Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
logika je bliza istini nego nelogika.

ja gledam da idem putem logike, dok ti i tebi slicni vrlo lahko zaplivate u vode nelogike, bez imalo srama i ustrucavanja...samo da se Bog izbaci iz igre.
Онда схвати да те тврдња о "дизајну" може логиком довести само до некога непознатога дизајнера и из тога не следи тј. non sequitur је тврдити како је то некакав бог, шта год то било, и то тачно твој и да ишта можемо знати о њему.

Такође схвати да, ако је све морало бити створено, онда је морао бити створен и твој "интелигентни" дизајнер, у супротном чиниш special pleading.

Тврдња о "избацивању бога из игре" такође је логичка грешка лажне двојбе, јер многи верници прихватају теорију еволуције.

Poslednja izmena:
Онда схвати да те тврдња о "дизајну" може логиком довести само до некога непознатога дизајнера и из тога не следи тј. non sequitur је тврдити како је то некакав бог, шта год то било, и то тачно твој и да ишта можемо знати о њему.

Такође схвати да, ако је све морало бити створено, онда је морао бити створен и твој "интелигентни" дизајнер, у супротном чиниш special pleading.

Тврдња о "избацивању бога из игре" такође је логичка грешка лажне двојбе, јер многи верници прихватају теорију еволуције.

Onda shvati da te tvrdnja o "dizajnu" može logikom dovesti samo do nekoga nepoznatoga dizajnera i iz toga ne sledi tj. non sequitur je tvrditi kako je to nekakav bog, šta god to bilo, i to tačno tvoj i da išta možemo znati o njemu.

Takođe shvati da, ako je sve moralo biti stvoreno, onda je morao biti stvoren i tvoj "inteligentni" dizajner, u suprotnom činiš special pleading.

Tvrdnja o "izbacivanju boga iz igre" takođe je logička greška lažne dvojbe, jer mnogi vernici prihvataju teoriju evolucije.

Onda shvati da te tvrdnja o "dizajnu" može logikom dovesti samo do nekoga nepoznatoga dizajnera

ko god da je dizajner , to je onda fakticki nas Bog, pa makar izgledao kao vanzemaljac.

Takođe shvati da, ako je sve moralo biti stvoreno, onda je morao biti stvoren i tvoj "inteligentni" dizajner, u suprotnom činiš special pleading.
ovdje gresis, nije morao biti stvoren, je po definiciji Boga on nema pocetka, nije rodjen i stvoren, oduvijek je i zauvijek, nema pocetka ni kraja... On je neprouzokrovani Uzrocnik svega

Tvrdnja o "izbacivanju boga iz igre" takođe je logička greška lažne dvojbe, jer mnogi vernici prihvataju teoriju evolucije.

ali ta teorija je nelogicna iz razloga sto u srzi se vjeruje da slucajnosti=mutacije odradjivaju poslove za evoluciju

kako ikakva razumna osoba moze da vjeruje da slucajnosti mogu ovakvu kompleksnost stvoriti, da neinteligentnte slucajnosti mogu bolje stvarati nego inteligentni ljudi.

hajmo to ovako postaviti

uzmemo auto

svi dijelovi auta imaju svoju neku funkciju, tocak da kotrlja, motor da pogoni auto, volan da se umsjerava auto, mjenjac da se ubrzava ili smanjuje brzina itd

ali kad nekog pitas kakva je svrha auta , kaze ti nema svrhe.

isto tako covjek, ruka ima funkcijum, oko ima funkciju, uho ima funkciju, usta ima svoj usvrhu. zubi, jezik, krv, misici, salo, jetra, zeludac nokti itd sve ima svoju funkciju i onda te neko pita kakva je svrha covjeka, kaze ti nikakve, nema svrhe u svom stvaranju, dok njegovi sastavljeni dijelovi imaju svrhu a covjek da nema ...pa gdje to ima da njegovi dijelovi imaju svrhu dok sam covjeka nema svrhe.

eh ako znamo da logicki covjek ima svrhu, ta svrha moze jedino doci od kreatora, od onoga sto nas je stvorilo.

