Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Abiogeneza je proces postanka organske materije iz neorganske. To da li za abiogenezu trenutno postoji dokaz ili ne postoji je jedno sasvim drugo pitanje, koje ne menja suštinu toga šta se smatra abiogenezom.
Naravno da nema ni jedan jedini dokaz.

bez obzira da li bog postoji vera je neupitna ?:D
Bog je deo ljudske mašte i ne postoji.

Bog je deo ljudske mašte i ne postoji.
prosto je nemoguće da ne postoji, a mašta kakav je to postoji.
ti ga maštaš kao prirodu, ja kao beskrajnog duha, ateisti čekaju fizički dokaz misleći da je bog zlatna ribica i ispunjava želje dotle neveruju.
antiteisti su vernici koji se "bore" protiv boga, a bog se baš nasekira zbog toga.
deista veruje u boga iz čiste logike
vernik veruje iz srca.
u suštini svi su vernici ili čekaju da to postanu.
i svi ga gledaju drukčije.
svakoj reakciji predstoji akcija. mrtvo ne može da sprovede akciju.

"pa nemozes kucu praviti od zidova i krova a preskocit temelj."
Ovo si ti napiso.
Nauka nista ne zida. Kucu vec imamo (svet oko nas). Nauka samo proucava i izucava tu kucu. TE je samo jedna soba u toj kuci i sadrzaj te sobe mozes istrazivati.
Predmet Evolucione biologije je izucavanje razloga koji su doveli do raznolikosti zivota na planeti Zemlji bez obzira kako je ono sto zovemo zivot nastalo.
Ima jedna mlada nauka - abiogeneza - koja proucava moguce nacine nastanka zivota. Do cega god bude dosla (taman i da ga je tvoj imaginarni prijatelj stvorio) to nece uticati na TE.
Nauka nista ne zida

ko prica o nauci da zida ista???

govorim o evoluciji, ako evolucija postoji onda treba da se pojasni kako evolucijski nastaje i prvi zivot, prva ziva celija...a ne zazmiriti na to i onda krenuti objasnjavati kako vrste nastaje iz jedni drugih.

prosto je nemoguće da ne postoji, a mašta kakav je to postoji.
ti ga maštaš kao prirodu, ja kao beskrajnog duha, ateisti čekaju fizički dokaz misleći da je bog zlatna ribica i ispunjava želje dotle neveruju.
antiteisti su vernici koji se "bore" protiv boga, a bog se baš nasekira zbog toga.
deista veruje u boga iz čiste logike
vernik veruje iz srca.
u suštini svi su vernici ili čekaju da to postanu.
i svi ga gledaju drukčije.
svakoj reakciji predstoji akcija. mrtvo ne može da sprovede akciju.
Mi ateisti ne čekamo nikakav dokaz jer znamo da Bog ne postoji. I to ne samo ovaj iz Biblije i Kurana nego baš apsolutno nijedan jedini.
Mi nismo vernici jer je vernik onaj koji veruje u bilo kakvo božanstvo, a ateista ne veruje ni u jedno božanstvo.
Naravno da ne može. Priroda je koloko god bila materijalna toliko je i živa i sama stvara.

Mi ateisti ne čekamo nikakav dokaz jer znamo da Bog ne postoji. I to ne samo ovaj iz Biblije i Kurana nego baš apsolutno nijedan jedini.
Mi nismo vernici jer je vernik onaj koji veruje u bilo kakvo božanstvo, a ateista ne veruje ni u jedno božanstvo.
Naravno da ne može. Priroda je koloko god bila materijalna toliko je i živa i sama stvara.
Znaci lagao si kad si rekao da ti se Bog javio?

Mnogi se na ovoj temi (pretežno vernici!) ubiše da dokažu da je Bog nesposoban da stvori delikatne zakone prirode po kojima se odvija sve oko nas, uključujući i proces evolucije i prirodne selekcije.

To bi otprilike bilo kao da ubeđujete nekoga da Bog stvara gromove pucanjem prstiju, jer je nesposoban da stvori zakone po kojima elektricitet nastaje spontano u atmosferi.

Cirkus.

