Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ja mogu ovako prosto narodski
u početku beše ništa
pa od tog ništa neki klikerčić koji se širio u nekom bemliga prostoru do neslućenih granica
i sad, u nekom delu tog klikera nekim čudom nastade mi smo to nazvali zvezda i neke planete i baš na trećoj planeti se stvoriše uslovi za život od nekakve svemirske prašine. ta prašina se sastojala od mi to zovemo hemijski elementi, oni se malo zaigrali i živnuli
onda u 19 veku po našem vremenu neko se setijo da na tom trećem kamenu nema ljudi. samo biljke i životinje
eto ti ukratko
Значи теорија случаја, односно хаоса? :think:

Океј, верни обожаваоче
Daću ti besplatan primer analogije. Evolucija je antropocentrični sistem, u najmanju ruku onoliko koliko je to bio i ptolomejski geocentrični sistem. Danas je za činovnike ateizma Ptolomej sprdnja baš kao što će to teorija evolocije sutra postati. (I to, bukvalno sutra, jer je poprilično izrešetana naučnom argumentacijom.) Suština je u modi i socijalnom statusu, aspektima života koji s naukom veze nemaju. Ali naučni radnik, osobito predavač, voli da prisvaja autoritet sveštenika. ...sa stalnim radnim mestom u "hramu nauke". :mrgreen:

Da li je neko zainteresovan za argumentovanu diskusiju o problemima teorije evolucije - da li ovde ima neko ko je upućen u biologiju i verovatnoću sa statistikom? :aha:

Daću ti besplatan primer analogije. Evolucija je antropocentrični sistem, u najmanju ruku onoliko koliko je to bio i ptolomejski geocentrični sistem. Danas je za činovnike ateizma Ptolomej sprdnja baš kao što će to teorija evolocije sutra postati. (I to, bukvalno sutra, jer je poprilično izrešetana naučnom argumentacijom.)
:cepanje:

Da li je neko zainteresovan za argumentovanu diskusiju o problemima teorije evolucije - da li ovde ima neko ko je upućen u biologiju i verovatnoću sa statistikom?
Prvo ti nama lepo kazi sta je evoluciona biologija, cime se bavi, i sta su njene osnovne postavke.

Daću ti besplatan primer analogije. Evolucija je antropocentrični sistem, u najmanju ruku onoliko koliko je to bio i ptolomejski geocentrični sistem. Danas je za činovnike ateizma Ptolomej sprdnja baš kao što će to teorija evolocije sutra postati. (I to, bukvalno sutra, jer je poprilično izrešetana naučnom argumentacijom.) Suština je u modi i socijalnom statusu, aspektima života koji s naukom veze nemaju. Ali naučni radnik, osobito predavač, voli da prisvaja autoritet sveštenika. ...sa stalnim radnim mestom u "hramu nauke". :mrgreen:

Da li je neko zainteresovan za argumentovanu diskusiju o problemima teorije evolucije - da li ovde ima neko ko je upućen u biologiju i verovatnoću sa statistikom? :aha:
Баш си се потрудио накитити ове бесмислице, можда ћеш и успети још некога, осим себе, убедити како знаш о чему говориш.

Теорија еволуције не бави се питањем настанка живота.
Ne bavi se zat što nema objašenja za spontani nastanak života. To je slepe vera, baš kao i da je AI moguć iako je
matematički dokazano da je nemoguć plus još i to da vreme ne utiče na slučajni raspored čestica, potrebna
je intervencija. Baš i kao da nešto ne može spontano nastati ni iz čega bez nečije intervencije, takođe ni moralni
kodeksi kod životinja....

Ne bavi se zat što nema objašenja za spontani nastanak života. To je slepe vera, baš kao i da je AI moguć iako je
matematički dokazano da je nemoguć plus još i to da vreme ne utiče na slučajni raspored čestica, potrebna
je intervencija. Baš i kao da nešto ne može spontano nastati ni iz čega bez nečije intervencije, takođe ni moralni
kodeksi kod životinja....
Не знаш ни шта је теорија еволуције, а мислиш да си је побио. Браво! :mazi:

Ja znam šta je, ti ne znaš i slepo veruješ u nju, samo zato što se krije iza tvrdnji koje se pokrivaju materijalističkim
argumentima.
Не знаш, чим мислиш да покушава објаснити настанак живота.
Више људи ти је на то скренуло пажњу и цртало ти шта је теорија еволуција - проучи шта она заправо објашњава, а онда је побијај колико ти срце иште. Пљуј је поштено, а не неку њену карикатуру. Ја ћу ти се први захвалити када је оповргнеш.

Poslednja izmena:
Није чињеница.

Теорија еволуције не бави се питањем настанка живота.
Iskreno, problem je kada nisi ovde zbog naučne radoznalosti već zbog toga da bi ego hranio prikazivanjem kako neko drugi nije u pravu, a ti jesi. To te diskvalifikuje kao interesantnog sagovornika u startu - nikad i nisi navodio svoje mišljenje - ali možeš biti koristan u pronalaženju citata, fotokopir meštar i istaknuti član kluba bukvalista.

