Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
Pretpostavimo da je Zemlja nekada izgledala kao danas Venera. E, prilikom 'teraformiranja' su se uslovi menjali drastično....i u jednom trenutku....paf...prva živa stanica!?
A otkuda Merlin izbasa pa to: PUF!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pretpostavimo da je Zemlja nekada izgledala kao danas Venera. E, prilikom 'teraformiranja' su se uslovi menjali drastično....i u jednom trenutku....paf...prva živa stanica!?

Na osnovu svega ovoga zar se niko ne pita kako to da još neke vrste nisu dostigle bar približno nas ljude po intelektu, pošto živimo u istim uslovima, na istoj planeti ??? Zar vam stvarno sve ovo ne dokazuje da je teorija evolucije glupa i providna laž?
Zamislite situaciju da neki čovek ima intelekt na nivou psa. Takav čovek bi bio jako umno zaostao i morali bi da se o njemu staraju ljudi kako bi živeo. E sad pogledajte pse, one slobodne, nazovi lutalice, oni se slobodno kreću, niko ih ne čuva, i uspešno žive. Znači izgleda da nije sve stvar u intelektu, nego da ne razglabam temu.
Vidim, Sveta se ponovo pojavio.
Jel, bre, Sveto, jel si do sada poverovao da gravitacija ipak postoji?
Sveta je od onih:
Ne verujem dok ne vidim!?![]()
Nikakva gravitacija ne deluje na njega.
Koliko se meni cini, sem u L tackama, unutar Suncevog sistema ne postoji ni jedan kubni metar bezgravitacionog prostora?
Cija gravitacija deluje na astronauta?
Jedno 112 puta smo ti objasnili da si glup ko magarac.
Na tog astronauta DELUJE gravitacija, koju on ponistava (uslovno receno) svojom brzinom.
Al sta ces...ne mozes bukvu da naucis da sabira...
Na pijaci jedino mozes da prodas te tvoje gluposti nekim retardima...
Naprotiv.
Ja sam ubedjen da bi ti tamo bio omiljen lik.

Ne, oni koji prodaju prave naucne teorije obicno nisu omiljeni kod retarda i kod neznalica
Mnogo je bre to komplikovano za njih....
Na planeti živi stotinak miliona vrsta, a živelo ukupno možda nekoliko desetina milijardi vrsta. E sad na osnovu toga kako to da je samo čovek dostigao toliki vrhunac u navodnoj evopluciji? Zar vam samo ta, svima vidljiva, činjenica ne govori da nešto smrdi sa teorijom evolucije, a pogotovu što ona nema ni jedan realan dokaz?
Odnos čovekovog intelekta i ostalih živih bića je isti kao kad bi se pojavio neki čovek u odnosu na sve ostale ljude u našoj ljudskoj populaciji, koji bi 100 metra istrčao za 4 sekunde !! Svi znamo da ljudi 100 metra trče iznad 9.5 sekunde. Primetićete da je to nemoguće.
Na osnovu svega ovoga zar se niko ne pita kako to da još neke vrste nisu dostigle bar približno nas ljude po intelektu, pošto živimo u istim uslovima, na istoj planeti ??? Zar vam stvarno sve ovo ne dokazuje da je teorija evolucije glupa i providna laž?
Zamislite situaciju da neki čovek ima intelekt na nivou psa. Takav čovek bi bio jako umno zaostao i morali bi da se o njemu staraju ljudi kako bi živeo. E sad pogledajte pse, one slobodne, nazovi lutalice, oni se slobodno kreću, niko ih ne čuva, i uspešno žive. Znači izgleda da nije sve stvar u intelektu, nego da ne razglabam temu.
Razmislite o ovim činjenicama koje niko ne može opovrgnuti, i uporedite ih sa nepostojećim dokazima evolucije, i vidite šta je laž a šta ne u svom zdravorazumskom razmišljanju.
Evolucija je laz od lazova, od mrzitelja Boga.
Covjek je bozansko bice koje posjeduje razum, osjecanja i kreativnost.
Necemo da mesamo Boga (opet) .
Kakva je to alternativna nauka ako se smiju iznositi samo naucni pogledi na svijet?
Ako cemo po definiciji zvanicne nauke alternativna nauka i nije nauka, nego pseudonauka, zar ne? Sve alternativne nauke imaju neki dodir sa duhovnoscu, ili se barem pozivaju da to imaju.Uostalom, ispricali smo se i hvala na druzenju!
Svodis diskusiju na banalni nivo necim sto je samo verovanje . Potenciras mnogo na Boga, u prevodu pricas u prazno bez dokaza i cenjenica .
Kako ovo cudo uskladiti sa teorijom evolucije o prelasku vrsta? Daj ti meni cinjenice!
Ti meni (nama) nisi dao cinjenice pa da ja sad treba tebi da ih dam . Ako nesto treba objasniti sto je novo ne moze se reci Bog je stvorio![]()

The Year of Darwin has got off to a bad start in the Netherlands, where a national reorganization of university budgets has led Leiden University to sack its classical evolutionary-biology staff.
"There will be no one left who can teach natural selection," says population ecologist Jacques van Alphen, one of half a dozen tenured professors who will lose their jobs on 1 March. Some technicians and postdocs will also be fired. 1
Mathematician Sjoerd Verduyn Lunel, dean of natural sciences, says the institute considered carefully where it would trim. "We applied the same criteria for identifying where to make the cuts as the government uses to fund the universities," he says. The list of criteria includes factors such as the numbers of students and income from competitive grants.
The molecular biosciences have been more successful in attracting grants than evolutionary biology at Leiden, Verduyn Lunel says. "It is a sad situation, but if you have a government strategy to increase quality through competition, how else can you implement it? There has been a growing discrepancy in evolutionary biology over the past few years which everyone knew about." Jobs in molecular evolution and ecology have survived the cuts involved in the Leiden decision. 2
Isabelle Olivieri, a population biologist at the University of Montpellier in France and president of the European Society for Evolutionary Biology, sees the fate of the Leiden scientists as a sign of more widely fading political support. She points out that the French National Research Agency has recently substituted a proposed national research programme on general evolutionary biology with one focused on biodiversity and conservation. 3
1 Nature, 12 February 2009, “Dutch university slashes evolution staff”, pages 772-3
2 ibid.
3 ibid.
Nisam se pozivao na Boga, nego sam trazio naucne cinjenice evolucije o onom stvorenju koje je i riba i zaba i nesto trece, a opet nije ni riba, ni zaba vec nesto trece.I zato nemoj od mene traziti cinjenice, a ni sam ih nemas. A bez cinjenica tvrditi nesto je vjera. Posto ni ti nemas cinjenice, dakle imas samo vjeru u evoluciju!![]()

Zemlja (i astronaut oko nje) se krecu dovoljnom brzinom da toj gravitaciji 'pobegnu' i zadrze svoju orbitu...
Al ti ne kapiras...