evolucija VS kreacija

Zato sam ja vec odavno prestao da diskutujem sa ovim likom.
Mnogo puta sam pomislio da je iz njegovog imena Sveta685 neko od moderatora koji ima zadatak da odrzava forum u ulozi refresh osobe. Ako bi se svi slagali na forumu nebi se imalo oko cega toliko polemisati. Ali onda ubace jednog svetu koji kontrira bez ijednog dokaza svemu sto savremena nauka tvrdi, kontrira svim eksperimentima koji su ikada izvedeni, a pri tome se ne pojavljuje na temi gde treba da odbrani svoje gluposti o kreacionizmu.
Znaci slusamo te godinu dana vec, mozda malo vise, kako se prosipas. Malo je tesko prihvatiti da covek pravi budalu od sebe godinu dana a pri tome biva obavesten svakodnevno o tome, a jos je teze razumeti da ti to toliko dobro ide od ruke da ponekad pomislim da si majostor u svojoj struci.
Politicari vole da kazu da je jako lose kad covek radi negativnu stvar ali da je jos tuznije ako je on toliko dobar u tome.

Ti si prestao da diskutujes sa ovim likom zato sto nisi uspeo da das odgovore na moja pitanja.
Recimo, dokaze za Veliki Prasak.
Recimo, pitanja u vezi sa gravitacijom.
(Evoluciju necu pominjati posto to nije tvoj fah).

Ne razumete nista.

Tri osnovna tipa galaksija su elipticne, socivaste i spiralne.
Gde se to vidi u citatu koji si naveo?

Jos bolje, gde se vide podtipovi galaksija?
Ili, ako je teorija BigBanga netacna, gde se u Bibliji vidi stvaran opis pozadinskog zracenja i crvenog pomaka?

Sto se tice price o Svemiru, o tome je ovde pisano.

Zasto bi u Svetom Pismu bilo navedeno kakvi su oblici galaksija?
Nije to udzbenik za astronome, vec istorijska knjiga, koja usput pominje i nastanak svemira, kao i nastanak planete Zemlje, jer prica mora da krene od pocetka.

A sto se tice pozadinskog zracenja, ne razumem kako se nesto takvo moze koristiti kao dokaz ZA teoriju BB, kada je ono upravo dokaz protiv nje?

Problem horizonta.
„Nas Univerzum deluje zapanjujuce jedinstveno. Ako posmatramo vidljivi univerzum, videcemo da je kosmicko mikrotalasno pozadinsko zracenje svuda izjednacene temperature.
To mozda i ne bi zvucalo cudno kada ne bismo uzeli u obzir da su rubovi svemira medjusobno udaljeni skoro 28 milijardi svetlosnih godina, a nas univerzum star „samo“ 14 milijardi godina. Nista ne putuje brze od svetlosti tako da je nemoguce da je toplotna radijacija mogla putovati izmedju dva horizonta i izjednaciti topla i hladna mesta stvorena u Velikom prasku te tako postici termalnu ravnotezu.
„Problem horizonta“ zadaje glavobolju kosmolozima, pa su smislili neka prilicno neobicna resenja: uvecanje, na primer. „Problem horizonta“ moze se objasniti superbrzim sirenjem svemira nakon Velikog praska. Uvecanje bi moglo biti objasnjenje, ali niko ne zna sta ga je izazvalo. Varijacija u brzini mogla bi takodje biti resenje za ovaj problem, ali ne dobijamo odgovor na pitanje zasto se to desilo. Ujednacena temperatura pozadinske radijacije ostaje i dalje zagonetna pojava.“

Prevedeno na srpski:
Pozadinsko zracenje pokazuje da je Svemir iz svih pravaca zapljusnut „prvobitnim toplotnim zracenjem“ koje sada iznosi oko 3 K ( -270 stepeni C). Navodno je to ostatak temperature koju je svemir imao na pocetku stvaranja.
Sta je problem?
Problem je sto to zracenje ne moze biti isto iz svih pravaca Univerzuma, ako je on nastao sirenjem od jedne tacke u svim prostornim pravcima. Moralo bi biti jace u nekadasnjoj „sredini“ iz koje je svemir potekao, a mnogo manje na krajevima Univerzuma. Kako je to zracenje „prestiglo“ sirenje svemira, „odbilo“ se od nepostojece ivice i vratilo natrag do nas? Kad pre?
I kako se uopste vratilo? To bi bilo isto kao da idete suprotno od smera pokretnih stepenica, a koje se krecu istom brzinom kao i vi. Da citiram Bajagu: „Idem, a kao da ne idem, mada idem“.
Pozadinsko zracenje koje je iste vrednosti za sve pravce Univerzuma je presudni dokaz da on nije mogao nastati nikakvim sirenjem iz jedne polazne tacke. Naprotiv, ono dokazuje da je Univerzum na pocetku bio ili isti kao sada, ili veci ( tj. Univerzum sada moze biti samo u fazi skupljanja).

Univerzum se siri brzinom svetlosti (v), a pozadinsko zracenje ide dva puta brze (2v). Kako?

