Kakav jeftin izgovor, Trolly-Holly. Pa za to postoji procedura. Posalju ti sifru postom (na mail).
Ali naravno, ti to nisi znao...![]()
ajde de, barem ume da cita i pise (gluposti)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakav jeftin izgovor, Trolly-Holly. Pa za to postoji procedura. Posalju ti sifru postom (na mail).
Ali naravno, ti to nisi znao...![]()

Svrni na podforum "Religija", pa će ti biti jasno da je ova tema živa i zdrava.Ocemo li oziveti ovu temu![]()
Svrni na podforum "Religija", pa će ti biti jasno da je ova tema živa i zdrava.![]()

Ali ne na nasem pdf-u![]()
Veruj mi, tako je i bolje, jer razne zamlate i verski fanatici ne svraćaju ovamo.![]()

Holly88, baš si trol.Ja sam ubijeđen da je život na Zemlji inteligentno osmišljen, ali i da je evolucija u šemi te osmišljenosti.
Ali ovo je i dalje vjerovanje, em u inteligentnu osmisljenost, em u evoluciju (podjednako), osim ako se ne da logicki dokaz da je to tako... da je evolucija u semi inteligentne osmisljenosti.
Neka načine kovčeg od drveta sitima, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta, i u visinu od podrug lakta.
I pokuj ga čistim zlatom, iznutra i spolja pokuj ga; i ozgo mu načini zlatan venac unaokolo.
I salij mu četiri biočuga od zlata, i metni mu ih na četiri ugla, da mu s jedne strane budu dva biočuga i s druge strane dva biočuga.
I načini poluge od drveta sitima, i okuj ih u zlato.
I provuci poluge kroz biočuge s obe strane kovčegu, da se o njima nosi kovčeg;
U biočuzima na kovčegu neka stoje poluge, da se ne vade iz njih.
Pa u kovčeg metni svedočanstvo, koje ću ti dati.
I načini zaklopac od čistog zlata, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta.
I načini dva heruvima zlatna, jednostavne ih načini, na dva kraja zaklopcu.
I načini heruvima jednog na jednom kraju a drugog heruvima na drugom kraju; na zaklopcu načinite dva heruvima na oba kraja. I
neka heruvimi rašire krila u vis da zaklanjaju krilima zaklopac, i neka budu licem okrenuti jedan drugom, prema zaklopcu neka su okrenuta lica heruvimima.
I metnućeš zaklopac ozgo na kovčeg, a u kovčeg ćeš metnuti svedočanstvo koje ću ti dati.
I tu ću se sastajati s tobom i govoriću ti ozgo sa zaklopca između dva heruvima, koji će biti na kovčegu od svedočanstva, sve što ću ti zapovedati za sinove Izrailjeve.
Dimenzije Piramidinog kofera (u incima):
Veruj mi, tako je i bolje, jer razne zamlate i verski fanatici ne svraćaju ovamo.![]()

duzina = 89.65157346
sirina = 38.55135205
visina = 41.23149865
Zapremina = 142,503.8674 kubnih inci = 2335.221681 litara
Dimenzije Kovcega zavjeta:
duzina = 2.5 (svetih) lakata = 62.5 inci = 158.75 cm
sirina = 1.5 (svetih) lakata = 37.5 inci = 95.25 cm
visina = 1.5 (svetih) lakata = 37.5 inci = 95.25 cm
Zapremina Kovcega zavjeta = 1440.269297 litara
Bozanska proporcija (zlatni presjek) Phi = 1.618033988
1440.269297 x 1.618033988 = 2330.404674 litara
Zapremina Piramidinog kofera = 2335.221681 litara
2335.221681 – 2330.404674 = 4.817 litara
Tacnost: 99.98%
Izvor:
http://www.scribd.com/doc/30051199/The-House-of-God-and-the-Gate-of-Heaven
.

Stojim na strani nauke za sada .
) za sada. Desile su mi se neke stvari koje se ne uklapaju u (strogo) prirodno-naucni pogled na svet..Ubij me na mestu ako ja znam sta ti pokusavas da dokazes![]()
...i mene..Ja sam nesvrstana (sto je sigurno.. sigurno..) za sada. Desile su mi se neke stvari koje se ne uklapaju u (strogo) prirodno-naucni pogled na svet..
!
Tako da..sve opcije su u igri..

