpatije zbog količine energije koju trošiš na odgovore, al znaš šta reče jedan kreacionista: Kad bi svi dokazi bili u prilog teorije evolucije, ja bih to prvi priznao ali ne mogu da ne verujem u ono što piše u Svetom pismu. Od toga ne mogu odstupiti. Inače, mislim da se "naučni" argumenti izmišljaju da bi potkrepili nesigurnu veru...
Fala lepo, mada... nije to neki napor. Ciljna grupa kreacionista su generalno neobrazovani i verski zadrti ljudi. Tako da su kreacionistički "argumenti" jednostavne laži koje njihovi tupi sledbenici mogu lako da usvoje bez prevelikog razmišljanja, ali koji se lako daju raskrinkati uz elementarno znanje i logiku.

Ponekad se pitam da li kreacionizam ima zadatak evolucione pregrade koja će razdvojiti homo sapiensa sapiensa od homo creationicusa. :lol:
Kako svako evoluciono razgranavanje podrazumeva napredak jedne grane po cenu povećane specijalizacije i učaurivanje druge, to se vidi i ovde.
Homo sapiens sapiens nastaviće intelektualni razvoj po cenu gubljenja prirodne otpornosti i svestranosti u delovanju, dok će homo creationicus zaustaviti intelektualni razvoj na nivou dogme koja će mu vremenom biti usađena u genetski kod, ali će razviti fizičku izdržljivost i otpornost na bolesti jer će biti prinuđen da radi fizičke poslove zbog nedovoljnog obrazovanja, a kreacionistički šarlatani su ih već ubedili da se ne vakcinišu, tako da će biti prirodno imuni na većinu bolesti, kao posledica selekcije.

I tako, nakon nekoliko božjih sedmica, odnosno nekoliko desetina hiljada godina, imaćemo dve rase. Jednu intelektualno superiornu, a fizički vrlo verovatno vitku i neotpornu rasu koja živi po gradovima i drugu, zdepastu, pokrivenu krznom, fizički izvanredno jaku, koja živi po šumama. :mrgreen:

A neznam da li si Cinteza svestan da je Bog stvorio sve po vojim vrstama i da trako jos uvek funkcionise???

Neznam da li si svestan da na primer pudlice tada nije bilo?

Odakle je sada tu?

Evoluirala od konja?

Ne, nastala iz svoje vrste, od psa, u cijim genima ima vise vrsta pasa, ali samo pasa i niceg vise.

Cime su se hranile svilene bube?

Pa posto nije bilo dudova, a tada je bilo puno zaba, i posto smo tako prilagodjeni zabama, polako ispuzili na kopno pa se pretvorili u sisare pa psotepeno u coveka.
Verujem da su se svilene bube hranile zabama a verovatno i mi!!!

Zakljucak proizilazi iz toga, posto se i sada medjusobno jedemo.

Ne rece mi samo sta je prvo natsalo, svilene bube ili list od duda ili dud?

Jer mozda se dud prvo hranio zabama pa su mu iz toga narasli listovi a onda iz liscce se hranilo onim sta je sve nastalo od zaba po izlasku iz vode, a onda iz toga nastale svilene bube?

To je tvoja religija, ti trebas da objasnjvas ne ja.

Dokazi da nije tako kako sam rekao, to je bilo pre par milinona godina!!!

Back