- Poruka
- 3.993
Otkud smo tako sigurni da je samo jedan tvorac?Bog je naziv za kreatora svega što postoji, nigde niko ne kaze da evolucija nije tačna, možda nas je baš Bog napravio evolucijom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Otkud smo tako sigurni da je samo jedan tvorac?Bog je naziv za kreatora svega što postoji, nigde niko ne kaze da evolucija nije tačna, možda nas je baš Bog napravio evolucijom
Нисам се бавио научним доказима. Вероваћу ти на реч да не постоје.Мислио је и Неца у објави на коју си му одговорио. Научни докази не постоје.
Не разумем се у Библију.Твој одговор на то да ,,докази постоје" уноси конфузију јер говориш о, условно речено, доказима другачије природе, ненаучним, а одговараш на тврдњу која се тиче конкретно научних доказа. То се не разликује од ослањања на веровање у истинитост библијског митског наратива и кориштење истог у полемици о постојању доказа.
Nikako. Znači moraš da mu veruješ na majke mi mile.Нисам се бавио научним доказима. Вероваћу ти на реч да не постоје.
Не разумем се у Библију.
Него, како ће наука да докаже да си ти ноћас нпр. сањао слона?
Нису проблем други, него да ли он сам себи не верује, то је питање.Nikako. Znači moraš da mu veruješ na majke mi mile.
A odakle on?Jednostavno je nemoguce da se sve stvori iz nicega, sve sto vidis u kuci, na ulici itd ima svog kreatora kao što mi ljudi imamo svog, Boga.
Kako je nastao Tvorac?Smatram da sam živ stvor kao i sva živa stvorenja, što će reći da smatram da sam stvorena kao i sve živo (i neživo) oko mene.
Dakle, stvorenja i stvorove je stvorio neko, a to je Tvorac;
I sama navijam da tema ne bude bogoborna, i da civilizovano iznosimo svoja razmišljanja i stavove, a da se ne suprotstavljamo i svađamo jedni sa drugima!
Jedino se ne slažem sa ovim zadnjim. Sve mora da ima svoj početak. A kraja neće ni biti.Moje verovanje je da je univerzum oduvek postojao, kao i zivot i da je genetski kod po kome se prave ziva bica oduvek postojao.
Nema ni pocetka ni kraja.
Ako i postoji ko je on ili ko su oni?Kako je nastao Tvorac?
Ne moze da ima pocetak, iz niceg ne moze nastati nesto, ma kolko vremena proslo.Jedino se ne slažem sa ovim zadnjim. Sve mora da ima svoj početak. A kraja neće ni biti.
A šta bi to bilo iz ničega?Ne moze da ima pocetak, iz niceg ne moze nastati nesto, ma kolko vremena proslo.
Nista uvek daje nista. Zato je jedino logicno objasnjenje da je univerzum oduvek postojao samo menja obllik.A šta bi to bilo iz ničega?
Nije mi jasno zašto većina misli da se radi samo o jednom tvorcu? Ljudi starog sveta su verovali da ih ima više što mi je i logičnije.Nista uvek daje nista. Zato je jedino logicno objasnjenje da je univerzum oduvek postojao samo menja obllik.
Teorija o Tvorcu isto ne pije vodu, jer je on mora oduvek postojati. Dakle posto je proveo beskonacnost
sam sebi dovoljan, postavlja se pitanje zasto bi kreirao sebi drustvo? Tj uproscavanjem teze dolazis
do zakljucka da je univerzum oduvek postojao...
Cuj sve je to filozofija.Nije mi jasno zašto većina misli da se radi samo o jednom tvorcu? Ljudi starog sveta su verovali da ih ima više što mi je i logičnije.
Zar nisi ti do pre par meseca bio izricit vernik jer te je baba tako indoktriniralaNista uvek daje nista. Zato je jedino logicno objasnjenje da je univerzum oduvek postojao samo menja obllik.
Teorija o Tvorcu isto ne pije vodu, jer je on mora oduvek postojati. Dakle posto je proveo beskonacnost
sam sebi dovoljan, postavlja se pitanje zasto bi kreirao sebi drustvo? Tj uproscavanjem teze dolazis
do zakljucka da je univerzum oduvek postojao...
Do 2009. sam bio vernik. Onda sam presao na Telemu, sada samo protokolarno….Zar nisi ti do pre par meseca bio izricit vernik jer te je baba tako indoktrinirala
Do pre samo par meseci si tvrdi da bog postoji...Do 2009. sam bio vernik. Onda sam presao na Telemu, sada samo protokolarno….
Postoji u mojoj glavi, ali ne i van nje….Do pre samo par meseci si tvrdi da bog postoji...
Uvek je postojao postoji i postojaceA odakle on?
Glupost, to nije odgovor inteligentne osobe vec osobe koja nema pojma sta da laze pa koristi floskule koje su ustanovile osobe pre njih koje takodje nisu imale inteligentan odgovor..Uvek je postojao postoji i postojace
Cekam vas argumentGlupost, to nije odgovor inteligentne osobe vec osobe koja nema pojma sta da laze pa koristi floskule koje su ustanovile osobe pre njih koje takodje nisu imale inteligentan odgovor..
Ti treba da ga das, to sto si napisao je glupost I kontradiktorno onome sto si prvo napisao. Dakle bolje da si rekao/napisao nemam pojma nego oduvek je tu...Cekam vas argument
A bogovi i boginje?Uvek je postojao postoji i postojace