Evolucija je providna laž

Evolucija:
- s jedne strane prica o osnovnom zakonu Univerzuma, da se energija menja kroz opadanje, s druge strane prica da se neki sistem, sam od sebe, iako to podrazumeva (zahteva) povecanje energije u tom sistemu, samoorganizuje u slozeniji sistem;
- sjedne strane prica o tome kako su covek i majmun imali zajednickog pretka, s druge strane na slikama covek uvek nastaje od majmuna (zaista bi bilo glupo da se nacrta evolucija covekolikog majmuna u coveka - na jednoj strani, i degradacija covekolikog majmuna u majmuna - na drugoj strani, kao prikaz Evolucije;
- s jedne strane prica o tome kako se mutacije desavaju spontano (jer drukcije i ne moze), kod bilo koje jedinke, s druge strane prica o tome kako je neki organizam RAZVIO odredjene organe koji mu trebaju:
.......................................itd, itd, itd .......

Treba li pametnom coveku ista reci?

Apsolutno nista od toga nije kontradiktorno osim druge konstatacije koja u stvari nije tacna :lol:

Treba li pametnom coveku ista reci?

Naravno. Treba mu dati informacije na osnovu kojih može da koristi tu pamet. Ako se najpamentiji čovek na svetu rodi i odraste usred Amazonske džungle, okružen tehnologijom iz kamenog doba, on nikada neće ništa znati o nuklearnoj fizici, ili o komparativnoj genomici, ili o bilo čemu. Pamet je neupotrebljiva bez informacija koje može da analizira.

Ako se pametnom čoveku daju informacije, onda stvari mogu biti jasne.

Recimo, pametnom čoveku može biti jasno da organizovaniji sistem može biti sistem manje energije nego neorganizovan. Kristal leda je veoma organizovan sistem, čiji nivo energije je mnogo manji od onog u neorganizovanoj tečnoj vodi. Otud, pošto u prirodi sve teži stanju niže energije, ovo dovodi do neizbežnog povećanja kompleksnosti kroz vreme.

Takođe, pametan čovek se može setiti da se zakoni termodinamike odnose isključivo na zatvorene sisteme. Ako dodaješ energiju u sistem, možeš da radiš šta god hoćeš (povećavaš lokalnu kompleksnost, smanjuješ je, itd.). Pošto Sunce dodaje energiju živom svetu na Zemlji, on nije predmet ovakvih razmatranja.

Dalje, pametan čovek može da razmisli o posledicama svog rezonovanja. Recimo, ako je samoorganizacija fizički nemoguća pošto ništa ne može samo od sebe da postane kompleksnije, onda je nemoguće da jedna oplođena ćelija sama od sebe u materici izraste u čitavu bebu (sastavljenu od stotina milijardi ćelija).

Pametan čovek neće imati ni problema sa idejom zajedničkog pretka. Ljudi i današnji majmuni imaju zajedničke pretke; ljudi nisu nastali od majmuna. Ovo sledi po istom principu po kome ja i moja braća od strica imamo istog dedu, ali ja nisam nastao od moje braće od strica.

Pametan čovek može i da sam pogleda i vidi da su spontane mutacije neizbežne. Onda može da vidi da te mutacije neizbežno proizvode varijaciju. Onda može da vidi da ta varijacija neizbežno proizvodi selektivne razlike. I konačno, može da vidi da ovo neizbežno dovodi do promena u strukturi organizma, uključujući tu i razvoj novih osobina.

Čovek koji ništa od ovoga ne zna, ništa ne gleda, ali pritom "ima svoje mišljenje" zasnovano na čistoj mašti i zamišljanju "šta bi bilo kad bi bilo" - to je već druga priča. Ali tu ne bih koristio reč "pametan."

Naravno. Treba mu dati informacije na osnovu kojih može da koristi tu pamet. Ako se najpamentiji čovek na svetu rodi i odraste usred Amazonske džungle, okružen tehnologijom iz kamenog doba, on nikada neće ništa znati o nuklearnoj fizici, ili o komparativnoj genomici, ili o bilo čemu. Pamet je neupotrebljiva bez informacija koje može da analizira.

