Evo sudbonosnog rešenja za problem svih problema!!!

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Česta sintagma koju nam svi a često i roditelji pominju je "topli dom" a još češća rečenica koju nam roditelji pominju i prebacuju je otprilike sledeća: "Dok živiš pod mojim krovom, ponašaćeš se po mojim pravilima!" ili "Dok živiš pod mojim krovom, biće kako ja kažem!" i tako nešto slično. Verujem da je većini od nas otac tako nešto rekao bar jednom u životu.

E sad, svima nama je cilj da se jednog dana osamostalimo, odvojimo od roditelja ali je to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu prilično teško izvodljivo, pre svega iz finansijskih razloga, neki to urade pre, neki kasnije itd.

Pošto sam ja iz centralne Srbije i živim u kući, mi ovde bukvalno imamo krov nad glavom i pričam(o) uglavnom o kućama a ne o stanovima i stambenim zgradama (npr. u velikim gradovima). I sad, kupovina placa i kuće ili izgradnja kuće je danas misaona imenica, a kuća je naravno mnogo bolja od stana, tako da možemo samo da krpimo, popravljamo, prepravljamo i radimo neke manje radove na eksterijeru kuće.

Dakle, pošto smo se složili da od izgradnje nove ili kupovine postojeće kuće nema ništa u narednih 100 godina (a posle ćemo da vidimo z:lol: ) kako onda da rešimo problem, makar i delimičnog, osamostaljivanja i "života pod tuđim krovom"? Lepo, postoji jedna investicija na kući koja je u današnjim uslovima koliko-toliko moguća, mislim, i ona je teška, i za nju treba dosta para ali nije toliko neizvodljiva kao izgradnja ili kupovina cele (dobre) kuće. Znamo, da mnoge kuće u Srbiji imaju loše, stare i dotrajale krovove koji ili prokišnjavaju ili samo što se ne sruše tako da je rešenje:

PROMENITE KROV!

Znači, promenite krov na kući i otac više nikada neće moći da vam kaže: "Dok živiš pod mojim krovom biće onako kako ja kažem!" :zskace: E u tu svrhu sam ja davno postavio ovu temu http://forum.krstarica.com/showthread.php/461804-Solarni-krov?highlight=Solarni+krov ali nikako da skupim tih 10 iljada evradi za to. z:lol: Mislim pazite, i promena krova je velika investicija za većinu nas, treba tu dosta para, sve zavisi koliki je krov, kolika je kuća ali eto promeniš krov i posle toga ne samo da otac više neće moći da ti kaže tu čuvenu rečenicu nego ćeš još i ti njemu moći da pričaš:

"Dok živiš pod mojim krovom, ima da slušaš mene! Kuća je tvoja ali je krov moj! I to je nešto!" :zskace:

I ne samo njemu nego ćeš sličnu rečenicu moći da pričaš (i ponavljaš :per:) i budućoj ženi, deci, tašti, tastu i svoj ostaloj užoj i široj familiji koju nameravaš da dovedeš u očevu kuću pošto nemaš svoju, naravno. Znači moj krov-moja kuća! :zskace:

Back