Nek svaki ateista preispita smog sebe, da vidi u svoje srce, je li on mrzi Boga i gdje mu srce tezi...da li mu je drazi ateizam ili Bog...to jeste da li mu srce zeli vise opravdati argumente za ateizam nego argumente za Boga.

Nema po meni nikakvog smisla da mi ljudi sa ovako ogromnom kompleksnoscu dolazimo iz nista od nista i to na gotovo sve sto nam olaksava zivot na zemlji i onda na kraju opet idemo u nista.....zasto uopste postojanje umjesto nepostojanje.

nema smisla da nema Kreator Boga kada vidimo kako je zemlja podesena za zivot covjeka na njoj, toliko parametara treba da je upravo zato tesko naci planetu kao sto je zemlja.....analizom svih ti stvari onda lahko zakljucujemo da Bog mora nuzno postojanjeti jer bez njegova postojanja nemamo odgovora na stavri niti ikakvog smisla.

ne mozete ocekivati da ljudi nemaju svrhu, da smo plod slucajnosti....

Ateisti
nema smisla da covjek nema svrhu a da stvari poput pertli na cipelama imaju svrhu, toalet papir ima svrhu itd

znaci zamisli te se sad ovo ,obicne pertle na cipelama imaju svrhu a covjek da nema svrhu...ima li to smisla ikako?

eh covjekovu svrhu odredjuje neko ko ga je stvorio a ne sam sebi covjek da odredjuje svrhu.

jer covjek je sastavljen od dijelvoa tijela koji svi imaju svoju svrhu , a da covjek kao cjelokupno bice nema svrhe...pa imali tu logike ikakve...pa kakva je poenta da dijelovi tijela imaju svrhu da cine covjeka koji na kraju nece imati nikakvu svrhu...sudar logike i nelogiike.
Znas kako za natprirodno znam, to sam doziveo. Samo jednom sam cuo glas koji moze dolaziti od Boga: Sine moj, uzmi lekove,
i doslo mi je kao misao, razlikuj hvalisanje od propovedanja i to je to sa Bogom, ako je bio Bog, a ne u mojoj glavi.
Setih se doslo mi je kao Glas Bene Geserit: Nemoj da LAZES.
Onda u vidu psa: Kuda ces sad, budalo? Kada sam besciljno lutao gradom kao beskucnik.
Nije da mi nista nije govorio :P

hajmo to ovako postaviti

uzmemo auto

svi dijelovi auta imaju svoju neku funkciju, tocak da kotrlja, motor da pogoni auto, volan da se umsjerava auto, mjenjac da se ubrzava ili smanjuje brzina itd

isto tako covjek, ruka ima funkcijum, oko ima funkciju, uho ima funkciju, usta ima svoj usvrhu. zubi, jezik, krv, misici, salo, jetra, zeludac nokti itd sve ima svoju funkciju i onda te neko pita kakva je svrha covjeka, kaze ti nikakve, nema svrhe u svom stvaranju, dok njegovi sastavljeni dijelovi imaju svrhu a covjek da nema ...pa gdje to ima da njegovi dijelovi imaju svrhu dok sam covjeka nema svrhe.

eh ako znamo da logicki covjek ima svrhu, ta svrha moze jedino doci od kreatora, od onoga sto nas je stvorilo.
Odakle ti da ima svrhu?

hajmo to ovako postaviti

uzmemo auto

Логичару, примети да на основу делова аутомобила можемо закључити која је његова сврха, његови делови служе његовој сврси, дакле пратећи твоје премисе следи да наши делови служе нашој сврси и да сврху човека можемо закључити на основу његових делова. У реду, да скратим причу - крајња сврха скоро свих наших делова је преживљавање, док преостали служе размножавању, дакле сврха човека је да живи и размножава се, тј. да продужава врсту. Свака част, још мало па ћеш прећи на тамну страну злих еволуциониста.

Уједно, ако сврха може доћи само од творца, а тај творац је нестворен (нити има икакве делове), следи да он нема сврхе - упс!

