evolucija VS kreacija

I te kako je povezano sa kreacijom. Ovo jeste iz stvaranja svijeta. Citaj dalje:

Sveti lakat, duzina od 25 inchi ili 63,5 cm. Mnogi kazu da ne postoji takva mjera, jer, vele, nema etalona iz kojeg je izveden. Gospodo, evo vam etalon iz kojeg je izvedena mjera sveti lakat. Taj etalon su Zemlja i Sunce.

easunoh8.png

image1gx3.png

Duzina A-C iznosi 1 sveti lakat (crtez nije u odgovarajucoj razmjeri).

Duzina Zemljinog ekvatora = 40.077,27418 km

Ekvator je krug. Krug ima 360 stepeni ili 21.600 minuta:

40.077,27418 : 21.600 = 1,85542936 km

Dakle: jedanom minutu Zemljinog ekvatora odgovara duzina od 1,85542936 km.

I sad pravimo razmjeru 1 : 100.000, tj. 1 cm na crtezu odgovara 100.000 cm u stvarnosti:

Duzina A-C (donji crtez) = 1 sveti lakat = 25 inchi = 63,5 cm

Obim kruga Z = 1,85542936 cm

Precnik kruga Z= 0,590602007 cm

Poluprecnik kruga (R) = 0,295301004 cm

1/2 poluprecnika R = 0,147650502 cm = 1/100.000 dio visine Velike piramide.

I konacno:

0,295301004 : 63,5 = 0,00465041 = tangens ugla β

Eto etalona iz kojeg je izveden sveti lakat: izveden je iz odnosa mjera Zemlje i Sunca.

Portal Solomonovog hrama bio je visok 120 svetih lakata = 7620 cm:

7620 x 0,00465041 = 35,4361242 cm (ovo je ujedno 1/10 broja dana lunarne godine).

Ako bi se neki objekat kretao brzinom 35,4361242 km/sek. za jedan minut presao bi 12.757,00336 km = ekvatorski precnik Zemlje.

Stupovi Boaz i Jahin u trijemu Solomonovog hrama imali su duzinu po 27 svetih lakata, a oba stupa zajedno daju 54 sveta lakta ili 3429 cm:

3429 x 0,00465041 = 15,94625589

15,94625589 x 4 = 63,78502356

Zemljin ekvatorski poluprecnik je 6378,50168 km.

Sve je dato u odgovarajucim razmjerama.

Neko je sve ovo proracunao? Sta mislite ko? Evo odgovora iz usta proroka Davida:

"Sve mi je to doslo pisano Bozjom rukom..."

:wink:

Admin?!

Treba li svi da pocnemo navoditi cifre recimo ukupnog broja vrsta insekata na svetu ili broja celija u jednom organizmu ili broj karika u trofickoj piramidi listopadne sume da bi pricali o evoluciji?! -.-

Admin?!

Treba li svi da pocnemo navoditi cifre recimo ukupnog broja vrsta insekata na svetu ili broja celija u jednom organizmu ili broj karika u trofickoj piramidi listopadne sume da bi pricali o evoluciji?! -.-

Ne čudi se, pa to je naš čuveni Vidusa. Ne znam samo zašto je došao na ovu temu da prosipa svoje teorije. Verovatno je na svojoj temi ignorisan. No, možda je ovo i dobro jer su Prirodne nauke zamrle otkako nema Visuse, Astrale, Svete i ostalih kvazinaučnika, da svojim teorijama osporavaju nauku.

Molim vas, umjesto sto tracate ko dokone babe, drzite se teme.

Tema je "Evolucija vs kreacija". Ja sam postavio direktne biblijske dokaze Bozijeg stvaranja svijeta. Pravi pravcati naucni dokazi!

Vratite se na temu ako smijete. Nemojta samo tako odmeno ignorisati samo zbog toga jer vam je teorija evolucije ispuhala: puuuuuu...uuu..uu.u.! Suplja teorija!

Ako ne smijete o temi, onda ...sta cemo onda... he-he-he... ;-)

Gle sad? To nisu nikakvi dokazi! Cime si ih opovrgao? Cime? Nicim, osim svojom vjerom da to tako ne moze biti.I krijes svoju nemoc u onoj oblasti o kojoj nauka jos nista ne zna. Otkud to da ciste matematicko-astronomske podatke ne prihvatas? :p

NAUKA U BIBLIJI

uspravnasw7vu8.png
10030582thebrazenseapo3.jpg

"I sali more, deset lakata bjese mu od jednog kraja do drugoga, okruglo u naokolo, pet lakata visoko, a u naokolo mu bjese trideset lakata."

A. Precnik mora = 10 svetih lakata 635 cm

635 x 3,14159 = 1994,90965 cm

Tangens ugla β (lijeva slika) = 0,00465041

1994,90965 x 0,00465041 = 9,277147785 cm

More je stajalo na 12 volova (12 dijelova):

9,277147785 : 12 = 0,773095649 cm

Krecuci se brzinom 0,773095649 cm/sek., jedan objekat ce za minut preci 46,38573893 cm.

