Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači sad kad vidite crteže embriona koji su bukvalno isti na početku, vidi se da smo se razvili iz jedne vrste. Kom nakon ovog primera nije jasno, onda...

I od iste vrste.
Kako dolazis do tog zakljucka? To sto embrion prolazi kroz faze razvoja, nikako ne otslikava evoluciju... to ko ono ako Francuz i Englez
govore jezik nikako ne mozes doci do zakljucka da je jezik isti iako se oboje koriste recima :P

Заборавио си споменути да се други закон термодинамике односи само на затворене системе - дакле потпуни промашај.
Још један цитат из истог текста:

Ентропија монотоно растућа, непрекидна и диференцијабилна функција. Даље, ентропија композитног система је адитивна величина, што значи да је ако се систем састоји од n подсистема чије су ентропије, редом, S1, S2, ..., Sn тада је ентропија целог система S=S1 + S2 + ... + Sn.

Број n може бити произвољно велики и да обухвати произволјан простор. Под затвореним системом се мисли на систем који није подложан спољашњим утицајима, а не херметички затворен систем.

Још један цитат из истог текста:

Ентропија монотоно растућа, непрекидна и диференцијабилна функција. Даље, ентропија композитног система је адитивна величина, што значи да је ако се систем састоји од n подсистема чије су ентропије, редом, S1, S2, ..., Sn тада је ентропија целог система S=S1 + S2 + ... + Sn.

Број n може бити произвољно велики и да обухвати произволјан простор. Под затвореним системом се мисли на систем који није подложан спољашњим утицајима, а не херметички затворен систем.
Живи организми нису затворени системи нити живе у затвореном систему, дакле ово што пишеш је ћорак.

Живи организми нису затворени системи нити живе у затвореном систему, дакле ово што пишеш је ћорак.
Твој одговор је ћорак, јер ја не пишем о већ постојећем животу, већ о његовом настанку.

Када су у питању живи организми они могу да смањују ентропију својим деловањем, нарочито организми са разумом. Али појединачно свака јединка има крај и распад тела што је опет повећање ентропије на нивоу јединке.

Твој одговор је ћорак, јер ја не пишем о већ постојећем животу, већ о његовом настанку.

Када су у питању живи организми они могу да смањују ентропију својим деловањем, нарочито организми са разумом. Али појединачно свака јединка има крај и распад тела што је опет повећање ентропије на нивоу јединке.
Ладно не конташ да Земља није затворен систем? :roll:

Ладно не конташ да Земља није затворен систем? :roll:
Ти ладно не конташ да Сунце има неупоредиво највећи утицај на Зенљу, и да се посматра систем Сунце-Земља.

Сунцу ентропија стално расте, као и Земљи, али ако се на земљи она локализује на људске заједнице, она се смањује. Ипак у збиру (други цитат) ентропија Сунце-Земља расте.

Ти ладно не конташ да Сунце има неупоредиво највећи утицај на Зенљу, и да се посматра систем Сунце-Земља.

Сунцу ентропија стално расте, као и Земљи, али ако се на земљи она локализује на људске заједнице, она се смањује. Ипак у збиру (други цитат) ентропија Сунце-Земља расте.
mislis da pomazu ograde kod sunca , vetra itd

odem 3 metara do prozora, vratim se , dodje do naelektrisanja tolikog da sevne varnica ka misu

Ja ti dam primere sa ribama koje hodaju i ribama sa krilima ( peraja koje sluze kao krila ) i ribama koje zive na kopnu a ti mi saljes slike iz crtaca , zavrsili smo.

Морам да ти шаљем слике из цртаћа, јер оно што еволуција предвиђа не постоји у стварности, већ сам у цртаћима.

1644604857798.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back