Ako se pametnom čoveku daju informacije, onda stvari mogu biti jasne.

Recimo, pametnom čoveku može biti jasno da organizovaniji sistem može biti sistem manje energije nego neorganizovan. Kristal leda je veoma organizovan sistem, čiji nivo energije je mnogo manji od onog u neorganizovanoj tečnoj vodi. Otud, pošto u prirodi sve teži stanju niže energije, ovo dovodi do neizbežnog povećanja kompleksnosti kroz vreme.

Takođe, pametan čovek se može setiti da se zakoni termodinamike odnose isključivo na zatvorene sisteme. Ako dodaješ energiju u sistem, možeš da radiš šta god hoćeš (povećavaš lokalnu kompleksnost, smanjuješ je, itd.). Pošto Sunce dodaje energiju živom svetu na Zemlji, on nije predmet ovakvih razmatranja.

Dalje, pametan čovek može da razmisli o posledicama svog rezonovanja. Recimo, ako je samoorganizacija fizički nemoguća pošto ništa ne može samo od sebe da postane kompleksnije, onda je nemoguće da jedna oplođena ćelija sama od sebe u materici izraste u čitavu bebu (sastavljenu od stotina milijardi ćelija).

Pametan čovek neće imati ni problema sa idejom zajedničkog pretka. Ljudi i današnji majmuni imaju zajedničke pretke; ljudi nisu nastali od majmuna. Ovo sledi po istom principu po kome ja i moja braća od strica imamo istog dedu, ali ja nisam nastao od moje braće od strica.

Pametan čovek može i da sam pogleda i vidi da su spontane mutacije neizbežne. Onda može da vidi da te mutacije neizbežno proizvode varijaciju. Onda može da vidi da ta varijacija neizbežno proizvodi selektivne razlike. I konačno, može da vidi da ovo neizbežno dovodi do promena u strukturi organizma, uključujući tu i razvoj novih osobina.

Čovek koji ništa od ovoga ne zna, ništa ne gleda, ali pritom "ima svoje mišljenje" zasnovano na čistoj mašti i zamišljanju "šta bi bilo kad bi bilo" - to je već druga priča. Ali tu ne bih koristio reč "pametan."

1. Koliko je prosecno trajanje organskih materija - aminokiselina?
2. Sta se desava sa njima u sredini koja sadrzi kiseonik?
3. Da li je prirodna teznja proteina da se udruzuju u jednocelijski organizam?
4. Koliko ste utvrdili (eksperimentima) da je potrebno vremena da se proteini samoorganizuju u jednocelijski organizam?
5. Koliko je potrebno vremena da zapocne takav proces?
6. Koliko je potrebno da neki organizam JAKO zazeli neki organ, pa da on pocne da mu se razvija (recimo, meni bi dobro dosla krila, koliko jako treba da to zazelim da bi pocela da mi se razvijaju)?
7. Koliko je tebi bilo potrebno vremena da razvijes neki dodatni organ (recimo, dodatni digestivni organ)?

1. Koliko je prosecno trajanje organskih materija - aminokiselina?
2. Sta se desava sa njima u sredini koja sadrzi kiseonik?
3. Da li je prirodna teznja proteina da se udruzuju u jednocelijski organizam?
4. Koliko ste utvrdili (eksperimentima) da je potrebno vremena da se proteini samoorganizuju u jednocelijski organizam?
5. Koliko je potrebno vremena da zapocne takav proces?
6. Koliko je potrebno da neki organizam JAKO zazeli neki organ, pa da on pocne da mu se razvija (recimo, meni bi dobro dosla krila, koliko jako treba da to zazelim da bi pocela da mi se razvijaju)?
7. Koliko je tebi bilo potrebno vremena da razvijes neki dodatni organ (recimo, dodatni digestivni organ)?