Dvije strane Piramidine baze duge su 46.385,734 cm

B. Obim tijela mora (okolo) = 30 svetih lakata = 1905 cm

1905 x 0,00465041 = 8,85903105 cm

Ako se krece brzinom 8,85903105 cm/min., neko tijelo ce za 24 casa preci 12.757,00471 cm

Ekvatorski precnik Zemlje je 12.757,00336 km.

C. Obim tijela mora (okolo) = 30 svetih lakata = 1905 cm

30 : 3,14159 = 9,549304651 svetih lakata = 606,3808454 cm

606,3808454 x 0,00465041 = 2,819919547 cm

Pri kretanju brzinom 2,819919547 cm/min., za 24 casa bice predjena duzina od 4060,684148 cm

Tangens ugla uspona sjevernog "vazdusnog" kanala Kraljeve odaje = 0,63662031:

4060,684148 cm : 0,63662031 = 6378,502357 cm

Ekvatorski poluprecnik Zemlje = 6378,50168 km

4060,684148 x 3,14159 = 12.757,00471 cm

Ekvatorski precnik Zemlje = 12757,00336 km

D. Od jednog do drugo kraja mora = 10 svetih lakata = 63,5 cm.

635 x 0,00465041 = 2,953010035 cm

Dvije visine Velike piramide = 295,3010038 m
-------------------------------------------

Dok sam ispisao proslo 10 minuta. Morao sam ponovo. Admine, izvini!

Cek da vidim da li sam dobro razumeo. Ti povezujes tvoje postove sa temom na sledeci nacin? U bibliji je pomenut lakat kao mera, recimo u knjizi postanja, pa zatim ako dokazes da kombinujuci brojeve iz biblije, koji ne moraju biti povezani sa laktom, postoji nekakva korelacija sa brojevima iz stvarnog sveta koji su izabrani po sistemu keywords: mesece, zemlja, sunce, piramida, ti smatras da mozes tvrdis da je biblija u celosti istinita i da iz toga sledi da se postanje zapravo i desilo bas tako kako pise u bibliji a ne kako teorija evolucije to kaze. Jesam li dobro razumeo?

Gle sad? To nisu nikakvi dokazi! Cime si ih opovrgao? Cime? Nicim, osim svojom vjerom da to tako ne moze biti.I krijes svoju nemoc u onoj oblasti o kojoj nauka jos nista ne zna. Otkud to da ciste matematicko-astronomske podatke ne prihvatas? :p

Mozda su ti podaci tacni , ali su i dalje daleko od dokaza....
Ja mogu sada da uzmem tamo neku duzinu i da trazim neke duzine i pravim proporcije i da ispadne X*Y=1000-ti deo rastojanja od sunca i slicno (nemoj pogresno da me shvatis da hocu da kazem da je tako i radjeno kod tih tvojih podataka, ali postoji mogucnost)...
Da su ti tvoji podaci dokaz, ne bi imalo o cemu da se raspravlja vise, svi bi morali da prihvate da je svet nastao rukom stvorioca (a ne koincidencijom) jer bi dokaz bio neosporan..
I kao sto rekoh, nauka ce uvek daleko ispred biblije:)

Cek da vidim da li sam dobro razumeo. Ti povezujes tvoje postove sa temom na sledeci nacin? U bibliji je pomenut lakat kao mera, recimo u knjizi postanja, pa zatim ako dokazes da kombinujuci brojeve iz biblije, koji ne moraju biti povezani sa laktom, postoji nekakva korelacija sa brojevima iz stvarnog sveta koji su izabrani po sistemu keywords: mesece, zemlja, sunce, piramida, ti smatras da mozes tvrdis da je biblija u celosti istinita i da iz toga sledi da se postanje zapravo i desilo bas tako kako pise u bibliji a ne kako teorija evolucije to kaze. Jesam li dobro razumeo?

Upravo tako, a svi znaju koliko je cinjenica i dokaza iz biblije pobila nauka

Mozda su ti podaci tacni , ali su i dalje daleko od dokaza....
Ja mogu sada da uzmem tamo neku duzinu i da trazim neke duzine i pravim proporcije i da ispadne X*Y=1000-ti deo rastojanja od sunca i slicno (nemoj pogresno da me shvatis da hocu da kazem da je tako i radjeno kod tih tvojih podataka, ali postoji mogucnost)...
Da su ti tvoji podaci dokaz, ne bi imalo o cemu da se raspravlja vise, svi bi morali da prihvate da je svet nastao rukom stvorioca (a ne koincidencijom) jer bi dokaz bio neosporan..
I kao sto rekoh, nauka ce uvek daleko ispred biblije:)

Upravo tako, a svi znaju koliko je cinjenica i dokaza iz biblije pobila nauka

Prijatelju, zasto ne provjeris podatke? Mnogo je podataka o tome na samom internetu, Utrosi malo vremena i strpljenja.