Priroda je koloko god bila materijalna toliko je i živa i sama stvara.
naravno ali u prirodi je život i mi smo materija i stvaramo život.
ateista je svestan da se mrtva materija zaigrala pa postala živa (valjda je svestan) igrom slučaja, te on samo NE VERUJE očekujući neki dokaz.
dobro, ti si poseban, ne veruješ ni u kreaciju ni u evoluciju :D

Mnogi se na ovoj temi (pretežno vernici!) ubiše da dokažu da je Bog nesposoban da stvori delikatne zakone prirode po kojima se odvija sve oko nas, uključujući i proces evolucije i prirodne selekcije
jasno, sve je bogu moguće i od amebe da nikne intelligent, razum poput čoveka.
samo pitam kako se došlo do toga da se abiogeneza gura da postane naučna teorija, pošto evolucijom možeš da manipulišeš i da je svrstaš van okvira pitanja postojanja boga ali abiogenezom zatvaraš vrata bogu skroz na skroz.

ko prica o nauci da zida ista???

govorim o evoluciji, ako evolucija postoji onda treba da se pojasni kako evolucijski nastaje i prvi zivot, prva ziva celija...a ne zazmiriti na to i onda krenuti objasnjavati kako vrste nastaje iz jedni drugih.
Pocecu da verujem da ti koeficijent inteligencije nije veci od broja cipela koje nosis.
Pitao si da ti objasnim i pokazem zasto ti analogija nije dobra. Vrlo detaljno i precizno sam ti to objasnio. I ne, necu opet to da radim.

naravno ali u prirodi je život i mi smo materija i stvaramo život.
ateista je svestan da se mrtva materija zaigrala pa postala živa (valjda je svestan) igrom slučaja, te on samo NE VERUJE očekujući neki dokaz.
dobro, ti si poseban, ne veruješ ni u kreaciju ni u evoluciju :D
Ovde si kontradiktoran.
Kažeš da smio mi živa materije kao što i jesmo, a pnda kažeš da je atista svetan da misli da se mrtva materija zaigrala. Da li ti ti uopšte znaš šta je materija?
Pre bi moblo da se kaže da ja ne prihvatam ni kreaciju ni evoluciju. Pošto nemam u šta da verujem.

jasno, sve je bogu moguće i od amebe da nikne intelligent, razum poput čoveka.
samo pitam kako se došlo do toga da se abiogeneza gura da postane naučna teorija, pošto evolucijom možeš da manipulišeš i da je svrstaš van okvira pitanja postojanja boga ali abiogenezom zatvaraš vrata bogu skroz na skroz.
Obaška što ovde ni jedan ateista ne konta da je slučajnost=izuzetak nešto što odudara od svakog pravila/zakona te je stoga raritet samo po sebi.

Takvo nešto ne može, ni kad bi Bog to hteo, da bude faktor koji stvara, održava i usavršava bilo šta i to milijardama godina.

Poslednja izmena:
Ovde si kontradiktoran.
Kažeš da smio mi živa materije kao što i jesmo, a pnda kažeš da je atista svetan da misli da se mrtva materija zaigrala. Da li ti ti uopšte znaš šta je materija?
Pre bi moblo da se kaže da ja ne prihvatam ni kreaciju ni evoluciju. Pošto nemam u šta da verujem.
nisam rekao da smo živa materija, već i materija. materija je sama po sebi je mrtva. materiju pokreće unutrašnja sila koju mi vernici nazivamo duh/duša (iskra života), čista energija. kad ta sila napusti materiju ona više nije pokretna.
ne prihvatam ja naprednjake ali oni postoje i funkcionišu ali ne verujem da postoji ljubičasto-zelena partija desničara srbije.
možeš samo da ne prihvataš objašnjenje kreacije i evolucije.

nisam rekao da smo živa materija, već i materija. materija je sama po sebi je mrtva. materiju pokreće unutrašnja sila koju mi vernici nazivamo duh/duša (iskra života), čista energija. kad ta sila napusti materiju ona više nije pokretna.
ne prihvatam ja naprednjake ali oni postoje i funkcionišu ali ne verujem da postoji ljubičasto-zelena partija desničara srbije.
možeš samo da ne prihvataš objašnjenje kreacije i evolucije.
Ja ne prihvatam ni jedno ni drugo.