1. Zavisi od sredine i uslova. Od delića sekunde, do miliona godina.

2. Zavisi od sredine, temperature, i drugih uslova. Uopšteno, oksidišu se.

3. Ne.

4. Niko to nije utvrdio, niko tako nešto ne tvrdi, i niko ne misli da su se proteini samoorganizovali u jednoćelijski organizam.

5. Pošto je taj proces nerealan, ne može da se desi ni u kom toku vremena.

6. Evolucija ne funkcioniše na osnovu želja. Ma koliko organizam želeo nešto, to neće imati nikakve efekte.

7. Ja nisam razvio nikakve dodatne organe.

No, imamo jednu vrstu guštera koja je razvila nove digestivne organe, koji im omogućavaju varenje biljne hrane. Za ovu evoluciju im je trebalo manje od trideset godina. Pravi pritisak, i imali su sreće sa odgovarajućim varijacijama.

Da li čoveku koji ne veruje u gravitaciju treba i da predlažem da ode i da pokuša da nauči makar osnovne stvari o evoluciji pre nego što priča besmislice? Verovatno ne, ali ne mogu da se uzdržim:

http://www.teorijaevolucije.com/uvod_u_evoluciju.html

1. Zavisi od sredine i uslova. Od delića sekunde, do miliona godina.

2. Zavisi od sredine, temperature, i drugih uslova. Uopšteno, oksidišu se.

3. Ne.

4. Niko to nije utvrdio, niko tako nešto ne tvrdi, i niko ne misli da su se proteini samoorganizovali u jednoćelijski organizam.

5. Pošto je taj proces nerealan, ne može da se desi ni u kom toku vremena.

6. Evolucija ne funkcioniše na osnovu želja. Ma koliko organizam želeo nešto, to neće imati nikakve efekte.

7. Ja nisam razvio nikakve dodatne organe.

No, imamo jednu vrstu guštera koja je razvila nove digestivne organe, koji im omogućavaju varenje biljne hrane. Za ovu evoluciju im je trebalo manje od trideset godina. Pravi pritisak, i imali su sreće sa odgovarajućim varijacijama.

Da li čoveku koji ne veruje u gravitaciju treba i da predlažem da ode i da pokuša da nauči makar osnovne stvari o evoluciji pre nego što priča besmislice? Verovatno ne, ali ne mogu da se uzdržim:

1. Verovatno su u toj sekundi odlucile da se organizuju u proteine?
A milion godina u cemu? Zamrzivacu?
2. Mislis - propadaju?
3.Odakle onda ideja da ce one to ikada uraditi?
4. A ko je onda to ucinio?
5. Apsolutno nerealan.
6. Kako onda dolazi do toga da SVI organizmi koji su mutirali, dobiju bas one organe koji im trebaju?
Medvedu trebaju peraja, i eto, tokom njegovog zivota od 300000000 godina mu bas ona i izrastu (sta je u medjuvremenu bilo sa nogama necu da pitam).
7. Kakva sreca.
Za samo trideset godina "razvili" su bas ono sto im treba.
Kako se to "RAZVIJAJU' potrebni organi?
To mi je bas zanimljivo pitanje.

Ovo su bila pitanja, a ne izjave.
Ne znam kako pitanje moze biti besmisleno.

A sto se tice gravitacije, rec je o tome da je Sunce ne poseduje, jer tamo gotovo da nema materije - samo energija.
A energija ne privlaci materiju.

Ovo su bila pitanja, a ne izjave.
Ne znam kako pitanje moze biti besmisleno.

Svakako da ni jedno pitanje ne moze da bude besmisleno. A tvoja su zapravo vrlo zanimljiva.

