Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zamoliću te da se ne kurčiš svojim neznanjem.
I ja bih tebe zamolio isto to.

Da, baš zato što se žabac ne može pretvoriti u princa, evolucija je tačna.
Pa malopre si tvrdio da je evolucija promena, a ne razvoj, zašto onda ne bi moglo?

Ajd, dogovori se sam sa sobom, ovako se samo zakopavaš sve dublje u svom neznanju.

Poslednja izmena od moderatora:
Upravo to je dokaz da ne postoji globalna zavera , naucnici priznaju kad nesto ne znaju , da su deo zavere samo bi izmisljali lazi za sve i tvrdili da sve znaju , ali ocigledno priznaju kad nesto ne znaju , ali jedno sigurno znaju a to je da je evolucija cinjenica ;)
I kako evolucija miože onda biti činjenica kada imaju toliko puno toga ja ne znam?

Niko ne zna koji je pravi razlog , postoji vise hipoteza ali je cinjenica da nam se lobanjska supljina gde stoji mozak smanjuje vec nekoliko desetina hiljada godina , iako izgleda da nema previse uticaja na inteligenciju , tako da je jedna od hipoteza to da nam mozak postaje efikasniji , radi istom snagom sa manje mase.
Занимљиво, а ми нажалост не можемо да утврдимо каква је наша интелигенција у односу на наше претке, "знања" имамо можда више, али кад је у питању интелигенција можда смо ми инфериорни.:think:

I ja bih tebe zamolio isto to.

Pa malopre si tvrdio da je evolucija promena, a ne razvoj, zašto onda ne bi moglo?

Ajd, dogovori se sam sa sobom, ovako se samo zakopavaš sve dublje u svom neznanju.
Pijenje vode, padanje u vodu, ukopavanje, zakopavanje, otkopavanje, ja mislim, mora pitam mamu, nisu valjani argumenti. Da li je na neki način moguće sa da sada otpočnemo sa naučnom raspravom?

Poslednja izmena od moderatora:
I kako evolucija miože onda biti činjenica kada imaju toliko puno toga ja ne znam?
Zašto ne bi mogla? Pa prvi naučnici nisu imali takvu tehnologiju da posmatraju i pouzdano znaju, pa su sumnjali, mislili i pretpostavljali. Nauka se tako i razvija. Mora da postoji pretpostavka, odnosno hipoteza, za koju se traže dokazi. Ako budu nađeni, i ako hipoteza bude dokazana, onda ona postaje naučna teorija. Naučni metod je, dakle, bez obzira što niko nije bio tu da 4,519 milijardi godina da prati evoluciju, ispoštovan, jer za evoluciju imamo empirijske dokaze. Zato je teorija evolucije nauka, jer je naučni metod u njoj ispoštovan.

Ову тврдњу о продужењу живота би тек требало доказати, можеш ли дати неке валидне податке о просечном животу сад и упоредити га са просечним животним вијеком прије двије, три хиљаде година?
Odeš na neko starije groblje. Pogledaš spomenike. Uzmeš računaljku i oduzmi godine. Ja to proverio u seluo dakle su moji. Znatno kraće su živeli.

Sve što i ti isto radiš.
Zamena teza. No kako god, da li se slažete da bi trebalo da počnemo, na sledećoj stranici, argumentovanu naučnu raspravu o tačnosti teorije evolucije? Ali bez ovih dosadašnjih gluposti. Vi date dokaz protiv evolucije, naravno uz referencu, da bismo znali da je tvrdnja valjana. Mi probamo da odbranimo evoluciju, pa ako uspemo-poen nama. Ako ne uspemo-poen vama. Može? Tako ćemo biti jednaki.

I da, naravno, mi moramo da damo referencu za svaku našu tvrdnju.

Pijenje vode, padanje u vodu, ukopavanje, zakopavanje, otkopavanje, ja mislim, mora pitam mamu, nisu valjani argumenti. Da li je na neki način moguće sa da sada otpočnemo sa naučnom raspravom?
Teško.
Diskusija je moguća samo između osoba koje na osnovu znanja i činjenica donose neke svoje zaključke, pa makar bili i pogrešni.
Ne možeš da diskutuješ sa nekim ko nema osnovno predznanje i ne zaključuje samostalno, već pokušava sa "Ali, taj i taj je tako rekao"...

Da je po tebi i tebi sličnima, nikad ne bi shvatili neke stvari, naprimer da se Zemlja okreće oko Sunca, jer to niko pre njega nije rekao,
naprotiv, tvrdili su suprotno.

Čovek je zamalo otišao na lomaču jer je pobijao nešto što je do tada bilo nedodirljivo.
E, tako i ti radiš - svako ko tvrdi nešto suprotno tvojim tvrdnjama je ili jeretik ili glup.

Kada ćete vi pobijači TE konačno da iznesete validne dokaze o tome da TE nije tačna (da ne bi završili na lomači)?
Nepun minut posle tvog iznošenja validnih dokaza da je TE tačna, može?

Ovaj koga pominješ je pobijao dokazima a ne idiotskim rekla-kazala pričama i ličnim impresijama.
Ništa on nije pobio dokazima.
U to vreme niko nije bio u stanju da dokaže da se Zemlja okreće oko Sunca, jel možeš to da shvatiš?
Ono što je on izneo bila je teza (koja čak i nije bila njegova), dokaze koji bi je potkrepljivali nije bio u stanju da pruži.

Ovde negde je postavljeno oko 200 dokaza. Prepun net. Nebrojeno knjiga.............
Znači izaberi jedan potpuno po svojoj volji i pokaži da nije valjan i daj tačno objašnjenje te pojave. Čekam.

А то би доказивало, шта конкретно?
Tebi očigledno ništa. Razumevanje pojava ti je strano.

Ništa on nije pobio dokazima.
U to vreme niko nije bio u stanju da dokaže da se Zemlja okreće oko Sunca, jel možeš to da shvatiš?
Ono što je on izneo bila je teza (koja čak i nije bila njegova), dokaze koji bi je potkrepljivali nije bio u stanju da pruži.
Mi nemamo šta da dokazujemo. Vi imate šta da obarate. Hajde, nađi falinke evoluciji.

Ovde negde je postavljeno oko 200 dokaza. Prepun net. Nebrojeno knjiga.............
Znači izaberi jedan potpuno po svojoj volji i pokaži da nije valjan i daj tačno objašnjenje te pojave. Čekam.
Pitao je za dokaz kojim ste potvrdili ovu hipotezu i od ribe dobilo žabu evolucijom. Ne koliko je koski nekih do sad sakupljeno pa samo rečeno e, a ovaj majmun ti je pra pra teča

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back