Poslednja izmena:
Odakle ti da ima svrhu?

prvo , hajmo sklonit Boga iz cijele prica

hajmo stvar posmatrat logicki

stvari oko nas sto vidi, vidimo imaju svoju svrhu

nasi dijelovi tijela imaju svrhu, a da mislimo da covjek kao bice nema svrhe...to je nelogicno da ti dijelovi tebe imaju svrhu a ti da je nemas

Kako je moguce da pertle na cipelama i toalet papir imaju svrhu a da kompleksni covjek nema nikakve svrhe na zemlji, da je dosao iz nista , od nista i ide onda opet u nista, nema smisla jednostavno.

a Ljudi sami sebi ne mogu davati svrhu, jer sami sebe nisu stvorili, period je dug kad nas nije bilo na zemlji, pa smo se pojavili na zemlji sa nekom svrhom,, jer jednostavno nema logike da covjek nema svrhu a njegovi dijelovi tijela svi imaju pa cak i nokat ima svrhu, i dlaka ima svrhu.

sad se postavlja pitanje, sta je svrha covjeka na zemlji, a mi ljudi nemozemo sami sebi davati svru, kao sto auto i tv sami sebi nedaju svrhu nego njihovi kreatori daju svrhu svom produktu...tako isto smo mi Boziji pordukt i valjda je logicno da cujemo od njega sta je svrha covjeka ?

Bog kaze sta je svrha covjeka na zemlji:

• 1 Uzvišen je Onaj(Bog) u čijoj je ruci vlast – On sve može! –
  • 2 Onaj(Bog) koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati; – On je Silni, Onaj koji prašta,

znaci mi smo na testu sad

Bog na drugom mjestu kaze:

21:35 Svako živo biće smrt će okusiti! Mi vas stavljamo na kušnju i u zlu i u dobru i Nama ćete se vratiti.

Логичару, примети да на основу делова аутомобила можемо закључити која је његова сврха, његови делови служе његовој сврси, дакле пратећи твоје премисе следи да наши делови служе нашој сврси и да сврху човека можемо закључити на основу његових делова. У реду, да скратим причу - крајња сврха скоро свих наших делова је преживљавање, док преостали служе размножавању, дакле сврха човека је да живи и размножава се, тј. да продужава врсту. Свака част, још мало па ћеш прећи на тамну страну злих еволуциониста.

Уједно, ако сврха може доћи само од творца, а тај творац је нестворен (нити има икакве делове), следи да он нема сврхе - упс!

Logičaru, primeti da na osnovu delova automobila možemo zaključiti koja je njegova svrha, njegovi delovi služe njegovoj svrsi, dakle prateći tvoje premise sledi da naši delovi služe našoj svrsi i da svrhu čoveka možemo zaključiti na osnovu njegovih delova. U redu, da skratim priču - krajnja svrha skoro svih naših delova je preživljavanje, dok preostali služe razmnožavanju, dakle svrha čoveka je da živi i razmnožava se, tj. da produžava vrstu. Svaka čast, još malo pa ćeš preći na tamnu stranu zlih evolucionista.

Ujedno, ako svrha može doći samo od tvorca, a taj tvorac je nestvoren (niti ima ikakve delove), sledi da on nema svrhe - ups!

U redu, da skratim priču - krajnja svrha skoro svih naših delova je preživljavanje, dok preostali služe razmnožavanju, dakle svrha čoveka je da živi i razmnožava se, tj. da produžava vrstu.

cak ni zivotinjama nije to svrha da samo zive i razmnozavaju se, oni su tu kao dio eko sistema, odradjivaju svoje funkcije u ewko sistemu, regulatori su svak u svom svijetu.

pa hoces da predstavis covjekovu svrhu manju od zivotinje koje imaju svoje svrhe postojanja i nije samo puko prezivljavanje.

krajnja svrha skoro svih naših delova je preživljavanje,

mogu li zivjeti bez oci, usi , ruka, noga, jednog bubrega i mnogo toga jos , da mogu, znaci nije to svrha.

ako cemo tvojom logikom da na osnovu dijelova tijela mi mozemo zakljuciti nasu svrhu

da tacno je

MI ocima vidimo, znaci i dobro i lose, na testu smo

Usima cujemo i dobro i lose, na testu smo

Ustima jedemo i dobro i lose, na testu smo

jezikom govorimo i dobro i lose, na testu smo

nogama i rukama mozemo raditi dobro i lose, na testu smo

imamo slobodnu volju da radimo zlo i dobro, na testu smo.