Evo, imam i ja jedno: kako su to prvi jednocelijski organizmi ipak na kraju uspeli da ostvare svoju ambiciju da se razviju u ljude. Istina za ostvarenje tog poduhvata im je bilo potrebno mnogo miliona godina, ali ipak dobro je poznato da nisu posedovali razvijenu inteligenciju, niti su prethodno razvili visoku civilizaciju koja bi posedovala tehnologiju neophodnu da se ostvari jedan takav poduhvat? :hvala:

A najsmesnije je to sto uopste nije bitno ako je obleteo krivi toranj u Pizi nekoliko puta kada je elektromagnetizam dokazan mnogo godina kasnije, posto cak ni Veliki prasak nije prepoznao evolutivne krajnosti u proporcijama pop-arta:

Siguran sam da ni Warhol to nije shvatio kada je stvarao...

butterfly.jpg
frog.jpg
baldeagle.jpg

zebra.jpg
rhino.jpg
tiger.jpg

elephant.jpg
panda.jpg
orangutan.jpg

Ja nemam nikakve sumnje vise - evolucije je definitivno jedna velika laz. Uzgred, mislim da su i hemijske reakcije jedna providna izmisljotina, ali to je vec neka sasvim druga prica.

1. Verovatno su u toj sekundi odlucile da se organizuju u proteine?

Amino kiseline se nikada nisu same od sebe organizovale u proteine.

A milion godina u cemu? Zamrzivacu?

Hladna, anoksična sredina. Ili suva anoksična sredina.

2. Mislis - propadaju?

? Menjaju se u drugačija hemijska jedinjenja.

3.Odakle onda ideja da ce one to ikada uraditi?

Oni to nikada neće uraditi. Niko na svetu ne tvrdi niti misli da su se proteini sami od sebe organizovali u jednoćelijski organizam.

4. A ko je onda to ucinio?

Ko je učinio šta? Tvrdio da će se proteini samoorganizovati? Samo ljudi koji ništa ne znaju o biologiji.

5. Apsolutno nerealan.

Upravo tako. Apsolutno nerealan.

6. Kako onda dolazi do toga da SVI organizmi koji su mutirali, dobiju bas one organe koji im trebaju?
Medvedu trebaju peraja, i eto, tokom njegovog zivota od 300000000 godina mu bas ona i izrastu (sta je u medjuvremenu bilo sa nogama necu da pitam).

Nisu. U stvari, organizmi nikada ne dobijaju ništa što im treba. Da je tako, ne bi postojale ugrožene vrste. Mutacije ne proizvode ono što organizmu treba. One proizvode varijaciju. Selekcija bira za one varijante koje najbolje preživljavaju u datoj sredini.

7. Kakva sreca.
Za samo trideset godina "razvili" su bas ono sto im treba.
Kako se to "RAZVIJAJU' potrebni organi?
To mi je bas zanimljivo pitanje.

Opisano je detaljno u tekstu na koga sam ti dao link. Pogotovo obrati pažnju na osmo poglavlje, gde je svaki korak objašnjen do detalja.

Amino kiseline se nikada nisu same od sebe organizovale u proteine.

Hladna, anoksična sredina. Ili suva anoksična sredina.

? Menjaju se u drugačija hemijska jedinjenja.

Oni to nikada neće uraditi. Niko na svetu ne tvrdi niti misli da su se proteini sami od sebe organizovali u jednoćelijski organizam.

Ko je učinio šta? Tvrdio da će se proteini samoorganizovati? Samo ljudi koji ništa ne znaju o biologiji.

Upravo tako. Apsolutno nerealan.

Nisu. U stvari, organizmi nikada ne dobijaju ništa što im treba. Da je tako, ne bi postojale ugrožene vrste. Mutacije ne proizvode ono što organizmu treba. One proizvode varijaciju. Selekcija bira za one varijante koje najbolje preživljavaju u datoj sredini.

Opisano je detaljno u tekstu na koga sam ti dao link. Pogotovo obrati pažnju na osmo poglavlje, gde je svaki korak objašnjen do detalja.

Znaci, zivot nije mogao da nastane sam od sebe - jer od tog procesa mora da pocne.

Hladnoca je sigurno dobar pospesivac hemijskih reakcija.

A ta drugacija su ona koja grade zivi organizam?

Ko (ili sta) ih je onda organizovalo?

Znaci - evolucionisti.

..........................