Evo gdje je ostavljen znak svega toga i preko ovoga se i dodje do onog tangensa Beta:

http://img265.imageshack.us/img265/4757/jerugiza

Jeusalim, njegov biblijski znacaj te geograski polozaj u odnosu na odnosu na Veliku piramidu.

Drevn naziv Jerusalima je Urusalim> Ur = svjetlo (dakle ima veze sa Suncem); Salim= mir: Urusalim = Svjetlosni mir, Svetlomir. Sta je mir? Mir je ravnoteza, kad sile pocivaju na jednoj tacki izjednacenja.

Evo najnovije vijesti: poksaj sprecavanja sve daljnje price o Velikoj piramidi:

"
Egipat namerava da svoje arheološko blago zaštiti zakonom o autorskim pravima koji bi omogućio da se traži naknada od onih koji reprodukuju piramide, sfingu i ostale antičke spomenike.

Generalni sekretar vrhovnog saveta za antikvitete Zahi Havas rekao je da je ta mera potrebna kako bi se obezbedila sredstva za održavanje arheoloških lokaliteta.
"Novi zakon će u potpunosti zabranjivati reprodukciju egipatskih istorijskih spomenika", izjavio je Havas Frans presu napominjući da će zakon imati međunarodni karakter."

Sta mislite zasto? :lol:

easunoh8fo5.png

Sunce, Mjesec i Zemlja (crtez nije u razmjeri).

Ugao β = 0,26644693 stepeni

0,26644693 x 2 = 0,53289386 stepeni = = ugao izmedju linija izmedju Sunca i Zemlje sa slike ispod:
eclipsexzt2.gif

Evo, ovdje jasno pise:

"... 0.0092 radians, or about 0.53 degrees..."

http://www.bme.unc.edu/~bbaird/cofc.phys101.ch5to9.html

Ko zeli da provjeri neka potrazi u pretrazivacu ove rijeci:
Sun subtends angle size 0.53 degrees

Ostajte u zdravlju i razmislite o svemu ovome.

V. hoće da kaže da su merni brojevi koji se pominju u Bibliji proporcije koje se odnose, pored ostalog, na nebeska tela (zemlja, mesec, sunce) i predstavljaju poruku ljudima o inteligentnoj kreaciji sveta. Na prvi pogled reklo bi se da V. sabira babe i žabe. Međutim nije tako. No, ja neću o tome. Ja ću pitati nešto drugo.

hhaha :D:D:D

evo unapred da kazem svima da nema nikakvog razloga da idu tamo, jer je ono tamo gomila lupetarija, i teme ne treba da se zovu "Postavite pitanje Miroljubu", vec "Potvrdite sta Miroljub prica".....posle nekoliko poruka napisanih na tom forumu sam shvatio da je to cisto gubljenje vremena....

Теорија коју заступаш је сасвим сигурно најглупља теорија свих времена, треба бити дебело ограничен да би се упецао на тако нешто. Зато би требало да се смејеш пре свега самом себи.

Сем питања Мирољубу постоји и Подела теме на којој су еволуционисти испрашени и потучени до ногу:-D:-D. Тако и треба.

Теорија коју заступаш је сасвим сигурно најглупља теорија свих времена, треба бити дебело ограничен да би се упецао на тако нешто. Зато би требало да се смејеш пре свега самом себи.

Сем питања Мирољубу постоји и Подела теме на којој су еволуционисти испрашени и потучени до ногу:-D:-D. Тако и треба...

http://www.beotel.yu/~gmarjanovic/teslionsrp.pdf

Da li Tesla oborio teoriju relativnosti (teleportacija fotona, talasi nadsvetlosne brzine) kao i Faradejev zakon?

I tako, cutke preskociti ono cemu ne mozete da se suprotstavite. Najbolje je promijeniti temu. Ili cenzurisati.

Insect, zasto prizivanje admina? Hajde, covjece, budi maher i dokazi da su to gluposti, a ne zabranom sprijeciti da se to vidi. Upotrijebi svu svoju inteligenciju pokupljenu strebanjem u skolama.
Zove admina da brise? Gle, molim te, znanja i skolovanja, gle tolerancije i dijaloga na temi "Evolucija vs kreacija."?

V. hoće da kaže da su merni brojevi koji se pominju u Bibliji proporcije koje se odnose, pored ostalog, na nebeska tela (zemlja, mesec, sunce) i predstavljaju poruku ljudima o inteligentnoj kreaciji sveta. Na prvi pogled reklo bi se da V. sabira babe i žabe. Međutim nije tako. No, ja neću o tome. Ja ću pitati nešto drugo.

Ne da hocu da dokazem! To ti je dokazano i svima pred ocima stoji: inteligecija je kreirala svijet.

Svima preostaje samo da to vide, da razmisle da li je bas sve onako kako se u skolama, kroz zloupotrebu nauke, vrsi ateisticka indoktrinacija ljudi.Nauka sama po sebi nije protiv Boga, bas suprotno.

Ko ne prihvata ove cinjenice, to znaci da njemu nije stalo do naucnih cinjenica, nego do njegove vjere ciji je glavni i jedini dogmat nevjerovanje.

Back