imamo svijest o zlo i dobru, na testu smo

Kao sto Bog kaze stvorio nas da nas testira pa da izadje na vidjelo ko zasluzuje vjecni zivot u Raju a ko ne....kome da Bog dadne svoju milost a kome ne.

to je nasa svrha ovdje, da budemo testirani

jer nema logike da je nasa svrha prezivljavanje i razmnozavanje jer zamisli se entitet koji nas stvori da nam isplanira da stvori dijelove tijela i covjeka samo da bi prezivljavao i razmnozavao se...to nikako ne djeluje kao neka svrha

prezivljavanje i razmnozavanje omogucuje test a to nije samo po sebi svrha...zamisl iBog nas stvori da bi samo prezivljavali i razmnozavali se...nikakva to svrha nije.

cak ni zivotinjama nije to svrha da samo zive i razmnozavaju se, oni su tu kao dio eko sistema, odradjivaju svoje funkcije u ewko sistemu, regulatori su svak u svom svijetu.

pa hoces da predstavis covjekovu svrhu manju od zivotinje koje imaju svoje svrhe postojanja i nije samo puko prezivljavanje.
Зашто то не може бити човекова сврха? Тако су на човека гледале нпр. древне месопотамске религије хиљадама година пре настанка твога ислама. А изумрле врсте нису имале сврху? Боље изучи шта су еколошке нише. Нећу ја ништа, то је закључак који се намеће из премиса твоје лоше аналогије.
mogu li zivjeti bez oci, usi , ruka, noga, jednog bubrega i mnogo toga jos , da mogu, znaci nije to svrha.
Можеш уз помоћ других и уз помоћ савремене медицине. А погледај "окрутни" животињски свет те замисли живот праисторијског човека.
ako cemo tvojom logikom da na osnovu dijelova tijela mi mozemo zakljuciti nasu svrhu
Није то "моја логика" него импликација премиса твоје лоше аналогије.
da tacno je

MI ocima vidimo, znaci i dobro i lose, na testu smo

Usima cujemo i dobro i lose, na testu smo

Ustima jedemo i dobro i lose, na testu smo

jezikom govorimo i dobro i lose, na testu smo

nogama i rukama mozemo raditi dobro i lose, na testu smо

imamo slobodnu volju da radimo zlo i dobro, na testu smo.

imamo svijest o zlo i dobru, na testu smo
Да пробамо овако: имамо знојне жлезде, можемо се знојити - дакле добро и лоше? Дакле на тесту смо? :hahaha:Не иде ти логика.

Kao sto Bog kaze stvorio nas da nas testira pa da izadje na vidjelo ko zasluzuje vjecni zivot u Raju a ko ne....kome da Bog dadne svoju milost a kome ne.
to je nasa svrha ovdje, da budemo testirani
Наша сврха је да будемо тестирани? :hahaha:
То никако не следи из твојих ранијих аргумената, опет non sequitur логичка грешка.
jer nema logike da je nasa svrha prezivljavanje i razmnozavanje jer zamisli se entitet koji nas stvori da nam isplanira da stvori dijelove tijela i covjeka samo da bi prezivljavao i razmnozavao se...to nikako ne djeluje kao neka svrha

prezivljavanje i razmnozavanje omogucuje test a to nije samo po sebi svrha...zamisl iBog nas stvori da bi samo prezivljavali i razmnozavali se...nikakva to svrha nije.
Замисли исто тако створи све живо без икакве веће магичне сврхе.

