Nek svaki ateista preispita smog sebe, da vidi u svoje srce, je li on mrzi Boga i gdje mu srce tezi...da li mu je drazi ateizam ili Bog...to jeste da li mu srce zeli vise opravdati argumente za ateizam nego argumente za Boga.
Nema po meni nikakvog smisla da mi ljudi sa ovako ogromnom kompleksnoscu dolazimo iz nista od nista i to na gotovo sve sto nam olaksava zivot na zemlji i onda na kraju opet idemo u nista.....zasto uopste postojanje umjesto nepostojanje.
nema smisla da nema Kreator Boga kada vidimo kako je zemlja podesena za zivot covjeka na njoj, toliko parametara treba da je upravo zato tesko naci planetu kao sto je zemlja.....analizom svih ti stvari onda lahko zakljucujemo da Bog mora nuzno postojanjeti jer bez njegova postojanja nemamo odgovora na stavri niti ikakvog smisla.
ne mozete ocekivati da ljudi nemaju svrhu, da smo plod slucajnosti....
Ateisti
nema smisla da covjek nema svrhu a da stvari poput pertli na cipelama imaju svrhu, toalet papir ima svrhu itd
znaci zamisli te se sad ovo ,obicne pertle na cipelama imaju svrhu a covjek da nema svrhu...ima li to smisla ikako?
eh covjekovu svrhu odredjuje neko ko ga je stvorio a ne sam sebi covjek da odredjuje svrhu.
jer covjek je sastavljen od dijelvoa tijela koji svi imaju svoju svrhu , a da covjek kao cjelokupno bice nema svrhe...pa imali tu logike ikakve...pa kakva je poenta da dijelovi tijela imaju svrhu da cine covjeka koji na kraju nece imati nikakvu svrhu...sudar logike i nelogiike.