duzina = 89.65157346
sirina = 38.55135205
visina = 41.23149865
Zapremina = 142,503.8674 kubnih inci = 2335.221681 litara
Citat:
Neka načine kovčeg od drveta sitima, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta, i u visinu od podrug lakta.
I pokuj ga čistim zlatom, iznutra i spolja pokuj ga; i ozgo mu načini zlatan venac unaokolo.
I salij mu četiri biočuga od zlata, i metni mu ih na četiri ugla, da mu s jedne strane budu dva biočuga i s druge strane dva biočuga.
I načini poluge od drveta sitima, i okuj ih u zlato.
I provuci poluge kroz biočuge s obe strane kovčegu, da se o njima nosi kovčeg;
U biočuzima na kovčegu neka stoje poluge, da se ne vade iz njih.
Pa u kovčeg metni svedočanstvo, koje ću ti dati.
I načini zaklopac od čistog zlata, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta.
I načini dva heruvima zlatna, jednostavne ih načini, na dva kraja zaklopcu.
I načini heruvima jednog na jednom kraju a drugog heruvima na drugom kraju; na zaklopcu načinite dva heruvima na oba kraja. I
neka heruvimi rašire krila u vis da zaklanjaju krilima zaklopac, i neka budu licem okrenuti jedan drugom, prema zaklopcu neka su okrenuta lica heruvimima.
I metnućeš zaklopac ozgo na kovčeg, a u kovčeg ćeš metnuti svedočanstvo koje ću ti dati.
I tu ću se sastajati s tobom i govoriću ti ozgo sa zaklopca između dva heruvima, koji će biti na kovčegu od svedočanstva, sve što ću ti zapovedati za sinove Izrailjeve.
Dimenzije Kovcega zavjeta:
duzina = 2.5 (svetih) lakata = 62.5 inci = 158.75 cm
sirina = 1.5 (svetih) lakata = 37.5 inci = 95.25 cm
visina = 1.5 (svetih) lakata = 37.5 inci = 95.25 cm
Zapremina Kovcega zavjeta = 1440.269297 litara
Bozanska proporcija (zlatni presjek) Phi = 1.618033988
1440.269297 x 1.618033988 = 2330.404674 litara
Zapremina Piramidinog kofera = 2335.221681 litara
2335.221681 – 2330.404674 = 4.817 litara
Tacnost: 99.98%
Ubij me na mestu ako ja znam sta ti pokusavas da dokazes![]()
Sta se tu moze, nisi ti za to kriv, Bozija volja! A to je tako jednostavno!
! Nego, ajd' ti to lepo objasni..onako..da te ceo svet razume..
Auu, ako je tako jednostavno, onda sam stvarno zabrinuta..! Nego, ajd' ti to lepo objasni..onako..da te ceo svet razume..
![]()

Iako bih mogao da napisem esej o tome kolika je glupost to sto pises, preskocicu to i prosto cu te pitati: To demantuje TO... Kako?
"U to vrijeme bice oltar Gospodnji usred zemlje Misirske, i spomenik gospodnji na medji njezinoj. I bice znak i svjedocanstvo Gospodu nad vojskama u zemlji Misirskoj" (Isa. 19, 19-20)
Kopti su direktni potomci drevnih Egipcana. Giza na koptskom znaci granica, jer je tu bila granica, tj. medja izmedju Gornjeg i Donjeg Egipta.
Ko je dao mjere zavjetnog Kovcega? Dao je Bog!
Da je Zavjetni kovceg bio duzi za samo tri milimetra rezultat bi bio 100% tacan. Ali, Bog nije mogao Mojsiju govoriti mjere zavjetnog kovcega u decimalama, vec mu je kazao mjere u najblizim cijelim brojevima.
Da li je tada bila poznata konstanta broja Phi (1.618033988...)? Naravno da nije! Pa ko je mogao da zna tu konstantu u vrijeme egzodusa Izrailjaca iz Egipta, oko 1500 godina stare ere? Jedino je mogao znati i znao je Bog, te kroz velicinu Zavjetnog kovcega i velicinu Piramidinog kovcega Bog covjeku eto progovori i naukom.
Je li sad ista jasnije?
![]()
Iako bih mogao da napisem esej o tome kolika je glupost to sto pises, preskocicu to i prosto cu te pitati: To demantuje TO... Kako?
Stevee, sećaš li se ovoga:
![]()
! Zlatni presek se pominje u arhitekturi (malo sam proguglala, posto sa gradjevinom i arhitekturom nemam tri blage veze).Jedino sto si dokazao je da ako bog postoji onda ne zna da racunaa ja vama postavih naucni dokaz o postojanju Boga

Jedino sto si dokazao je da ako bog postoji onda ne zna da racuna
Ako Mojsiju nije mogao da da decimale, zasto onda vec za piramidin kovceg nije dao bolje mere ili zasto nije dao drugaciju "bozansku proporciju" pa da se sve lepo slozi.
I zasto bas zapremina da se slozi? Zasto ne povrsina, obim, masa,...
E, nista ti nisi dokazao osim da se slucajnim brojevima i operacijama nad njima moze dobiti sta god hoces ako imas dovoljno vremena da se time zamlacujes.
Od ovog danasnjeg priloga o broju Phi i Bibliji, sjecanje ce ostati zauvijek!![]()

Na tvoju žalost, sećam se i prošlog puta kada si postavio ovaj isti tekst... a i onog pre toga...
Re: (Matematika) Kvadratura kruga?
Re: (Pseudonauka) TEORIJE ZAVERE
![]()