Kako je moguce da pertle na cipelama i toalet papir imaju svrhu a da kompleksni covjek nema nikakve svrhe na zemlji, da je dosao iz nista , od nista i ide onda opet u nista, nema smisla jednostavno.
Логичка грешка - argument from incredulity.Позиваш се на логику а не умеш једну реченицу написати без логичке грешке. :fdlan:
jer jednostavno nema logike da covjek nema svrhu a njegovi dijelovi tijela svi imaju pa cak i nokat ima svrhu, i dlaka ima svrhu.
Која је сврха мушких брадавица? :per: Која је сврха нпр. предњих ушних мишића човека?

ko god da je dizajner , to je onda fakticki nas Bog, pa makar izgledao kao vanzemaljac.
Дакле сваки творац нечега је бог тога? Сада нас ово води ка питању шта би уопште значи реч бог. Ако би се испоставило да су нас створили неки тамо ванземаљци као научни експеримент сумњам да би потпадали под твоју дефиницију бога.
ovdje gresis, nije morao biti stvoren, je po definiciji Boga on nema pocetka, nije rodjen i stvoren, oduvijek je i zauvijek, nema pocetka ni kraja... On je neprouzokrovani Uzrocnik svegа
То ти кажеш, али то никако не следи из аргумената "интелигентног дизајна". Уједно, чиниш логичку грешку - special pleading.
ali ta teorija je nelogicna iz razloga sto u srzi se vjeruje da slucajnosti=mutacije odradjivaju poslove za evoluciju

kako ikakva razumna osoba moze da vjeruje da slucajnosti mogu ovakvu kompleksnost stvoriti, da neinteligentnte slucajnosti mogu bolje stvarati nego inteligentni ljudi.
И опет argument from incredulity.

Зашто то не може бити човекова сврха? Тако су на човека гледале нпр. древне месопотамске религије хиљадама година пре настанка твога ислама. А изумрле врсте нису имале сврху? Боље изучи шта су еколошке нише. Нећу ја ништа, то је закључак који се намеће из премиса твоје лоше аналогије.

Можеш уз помоћ других и уз помоћ савремене медицине. А погледај "окрутни" животињски свет те замисли живот праисторијског човека.

Није то "моја логика" него импликација премиса твоје лоше аналогије.

Да пробамо овако: имамо знојне жлезде, можемо се знојити - дакле добро и лоше? Дакле на тесту смо? :hahaha:Не иде ти логика.

Наша сврха је да будемо тестирани? :hahaha:
То никако не следи из твојих ранијих аргумената, опет non sequitur логичка грешка.

Замисли исто тако створи све живо без икакве веће магичне сврхе.

Zašto to ne može biti čovekova svrha? Tako su na čoveka gledale npr. drevne mesopotamske religije hiljadama godina pre nastanka tvoga islama. A izumrle vrste nisu imale svrhu? Bolje izuči šta su ekološke niše. Neću ja ništa, to je zaključak koji se nameće iz premisa tvoje loše analogije.

Možeš uz pomoć drugih i uz pomoć savremene medicine. A pogledaj "okrutni" životinjski svet te zamisli život praistorijskog čoveka.

Nije to "moja logika" nego implikacija premisa tvoje loše analogije.

Da probamo ovako: imamo znojne žlezde, možemo se znojiti - dakle dobro i loše? Dakle na testu smo? :hahaha:Ne ide ti logika.

Naša svrha je da budemo testirani? :hahaha:

To nikako ne sledi iz tvojih ranijih argumenata, opet non sequitur logička greška.

Zamisli isto tako stvori sve živo bez ikakve veće magične svrhe.

Zašto to ne može biti čovekova svrha?

zato sto bi to bilo isto kao kad bi rekli Svrha auta je da bude na servisu, da mijenja ulje, filter svake godine....znaci masis poentu

ako kazes da je svrha covjeka prezivljavanje (hrana i pice) i razmnozavanje=seks......to ne moze biti svrha kao sto autu nije svrha da ide na servis da mu se mijenja ulje i filter...to su samo mehanizmi da opstane produkt auto

tako isto hrana, pice i seks su mehanizmi za opastanak covjeka a ne njegova svrha....to su samo mehanizmim koji omogucuju covjeku da odradi svoju svrhu ovdje.

je li ti sad jasno zasto ne moze?

Da probamo ovako: imamo znojne žlezde, možemo se znojiti - dakle dobro i loše? Dakle na testu smo? :hahaha:Ne ide ti logika.

kao sto auto ima klimu je mehanizam hladjenja auta kao sto su znojne zlijezde mehanizam hladjenja covjeka, covjek se ugrije i kroz znoj spusta temperaturu svog tijela.

pa mehnizam koji olaksava opstojnost produkta, nije svrha niti govori ista o svrhi produkta.