Oni tvoji gusteri su, po tvojim recima - "razvili dodatni digestivni organ", onaj koji im je bas trebao, a mene interesuje - kako se to "razvija" neki potrebni organ?

Ja volim da polemisem sa ljudima, ne sa linkovima. Objasni svojim recima - nisam cepidlaka, ne baziram kritike na sitnim greskama ili pojednostavljenjima.

Znaci, zivot nije mogao da nastane sam od sebe - jer od tog procesa mora da pocne.

Ne. Ne mora da počne od tog procesa. Po sadašnjim informacijama, počeo je od RNK replikatora (čiji automatski nastanak je pokazan kroz seriju eksperimenata; delovi nastaju spontano na milion načina, organizuju se u lance, a ti lanci onda imaju enzimatske sposobnosti).

Ovo se sve odvija u skladu sa zakonima prirode. Ne radi se o nekoj "slučajnosti" - nije slučajno što lopta pada prema zemlji kada je baciš, niti je slučajna hemijska reakcija koja proizvodi samoreplikujuće molekule.

Oni tvoji gusteri su, po tvojim recima - "razvili dodatni digestivni organ", onaj koji im je bas trebao, a mene interesuje - kako se to "razvija" neki potrebni organ?

Gušterima trebaju razne stvari. Bilo bi im baš lepo da imaju krila. Ili da mogu da vrše fotosintezu. Ili da mogu da bolje love bube. Ili da mogu da iskopaju i jedu korenje. Ili milion drugih stvari.

Kada se jedna stvar razvije, ti kažeš "eto, razvilo se baš ono što im je trebalo". U stvari, razvila se jedna adaptacija od bezbroj mogućih.

Kako se to događa, opisano je detaljno na sajtu koga nećeš da posetiš. Ukratko i uprošćeno, mutacije proizvode varijacije. Neke varijacije bolje preživljavaju, i ostavljaju više potomstva. To dovodi do postepenih promena u osobinama.

To je sve što mogu uprošćeno da ti kažem.

Ja volim da polemisem sa ljudima, ne sa linkovima. Objasni svojim recima - nisam cepidlaka, ne baziram kritike na sitnim greskama ili pojednostavljenjima.

Tražiš da ti se stvari koje su već detaljno i jasno napisane prepišu. Ako te zanima, pročitaj. U okviru sledećeg teksta, recimo, imaš tri detaljno opisana primera:

www.teorijaevolucije.com/uvod8.html

Ako nećeš, ja nemam ni vremena ni volje da to još jednom prepisujem.

U Peruu Dr Kabrera Dartuea je kolekcionar oko 20 000 kamenova i ploča od stena andezita - granita kojeg je nemoguce obraditi primitivnim orudjima. U tim kamenovima su ugravirane slike koje pobijaju danasnje shvatanje naucne oficijalne istorije, a potvrdjuju shvatanja i pisanja slobodnih, odnosno, slobodnomislećih naucnika i arheologa.

Stanovnici u tom delu Perua pronalaze ovo kamenje još od 1500 godine, a na njima su ugravirani nama nezamislive prizori. Tu su ugravirani detalji hirurških operacija, carskog reza, transfuzije krvi, komplikovane operacije pluća i bubrega, detaljni zahvati na srcu i mozgu. Lekari su utvrdili da je na pojedinim kamenovima čak ugravirana operacija presađivanja mozga.

Neki crteži na kamenovima nas potpuno vraćaju u praistoriju, ali ne bilo kakvu. Prikazano je vreme kada su praistorijske životinje, dinosaurusi i ljudi živeli zajedno !!! Prikazani su ljudi koji se bore sa dinosaurusima, a na slici se vidi kamen gde je prikazan čovek koji jaše triceratopsa!Takođe na nekim kamenovima prikazane su mape izgubljenih kontinenata, zatim čoveka koji gleda u nebo pomocu sprave koja je nalika teleskopu i jos mnogo mnogo slika i prizora koji demantuju skolsku svima dozvoljenu nauku!

ica_stone_animals.jpg

ica_stone_triceratops.jpg

U Peruu Dr Kabrera Dartuea je kolekcionar oko 20 000 kamenova i ploča od stena andezita - granita kojeg je nemoguce obraditi primitivnim orudjima. U tim kamenovima su ugravirane slike koje pobijaju danasnje shvatanje naucne oficijalne istorije, a potvrdjuju shvatanja i pisanja slobodnih, odnosno, slobodnomislećih naucnika i arheologa.