Pa, dobro pitanje.
Kako se privlace Zemlja i Mesec?
Mesec svojom malom gravitacijom izaziva plimu i oseku na Zemlji.
A Sunce?
Kakve su posledice njegove gravitacije na povrsini Zemlje?
Sta, nema ih?

О, па да ли Ви знате о чему причате??? Па, хајде, како се по Вашој теорији привлаче Земља и Месец? Рекли сте да та сила делује само близу површи Земље... Треба Вам нека литература из Гравитационог поља Земље и Гравиметрије? Па јеее, рудари код нас на факултету до боље схватају. Човече, па како Ви стојите на земљи, ако не постоји гравитација?!!!!

У јеее... Па шта држи Земљу, и све остале планете ту где јесу, и шта их тера да круже око Сунца, ако не његова привлачна сила?

Dosljaci sa Sirijusa su bili slicni tadasnjim stanovnicima Zemlje, samo sto su imali plavu kosu, plave oci, verovatno nisu imali malje, i zovu se reptiloidi zato sto su, kao i reptili, imali plavu krv (neki je kaobajagi imaju i sada).

A kako su mirisali?
Jel su koristili parfeme ili su u krljust utrljavali etericna ulja?

Mesec svojom malom gravitacijom izaziva plimu i oseku na Zemlji.
A Sunce?
Kakve su posledice njegove gravitacije na povrsini Zemlje?
Sta, nema ih?

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Valjanje.

хипотеза:
ти и ја се привлачимо, шта ће се десити између нас?

Па због међусобног привлачења Сунца и Земље, Земља се окреће око Сунца. Гравитациона сила зависи од неколико фактора, између осталих од масе тела, и њиховог растојања. То су елементарне ствари, које се из физике уче у шестом основне.

А не разумем шта ме то питаш и зашто?

Па због међусобног привлачења Сунца и Земље, Земља се окреће око Сунца. Гравитациона сила зависи од неколико фактора, између осталих од масе тела, и њиховог растојања. То су елементарне ствари, које се из физике уче у шестом основне.

А не разумем шта ме то питаш и зашто?

мани се празних одговора, питање је било јасно.
шта би се десило између нас двоје ако се привлачимо?

мани се празних одговора, питање је било јасно.
шта би се десило између нас двоје ако се привлачимо?

То нису празни одговори...

Привлачили бисмо се и тако... Јер и ја тебе привлачим и ти мене. Можда би ти мене мало више, вероватно имаш већу масу...

То нису празни одговори...

Привлачили бисмо се и тако... Јер и ја тебе привлачим и ти мене. Можда би ти мене мало више, вероватно имаш већу масу...

у том привлачењу (пошто смо закључили да се привлачимо), да ли би се сударили?

јел ти читаш само своје постове:?:

Moje pitanje: Gde se u Bibliji spominkju spiralne galaksije (ili bilo koji tip)?
Tvoj odgovor: "Mojsije ovo, Mojsije ono"
Moje pitanje: Gde su Bibliji spominju spiralne galaksije?
Tvoj odgovor: A zasto bi se spominjale?

Kapiras?

Pricas nebuloze.

у том привлачењу (пошто смо закључили да се привлачимо), да ли би се сударили?

Da, sudarili bi se.
U cemu je problem?

A kako je vidim tema Kreacionizam i dalje stoji prazna.
Sta zakljucujemo?

Zakljucujemo da su kreacionisti antiprotivni ljudi, koji ne poznaju nauku i koji se na 54 strane glupiraju i pokusavaju da obore nesto sto sami ne razumeju.
Za to vreme tema kreacionizam, gde se ocekuje da oni postave svoje dokaze za nastanak Svega zvrji prazna.

Moram da vam ispricam 2-3 anegdote:
Pre jeno` 20-30 godina odem u selo kod dede i babe, i tamo na pitanje kako nastaje kisa cujem odgovor "pa od boga!" - u pitanju su bili moji vrsnjaci koji su svi isli u skolu, i ja sam mislio da se sale, ali ne, bili su sasvim i ozbiljni i ubedjeni u to!
Malo kasnije jedan dugar (u gradu), mi rece da je mesec veci od zemlje i ja posto sam bio kod njega predlozim da pitamo njegove roditelje, a potom i oni u glas rekose da je mesec veci od zemlje??!!
Posle dosta godina jedan momak s kojim sam radio na gradjevini, u trenutku pauze glasno se upitao "kako to zemlja visi u vazduhu, a nepadne?", da bi malo kasnije rekao i "kako to da niko ne ispita kako sunce svakog dana izlazi i zalazi...?" Ja sam krenuo da mu nesto kao objasnjavam , da bi mu jedan decko-mladi panker koji je radio sa nama-rekao kratko: "E, idi malo u skolu!"
Dakle idite malo u skolu, ma koliko bila glupa, bez nje ljudi ostaju ipak uskraceni.. A ako bas necete u skolu gledajte bar neke emisije na kablovskoj...mislim stvarnooo...

Па шта хоћеш рећи, да Земља и Сунце треба да се сударе?

ајде онда објасни ако се два небеска тела "привлаче" или "одбијају" у првом случају, зар није могућ судар? или у другом случају, који тек нема везе са логиком остају на истој раздаљини?

Back