Naša svrha je da budemo testirani? :hahaha:

da upravo to, da se vidi kakva ces djela raditi, , i sve se biljezi sto radis.

Логичка грешка - argument from incredulity.Позиваш се на логику а не умеш једну реченицу написати без логичке грешке. :fdlan:

Која је сврха мушких брадавица? :per: Која је сврха нпр. предњих ушних мишића човека?

Logička greška - argument from incredulity.Pozivaš se na logiku a ne umeš jednu rečenicu napisati bez logičke greške. :fdlan:

Koja je svrha muških bradavica? :per: Koja je svrha npr. prednjih ušnih mišića čoveka?

Koja je svrha muških bradavica?

radi estetike i predstavlja erogenu zonu jer ima dosta zivaca , koristi se za stimulaciju kroz sekulane predigre.

Koja je svrha npr. prednjih ušnih mišića čoveka?
nisamm sigurann
vjerovatno da moze iskazati licem svoja osjecanja.....jednostavno receno neko ko to nema i vidis ima li neku disfunkciju i samo ce ti reci ima li funkcije.

Дакле сваки творац нечега је бог тога? Сада нас ово води ка питању шта би уопште значи реч бог. Ако би се испоставило да су нас створили неки тамо ванземаљци као научни експеримент сумњам да би потпадали под твоју дефиницију бога.

То ти кажеш, али то никако не следи из аргумената "интелигентног дизајна". Уједно, чиниш логичку грешку - special pleading.

И опет argument from incredulity.

Dakle svaki tvorac nečega je bog toga? Sada nas ovo vodi ka pitanju šta bi uopšte znači reč bog. Ako bi se ispostavilo da su nas stvorili neki tamo vanzemaljci kao naučni eksperiment sumnjam da bi potpadali pod tvoju definiciju boga.
To ti kažeš, ali to nikako ne sledi iz argumenata "inteligentnog dizajna". Ujedno, činiš logičku grešku - special pleading.
I opet argument from incredulity.

Dakle svaki tvorac nečega je bog toga?

ne nego ona ko uspije stvoriti kompleksnog covjeka to je onda covjekov Bog.

Ako bi se ispostavilo da su nas stvorili neki tamo vanzemaljci kao naučni eksperiment sumnjam da bi potpadali pod tvoju definiciju boga.

ne mogu vazemaljci jer Transecedentalno bice je nuzno za objasnjenje nastanka univerzuma, Bice koje je mocno i izvan univerzuma, to jeste izvan vremena i prostora.

zato sto bi to bilo isto kao kad bi rekli Svrha auta je da bude na servisu, da mijenja ulje, filter svake godine....znaci masis poentu

ako kazes da je svrha covjeka prezivljavanje (hrana i pice) i razmnozavanje=seks......to ne moze biti svrha kao sto autu nije svrha da ide na servis da mu se mijenja ulje i filter...to su samo mehanizmi da opstane produkt auto
Примети да ја не тврдим да човек има или нема функцију/сврху, не тврдим ништа, ја пратим твоје поређење аутомобила и човека и показујем ти ка каквоме закључку оно води. Нисам ја крив што ниси добро размислио о својој аналогији те се сада бориш против свога сопственога аргумента.

Дакле, делови аутомобила које си раније навео служе његовоме кретању тј. његовој функцији/сврси, а из твога поређења следи да делови људског тела служе људској функцији/сврси; будући да је крајња функција/сврха већине људских делова преживљавање, а преосталих је размножавање, следи да су преживљавање и размножавање људска функција/сврха. То је логички закључак твоје аналогије.

