Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koji naucnik se suporstavlja, daj dokaze koji pobijaju ono sto James Trour govori.
Ne znas ni sta on govori zato sto nisi biohemicar , nisam ni ja , ali se razumem u to da on spada u manjinu biohemicara zato sto vecina radi na problemu abiogeneze i on je jedan od ljudi koji je bio medju 700 naucnika koji su na neki nacin podrzali kreacionizam , na to su pravi naucnici odgovorili sa projektom Stiv gde su nasli vise naucnika sa imenom Stiv koji podrzavaju evoluciju od cele te grupe u kojoj je ovaj tvoj, ta bruka je vise nego dovoljna.

Stvar je da ti ne zelis da vjerujes u postojanje Boga, pa trazis bilo kakva opravdanja za svoje nevjerovanje, to je stvar koja je ocita ovdje.
Ovo nema veze sa verom u Boga , ovo je nauka , sto se mene tice postoji mogucnost da je Bog stvorio prvi zivot , ja ne verujem u tu opciju zato sto je takvo razmisljanje kroz istoriju uvek dokazano pogresno.
Plus to opet ne objasnjava odakle je Bog dosao i koji je to Bog , zato takav odgovor ne resava nista.

On iznosi argumente sa kojim se ne slaze ogromna vecina drugih biohemicara , to je dovoljno svakom razumnom coveku da vidi da tu debelo nesto nije u redu.
Da li si ti uopšte ikada sebi postavio pitanje da li svi ti naučnici na koje se pozivaš greše? Šta ako greše?

Stvar je da ti ne zelis da vjerujes u postojanje Boga, pa trazis bilo kakva opravdanja za svoje nevjerovanje, to je stvar koja je ocita ovdje.
Bog na koga se ti pozivaš ne postoji. Hvala pravom Bogu na tome!

Ovo nema veze sa verom u Boga , ovo je nauka , sto se mene tice postoji mogucnost da je Bog stvorio prvi zivot , ja ne verujem u tu opciju zato sto je takvo razmisljanje kroz istoriju uvek dokazano pogresno.
Plus to opet ne objasnjava odakle je Bog dosao i koji je to Bog , zato takav odgovor ne resava nista.

Ovo nema veze sa verom u Boga , ovo je nauka

itekako da ima, jer takva vrsta kreacije iziskuje inteligenciju u pozadinii koja ce odraditi posao tu, a tu ulijece Bog u ekvaciju.

ja ne verujem u tu opciju zato sto je takvo razmisljanje kroz istoriju uvek dokazano pogresno.

kako je dokazano?

Bozija kreacija ne objansnjava filozofske stvari kao to, drugo, Bog nema pocetka, On je oduvijek, jer da ima pocetak ne bi bio Bog.

Bog je jedan, a ne vise njih , pa zvao ga ti kako hoces, svejedno.

Bog na koga se ti pozivaš ne postoji. Hvala pravom Bogu na tome!

a kojeg BOga to ja pozivam?

i koji je to pravi...pa nevjerujem ja u vise njih Bogova, nego samo jednog. tako da ne znam sta pricas i o cemu pricas????

itekako da ima, jer takva vrsta kreacije iziskuje inteligenciju u pozadinii koja ce odraditi posao tu, a tu ulijece Bog u ekvaciju.

kako je dokazano?

Bozija kreacija ne objansnjava filozofske stvari kao to, drugo, Bog nema pocetka, On je oduvijek, jer da ima pocetak ne bi bio Bog.

a kojeg BOga to ja pozivam?

i koji je to pravi...pa nevjerujem ja u vise njih Bogova, nego samo jednog. tako da ne znam sta pricas i o cemu pricas????
Mislim na Boga iz Biblije i Kurana. Takav Bog ne postoji.

kako je dokazano?

I dalje pokusavas da das svoje misljenje kao dokaz , to sto ti mislis da je tu Bog umesao prste to je tvoja vera , nije nauka.

Tog Boga su napravili ljudi po svom kroju. Pravi Bog je sila koja stvara i razara sve što postoji koja ne donosi maloumna pravila.

mogu da pricam u ime Kurana, i nije tacno da se koncept Boga pravio po svom kroju u islamu

to samo pokaziva da u stvari ne poznajes kako ga islam opisiva.

koja ne donosi maloumna pravila.

kakva maloumna pravila?