Kada post započeneš sa "Ja mislim..." počećeš da vrediš kao čovek.

Не знаш, чим мислиш да покушава објаснити настанак живота.
Више људи ти је на то скренуло пажњу и цртало ти шта је теорија еволуција - проучи шта она заправо објашњава, а онда је побијај колико ти срце иште. Пљуј је поштено, а не неку њену карикатуру. Ја ћу ти се први захвалити када је оповргнеш.
Mi možemo temu ograničiti na "Darvinova teorija evolucije", ali se PODRAZUMEVA da govorimo o EVOLUCIONIZMU U BIOLOGIJI kao dominantnom diskursu u shvatanju života na Zemlji.

Prema tome, Igore, suštinski nisi u pravu već su suštinski u pravu oni koji ne vade iz konteksta već nastanak života uključuju u evolucionistički pogled na živi svet.

Mi možemo temu ograničiti na "Darvinova teorija evolucije", ali se PODRAZUMEVA da govorimo o EVOLUCIONIZMU U BIOLOGIJI kao dominantnom diskursu u shvatanju života na Zemlji.

Prema tome, Igore, suštinski nisi u pravu već su suštinski u pravu oni koji ne vade iz konteksta već nastanak života uključuju u evolucionistički pogled na živi svet.
Evolucija nema veze sa nastankom zivota na zemlji , evolucija je posmatrana naucna cinjenica koja objasnjava raznovrsnost zivota , ne njegov nastanak.
Mozes da verujes da je sam Isus stajao pored prvog zivog bica pre skoro 4 mlijarde godina i stvorio ga , to ne menja cinjenicu evolucije koja je pocela nakon toga.

Iskreno, problem je kada nisi ovde zbog naučne radoznalosti već zbog toga da bi ego hranio prikazivanjem kako neko drugi nije u pravu, a ti jesi. To te diskvalifikuje kao interesantnog sagovornika u startu - nikad i nisi navodio svoje mišljenje - ali možeš biti koristan u pronalaženju citata, fotokopir meštar i istaknuti član kluba bukvalista.

Kada post započeneš sa "Ja mislim..." počećeš da vrediš kao čovek.

Ок, својим наступом обзнанио си како ме тобоже познајеш у душу, изрецитовао си своју карикатуру моје личности и додворио си се моме саговорнику одбранивши га од мене, уротио си и мобилизовао Религију против мене и победили сте ме. Свака част!

То и даље не мења чињеницу да се теорија еволуције не бави настанком живота.

Смешно је што ме уходиш по форуму како би придобио моју пажњу противречећи ми, али стварно ме не занимају твоје псеудонаучне измишљотине. Нађи неког друга па заједно религиозно пратите Балкан инфо, На рубу знаности, Томислава Терзина и остале твоје шарлатане.

Poslednja izmena:
уротио си и мобилизовао Религију против мене
Molim? Ja sam samo rekao da teorija evolucije ne funkcioniše. Nagovestio sam statistiku sa verovatnoćom i biologiju kao referentne naučne sisteme unutar kojih može teorija evolucije da se dekomponuje.

Nikakvu religiju, nikakvog Isusa (ovo drugo za @LazaB) nisam pominjao.

Ono ostalo što si pisao (da te uhodim, da se bavim tvojim likom i delom) samo tebi je na sramotu. A ko je stavljao cerekala na moje poruke - bez ikakvih komentara na koje bih mogao da ti ogovorim - u poslednje dve nedelje svi mogu da provere. :aha2:

Ako dozvoliš, počeo bih od ovog što si naveo jer me zaintrigiralo. Piznajem da nisam upoznat sa posmatranim rađanjem novih vrsta. Molim te da mi predstaviš o čemu se tačno radi i izvor gde se mogu upoznati sa ovim.
https://blogs.scientificamerican.com/science-sushi/evolution-watching-speciation-occur-observations/

" there were the two new species of American goatsbeards (or salsifies, genus Tragopogon) that sprung into existence in the past century. In the early 1900s, three species of these wildflowers - the western salsify (T. dubius), the meadow salsify (T. pratensis), and the oyster plant (T. porrifolius) - were introduced to the United States from Europe. As their populations expanded, the species interacted, often producing sterile hybrids. But by the 1950s, scientists realized that there were two new variations of goatsbeard growing. While they looked like hybrids, they weren't sterile. They were perfectly capable of reproducing with their own kind but not with any of the original three species - the classic definition of a new species. "

Jedan primer posmatranog radjanja potpuno nove vrste , nista tu nije cudno , genetske mutacije ce pre ili kasnije dovesti do razdvajanja vrsta , pogotovo ako postoji neka prepreka koja razdvoji dve populacije dovoljno dugo , u ovom slucaju ni to nije bilo potrebno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back