Stanovnici u tom delu Perua pronalaze ovo kamenje još od 1500 godine, a na njima su ugravirani nama nezamislive prizori. Tu su ugravirani detalji hirurških operacija, carskog reza, transfuzije krvi, komplikovane operacije pluća i bubrega, detaljni zahvati na srcu i mozgu. Lekari su utvrdili da je na pojedinim kamenovima čak ugravirana operacija presađivanja mozga.

Neki crteži na kamenovima nas potpuno vraćaju u praistoriju, ali ne bilo kakvu. Prikazano je vreme kada su praistorijske životinje, dinosaurusi i ljudi živeli zajedno !!! Prikazani su ljudi koji se bore sa dinosaurusima, a na slici se vidi kamen gde je prikazan čovek koji jaše triceratopsa!Takođe na nekim kamenovima prikazane su mape izgubljenih kontinenata, zatim čoveka koji gleda u nebo pomocu sprave koja je nalika teleskopu i jos mnogo mnogo slika i prizora koji demantuju skolsku svima dozvoljenu nauku!

ica_stone_animals.jpg

ica_stone_triceratops.jpg

Laznjaci trazioce, laznjaci. Doduse ima nesto vredno pomena kada si vec krenuo tim putem. Kazu da je u Rimu postojao jedan hirurg koji je u to vreme imao opremu dosta slicnu danasnjoj i da je bio toliko napredan da je u to vreme mogao da leci kataraktu! Za ne poverovati, zar ne? Mada, c'est la vie

Laznjaci trazioce, laznjaci. Doduse ima nesto vredno pomena kada si vec krenuo tim putem. Kazu da je u Rimu postojao jedan hirurg koji je u to vreme imao opremu dosta slicnu danasnjoj i da je bio toliko napredan da je u to vreme mogao da leci kataraktu! Za ne poverovati, zar ne? Mada, c'est la vie

A Stonehenge je isto laznjak????

file.php

Bajna nasa nauka bi i to strpala pod tepih ili iza zavese ali je odavnina poznato i ne ide.

a na njemu imas uklesane detalje presadjivanja mozga?

To je jos jedan dokaz protiv arheologije koja se prezentira narodu, a krije se istinita istorija i arheologija a sve zbog odrzanja lazne izmisljene evolucije. Znaci sve sto se ne uklapa u istoriju, evoluciju i arheologiju sve se trpa pd tepih i proglasava laynjacima i fotomontazi a iza zatvorenih vrata se odrzavaju u izabranim krugovima naucnika prave i istinite rasprave o pravoj istoriji i arheologiji. Tako su ti doticni naucni krugovi i citavu srednjovekovnu istoriju od prepravili njihovim potrebama i izmislili i citav jedan istorijski period balkanske istorije izbrisali gumicom i u zvanicnoj istoriji je prazna mrlja.

To je jos jedan dokaz protiv arheologije koja se prezentira narodu, a krije se istinita istorija i arheologija a sve zbog odrzanja lazne izmisljene evolucije. Znaci sve sto se ne uklapa u istoriju, evoluciju i arheologiju sve se trpa pd tepih i proglasava laynjacima i fotomontazi a iza zatvorenih vrata se odrzavaju u izabranim krugovima naucnika prave i istinite rasprave o pravoj istoriji i arheologiji. Tako su ti doticni naucni krugovi i citavu srednjovekovnu istoriju od prepravili njihovim potrebama i izmislili i citav jedan istorijski period balkanske istorije izbrisali gumicom i u zvanicnoj istoriji je prazna mrlja.