Што се тиче твога новога фијаска од "аргумента" - примети да смо поредили делове аута са телом човека и да ја нигде не споменух храну и пиће, јер јелте нису наши делови. Ти си изједначио реч преживљавање са храном и пићем те мислиш да ја тврдим како су они наша функција/сврха.
Ако ћемо наставити пратити твоју аналогији с аутомобилом, храна и пиће су гориво човека, те како гориво служи функцији/сврси аутомобила, а то је кретање, тако и храна и пиће, служе човековој функцији/сврси, тј. преживљавању.

tako isto hrana, pice i seks su mehanizmi za opastanak covjeka a ne njegova svrha....to su samo mehanizmim koji omogucuju covjeku da odradi svoju svrhu ovdje.
Какав фројдовски лапсус, изневеровах. :hahaha:

Ne mora vanzemaljci, mozda ovaj univerzum izmedju mnogih sto se radjaju i umiru, jednostavno dobio zivot iz nekog koji je umirao
da bi se stvorio ovaj, a zivot se samo preneo kroz cestice koje su formirale zemlju?

Примети да ја не тврдим да човек има или нема функцију/сврху, не тврдим ништа, ја пратим твоје поређење аутомобила и човека и показујем ти ка каквоме закључку оно води. Нисам ја крив што ниси добро размислио о својој аналогији те се сада бориш против свога сопственога аргумента.

Дакле, делови аутомобила које си раније навео служе његовоме кретању тј. његовој функцији/сврси, а из твога поређења следи да делови људског тела служе људској функцији/сврси; будући да је крајња функција/сврха већине људских делова преживљавање, а преосталих је размножавање, следи да су преживљавање и размножавање људска функција/сврха. То је логички закључак твоје аналогије.

Што се тиче твога новога фијаска од "аргумента" - примети да смо поредили делове аута са телом човека и да ја нигде не споменух храну и пиће, јер јелте нису наши делови. Ти си изједначио реч преживљавање са храном и пићем те мислиш да ја тврдим како су они наша функција/сврха.
Ако ћемо наставити пратити твоју аналогији с аутомобилом, храна и пиће су гориво човека, те како гориво служи функцији/сврси аутомобила, а то је кретање, тако и храна и пиће, служе човековој функцији/сврси, тј. преживљавању.

Какав фројдовски лапсус, изневеровах. :hahaha:

Primeti da ja ne tvrdim da čovek ima ili nema funkciju/svrhu, ne tvrdim ništa, ja pratim tvoje poređenje automobila i čoveka i pokazujem ti ka kakvome zaključku ono vodi. Nisam ja kriv što nisi dobro razmislio o svojoj analogiji te se sada boriš protiv svoga sopstvenoga argumenta.

prije vise miliona godina nas nije bilo pa onaj ko nas je odlucio stvoriti nam je i dao svrhu

kao sto su prvi inzinjeri kad su stvarali prvo auto mu dali svrhu.

kad je u pitanju svrha, onda se covjek moze porediti sa svim stvarima, jer sve ima svoju svrhu

Dakle, delovi automobila koje si ranije naveo služe njegovome kretanju tj. njegovoj funkciji/svrsi, a iz tvoga poređenja sledi da delovi ljudskog tela služe ljudskoj funkciji/svrsi; budući da je krajnja funkcija/svrha većine ljudskih delova preživljavanje, a preostalih je razmnožavanje, sledi da su preživljavanje i razmnožavanje ljudska funkcija/svrha. To je logički zaključak tvoje analogije.

ne, nego nasa cula su podlozna testiranju, sva nasa cula i slobodna volja, nasa svijest, sve je podlozeno testiranju a organi koji doprinose prezivaljavanju i razmnozavanju su tu da omoguce prezivljenje da bi covjek bio podlozan testiranju...a prezivljavanje nije svrha covjeka.

Što se tiče tvoga novoga fijaska od "argumenta" - primeti da smo poredili delove auta sa telom čoveka i da ja nigde ne spomenuh hranu i piće, jer jelte nisu naši delovi. Ti si izjednačio reč preživljavanje sa hranom i pićem te misliš da ja tvrdim kako su oni naša funkcija/svrha.

hrana i pice je ekvivalentno benzinu u autu

Ako ćemo nastaviti pratiti tvoju analogiji s automobilom, hrana i piće su gorivo čoveka, te kako gorivo služi funkciji/svrsi automobila, a to je kretanje, tako i hrana i piće, služe čovekovoj funkciji/svrsi, tj. preživljavanju.

da hrana i pice je gorivo covjeku.