Obaška što ovde ni jedan ateista ne konta da je slučajnost=izuzetak nešto što odudara od svakog pravila/zakona te je stoga raritet samo po sebi.
za mene slučajnost ne postoji. postoji samo zakon po kom svet funkcioniše, pa čak i anomalije postoje iz nekog razloga.
kišni čovek nije posebna "evoluciona" jedinka, već koristi nekonvencionalne sposobnosti. a to samo znači da još nismo dostigli nivo da koristimo sve sposobnosti koje ima u nama.

Ja ne prihvatam ni jedno ni drugo.
znači da veruješ u jedno i drugo

Takvo nešto ne može, ni kad bi Bog to hteo, da bude faktor koji stvara, održava i usavršava bilo šta i to milijardama godina.
ti ne shvatas da pravila NEMA

ako bacas 3 kockice milijardu puta , svako bacanje je izuzetak i neocekivan ishod

da , bice neki broj izmedju 3 i 18, verovatno ce 3 i 18 biti redji nego 8 ili 12 ali ce ih biti

zato sto 3 zahteva 3 keca a 12 moze nastati iz vise kombinacija,bar 4 , uz permutacije bar 16

za mene slučajnost ne postoji. postoji samo zakon po kom svet funkcioniše, pa čak i anomalije postoje iz nekog razloga.
kišni čovek nije posebna "evoluciona" jedinka, već koristi nekonvencionalne sposobnosti. a to samo znači da još nismo dostigli nivo da koristimo sve sposobnosti koje ima u nama.

znači da veruješ u jedno i drugo
Ja nemam u šta da verujem. Obe priče su ekstemno glupe i bez dokaza. Zapravo jedna je debilna bajka, a druga bez dokaza.

ti ne shvatas da pravila NEMA

ako bacas 3 kockice milijardu puta , svako bacanje je izuzetak i neocekivan ishod

da , bice neki broj izmedju 3 i 18, verovatno ce 3 i 18 biti redji nego 8 ili 12 ali ce ih biti

zato sto 3 zahteva 3 keca a 12 moze nastati iz vise kombinacija,bar 4 , uz permutacije bar 16
Shvatam, ovi ne kapiraju, ni jedan od njih. Ne treba ni 3 kockice, dovoljno 1X2 i pade mi rekordni tiket na Cirihovih 1:1...:(

Ja nemam u šta da verujem. Obe priče su ekstemno glupe i bez dokaza. Zapravo jedna je debilna bajka, a druga bez dokaza.
sem evolucione priče nemaš drugu. jedino ako sve vernike sveta gledaš kroz prizmu američkih zaluđenika koji su smislili kreacionizam da bi parirali evolucionistima.
šuplji su i jedni i drugi i zloupotrebljavaju termine.
kreacio je latinska reč i znači stvaranje. svaki teista veruje u stvaranje, a svaki a-teista veruje u abiogenezu i evoluciju.
a poneki teista veruje i u jedno i u drugo.
ako ima treća varijanta rad sam da je čujem.

sem evolucione priče nemaš drugu. jedino ako sve vernike sveta gledaš kroz prizmu američkih zaluđenika koji su smislili kreacionizam da bi parirali evolucionistima.
šuplji su i jedni i drugi i zloupotrebljavaju termine.
kreacio je latinska reč i znači stvaranje. svaki teista veruje u stvaranje, a svaki a-teista veruje u abiogenezu i evoluciju.
a poneki teista veruje i u jedno i u drugo.
ako ima treća varijanta rad sam da je čujem.
Pa eto kao sto verujem da je ovo samo jedan od vecnih nestvorenih univerzuma, tako isto verujem da je zivot
oduvek postojao i da se prenosi sa planete na planetu vanzemaljskim putem, a da su Bogovi isto sto
i vanzemaljci koji se u globalu ne mesaju u zivot koji su doneli, ali nas pomno posmatraju, i vrse korekcije
kad je to neophodno :P

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back