Jeste, trazioce, ljubi te majka pametnog. Nego, kakve to veze ima sa Stounhendzom? Ne vidim sta to nauka tacno krije u vezi njega, kada i sama priznaje da joj nije poznato kako je napravljen?

Jeste, trazioce, ljubi te majka pametnog. Nego, kakve to veze ima sa Stounhendzom? Ne vidim sta to nauka tacno krije u vezi njega, kada i sama priznaje da joj nije poznato kako je napravljen?

I ti to tek tako jednostavno kazes kao kad bi pitao nekog kako se pravi burek? Pa zar tebi to ne deluje fascinantno, i toliko jako da se zapitas kako to nauka i arheologija ne mogu uklopiti u istorijke njihove cinjenice??? Zar to tebi ne daje za pravo da posumnjas u ovu nauku koja se nama prezentira?? Zar tebi nije malo cudno da nauka nezna kako i ko je izgradio te kamene blokove a sa druge strane ta ista nauka je napravila mikroprocesor koji u jednom delicu sekunde izracunava milijarde operacija??? Zar ti sve to zajedno ne pobudjuje misao da se zapitas da mozda ta ista nauka (odnosno njihovi cuvari) ne kriju zapravo prave istine o svemu a da iznose samo delimicne istine u javnost i ogromnu kolicinu dezinformacija i neistina???

I ti to tek tako jednostavno kazes kao kad bi pitao nekog kako se pravi burek? Pa zar tebi to ne deluje fascinantno, i toliko jako da se zapitas kako to nauka i arheologija ne mogu uklopiti u istorijke njihove cinjenice??? Zar to tebi ne daje za pravo da posumnjas u ovu nauku koja se nama prezentira?? Zar tebi nije malo cudno da nauka nezna kako i ko je izgradio te kamene blokove a sa druge strane ta ista nauka je napravila mikroprocesor koji u jednom delicu sekunde izracunava milijarde operacija??? Zar ti sve to zajedno ne pobudjuje misao da se zapitas da mozda ta ista nauka (odnosno njihovi cuvari) ne kriju zapravo prave istine o svemu a da iznose samo delimicne istine u javnost i ogromnu kolicinu dezinformacija i neistina???

Ne zapravo, ne... Ih koliko mi stvari ne znamo sto su ljudi u proslosti znali. Recimo, boje na vitrazu u Stephansdomu ne mogu da se replikuju. 2 originalna stakla su ostala posle WWII i samo ona se nikada ne renoviraju, ona koja su farbana "novijim" bojama su bledja i moraju stalno iznova da se krece. Ako budes bio u Becu savetujem ti da bacis pogled i na to. I sta sad? Mozda je to slucajno otkrice jer nauka se razvija i progresivno ali i slucajno. Ima jedan citat koji kaze: "Najbolja naucna otkrica ne pocinju sa "Eureka!" nego sa "Hm, to je cudno..."

Mozda je to bilo neko slucajno otkrice koje se otkrilo u nekom periodu u proslosti, to znanje se zaboravilo i izgubilo. I verovatno je da cemo ga opet naci. Mada tesko da u nauku bas spada otkrivanje novih boja ili tehnika. Mislim na neki nacin da, ali to je kao kada bismo rekli da jedan som definise Dunav, recimo.

Problem je upravo u nama, sto imamo te predrasude i sto mislimo da smo toliko superiorniji od ljudi koji su ziveli u proslosti sto je totalno pogresno.

Ne zapravo, ne... Ih koliko mi stvari ne znamo sto su ljudi u proslosti znali. ..........

Da te pitam, sta mislis kad bi neki arheolog iskopao neki predmet bilo kje vrste i to takav da jednostavno negira zvanicnu istoriju i arheologiju, kako bi naucni krugovi reagovali ??? Da li bi se oni trudili da omalovaže i ismeju taj pronalazak ili će biti spremni da izbrisu gumicom čitavu istoriju i arheologiju i iznova je revidiraju u istinitu kako bi se uklopio u taj novi mozaik i taj novootkriveni predmet???

Back