Kakav frojdovski lapsus, izneverovah.

pa bubnuti i reci da je svrha prezivljavanje i razmnozavanje je van svake pametit, eh to ti je frojdovski lapsus. jer veze nema sa logikom.

jer reci da je to svrha covjeka jeste isto kao kad bi rekao, Svrha je da postoji

zamisli ti to, zivotinja u svom eko sistemu ima funkciju regulatora, plus djeluju kao oprasivaci u prirodi...znaci imaju svoje funkcije...dok eto covjek nema tako uzvisenu funkciju jer mu je funkcija samo da postoji, jer prezivaljavanje i razmnozavanje je tu samo da opstojimo.

interesantna je to stvar kako ateisti degradiraju covjeka na nivo ispod zivotinje ,, a oni koji tvrde da nema nikakve funkcije to je jos gori nivo degradacije...cak ispod nivoa pertli na cipeli i toalet papira...mozes misliti ateistickog svjetonazora da ljudi su manje vrijedi od pertli na cipelama i toalet papira, jer logicno je da ono sto nema funkcije nije nikakvo vrijednije od onoga sto ima funkciju.

interesantna je to stvar kako ateisti degradiraju covjeka na nivo ispod zivotinje ,, a oni koji tvrde da nema nikakve funkcije to je jos gori nivo degradacije...cak ispod nivoa pertli na cipeli i toalet papira...mozes misliti ateistickog svjetonazora da ljudi su manje vrijedi od pertli na cipelama i toalet papira, jer logicno je da ono sto nema funkcije nije nikakvo vrijednije od onoga sto ima funkciju.
Ne ateisti nego evolucionisti. Radni logori, rad je stvorio coveka, teorija da se ljudi mogu dresirati kao stoka, sve je to odatle.

Dok sam bio banovan iskoristio sam priliku da malo bolje proučim TE. Krenuo sam da obnovim gradivo koje sam učio u osnovnoj školi. Tek sam sada video koju sam glupost morao da učim, ali tada kao klinac nisam obratio pažnju na pojmove kao što su mi verujemo, mi pretpostavljamo i slično niti sam tome davao neki značaj. A to su pojmovi koji ruše celu TE. Kako onda nešto može da bude činjenica ako ima možda, mi verujemo, ne znamo, pretpostavljamo itd. Zbog toga ja ne prihvatam TE niti evoluciju. Ako je nešto činjenica kao što je dva i dva četiri, onda tu nema možda, mi verujemo itd.

Дечко, логика и ти сте у доживотној завади, за тебе је логика само још једна у низу непознаница и вештина којима никад ниси овладао, попут писмености. Овде ти је више људи посветило нешто времена да ти укаже на сијасет грешака које чиниш несвесно, па чак и да ти то објасни како би мало лакше могао да разумеш. Резултат тога, тј. твој одговор на то, било је понављање истих оних тврдњи, унапред одређених, са којима си дошао да тако смело овде ,,подучиш" нас безбожнике и невернике својом мудрошћу. У преводу - није постигао ништа, јер ти ниси ни у стању да разумеш то што ти је написао. Можда не би био данас само још један покварени касетофон да си мало више времена у животу посветио раду на себи уместо бубању Курана напамет и испирању мозга.

Дечко, логика и ти сте у доживотној завади, за тебе је логика само још једна у низу непознаница и вештина којима никад ниси овладао, попут писмености. Овде ти је више људи посветило нешто времена да ти укаже на сијасет грешака које чиниш несвесно, па чак и да ти то објасни како би мало лакше могао да разумеш. Резултат тога, тј. твој одговор на то, било је понављање истих оних тврдњи, унапред одређених, са којима си дошао да тако смело овде ,,подучиш" нас безбожнике и невернике својом мудрошћу. У преводу - није постигао ништа, јер ти ниси ни у стању да разумеш то што ти је написао. Можда не би био данас само још један покварени касетофон да си мало више времена у животу посветио раду на себи уместо бубању Курана напамет и испирању мозга.
Ad hominem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back