I dalje pokusavas da das svoje misljenje kao dokaz , to sto ti mislis da je tu Bog umesao prste to je tvoja vera , nije nauka.
pa i vjera je kad vjerujes da je zivot nastao slucajno...znaci vjerujes bez dokaza da se moze zivot nastati kroz slucaje procese, bez da je iko ikada potvrdio to kroz naucne experimente, eh to je vjera, i to je vasa ateisticka vjera kojoj dajete slucjanosti ogromne moci, usudjujem se reci Bozanske moci daje te slucajnostima.

Mislim na one zapovesti i pravila iz Biblije i Kurana.
sta je problem u pravilima?

ako nema Bozijih pravila, pa da indirektno Bog pusti da ljudi rade sta im je volja...kakav bi tek onda nered i haos nastao.

pa i vjera je kad vjerujes da je zivot nastao slucajno...znaci vjerujes bez dokaza da se moze zivot nastati kroz slucaje procese, bez da je iko ikada potvrdio to kroz naucne experimente, eh to je vjera, i to je vasa ateisticka vjera kojoj dajete slucjanosti ogromne moci, usudjujem se reci Bozanske moci daje te slucajnostima.

sta je problem u pravilima?

ako nema Bozijih pravila, pa da indirektno Bog pusti da ljudi rade sta im je volja...kakav bi tek onda nered i haos nastao.
To je sve laž i prevara. Bog nije dao nikakva pravila. Mi sami biramo kako želimo da živimo.

Mozda nisi lepo procitao sta sam vec napisao prethodno , ali moje misljenje o nastanku zivota je da ne znam kako je nastao , nije mi logicno da je Bog to uradio zato sto su ljudi ranije sve pripisivali Bogu od gromova do zemljotresa do ljudi i bolesti pa nam je nauka dala prirodna objasnjenja za sve to , zato je logicno da cemo jednog dana imati prirodno objasnjenje i za nastanak zivota , ali za sada se ne zna.

To je sve laž i prevara. Bog nije dao nikakva pravila. Mi sami biramo kako želimo da živimo.
to veze s vezom sa racionalnim razmisljanjem nema

a evo zasto

Inzinjer kada napravi produkt, napravi manual kako produkt funkcionise, sta smije sta ne smije....pa ako Bog napravio covjeka, valjda je logicno da izda manual (svetu knjigu) sta njegov produkt smije a sta ne smije.

kako to da inzinjeri prave manuale za svoje produkte a tebi nelogicno da Bog dadne manual za covjeka koji je njegov produkt.

Bog nije dao nikakva pravila.

to ti tako vjerujes ali ako ga ima, takvo vjerovanje bi nelogicno bilo,jer bi bio tipa, stvorim ljude i dignem ruke od njih nek se sami snalaze.

to nije logicno za MIlostivog Boga da stvori protukt i prepusti ga samog sebi.

Mi sami biramo kako želimo da živimo.

da , mi biramo kako zelimo da zivimo al ito ne znaci da je Bog poslao manual kako treba covjek da zivi u skladu sa Bozijom voljom, kako bi covjek uspio

Zar ti mislis da Bog dopusta da covjek zivi ko kakva zivotinja bez ikakvih pravila, i da nece odgovarati zbog toga?

to veze s vezom sa racionalnim razmisljanjem nema

a evo zasto

Inzinjer kada napravi produkt, napravi manual kako produkt funkcionise, sta smije sta ne smije....pa ako Bog napravio covjeka, valjda je logicno da izda manual (svetu knjigu) sta njegov produkt smije a sta ne smije.

kako to da inzinjeri prave manuale za svoje produkte a tebi nelogicno da Bog dadne manual za covjeka koji je njegov produkt.

to ti tako vjerujes ali ako ga ima, takvo vjerovanje bi nelogicno bilo,jer bi bio tipa, stvorim ljude i dignem ruke od njih nek se sami snalaze.

to nije logicno za MIlostivog Boga da stvori protukt i prepusti ga samog sebi.

da , mi biramo kako zelimo da zivimo al ito ne znaci da je Bog poslao manual kako treba covjek da zivi u skladu sa Bozijom voljom, kako bi covjek uspio

Zar ti mislis da Bog dopusta da covjek zivi ko kakva zivotinja bez ikakvih pravila, i da nece odgovarati zbog toga?
Da je Bog dao nekakve zakone i pravila onda bi bio tiranin. A Bog nije tiranin. Bog je dao slobodu da čovek sam bira šta želi. Naravno da nećeš odgovarati jer ne postoji ni božji sud. To je laž! Ako bi dao još i pravila i zakone to bi bilo suprotno i njegovoj prirodi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back